Jump to content

Weedguru

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Positief

About Weedguru

 • Rank
  Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

183 profile views
 1. @Xaim Is goed, ik laat ze gewoon zo Ze zijn 5 januari ontkiemt Ze zaten eerst in 'all purpose' grond van de lokale boerenbond-shop, aangezien ze geen stekjesgrond in stock hadden. Erna heb ik ze verpot in Plagron Promix, eerst een beetje te weinig bemest denk ik (heeft namelijk van zichzelf niets), enkel met Plagron 'seedbooster'. Toen ik merkte dat de bladeren begonnen verkleuren beseft dat ik eigenlijk al had moeten beginnen met de andere plagron producten (naam ontgaat me even, gewoon hun aangeraden schema). Hmmm, maat zei me eventueel idd enkele zaadjes bij te planten... misschien idd wel doen, zal zien of ik aan zaadjes kan geraken zonder meteen weer 5 te moeten bijbestellen Nu, ik vroeg me zoiezo af: Ze zijn nu ongeveer een maand oud, tot nu stonden de lichten op 16/8, las dat ik ze mss op 18/6 kon zetten, wat denk je? Of gaat dat niet zo uitmaken? Bedankt voor de raad!
 2. En toen waren er nog maar 2: Xiam (of anderen), zou je even kunnen advies geven ivm die onderste foto: Een vriend zei me die dode/gekrulde bladen te knippen, goed idee of helemaal niet? Heb 't proberen online te checken, maar was me niet meteen duidelijk vanaf wanneer en welke bladen je mag/kan wegknippen Overigens, bij het verpotten heeel aangenaam verrast geweest door de linkse dame, bij het openen van de airpot kon je de hele klomp aarde gewoon vastpakken, zonder dat er wat van afviel. Je zag langs alle kanten wat wortels doorkomen. Op zich dus wel wat de potten beloven. Bij de rechtse moet ik nog wat aarde bijdoen zag ik, zal voor straks of morgen zijn ^^ Beetje rot dat er nog maar 2/5 over zijn, maar heel wat lessen geleerd, en 1 van die 2 ziet er momenteel echt wel veelbelovend uit =))
 3. Hmmmmm Eentje ziet er nog steeds vrij goed uit, wat licht van kleur maar verder wel mooi aan t groeien: 2de: Maar de derde lijkt nog steeds erg te struggelen, het enige verschil is de pot, dat 't degene is met 't minste aarde.... maar het zou met verbazen mocht dat de reden zijn dat de bladen liggen op te krullen... :/ Groepsfoto:
 4. Oh shi-, echt? Nee, was ik me totaal niet van bewust Hmm, gietertje heb ik, zal ik idd eens proberen, verder lijkt me de plantenspuit wel vrij ok te doen qua verspreiden, en de aarde niet teveel te verplaatsen, maar again, ga toch eens bekijken met 't gietertje. Ook de PH test kit er eens bijgehaald, tot mijn grote schaamte eigenlijk nog niet goed nagemeten... Edit: Jeeeez =') Ook die Ph test kit is nog zo simpel niet xD Ik dacht dat 't dop eraf en meten was, nee, moet je nog de precieze temp van het water weten enzo voor het calibreren, euuuh, keertje thermometer gaan halen I guess. En morgen langs de winkel voor wat flessen mineraalwater, dat zou qua Ph zoiezo prima moeten zijn, niet? En eerlijk, je gebruikt zo weinig water op de stage dat 't qua prijs heus niet de moeite is het ervoor te laten... Vraagje nog over het water: Eenmaal de voeding opgelost is in 't water, hoe lang blijft dat 'vers'? Zelfs met een halve liter kom ik nu al 'n heel tijdje toe... en eigenlijk nog niet ververst
 5. Dus, had bovenstaande eigenlijk zondag, 20/01 geschreven, vergeten posten. Iig, toen ik die dag thuiskwam was 1/3 dames compleet vesrchrompelt (21/01), de extra wind van de fan heeft waarschijnlijk geen deugd gedaan, uitdrogen van de grond is iig gelukt =') Terug water beginnen geven, en een schietgebedje gedaan, dag erna zag ze er terug wat beter uit: Dit is hoe de 3 dames er vandaag bijstaan. Nog geen stap verder waarom de bladen verkleuren, maar komt hopelijk wel goed.
 6. Good question, maar da's het enige dat ik kan bedenken waarom ze plots zijn beginnen druipen en verkleuren =) Ze zagen er mooi van kleur uit, allemaal ook nogal uniform (qua kleur dan), nu heeft de ene op 't uiteinde wat verkleuring, de andere aan de binnenkant van de top bladeren. En ben niet meer water beginnen geven ofzo, in tegendeel... het enige dat verandert is is dat ik water in de bak ben beginnen doen... is ongeveer 1-2 dagen erna begonnen. Komt wel goed =) Gewoon even uitzoeken waar ik fout ga ^^ Ben nu de grond goed aan 't laten uitdrogen, ik probeer op tijd eens te updaten, en je feedback is meer dan welkom! =))
