keesthemad 8 Posted March 24, 2008 Graniet zijn "stipjes" en marmer zijn aderen... Maar op beiden wordt de pizza lekker. Kees. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jexxel 0 Posted March 25, 2008 Nog zo vroeg op de dag, en nu krijg ik al zin in pizza! Ze zien er errug lekker uit Kees! Die foto's lekker nonchalant Quote Share this post Link to post Share on other sites
FritzTheCat 0 Posted March 25, 2008 (edited) Ik ga hem zeker proberen, mijn pizza bodem was altijd van beton Ik heb alleen een hout aanrechtblad hopen dat ze daar ook op gaan smaken Edited March 25, 2008 by FritzTheCat Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ashiva 0 Posted March 26, 2008 he kees Die pizza's van je zien er echt lekker uit, ben het met je eens dat er niet teveel op een pizza mag liggen... ben ook blij om te zien dat je echte mozarella gebruikt en niet die geraspte zoals in sommige pizzeria's, die heeft echt geen smaak. Gorgonzola moet ik nog eens proberen, heb dit nog nooit gegeten... Je verhaal lijkt wat op dat van mij... ik ben ook verzot op pizza, en ben ook al enkele maanden bezig met altijd mijn pizza's verbeteren, iedereen zegt dat ze overheerlijk zijn Alleen heb ik 1 groot probleem... als ik de pizzabodems van Herta gebruik (ook op zo'n bakpapier) krijg ik m'n pizza's nooit krokant, ik gebruik een heteluchtoven voorverwarmd op 250°C... Gelukkig ben ik goed bevriend met de uitbater van een franse pizzeria, die bakt soms enkele bodems voor in zijn steenoven, zodat ze lekker krokant zijn, die vries ik dan in om later te gebruiken. Vanavond eten m'n vriendin en ik pizza ! goed nieuws op zich, alleen ik heb geen van die voorgebakken bodems meer, en die van Herta lukken toch nooit. Dus dacht ik waarom probeer ik het niet eens à La Kees, ik begin straks met het maken van deeg volgens jouw recept (bedankt hoor ) Alleen heb ik nog 1 vraagje: hoe krijg jij je pizza's krokant in zo'n heteluchtoven, met een crisp functie ofzo? of hoe doe je dat nou.... ik ben echt razend benieuwd Prachtige oven trouwens Quote Share this post Link to post Share on other sites
keesthemad 8 Posted March 26, 2008 Ik zet m'n oven altijd op de hoogste stand (275graden ofzo) en dan op hetelucht stand. Probeer mijn recept eens, die staat ergens in één van de eerste posts. (gegarandeerd knapperig) Kees. Quote Share this post Link to post Share on other sites
utrechtnoord 0 Posted March 26, 2008 oke ziet er goed uit maar waarom meng je het zout met de bloem? zout is er om het gistingsproces te remmen dus. wat ik zou doen is: bloem mengen en kneden als deeg goed gekneed is ( wat wel ff mag duren voor luchtigere pizza dan zout erbij en dan nog eens kneden... bol het op in bolletje ( door een platter stuk deeg te pakken en de hoekjes naar midden te vouwen en dichtdrukken tot je eindigt op een soort bal) draai em om en bol em nog ff op voor stevigheid.. nu mag je effe naar de pizzaria te gaan om te kijken hoe hun dat stukje deeg uitrollen.. zo platdrukken en uit rekken en dan op 1 vingertje laten draaien. nu mag de andere ingredienten erin Tja al vaker moeten maken.. ( en geleerd van een echte italiaan ) tja wat ook zou helpen is aan je near-by bakker een snelcurces opbollen en uitrollen vragen trouwens ik hou wel van dingen bakken ik ga ook eens een bakreport maken Oo Quote Share this post Link to post Share on other sites
loadrunner 4 Posted March 26, 2008 zout maakt het deeg ook soepeler, met de juiste hoeveelheid gist, is er al rekening gehouden met het zout. Quote Share this post Link to post Share on other sites
utrechtnoord 0 Posted March 27, 2008 hmm ik zal het testen Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jonk'O'man 1 Posted March 27, 2008 hallo, ik kreeg ook trek van dit topic en heb toen maar even een pizza margherita gemaakt. wat pesto en een flinke scheut olijfolie maken deze pizza af: mvg jonkoman Quote Share this post Link to post Share on other sites
