Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
keesthemad

Pizza á La Kees

Recommended Posts

Graniet zijn "stipjes" en marmer zijn aderen...

 

Maar op beiden wordt de pizza lekker.

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nog zo vroeg op de dag, en nu krijg ik al zin in pizza!

Ze zien er errug lekker uit Kees! :wOOt

Die foto's :wacko: lekker nonchalant :engel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ga hem zeker proberen, mijn pizza bodem was altijd van beton :wacko:

Ik heb alleen een hout aanrechtblad hopen dat ze daar ook op gaan smaken :wOOt

Edited by FritzTheCat

Share this post


Link to post
Share on other sites

he kees :)

 

Die pizza's van je zien er echt lekker uit, ben het met je eens dat er niet teveel op een pizza mag liggen... ben ook blij om te zien dat je echte mozarella gebruikt en niet die geraspte zoals in sommige pizzeria's, die heeft echt geen smaak. Gorgonzola moet ik nog eens proberen, heb dit nog nooit gegeten...

 

Je verhaal lijkt wat op dat van mij... ik ben ook verzot op pizza, en ben ook al enkele maanden bezig met altijd mijn pizza's verbeteren, iedereen zegt dat ze overheerlijk zijn :smoke

 

Alleen heb ik 1 groot probleem... als ik de pizzabodems van Herta gebruik (ook op zo'n bakpapier) krijg ik m'n pizza's nooit krokant, ik gebruik een heteluchtoven voorverwarmd op 250°C...

Gelukkig ben ik goed bevriend met de uitbater van een franse pizzeria, die bakt soms enkele bodems voor in zijn steenoven, zodat ze lekker krokant zijn, die vries ik dan in om later te gebruiken.

 

Vanavond eten m'n vriendin en ik pizza :smoke ! goed nieuws op zich, alleen ik heb geen van die voorgebakken bodems meer, en die van Herta lukken toch nooit.

Dus dacht ik waarom probeer ik het niet eens à La Kees, ik begin straks met het maken van deeg volgens jouw recept (bedankt hoor :P)

 

Alleen heb ik nog 1 vraagje: hoe krijg jij je pizza's krokant in zo'n heteluchtoven, met een crisp functie ofzo? of hoe doe je dat nou.... ik ben echt razend benieuwd :dope:

 

 

Prachtige oven trouwens :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zet m'n oven altijd op de hoogste stand (275graden ofzo) en dan op hetelucht stand.

 

Probeer mijn recept eens, die staat ergens in één van de eerste posts. (gegarandeerd knapperig)

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

oke ziet er goed uit maar waarom meng je het zout met de bloem?

 

zout is er om het gistingsproces te remmen

 

dus. wat ik zou doen is: bloem mengen en kneden als deeg goed gekneed is ( wat wel ff mag duren voor luchtigere pizza :P dan zout erbij en dan nog eens kneden... bol het op in bolletje ( door een platter stuk deeg te pakken en de hoekjes naar midden te vouwen en dichtdrukken tot je eindigt op een soort bal) draai em om en bol em nog ff op voor stevigheid.. nu mag je effe naar de pizzaria te gaan om te kijken hoe hun dat stukje deeg uitrollen.. zo platdrukken en uit rekken en dan op 1 vingertje laten draaien. nu mag de andere ingredienten erin

 

Tja al vaker moeten maken.. :smoke ( en geleerd van een echte italiaan )

 

tja wat ook zou helpen is aan je near-by bakker een snelcurces opbollen en uitrollen vragen :)

 

 

trouwens ik hou wel van dingen bakken ik ga ook eens een bakreport maken Oo

Share this post


Link to post
Share on other sites

zout maakt het deeg ook soepeler, met de juiste hoeveelheid gist, is er al rekening gehouden met het zout.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hallo,

 

ik kreeg ook trek van dit topic en heb toen maar even een pizza margherita gemaakt. wat pesto en een flinke scheut olijfolie maken deze pizza af:

 

gallery_6512_3204_1214475.jpg

 

mvg jonkoman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zout zorgt voor een betere verdeling van het vocht, ergo soepeler... Ik heb nog nooit last gehad van het niet rijzen van het deeg, zoals je kunt zien bestaat het deeg voor het grootste deel uit bubbels, dus dat zit wel goed.

 

Ik heb dit recept ooit ergens vandaan gehaald, ik zou bij God niet meer weten waar maar in de loop van de tijd is het zo veranderd door persoonlijke voorkeur dat ik het vast niet meer terug kan vinden.

 

@jonkoman, nou heb ik gvd honger!

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou ik krijg ze dus niet krokant he, zelfs met jouw recept Kees

 

Eerst zet ik de oven op Pre-Heat op 250°C, als hij voorverwarmd is steek ik de pizza in (op bakpapier op een schotel) en zet ik de oven op Hetelucht, zo'n 8-9 minuten...

 

ik ga nu een heleboel kleine pizzaadjes (automatische correctie van zaat jes ik kan niet spellen) maken om wat uit te proberen met de oven :smoke

 

Tips zijn altijd welkom :)

 

PS bedankt voor je recept Kees :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probeer die schotel eens weg te halen.

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb gister ook weer is pizza's gemaakt...

Ik laat het gist, de suiker en de melk (~35°C) eerst altijd even werken voor een kwartiertje... En voeg het daarna aan de bloem, het zout, en de olijfolie toe.

Was erg lekker, vanavond weer... :smoke

 

PS. Ik lees dat jij water gebruikt in je deeg, moet je is met melk (eventueel een klein deel water) proberen. Zijn ze namelijk veel lekkerder :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Melk heb ik ook wel eens gebruikt, maar dan worden ze helemaal kneiterhard.

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daar heb ik nog nooit last van gehad, altijd krokante korst en zachte, dunne bodem...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ziet er dus ongelooflijk lekker uit ;)

Man krijg er honger van!

eten!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit moet ik echt een x gaan proberen :wtf:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb je recept gisteren geprobeerd, ze smaakte voortreffelijk.

1 x parmaham, zwarte olijven, mozerella, graskaas, basilicum, knoflook.

1 x salami, mozerella, graskaas, tomaat, basilicum.

 

die ene met tomaat was vrij nat maar smaakte wel. Volgende keer eens zongedroogde tomaten proberen.

 

Zeker voor herhaling vatbaar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is er ook een bezorg service ?? :wtf:

Share this post


Link to post
Share on other sites

In overleg wel afhaal mogelijk...

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

ha die kees ik ben zelf echt geen piza fan maar die van jou zien er toch wel smakelijk uit ,

ik ben meer voor het vlees shoarma bijv. of wat met vlees te maken heeft hahahahaha

een pizza kees the mead lijkt me wel ok .greetz bill babbo :wtf:

Share this post


Link to post
Share on other sites
een pizza kees the mead

 

:wtf:

 

wikipedia: Mead: is a fermented alcoholic beverage made of honey, water, and yeast.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mede, dat honingwijn... Dat is écht lekker spul! Vroeger veel gedronken... Zoeter dan wijn, maar met lekkere afdronk!

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...