 7. Sorry, je zegt nu al paar keer cocosdroog, wat bedoel je daar precies mee? Vond 't niet meteen op google. 't is gewone aarde, als dat relevant is xD @Limbic Hmmm, zo heb ik het initieel gedaan hoor, water in de bakken, plantenspuit voor de toplaag, echter, toen ik verkleuring begon te merken ben ik meer water beginnen geven ipv minder, mogelijk niet de beste keuze Eventueel zet ik een bak met water naast de planten, ipv de potten er in te zetten (want ik denk idd dat ze wel degelijk van beneden wat water optrekken), of zet de potten nog in een apart schaaltje. Sinds gisteren iig minder water beginnen geven, omdat meer 't duiidelijk geen goed deed =') Bedankt voor de hulp, ik hou 't in 't oog en hopelijk fleuren ze tegen morgen weer een beetje op Fijne zondag nog!
 8. Hmmm, nu, de reden dat ze er op de foto's zo nat uitzien is omdat ik idd net ervoor wat water uit de fles had gegeven, in 't vervolg idd eerst sproeien, ik merk hoe hard het water blijft "liggen" op de toplaag als je 't gewoon uit de fles geeft o.O Nu, ik bedenk me ook dat dit is beginnen gebeuren de dag na @Limbic voorstelde wat water in de bakken te kletsen, ik denk dat ze mogelijk daardoor al wat meer water krijgen (niet zeker hoe goed die potten/grond dat water naar boven trekken...?) en ben ik teveel water blijven geven ipv te compenseren? (ik tag je overigens niet om te blamen Limbic Maar mss weet jij of 't invloed kan hebben? xD =)) ) Ik zal nu eerst even het water in de bakken laten opdrogen, en een dag of twee terug enkel sproeien, en eventueel erna terug water in de bakken, maar minder sproeien, klinkt als een redelijk plan?
 9. Hey guys, gaat op zich wel ok denk ik, maar nu merk ik dat er eentje toch precies een beetje aan droeve kant lijkt, op de groepsfoto links boven, de blaadjes zijn een beetje aan de bleke kant, en druipen wat meer dan de anderen. Degene in de pot met te weinig aarde heeft overigens de bladeren erg hard naar boven staan, mogelijk omdat de pot wat in de weg zit ofzo? Iets om zorgen over te maken, of niet echt? De kleuren op de foto zijn niet ideaal, morgen nog eens een paar deftige shots nemen Edit: Heb me wel net beseft dat ik eigenlijk de PH van het water nog niet goed gechecked heb Misschien eens dringend tijd om dat te doen, dat de grond er zo nat uitziet is omdat ik wat water van de fles heb gegeven ipv de kraan, en zonder de seedbooster formule
 10. 5 Januari zijn de zaadjes bovengekomen, dus nu ongeveer 2 weken oud, zien er alle 3 best ok uit lijkt me, close up van 2 dames:
 11. Nog enkele foto's van de dames, ze zijn nu zo'n 10-11 dagen oud
 12. Sorry, volg niet helemaal? xD Snap wel dat 't met een fan meer gaat verdampen... maar Zakje? Hoe bedoel je? Of heb je 'n bekertje ofzo over de plantjes zet? Overigens, zoals jij het beschrijf doe ik 't momenteel ook, 2, max 3x per dag met spray, beetje water in de bak doen kan idd geen kwaad lijkt me, ga ik zometeen even doen =) Also: Hahaha xD Waar jij van komt misschien wel Hierzo word dat als heiligschennis bezien (ik ben van over de grens, ssshhh, niemand zeggen ;p )
 13. Eentje van gisteren: Degene met de minste aarde lijkt me het slechtst te doen momenteel, maar ok, de andere 2 zien er (mijns inziens) best ok uit, straks neem ik eens een foto van betere kwaliteit ^^ Ik probeer nog steeds te bedenken hoe ik een greenhouseje zou kunnen maken voor erover te zetten, voor flessen leken ze me te groot te worden (met de potten ook wat lastig vs. de kleine potjes... Maar anderzijds zou 't mss toch niet slecht zijn. Heb ook een fan besteld, voor wat meer air flow in the tent, momenteel draait de top fan niet, omdat de temp in de tent echt niet overdreven hoog is (heck, qua temp is momenteel echt beter zonder fan aan), maar daardoor wel wat "windstil" in de tent waarschijnlijk. Maar hopelijk over een dag of 2-3 een degelijke bureau-fan voor op de grond
 14. Daily update: Ze zitten nu alle 3 in de 1L potten, de enige die nog in 't klein potje zat begon er maar wat droevig uit te zien... was ook degene met 't minste aarde in 't potje. Mits enig prullen wel gelukt, hopelijk begint 'ie mss beetje een inhaalbeweging nu ^^ 2/3 lijken het momenteel best ok te hebben
 15. Goh, in my mind it went something like this: https://youtu.be/GrAbSr2c05s?t=57 Of is dat niet hoe 't gaat gaan? xD
×
×
 • Create New...