keesthemad 8 Posted June 8, 2010 Lijkt me lachen, zit je in een flat, wordt er aangebeld: >Hallo <Wilt u een zak aarde kopen om de sportvereniging te steunen ? >Hebben jullie ook steenwol ? <Wablief ? >Eh laat maar, doe maar 60 zakken... ... Hier doen ze tulpen, oliebollen en boekjes van religieuze sektes aan de deur verkopen, eigenlijk laat ik alleen die gasten met die boekjes binnen. Die zijn altijd wel blij als je ze uit nodigt voor koffie & joint . Ik heb m'n pepers op special mix costum staan. Perliet hebben je pepers niet echt veel aan, dat houdt de boel te vochtig. De costum mix vond ik zelf heel goed omdat deze wel sponzig is, door de ruwe bewortelling (doorgaans) van de pepers verwacht ik dat dit medium beter zal blijven. Ik heb in de groei de planten bemest met een mengsel van 10 delen beendermeel op 10 delen bloedmeel op 10 delen tuinkalk, hiervan hebben alle plantjes, toen nog in 2L potjes een eetlepel of 2 gehad... Dit was voor mij het beste mengsel voor peperplanten wat ik tot nu toe geprobeerd had. Al zal er in de bloei kalium bij moeten komen. Wat vinasse dus. In de groei zal kalium weinig nodig zijn. Ik heb het in de bloei aangevuld met cow-droppings... Dat is gewoon goede allround mest. Kees. Quote Share this post Link to post Share on other sites
The Clown 2 Posted July 1, 2010 kleine update de rode chili´s daar zijn al pepers af gekomen en de madam jeanette daar zitten nu vruchten in zal snel n foto posten Quote Share this post Link to post Share on other sites
keesthemad 8 Posted July 1, 2010 Dus we hebben lekkere sausjes van jou ??? Kees. Quote Share this post Link to post Share on other sites
The Clown 2 Posted July 1, 2010 @kees ik zal mn best doen om met eigen pepers de suasen te maken voor zaterdag anders word t gewoon kopen en maakie die handel zal wel n sterk saus worden Quote Share this post Link to post Share on other sites
guesswho? 11 Posted July 1, 2010 Ik ben benieuwd naar je foto's D Mijn HCR begint ook goed te peperen Aan de Madam jeanette (geloof ik , vergeten te labelen) komen er ook wat aan , maar die loopt een paar weken achter Madam J (geloof ik) HCR En de groeitafel met van alles en nog wat Oa munt , prei , pepers , fem heribei en baby wood rose Grtz Guesswho? Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotografe 2 Posted July 2, 2010 Wanneer/hoe moet je de pepers oogsten? (marie J!) (heb er sinds verleden week oranje pepertjes in hangen!) (ze worden ook niet zo groot!?) (ze hebben nu de grote van een bosaardbei!?) Komen trouwens wel veel pepertjes in de andere doet het ook goed,is alleen wat langzamer! (eerste aarbeitjes van de week geplukt!) mmmm... kusjes fotografe Quote Share this post Link to post Share on other sites
The Clown 2 Posted July 2, 2010 de madam jeanette ken je oogstaen als ze langs de geel en tegen de oranje aangaan Quote Share this post Link to post Share on other sites
The Clown 2 Posted July 7, 2010 rode chili MJ de kleine heeft de grote er al afgehaald Quote Share this post Link to post Share on other sites
keesthemad 8 Posted July 7, 2010 Was je saus uiteindelijk nu met zelfgekweekte pepers of gekochte peper ? T sausje was overigens heerlijk... Heb er nog van nagenoten Zondag/Maandag! Kees. Quote Share this post Link to post Share on other sites
The Clown 2 Posted July 7, 2010 beetje vam mij en n beetje van brandal Quote Share this post Link to post Share on other sites
guesswho? 11 Posted July 26, 2010 En d hoest ermee? Die van mij gaan lekker maar ik kan nog geen sambal maken... Ze staan in 7.5L potten en op special mix van gold label Vinden ze icm elke week een slokje chilli focus heerlijk Ik geef ze verder alleen regenwater , zo'n 1.5L per dag per plant Nu hebben ze dit weekeind de eerste rode wangetjes laten zien Ik heb veel extra vruchten gekregen door de bloemetjes met een kwastje te bestuiven Gewoon elk bloemetje even aantikken en zo alle bloemetjes die open zijn af gaan Voor elke plant heb ik een aparte kwast... Grtz Guesswho? Quote Share this post Link to post Share on other sites
loadrunner 4 Posted July 26, 2010 Die pepers zien er zeer smakelijk uit. Heb je wel eens chili vodka gemaakt? dan pak je een peper, je snijd deze in reepjes, maar het laatste stukje laat je aan het steeltje zitten, zodat het nog eraanvast zit. deze bestrooi je met zout, en 5 minuten later spoel je m af, en doe je m in een fles vodka. Dit een maand laten staat ongeveer. lekker om warme gerechten mee op smaak te brengen, of om van te nippen. meestal maak ik stroganoff saus ermee. (paprika, ui, knoflook bakken , dan flamberen met vodka, beetje rode wijn, en wat tomatenpuree en een beetje room) Quote Share this post Link to post Share on other sites
