blowsterke 117 Posted February 8, 2013 Heb nu een paar x cake gebakken met AHO en pollen. Zo kan je precies de juiste dosering voor jezelf bepalen. Het is niet alleen veel lekkerder, maar ook effectiever is mijn mening. Ben zo de hele dag zonder pijn en in slaap goed. Dat zo iets lekkers ook nog medicijn kan zijn En gezonder als medicatie van de pharmeutische industrie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Haas 0 Posted February 8, 2013 Ha super Heb met verbazing lopen lezen Al die lekkere dingen met een bitte.... Gr. Haas Quote Share this post Link to post Share on other sites
FoolOnTheHill 1,676 Posted February 8, 2013 Weetje, de geklaarde boter kun je ook kant en klaar kopen. Diana's Desserts: 'A basic formula for muffins is 2 cups flour, 2-4 tablespoons sugar, 2½ teaspoons baking powder, ½ teaspoon salt, 1 egg, ¼ cup oil, shortening or butter and 1 cup milk. When the fat, sugar and egg ratio in a recipe reaches double or more than this, you have reached the cake level. Hiermee kun je dus zelf bepalen wat voor zoete broodjes je al die jaren hebt gebakken, Muffins of cupcakes. Maar eet er niet te veel van anders krijg je de bijnaam "Muffin-top". Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest elmanito Posted February 8, 2013 wat een mooi filmpje Elmanito!kinetische meerwaarde, for sure! prachtig hoe elke generatie en bijna ieder (huis)dier bijdraagt aan hetzelfde product. Ja heeft ook een medische waarde It has been shown that panela has medicinal properties, for example, preventing lung lesions induced by smoke, due to its antitoxigenic and anticarcinogenic properties (SAHU; PAUL, 1998; SAHU; SAXENA, 1994) and to the reduction of the clastogenic effect caused by arsenic (SINGH et al., 2008; HAIDER et al., 2007; SINGH; KUMAR; SAHU, 2006). In addition, it has a potential antioxidant activity owing to the presence of polyphenolic compounds in cane juice (HARISH et al., 2009; PAYET; CHEONG; SMADJA, 2006). bron Quote Share this post Link to post Share on other sites
weetje 826 Posted February 8, 2013 wederom een mooie aanvulling blijkt dat ik dus ook met anti axidantjes bezig ben tezamen met die gojih bessen. Heb jij nog meer leermomentjes? op het gebied van smaak ben ik nu aan het zoeken speculaaskruiden maskeren mooi een smaak maar zijn misschien erg "fel" Ik zoek ook naar de mogelijkheid om mango in cake te verwerken maar vraag me af of die high versterkende stoffen alleen in de verse mango voorkomen. anders zou ik gedroogde mango kunnen gebruiken of geconfijte majah daar heb ik nog niet van gehoord dus moet ik zelf weer aan de slag? t valt echt niet op dat ik zponet met Evert een nieuw type oliedampert heb getest rateldetarelatelrdetral Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aad 73 Posted February 8, 2013 Weerstand binnen...? Ging volgens mij om planten,die myrceen/myrcene bevatten toch? Van dat terpeen heeft wilde(/echte) tijm een vrij hoog percentage,alleen vraag ik me af of je voldoende van het middeltje erbij kan krijgen zonder de smaak te veel (negatief) te beinvloeden(en dat heb je met elke mogelijke verschaffer van btw,dan is mango misschien qua smaak nog inderdaad de beste keuze). Ik ga me binnenkort toch ook maar eens wagen aan het maken van wat lekkere weedboter,word toch hoog tijd voor serieus onderzoek en experimentatie van mijn kant in wat vormen van 'edibles'. Grtz. Aad Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest elmanito Posted February 9, 2013 (edited) 1.3-1.5% Myrceen is niet echt hoog, maar tijmcakejes zou niet verkeerd zijn als je sinaasappeltijm of citroentijm zou gebruiken, combineert goed met de Gojibes, maar niet qua smaak met de oerzoet.Deze laatste combineert wel goed met pepermunt samen met wat Dut Pekmezi (moerbei melasse). Gojibessen