Jump to content

RobbieRSO

Members
 • Content Count

  101
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Positief

About RobbieRSO

 • Rank
  Kind aan huis lid
 • Birthday 03/13/1971

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Midden Nederland
 1. Met Kokosolie kan je dat volgens mij op een paar manieren doen: 1) Op de manier waarop je gewoon wietboter maakt. Nu alleen kokosolie ipv boter (je hebt dan een relatief laag THC gehalte) 2) Als de olie klaar is kan je wat verwarmde kokosolie toevoegen om het wat dikker te en beter handelbaar te maken. Dat laatste is handig als je het mengsel warm in lege capsules spuit. Die lekken na het uitharden niet. Wij (ik kweek voor mijn zwager die ernstig ziek is) doen die meestal. Als we olie gemaakt hebben, houden we wat apart om te laten testen op TCH-percentage. We mengen het wat kokosolie. Als we de testresultaten terug hebben kunnen we precies uitrekenen hoeveel gram er van het mengsel in capsule moet.
 2. Ik ga ervan uit dat het lab. waar we het hebben laten testen het goed gedaan heeft. Ervan uit gaande dat dat zo is, is het gelukt :-) Zie hieronder een snip van het rapport. Hoeveel droog gewicht we uiteindelijk exact hebben overgehouden weet ik niet. Omdat ik ook wat buitenplanten had hebben we heea vermengd en kloppen de gewichten niet meer. Op zich denk ik dat we het ook qua gewicht wel goed gedaan hebben. Net stond ik weer heea te hakken voor de volgende ronde olie (zaterdag) en het is echt nog steeds erg veel ;-) Om het te maken hebben we overigens geen bijzondere dingen gedaan. Gewoon alcohol, de alom bekende rijstkoker. Wat we wel gedaan hebben is het mengsel iets eerder uit de rijstkoker en nog een flinke tijd laten inkoken au-bain-marie.
 3. Het zit erop en de kweek is naar volle tevredenheid afgerond. Het zijn allemaal hele mooie dikke en harde toppen geworden (een enorm verschil met de autoflowers die buiten stonden). Het zijn echte knuppels Van deze kweek heb ik enorm veel geleerd en dat geeft de me de mogelijkheid om bij de volgende ronde wat kleine dingetjes aan te passen. Inmiddels hebben we de eerste batch wietolie gemaakt en ook laten testen. THC-gehalte is super goed (meer dan 76%). Inmiddels staan er weer nieuwe dames in de tent te genieten van de zon. Deze keer wordt het Critical Kush van Barneys. Ik wilde deze nieuwe ronde op DWC gaan draaien, maar heb besloten toch nog een rondje met de autopots te doen. Dat is namelijk super goed gegaan. Ook het medium is heel goed geweest (50% aarde en 50% kleikorrels). Wat ik wel ga aanpassen in de ventilatie. Nu hangen er twee clip-fans en die ga ik vervangen voor een paar computerfans. ook wil ik iets meer gaan ventileren omdat ik begrepen heb dat Indica wat gevoeliger is voor rot. Voor zover bedankt voor jullie waardevolle hulp! grtz Robbie PS Niet alles gaat in de olie. Ik houd nog een stukje achter voor recreatieve doeleinden
 4. RobbieRSO