keesthemad 8 Posted March 27, 2008 Zout zorgt voor een betere verdeling van het vocht, ergo soepeler... Ik heb nog nooit last gehad van het niet rijzen van het deeg, zoals je kunt zien bestaat het deeg voor het grootste deel uit bubbels, dus dat zit wel goed. Ik heb dit recept ooit ergens vandaan gehaald, ik zou bij God niet meer weten waar maar in de loop van de tijd is het zo veranderd door persoonlijke voorkeur dat ik het vast niet meer terug kan vinden. @jonkoman, nou heb ik gvd honger! Kees. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ashiva 0 Posted March 27, 2008 Nou ik krijg ze dus niet krokant he, zelfs met jouw recept Kees Eerst zet ik de oven op Pre-Heat op 250°C, als hij voorverwarmd is steek ik de pizza in (op bakpapier op een schotel) en zet ik de oven op Hetelucht, zo'n 8-9 minuten... ik ga nu een heleboel kleine pizzaadjes (automatische correctie van zaat jes ik kan niet spellen) maken om wat uit te proberen met de oven Tips zijn altijd welkom PS bedankt voor je recept Kees :-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
keesthemad 8 Posted March 27, 2008 Probeer die schotel eens weg te halen. Kees. Quote Share this post Link to post Share on other sites
LordQuas 0 Posted March 28, 2008 Ik heb gister ook weer is pizza's gemaakt... Ik laat het gist, de suiker en de melk (~35°C) eerst altijd even werken voor een kwartiertje... En voeg het daarna aan de bloem, het zout, en de olijfolie toe. Was erg lekker, vanavond weer... PS. Ik lees dat jij water gebruikt in je deeg, moet je is met melk (eventueel een klein deel water) proberen. Zijn ze namelijk veel lekkerder . Quote Share this post Link to post Share on other sites
keesthemad 8 Posted March 28, 2008 Melk heb ik ook wel eens gebruikt, maar dan worden ze helemaal kneiterhard. Kees. Quote Share this post Link to post Share on other sites
LordQuas 0 Posted March 28, 2008 Daar heb ik nog nooit last van gehad, altijd krokante korst en zachte, dunne bodem... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kartoffel 0 Posted April 8, 2008 Heeeeeeeeeeerlijk topic, ga vanavond ook pizza maken! mss maak ik wel wat foto's. Quote Share this post Link to post Share on other sites
k1ll3rb33 0 Posted July 2, 2008 Da ziet er dus ongelooflijk lekker uit Man krijg er honger van! eten! Quote Share this post Link to post Share on other sites
rhcpfan 0 Posted July 9, 2008 Dit moet ik echt een x gaan proberen Quote Share this post Link to post Share on other sites
FritzTheCat 0 Posted July 13, 2008 Ik heb je recept gisteren geprobeerd, ze smaakte voortreffelijk. 1 x parmaham, zwarte olijven, mozerella, graskaas, basilicum, knoflook. 1 x salami, mozerella, graskaas, tomaat, basilicum. die ene met tomaat was vrij nat maar smaakte wel. Volgende keer eens zongedroogde tomaten proberen. Zeker voor herhaling vatbaar Quote Share this post Link to post Share on other sites
BBB 10 Posted July 13, 2008 Is er ook een bezorg service ?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
keesthemad 8 Posted July 13, 2008 In overleg wel afhaal mogelijk... Kees. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bill babboo 0 Posted July 16, 2008 ha die kees ik ben zelf echt geen piza fan maar die van jou zien er toch wel smakelijk uit , ik ben meer voor het vlees shoarma bijv. of wat met vlees te maken heeft hahahahaha een pizza kees the mead lijkt me wel ok .greetz bill babbo Quote Share this post Link to post Share on other sites
BBB 10 Posted July 17, 2008 een pizza kees the mead wikipedia: Mead: is a fermented alcoholic beverage made of honey, water, and yeast. Quote Share this post Link to post Share on other sites
keesthemad 8 Posted July 17, 2008 Mede, dat honingwijn... Dat is écht lekker spul! Vroeger veel gedronken... Zoeter dan wijn, maar met lekkere afdronk! Kees. Quote Share this post Link to post Share on other sites