zijn in feite voedingsstoffen bommetjes, zitten nml barstensvol vitaminen (C,B-complex, E, carotenoiden zeaxanthine), mineralen + spoorelementen (Germanium), , aminozuren, polysacchariden, meer proteine dan tarwe, betaine, betasitosterol.Beste kwaliteit komt uit de provincie Ningxia.1 eetlepel op 2 koppen water (geen grote bekers) 5 minuten op een zacht vuurtje koken & daarna als thee drinken restant bessen kunnen natuurlijk ook gegeten worden. Eigenschappen: - slaapbevorderend - libido bevorderend - anticarcinogene eigenschappen - antioxidatieve eigenschappen - weerstand verhogend - ondersteunend bij Macula degeneratie - ontstekingsremmend Edited February 9, 2013 by elmanito Quote Share this post Link to post Share on other sites
weetje 826 Posted February 9, 2013 hey tanx Aad, zo zat het inderdaad, enne is wel apart, maar vandaar dat ik olie tegenwoordig met thijm,honing meng. op aanraden van een vriend, en ik moet zeggen, het is een aparte combinatie, enzymen worden snel aangemaakt en de olie is absoluut niet traceerbaar als element, daarna wel in de smaak Maar thijm is wel een lastige om niet uit verhouding te gebruiken. @elmanito- Dan doe ik het aardig goed met die bessen, ik week ze in heet water, en gebruik bes en water in de muffin. allenig die temperatuur is aan de hoge kant lijkt me(175 C.) om de voedingstoffen te behouden(?) Ik begin langzaam het placebo effect te verwaarlozen en durf te zeggen dat ik direct effect bemerk bij dit andere recept. Dat moet dus de oersuiker of speltmeel zijn. Een open deur is de eerste. het is eigenlijk heel "dom"om zoveel suiker te gebruiken tegenover cannabinoiden Het meel; een smaak waar je wel wat aan moet wennen, de verhoudingen moet ik ook nog beter krijgen Maar het is wel apart om te merken dat het meel minstens zoveel vult als gewoon beslag, maar dat het minder aanspraak op je maag/darmen doet. Het voelt dus niet "zwaar"aan op je maag. greetz Weetje Quote Share this post Link to post Share on other sites
gobru 6 Posted February 9, 2013 (edited) maar dat het minder aanspraak op je maag/darmen doet. zou dat dan ook te doen zijn voor mensen met crohn Edited February 9, 2013 by gobru Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowsterke 117 Posted February 9, 2013 Dat van die temperatuur bij het bakken vraag ik me ook af Weetje Ik wil vanavond oliebollen bakken, dit moet op 190 graden, dit wou ik doen met AHO, is dit aan te bevelen. Of kan ik het beter anders culinair gebruiken. Iemand advies..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aad 73 Posted February 9, 2013 (edited) 1.3-1.5% Myrceen is niet echt hoog Baseerde me op de bijgaande tekst in de engelse wikilink : Thyme - The leaves of which contain up to 40% by weight of Myrcene Shoot me if i'm wrong. Misschien ook het verschil tussen de tijm die wij normaal in de keuken gebruiken en de wilde/echte tijm(Vulgaris tegenover Serpyllum,geloof ik) of is dat gewoon hetzelfde kruid? Die ik toevallig ook op het balkon heb,hoewel dat meer voor insectenvoorziening is/was bedoeld. Dat moet dus de oersuiker of speltmeel zijn.Een open deur is de eerste. het is eigenlijk heel "dom"om zoveel suiker te gebruiken tegenover cannabinoiden Ik gebruik al jaren alleen ruwe rietsuiker,maar ga toch ook maar eens de oersuiker proberen,geloof ik. Ook toevallig(?)Ja Elmanito,gewoon toevallig! )) ben ik sinds kort met de broodbakmachine aan de gang en ben ik bijna toe aan speltmeel(nog ff oefenen met 'makkelijkere' meelsoorten). Nu nog even een nieuwe fornuis oven aan kunnen schaffen,de huidige(oven) is al jaren allen nog geschikt als opslagruimte voor pannen etc. en het kleine,losse oventje kunnen niet genoeg muffins in! Grtz. Aad Edited February 9, 2013 by Aad Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest elmanito Posted February 9, 2013 1.3-1.5% Myrceen is niet echt hoog Baseerde me op de bijgaande tekst in de engelse wikilink : Thymus serpyllum Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aad 73 Posted February 9, 2013 En wat moet ik daar dan precies uit opmaken? Grtz. Aad Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowsterke 117 Posted February 10, 2013 Toch geprobeerd spaceoliebollen te maken vanmiddag Het mengen ging moeizaam. Maar de smaak is raak. Nu wacht ik het effect af Quote Share this post Link to post Share on other sites
