Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

weetje

Canna Culinaire

Recommended Posts

gallery_6979_9442_24099.jpg

 

Heb nu een paar x cake gebakken met AHO en pollen. Zo kan je precies de juiste dosering voor jezelf bepalen.

 

Het is niet alleen veel lekkerder, maar ook effectiever is mijn mening.

 

gallery_6979_9442_42724.jpg

 

gallery_6979_9442_41512.jpg

 

Ben zo de hele dag zonder pijn en in slaap goed.

 

gallery_6979_9442_107966.jpg

 

Dat zo iets lekkers ook nog medicijn kan zijn :vape:

 

En gezonder als medicatie van de pharmeutische industrie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ha super

Heb met verbazing lopen lezen

Al die lekkere dingen met een bitte....

 

 

Gr. Haas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Weetje, de geklaarde boter kun je ook kant en klaar kopen.

 

Diana's Desserts: 'A basic formula for muffins is 2 cups flour, 2-4 tablespoons sugar, 2½ teaspoons baking powder, ½ teaspoon salt, 1 egg, ¼ cup oil, shortening or butter and 1 cup milk. When the fat, sugar and egg ratio in a recipe reaches double or more than this, you have reached the cake level.

Hiermee kun je dus zelf bepalen wat voor zoete broodjes je al die jaren hebt gebakken,

Muffins of cupcakes.

 

Maar eet er niet te veel van anders krijg je de bijnaam "Muffin-top".

 

Armageddon_Muffin_Top_by_hocuspukeus.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito
wat een mooi filmpje Elmanito!

kinetische meerwaarde, for sure!

prachtig hoe elke generatie en bijna ieder (huis)dier bijdraagt aan hetzelfde product.

Ja heeft ook een medische waarde :vape:

 

It has been shown that panela has medicinal properties, for example, preventing lung lesions induced by smoke, due to its antitoxigenic and anticarcinogenic properties (SAHU;

PAUL, 1998; SAHU; SAXENA, 1994) and to the reduction of the clastogenic effect caused by arsenic (SINGH et al., 2008; HAIDER et al., 2007; SINGH; KUMAR; SAHU, 2006). In

addition, it has a potential antioxidant activity owing to the presence of polyphenolic compounds in cane juice (HARISH et al., 2009; PAYET; CHEONG; SMADJA, 2006).

 

bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

wederom een mooie aanvulling

blijkt dat ik dus ook met anti axidantjes bezig ben

tezamen met die gojih bessen.

Heb jij nog meer leermomentjes?

op het gebied van smaak ben ik nu aan het zoeken

speculaaskruiden maskeren mooi een smaak

maar zijn misschien erg "fel"

 

Ik zoek ook naar de mogelijkheid om mango in cake te verwerken

maar vraag me af of die high versterkende stoffen alleen in de verse mango voorkomen.

anders zou ik gedroogde mango kunnen gebruiken

of geconfijte

majah daar heb ik nog niet van gehoord

dus moet ik zelf weer aan de slag?

 

 

t valt echt niet op dat ik zponet met Evert een nieuw type oliedampert heb getest

rateldetarelatelrdetral :rofl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Weerstand binnen...? :rofl

Ging volgens mij om planten,die myrceen/myrcene bevatten toch?

Van dat terpeen heeft wilde(/echte) tijm een vrij hoog percentage,alleen vraag ik me af of je voldoende van het middeltje erbij kan krijgen zonder de smaak te veel (negatief) te beinvloeden(en dat heb je met elke mogelijke verschaffer van btw,dan is mango misschien qua smaak nog inderdaad de beste keuze).

Ik ga me binnenkort toch ook maar eens wagen aan het maken van wat lekkere weedboter,word toch hoog tijd voor serieus onderzoek en experimentatie van mijn kant in wat vormen van 'edibles'. :)

 

Grtz. Aad

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

1.3-1.5% Myrceen is niet echt hoog, maar tijmcakejes zou niet verkeerd zijn als je sinaasappeltijm of citroentijm zou gebruiken, combineert goed met de Gojibes, maar niet qua smaak met de oerzoet.Deze laatste combineert wel goed met pepermunt samen met wat Dut Pekmezi (moerbei melasse).