guesswho? 11 Posted July 27, 2010 Lijkt me lekker Misschien kunnen we eens een topic openen voor lekkere recepten met pepers Ps deze peper is de habanero caribbean red Die doet tussen de 400.000 en 560.000 op de scoville schaal Even ter verduidelijking een Jalapeño doet ongeveer 4000 tot 8000 op de scoville schaal Grtz Guesswho? Quote Share this post Link to post Share on other sites
The Clown 2 Posted July 27, 2010 `topic mn pepers hebben te droog gestaan en zien er klaar uit zal de foto's maar laten ze zijn echt wat klein volgende ronde qua pepers start over n maand of wat en dan 4 soorten 1 turk 1 surinamer 1chili en 1 verrasing Quote Share this post Link to post Share on other sites
The Clown 2 Posted July 29, 2010 hier zal ik n saus mee draaien ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Donnie 19 Posted September 13, 2010 Hier zijn mijn 2 peperplanten. Heb ook nog jeanette staan 3 stuks. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zookaba 2 Posted September 13, 2010 die van mij zitten een paar behoorlijk grote pepers in, maar... nog steeds volledig groen, nog geen spoortje verkleuring te bekennen Quote Share this post Link to post Share on other sites
guesswho? 11 Posted September 14, 2010 Komt vanzelf zoobaka Hoe lang heb je ze al staan? Ik heb gisteren een grote pot sambal gemaakt van m'n eerste oogst Ongeveer 140 gram pepers , mix van groene mj en rode mj en wat hele hete HCB Resultaat heerlijke sambal die niet onderdoet voor een potje uit de winkel (net iets teveel knoflook naar mijn smaak) Recept ? ik heb het eerst gepakt wat ik op google kon vinden en dat aangehouden Voor een grote pot sambal:500g rode pepers (groen of mix kan ook) 1 grote ui 8-10 teentjes knoflook (naar smaak) 1 eetlepel zout 3 eetlepels bruine- of donkerbruine basterdsuiker 2 dl ketjap manis olie (zonnebloemolie) Benodigde atributen: Staafmixer (vijzel kan ook) Glazen pot met deksel (bijv. een lege jampot) Stamper (stamppotstamper) Bereiding: Snij de rode pepers door de helft en verwijder de zaadjes (voor sambal 'extra heet' laat je de zaadjes zitten). Pel de ui en snijd in stukjes. Zo ook met de knoflook. Doe eerst de stukjes ui en knoflook het eerst in de staafmixer en maal het fijn (niet te lang). Haal de ui/knoflookmengsel eruit. Doe hetzelfde met de rode peper. Zet een pannetje op het vuur en doe er een bodempje water in. Voeg vervolgens de fijngehakte pepers, knoflook en ui-mengsel toe en breng het aan de kook. Voeg dan de ketjap, suiker en zout toe. Breng het mengsel weer aan de kook en stamp met een stamper in het pannetje de ingrediënten fijn. Zorg dat het niet te nat wordt. Is het te droog voeg dan wat extra ketjap toe. Wanneer alles fijn is en het vocht verdampt, is de sambal klaar. Let op: zet wel een raam of deur open tijdens het koken want de dampen kunnen behoorlijk irriteren! Alles natuurlijk aangepast naar mijn hoeveelheid pepers Grtz Guesswho? Quote Share this post Link to post Share on other sites
zookaba 2 Posted September 14, 2010 geen idee hoelang die plant precies staat, sinds mei ofzo denk ik(zag 'm staan bij de aldi, was wat te laat om nog zaad te bestellen en planteb dacht ik, maar deze zag ik toevallig staan bij de aldi) Quote Share this post Link to post Share on other sites
loadrunner 4 Posted September 14, 2010 ik zou er extra ui in de sambal doen, deze eerst aanbakken tot ie een beetje bruin is, dan de pepers en knoflook erbij. ik bak alles in 1dl olie, door de suiker en ketjap erbij te voegen word het weer een egale massa. geen water gebruiken dan krijg je van die zoute sambal, Hete sambal, (en niet van die zoute rommel uit de supermarkt) 2 uien bakken in 1dl olie, liefst arachide olie 10 tenen knoflook toevoegen, beetje fijnhakken 5 madam jeanet, zo fijn mogelijk gesneden, niet wassen zaadjes erbij in doen 2 grote tomaten in blokjes toevoegen. De staafmixer erdoor roeren 1 dl ketjap manis, of andere "niet zoute" sojasaus 2 eetlepels donkere suiker. dan nog 5 minuten laten pruttellen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
guesswho? 11 Posted September 14, 2010 Heb ik ook gedaan roadrunner Heb eerst de verschillende topics door gelezen Daar kwam het eerst frituren ook al aan bod Mij volgorde: Uitje fijn gehakt daarna knoflook , later de pepers 3 el wokolie in een steelpannetje gedaan en uien/knoflook mengsel erin Daarna pas het vuur aan en op kleinste pit en op de laagste stand Rustig regelmatig de boel omgegooid en vooral niet bruin laten worden Toen de ui glazig was (minuut of 5 later) heb ik het water toegevoegd en toen dat kookte de pepers Beetje goed gedaan zo? Grtz Guesswho? Quote Share this post Link to post Share on other sites