Jump to content

Behanger

New Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutraal

About Behanger

 • Rank
  zomaar een lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

92 profile views
 1. Een CD-800 ozon generator werkt prima om na een ronde de boel styriel te maken (even 2 dagen laten draaien). Voornamelijk om schimmels zoals bijv. meeldauw kapot te maken. Of het ook tegen bijv. spint en trips werkt daar ben ik nog niet zeker van..
 2. Wat late reactie van mijn kant, maar tnx voor je reactie @amnesia013. De he402 is wel een stukje prijziger als de anderen zie ik. Heb nu Florentec draaiende waarbij hete lucht uit de armaturen wordt aangezogen en door de bevochtiger heen gaat (zodat de mist wat beter oplost). Vervolgens dan de vochtiger lucht met luchtverdeelslang de ruimte in (kunststof buis met wat gaten erin).
 3. Iemand nog suggesties of goede ervaringen met één van deze bevochtigers? Of misschien een ander type?
 4. Beste allemaal, Ik zit momenteel te kijken naar een luchtbevochtiger met een beetje capaciteit (voor hokje van 8.5m2, 8x600W). Met drie simpele bevochtigers (verdampen 1 liter/uur) komt LV% niet boven de 40% met toch al een flink bladerdek. Zonder bevochtiger zit de LV rond de 35%. Online kwam ik twee typen luchtbevochtiger die een aardige capaciteit hebben; Florentec UH-5000 bevochtiger (zit een digitale hygrostaat bij) Cezio luchtbevochtiger (moet ik apart hygrostaat bijbestellen) De cezio ben ik al vaker tegengekomen in een aantal topics hier. De Florentec lijkt een relatief nieuw model en wat voordeliger alleen heb ik er nog niks over kunnen teruglezen qua ervaringen etc. Iemand ervaringen met één van de twee? Mvg, Sjors
 5. Gewoon weigeren, heb ik ook gedaan. Alleen maar gezeik met die slimme meters. Laatst een hele uitzending bij Kassa wat betreft niet kloppende slimme meters. Zijn genoeg mensen die slimme meters weigeren, niks verdachts aan.
 6. Mengen met lucht zou de eenvoudigste en voordeligste oplossing zijn. Met een enthalpiebalansje weet je ongeveer hoeveel koude lucht je moet mengen met je uitgaande lucht. Kijk je in een HX-diagram dan zie je dat je bij bijv. 27graden/rv 50% lucht een enthalpie van 50kJ/kg hebt. Buitenlucht van bijv. 15 graden en rv 50% heeft een enthalpie van ~30kJ/kg. Pak je een 750m3 afzuiger voor de warme uitgaande lucht en een 1500m3 voor verse buitenlucht en meng je dit dan kom je op ongeveer een menglucht van 20graden. Met een luchtbevochtiger (adiabatische koeling) zoals je zelf aangeeft kun je luchttemp ook wat koelen. Eveneens kun je dit met een HX diagram relatief eenvoudig bepalen. Je zou met een 750m3 afzuiger en uitgaande lucht van 27gr/rv 50% ongeveer 2kg/uur water moet verdampen om lucht van 22graden met een rv van 90% te krijgen.. Aardig vochtige lucht dus. Of je gaat met een kleine airco werken en CO2 toevoegen zodat je met een gesloten systeem werkt. Al moet je die warmte van je airco ook ergens kwijt..
×
×
 • Create New...