shiningsilverhaze 0 Posted February 11, 2013 haha super chill blowsterke !!! en werd je der goed space van ?? Groetjes Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest elmanito Posted February 12, 2013 En wat moet ik daar dan precies uit opmaken? Grtz. Aad Eerder uitzondering dan regel.Geen van de analyses die ik heb voorbij zien komen, hadden zo'n hoge percentage. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Running Water 282 Posted February 13, 2013 Ik zoek ook naar de mogelijkheid om mango in cake te verwerkenmaar vraag me af of die high versterkende stoffen alleen in de verse mango voorkomen. anders zou ik gedroogde mango kunnen gebruiken of geconfijte majah daar heb ik nog niet van gehoord dus moet ik zelf weer aan de slag? Gedroogde mango is hier verkrijgbaar en is anders dit Mango Cake Recept niets om te proberen? Ik mag géén cake keer meer eten dus ik kan je niet vertellen of het een lekkere cake is ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Belladonna 0 Posted February 25, 2013 Wat een mooi Topic zeg leuk Gr Bella Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lousdy 3 Posted February 25, 2013 Deze cake heb ik een keer gemaakt omdat mijn moeder zoveel pijn had omdat ze een zenuw-beknelling had na een mislukte operatie vond 45 gram wel erg veel maar dacht laat ik het toch maar zo maken we zien wel. Ik had zelf een 1/4 plak gegeten dacht het gaat wel. Mijn moeder had dat sávonds ook gedaan en volgende dag melde ze me ze moest zich door mijn vader midden in de nacht laten ondersteunen naar het toilet. Mijn doorgewinterde( wiet) buurman beneden 2 plakken gegeven zijn vriendin kreeg hem in de ochtend haast niet wakker Hij had maar 1 plakje gegeten, had heerlijk geslapen zei hij zelf. Dus ik paste voor die cake en heb het weggegeven. Wat ik wel raar vond dat de wiet er zo door heen gegooid werd en niet eerst wietboter van werd gemaakt. Ik had het met 45 gram wietgruis gemaakt. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sensi life 612 Posted March 5, 2013 net even pannekoeken gebakken met een streep verdunde AHO spaceee zeer guud! Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowsterke 117 Posted March 24, 2013 Goede avond, Dit keer een andere cannabutter gemaakt als vorige keer Het bakken komt nog. Wordt vervolgd.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowsterke 117 Posted March 26, 2013 Zoals beloofd Het ruikt lekker in huis, de eerste drie zijn klaar Nu zitten de twee ronde nog in het oventje Quote Share this post Link to post Share on other sites
weetje 826 Posted March 26, 2013 ajajaj dat ziet er smullen uit enjoy Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowsterke 117 Posted March 26, 2013 Weetje ze wordt nu getest Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowsterke 117 Posted April 10, 2013 Vandaag voor de verandering een keer iets anders gemaakt als cake. Boterkoek. Wat heb ik gebruikt 90 gram roomboter met 6 gram AHO gemixt 200 gram meel en een half geklopt ei Je kneedt alles Dan smeer je het ei eroverheen en de oven in. Uiteraard heb ik al een stukje geproefd Een heerlijke smaak maar supersterke cannasmaak, wacht nu op het effect Quote Share this post Link to post Share on other sites