 

Gojibessen zijn in feite voedingsstoffen bommetjes, zitten nml barstensvol vitaminen (C,B-complex, E, carotenoiden zeaxanthine), mineralen + spoorelementen (Germanium), , aminozuren, polysacchariden, meer proteine dan tarwe, betaine, betasitosterol.Beste kwaliteit komt uit de provincie Ningxia.1 eetlepel op 2 koppen water (geen grote bekers) 5 minuten op een zacht vuurtje koken & daarna als thee drinken restant bessen kunnen natuurlijk ook gegeten worden.

 

Eigenschappen:

- slaapbevorderend

- libido bevorderend

- anticarcinogene eigenschappen

- antioxidatieve eigenschappen

- weerstand verhogend

- ondersteunend bij Macula degeneratie

- ontstekingsremmend

Edited by elmanito

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey tanx Aad, zo zat het inderdaad,

enne is wel apart, maar vandaar dat ik olie tegenwoordig met thijm,honing meng. :rofl

op aanraden van een vriend, en ik moet zeggen, het is een aparte combinatie,

enzymen worden snel aangemaakt en de olie is absoluut niet traceerbaar als element,

daarna wel in de smaak :)

 

Maar thijm is wel een lastige om niet uit verhouding te gebruiken.

 

@elmanito-

Dan doe ik het aardig goed met die bessen,

ik week ze in heet water, en gebruik bes en water in de muffin.

allenig die temperatuur is aan de hoge kant lijkt me(175 C.)

om de voedingstoffen te behouden(?)

 

 

Ik begin langzaam het placebo effect te verwaarlozen

en durf te zeggen dat ik direct effect bemerk

bij dit andere recept.

Dat moet dus de oersuiker of speltmeel zijn.

Een open deur is de eerste.

het is eigenlijk heel "dom"om zoveel suiker

te gebruiken tegenover cannabinoiden

 

Het meel;

een smaak waar je wel wat aan moet wennen,

de verhoudingen moet ik ook nog beter krijgen

Maar het is wel apart om te merken dat het meel minstens zoveel vult

als gewoon beslag,

maar dat het minder aanspraak op je maag/darmen doet.

Het voelt dus niet "zwaar"aan op je maag.

 

greetz Weetje

Share this post


Link to post
Share on other sites
maar dat het minder aanspraak op je maag/darmen doet.

 

zou dat dan ook te doen zijn voor mensen met crohn

Edited by gobru

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat van die temperatuur bij het bakken vraag ik me ook af Weetje :rofl

 

Ik wil vanavond oliebollen bakken, dit moet op 190 graden, dit wou ik doen met AHO, is dit aan te bevelen. Of kan ik het beter anders culinair gebruiken.

 

Iemand advies.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
1.3-1.5% Myrceen is niet echt hoog

Baseerde me op de bijgaande tekst in de engelse wikilink :

Thyme - The leaves of which contain up to 40% by weight of Myrcene

Shoot me if i'm wrong. :)

Misschien ook het verschil tussen de tijm die wij normaal in de keuken gebruiken en de wilde/echte tijm(Vulgaris tegenover Serpyllum,geloof ik) of is dat gewoon hetzelfde kruid?

Die ik toevallig ook op het balkon heb,hoewel dat meer voor insectenvoorziening is/was bedoeld.

Dat moet dus de oersuiker of speltmeel zijn.

Een open deur is de eerste.

het is eigenlijk heel "dom"om zoveel suiker

te gebruiken tegenover cannabinoiden

Ik gebruik al jaren alleen ruwe rietsuiker,maar ga toch ook maar eens de oersuiker proberen,geloof ik. :lol:

Ook toevallig(?)Ja Elmanito,gewoon toevallig! :lol: )) ben ik sinds kort met de broodbakmachine aan de gang en ben ik bijna toe aan speltmeel(nog ff oefenen met 'makkelijkere' meelsoorten). :lol:

Nu nog even een nieuwe fornuis oven aan kunnen schaffen,de huidige(oven) is al jaren allen nog geschikt als opslagruimte voor pannen etc. en het kleine,losse oventje kunnen niet genoeg muffins in! :rofl

 

Grtz. Aad

Edited by Aad

Share this post


Link to post
Share on other sites

En wat moet ik daar dan precies uit opmaken? :rofl

 

Grtz. Aad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toch geprobeerd spaceoliebollen te maken vanmiddag

 

gallery_6979_9442_12117.jpg

 

Het mengen ging moeizaam.