  Eerste kweek Robbie

  Eerste kweek van zowel een paar binnenplanten als buitenplanten.
 5. why not? gewoon ff laten drogen en dan 'de fik erin'
 6. Pas op met rot nu. Ik heb ook een stel autoflowers in een vergelijkbare tent en heb toch wel wat rot gekregen. De tent van mij ventileert denk ik nog iets beter dan die van jou. Hopelijk heb je een prima opbrengst straks.
 7. Hi King, de luchtbevochtiger heb ik alleen gebruikt in de groeiperiode. Op het moment dat er zichtbare bloei was, heb ik de bevochtiger eruit gehaald. De bevochtiger heb ik erin gezet voor het klimaat omdat ik gelezen heb dat je gedurende de groeiperiode een hoge LV nodig hebt. Overigens weet ik niet of de bevochtiger die ik heb gebruikt heel veel geholpen heeft; immers is de eerste keer en ik heb geen vergelijkingsmateriaal. Echter omdat hier op het forum veel wordt gezegd over een hogere LV gedurende de groei, heb ik dat advies maar opgevolgd. Ik denk niet dat dit scheelt met water geven. De lamp die ik nu gebruik is een gewone 600 watt HPS met sinds kort een Azerwing. De ledlampen gebruik ik niet meer; zijn merkloos en ooit gekocht bij Cinavasion.
 8. Drrr bedankt voor je bezorgdheid. Ik ben ook super nerveus dat de oogst nog kan mislukken met de finish in zicht. Gelukkig was deze natte tent en extreem hoge temp een eenmalige dingetje omdat er iet met mijn schakelstysteem niet helemaal lekker liep. Jammer genoeg weet ik nu wel wat toprot is, want buiten is het met dit belachelijk natte weer een ander verhaal. Daar heb ik een hoop rot. Nu lijkt binnen alles weer op orde en de eindstreep gaat nu toch echt komen. Er zitten toppen aan die zo groot zijn als mijn onderarm en ze lijken echt heel zwaar. leunen echt tegen elkaar aan en ik heb maar heea met draadjes 'gelift' zodat ze niet tegen de wanden aan blijven hangen. 1 plant lijkt bijna klaar en die gaat denk ik het komende weekend om. De anderen mogen nog even iets langer. Omdat Ozzoes de foto's mooi vindt (en ik stiekum ook) hier nog een paar plaatjes. Op naar een leuk oogstfeest!!!!! Het is om Rick Simpson Oil van te maken voor mijn zwager, maar ik denk dat ik voor mezelf wel een klein topje achterover druk :-)
 9. Je moet ff naar de trichomen kijken van je plant. Die moeten 'melkachtig' zijn. Ik heb ff op je externe link gekeken naar een andere foto van je plant en als je daarop inzoomed lijkt hij al wel bijna klaar (kan dat zo heel moeilijk zien). Ik zou nu wel vast goed gaan spoelen, want dit gaat niet lang meer duren.
 10. Korte update. Tot nog toe verloopt alles vrij goed en zijn er geen bijzonderheden te melden. Toevallig heb ik gisteren wat problemen gehad met het licht en de lucht maar dat is weer onder controle. Enige minpuntje is dat de tent vanmorgen kletsnat was en de temp 36 graden. Problemen lijken te zijn opgelost en de dames knallen gewoon door. De toppen beginnen nu aanmerkelijk dikker te worden (vooral als ik ze vergelijk met de foto's van 10 dagen geleden). Ze lijken goed op schema te lopen en ik verwacht nog steeds dat ze half aug. om kunnen. Her en der beginnen er wat bruine draadjes te komen dus het einde lijkt in zicht. Over 1.5 weken ga ik ook stoppen met voeden en hebben ze nog een dag of 10 om voedingsstoffen uit de bodem en het blad te halen.
 11. Wietefras, even een snel vraagje over je DWC-setup. De volgende ronde wil ik ook op DWC gaan draaien en heb behoorlijk wat rond zitten neuzen omtrent de setup. Ook bij jouw zag ik een ontwerp (dat heb je al een tijd geleden gepost) met individuele bakken voor de planten. Nu zie ik dat je in de huidige setup volgens mij van dat ontwerp afgestapt bent en dat je twee grotere bakken hebt. Wil je uitleggen waarom dat dat gedaan hebt? Ik ben heel erg benieuwd wat volgens jou de beste setup voor DWC is.
 12. Hoi, Ik (die geen u is ) heb een tent van 2 kuub (1x1x2) en heb een setje met een ventilator van 400m3 en een filter van 480m3. De ventilator draait standaard op 30% maar hij gaat regelmatig naar 100% omdat het anders te warm wordt. Tot nog toe lijkt deze setup goed te werken. Inmiddels overweeg ik om na deze kweek een iets grotere tent te kopen en denk dat ik dan misschien ook een andere afzuiger nodig heb. M.a.w. misschien is deze setup niet de beste keuze geweest en had ik direct een iets krachtigere ventilator moeten kopen. Let wel, ik ben slechts een amateur die net komt kijken en ook maar wat zit aan te rommelen. Grtz Robbie
 13. Hoi, Je kan een afzuiger kopen met ingebouwde thermostaat of een losse kopen. Ik heb er 1 met ingebouwde thermostaat (G-tools) en die bevalt prima. Hierop kan je instellen hoe hard de thermostaat 'standaard' moet draaien. Bijv. 30%. Dit is dus ook de stand 's nachts. Als de temperatuur in je tent te hoog wordt gaat hij vanzelf op 100% blazen totdat de gewenste temperatuur weer bereikt is. Jouw oplossing met een goedkope kachel voor 's nachts werkt prima met een plug in thermostaat (zie link). Kacheltje slaat dan gewoon aan als het te koud wordt. Als de temp weer bereikt is slaat hij af.
 14. Goed zal het nooit zijn, maar een keertje 2 uurtjes verlies lijkt me niet heel erg. Als je het schema aanhoudt, dan blijf je in het bioritme van de plant en dat lijkt me het beste. Nu nog dingen gaan veranderen levert waarschijnlijk veel meer stress op.
×
×
 • Create New...