Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

The Clown

mijn 6 madame jeanettes (div soorten HOT CHILI )

Recommended Posts

Lijkt me lachen, zit je in een flat, wordt er aangebeld:

 

>Hallo

<Wilt u een zak aarde kopen om de sportvereniging te steunen ?

>Hebben jullie ook steenwol ?

<Wablief ?

>Eh laat maar, doe maar 60 zakken...

... :)

 

Hier doen ze tulpen, oliebollen en boekjes van religieuze sektes aan de deur verkopen, eigenlijk laat ik alleen die gasten met die boekjes binnen. Die zijn altijd wel blij als je ze uit nodigt voor koffie & joint :P :) .

 

Ik heb m'n pepers op special mix costum staan. Perliet hebben je pepers niet echt veel aan, dat houdt de boel te vochtig. De costum mix vond ik zelf heel goed omdat deze wel sponzig is, door de ruwe bewortelling (doorgaans) van de pepers verwacht ik dat dit medium beter zal blijven. Ik heb in de groei de planten bemest met een mengsel van 10 delen beendermeel op 10 delen bloedmeel op 10 delen tuinkalk, hiervan hebben alle plantjes, toen nog in 2L potjes een eetlepel of 2 gehad...

 

Dit was voor mij het beste mengsel voor peperplanten wat ik tot nu toe geprobeerd had. Al zal er in de bloei kalium bij moeten komen. Wat vinasse dus. In de groei zal kalium weinig nodig zijn. Ik heb het in de bloei aangevuld met cow-droppings... Dat is gewoon goede allround mest.

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kleine update

de rode chili´s daar zijn al pepers af gekomen en

de madam jeanette daar zitten nu vruchten in

zal snel n foto posten B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dus we hebben lekkere sausjes van jou ???

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@kees

ik zal mn best doen om met eigen pepers de suasen te maken voor zaterdag

anders word t gewoon kopen en maakie die handel

 

zal wel n sterk saus worden

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben benieuwd naar je foto's D

 

Mijn HCR begint ook goed te peperen B)

 

Aan de Madam jeanette (geloof ik , vergeten te labelen) komen er ook wat aan , maar die loopt een paar weken achter

 

gallery_19024_7390_68434.jpg

 

 

Madam J (geloof ik)

 

gallery_19024_7390_1041303.jpg

 

HCR

 

gallery_19024_7390_2507966.jpg

 

En de groeitafel met van alles en nog wat

Oa munt , prei , pepers , fem heribei en baby wood rose

 

gallery_19024_7390_1126538.jpg

 

Grtz Guesswho?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wanneer/hoe moet je de pepers oogsten? B) (marie J!) :smoke (heb er sinds verleden week oranje pepertjes in hangen!) ;) (ze worden ook niet zo groot!?) :D (ze hebben nu de grote van een bosaardbei!?) :P

 

Komen trouwens wel veel pepertjes in de andere doet het ook goed,is alleen wat langzamer! :P (eerste aarbeitjes van de week geplukt!) :) mmmm...

 

kusjes fotografe

Share this post


Link to post
Share on other sites

de madam jeanette ken je oogstaen als ze langs de geel en tegen de oranje aangaan

B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

gallery_18687_9581_1002425.jpg

gallery_18687_9581_436883.jpgrode chili

gallery_18687_9581_37788.jpgMJ

de kleine heeft de grote er al afgehaald :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was je saus uiteindelijk nu met zelfgekweekte pepers of gekochte peper ?

 

T sausje was overigens heerlijk... Heb er nog van nagenoten Zondag/Maandag!

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

beetje vam mij en n beetje van brandal :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

En d hoest ermee?

 

Die van mij gaan lekker maar ik kan nog geen sambal maken...

Ze staan in 7.5L potten en op special mix van gold label

Vinden ze icm elke week een slokje chilli focus heerlijk

Ik geef ze verder alleen regenwater , zo'n 1.5L per dag per plant

 

Nu hebben ze dit weekeind de eerste rode wangetjes laten zien

 

gallery_19024_7390_2798619.jpg

 

gallery_19024_7390_1756719.jpg

 

Ik heb veel extra vruchten gekregen door de bloemetjes met een kwastje te bestuiven

Gewoon elk bloemetje even aantikken en zo alle bloemetjes die open zijn af gaan

Voor elke plant heb ik een aparte kwast...

 

Grtz Guesswho?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die pepers zien er zeer smakelijk uit.

 

Heb je wel eens chili vodka gemaakt?

 

dan pak je een peper, je snijd deze in reepjes, maar het laatste stukje laat je aan het steeltje zitten, zodat het nog eraanvast zit. deze bestrooi je met zout, en 5 minuten later spoel je m af, en doe je m in een fles vodka.

 

Dit een maand laten staat ongeveer.

 

 

lekker om warme gerechten mee op smaak te brengen, of om van te nippen.