 

gallery_6979_9442_30840.jpg

 

Maar de smaak is raak.

 

Nu wacht ik het effect af :rofl

Share this post


Link to post
Share on other sites

haha super chill blowsterke !!! en werd je der goed space van ??

 

Groetjes

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito
En wat moet ik daar dan precies uit opmaken? :rofl

 

Grtz. Aad

Eerder uitzondering dan regel.Geen van de analyses die ik heb voorbij zien komen, hadden zo'n hoge percentage.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik zoek ook naar de mogelijkheid om mango in cake te verwerken

maar vraag me af of die high versterkende stoffen alleen in de verse mango voorkomen.

anders zou ik gedroogde mango kunnen gebruiken

of geconfijte

majah daar heb ik nog niet van gehoord

dus moet ik zelf weer aan de slag?

 

Gedroogde mango is hier verkrijgbaar en is anders dit Mango Cake Recept niets om te proberen?

 

Ik mag géén cake keer meer eten dus ik kan je niet vertellen of het een lekkere cake is ... :rofl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deze cake heb ik een keer gemaakt omdat mijn moeder zoveel pijn had omdat ze een zenuw-beknelling had na een mislukte operatie

vond 45 gram wel erg veel maar dacht laat ik het toch maar zo maken we zien wel. Ik had zelf een 1/4 plak gegeten dacht het gaat wel.

Mijn moeder had dat sávonds ook gedaan en volgende dag melde ze me ze moest zich door mijn vader midden in de nacht laten ondersteunen

naar het toilet. Mijn doorgewinterde( wiet) buurman beneden 2 plakken gegeven zijn vriendin kreeg hem in de ochtend haast niet wakker

Hij had maar 1 plakje gegeten, had heerlijk geslapen zei hij zelf. Dus ik paste voor die cake en heb het weggegeven. Wat ik wel raar vond dat

de wiet er zo door heen gegooid werd en niet eerst wietboter van werd gemaakt. Ik had het met 45 gram wietgruis gemaakt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

net even pannekoeken gebakken met een streep verdunde AHO ;) :P

 

spaceee

 

gallery_16219_14788_3708652.jpg

gallery_16219_14788_3499142.jpg

 

zeer guud! :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goede avond,

 

Dit keer een andere cannabutter gemaakt als vorige keer

 

gallery_6979_9442_41438.jpg

 

Het bakken komt nog.

 

Wordt vervolgd..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zoals beloofd

 

gallery_6979_9442_23344.jpg

 

gallery_6979_9442_12502.jpg

 

Het ruikt lekker in huis,

 

de eerste drie zijn klaar

 

gallery_6979_9442_40469.jpg

 

Nu zitten de twee ronde nog in het oventje

Share this post


Link to post
Share on other sites

ajajaj

dat ziet er smullen uit :P

enjoy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Weetje ze wordt nu getest

 

gallery_6979_9442_99910.jpg

 

gallery_6979_9442_33168.jpg

 

:P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vandaag voor de verandering een keer iets anders gemaakt als cake.

Boterkoek.

 

Wat heb ik gebruikt

 

gallery_6979_9442_24329.jpg

 

90 gram roomboter met 6 gram AHO gemixt

 

gallery_6979_9442_15343.jpg

 

200 gram meel en een half geklopt ei

 

gallery_6979_9442_16088.jpg

 

Je kneedt alles

 

gallery_6979_9442_64695.jpg

 

Dan smeer je het ei eroverheen en de oven in.

 

gallery_6979_9442_757.jpg

 

gallery_6979_9442_35454.jpg

 

Uiteraard heb ik al een stukje geproefd

 

gallery_6979_9442_119256.jpg

 

Een heerlijke smaak maar supersterke cannasmaak, wacht nu op het effect ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...