 

meestal maak ik stroganoff saus ermee. (paprika, ui, knoflook bakken , dan flamberen met vodka, beetje rode wijn, en wat tomatenpuree en een beetje room)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lijkt me lekker ;)

Misschien kunnen we eens een topic openen voor lekkere recepten met pepers ;)

 

Ps deze peper is de habanero caribbean red

Die doet tussen de 400.000 en 560.000 op de scoville schaal B)

Even ter verduidelijking een Jalapeño doet ongeveer 4000 tot 8000 op de scoville schaal

 

Grtz Guesswho?

Share this post


Link to post
Share on other sites

`topic

mn pepers hebben te droog gestaan en zien er klaar uit ;)

zal de foto's maar laten

ze zijn echt wat klein

 

volgende ronde qua pepers start over n maand of wat

 

en dan 4 soorten

 

1 turk

1 surinamer

1chili

en 1 verrasing ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

gallery_18687_8504_352395.jpg

 

hier zal ik n saus mee draaien ;) ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier zijn mijn 2 peperplanten.

 

gallery_26898_10507_295267.jpg

 

Heb ook nog jeanette staan 3 stuks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

die van mij zitten een paar behoorlijk grote pepers in, maar... nog steeds volledig groen, nog geen spoortje verkleuring te bekennen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Komt vanzelf zoobaka

Hoe lang heb je ze al staan?

 

Ik heb gisteren een grote pot sambal gemaakt van m'n eerste oogst

Ongeveer 140 gram pepers , mix van groene mj en rode mj en wat hele hete HCB

Resultaat heerlijke sambal die niet onderdoet voor een potje uit de winkel (net iets teveel knoflook naar mijn smaak)

 

Recept ? ik heb het eerst gepakt wat ik op google kon vinden en dat aangehouden

 

Voor een grote pot sambal:

500g rode pepers (groen of mix kan ook)

1 grote ui

8-10 teentjes knoflook (naar smaak)

1 eetlepel zout

3 eetlepels bruine- of donkerbruine basterdsuiker

2 dl ketjap manis

olie (zonnebloemolie)

 

Benodigde atributen:

Staafmixer (vijzel kan ook)

Glazen pot met deksel (bijv. een lege jampot)

Stamper (stamppotstamper)

 

Bereiding:

Snij de rode pepers door de helft en verwijder de zaadjes (voor sambal 'extra heet' laat je de zaadjes zitten). Pel de ui en snijd in stukjes. Zo ook met de knoflook. Doe eerst de stukjes ui en knoflook het eerst in de staafmixer en maal het fijn (niet te lang). Haal de ui/knoflookmengsel eruit. Doe hetzelfde met de rode peper. Zet een pannetje op het vuur en doe er een bodempje water in. Voeg vervolgens de fijngehakte pepers, knoflook en ui-mengsel toe en breng het aan de kook. Voeg dan de ketjap, suiker en zout toe. Breng het mengsel weer aan de kook en stamp met een stamper in het pannetje de ingrediënten fijn. Zorg dat het niet te nat wordt. Is het te droog voeg dan wat extra ketjap toe. Wanneer alles fijn is en het vocht verdampt, is de sambal klaar.

 

Let op: zet wel een raam of deur open tijdens het koken want de dampen kunnen behoorlijk irriteren!

 

Alles natuurlijk aangepast naar mijn hoeveelheid pepers ;)

 

gallery_19024_7390_286976.jpg

 

gallery_19024_7390_509276.jpg

 

Grtz Guesswho?

Share this post


Link to post
Share on other sites

geen idee hoelang die plant precies staat, sinds mei ofzo denk ik(zag 'm staan bij de aldi, was wat te laat om nog zaad te bestellen en planteb dacht ik, maar deze zag ik toevallig staan bij de aldi)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik zou er extra ui in de sambal doen, deze eerst aanbakken tot ie een beetje bruin is, dan de pepers en knoflook erbij. ik bak alles in 1dl olie, door de suiker en ketjap erbij te voegen word het weer een egale massa.

 

geen water gebruiken dan krijg je van die zoute sambal,

 

 

Hete sambal, (en niet van die zoute rommel uit de supermarkt)

2 uien bakken in 1dl olie, liefst arachide olie

10 tenen knoflook toevoegen, beetje fijnhakken

5 madam jeanet, zo fijn mogelijk gesneden, niet wassen zaadjes erbij in doen

2 grote tomaten in blokjes toevoegen.

De staafmixer erdoor roeren

1 dl ketjap manis, of andere "niet zoute" sojasaus

2 eetlepels donkere suiker.

 

dan nog 5 minuten laten pruttellen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb ik ook gedaan roadrunner

Heb eerst de verschillende topics door gelezen

Daar kwam het eerst frituren ook al aan bod

 

Mij volgorde:

 

Uitje fijn gehakt daarna knoflook , later de pepers

 

3 el wokolie in een steelpannetje gedaan en uien/knoflook mengsel erin

Daarna pas het vuur aan en op kleinste pit en op de laagste stand

Rustig regelmatig de boel omgegooid en vooral niet bruin laten worden

Toen de ui glazig was (minuut of 5 later) heb ik het water toegevoegd en toen dat kookte de pepers

 

Beetje goed gedaan zo?

 

Grtz Guesswho?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...