Jump to content

Globetrotter

Full member
 • Content Count

  534
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Globetrotter last won the day on January 8 2018

Globetrotter had the most liked content!

Community Reputation

161 Goed

About Globetrotter

 • Rank
  Volwaardig lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

2,255 profile views
 1. Nieuwe ronde nieuwe kansen is al gestart. Alleen skip ik ff het te verslaan bij deze ronde. Ik zal kijken na zo'n kachel, maar hoop eigenlijk dat die kouw na dit weekend echt voorbij is. Dan houdt mij cv het prima op 20 graden
 2. @versacepot Nee, zit veel minder er vanaf, ca 30cm de eerste weken en dan rond wk 5 neemt die afstand af richting de 20cm.
 3. Snap er ook niks van. Wist niet dat meeldauw en wat koude nachten zo'n impact hadden kunnen hebben. Wijze les. Vorige rondes zat ik op 1.1 gr/w nu net 0,8......da's de verkeerder kant op.....hoop toch op de 1.25 a 1.3 te eindigen. Heb net in het hok de muren met chloor antischimmel middel ingespoten, daarna afgenomen met water. Helft van mijn aarde toch vervangen maar het scheen niet in aarde te zitten begreep ik. Hopelijk is de misere voorbij. Kleintjes gaan ook gedipt worden in zo'n anti ziektemix voor ze het hok ingaan. Kan alleen Amnees kleintjes krijgen, dus daar blijf ik op.
 4. Tussenweging voorspelt een drama oogst. Lijkt erop dat ie rond de 1.4 kg gaat uitkomen. Zou inhouden dat de extra lamp met 382W me een tiental gr extra geeft. Maar ik denk eerder dat die extra lamp meer mijn redding was omdat zonder, ik ook laag had gescoord gezien het overal hetzelfde uitzag. Oorzaken die ik kan bedenken: -Kleintjes minder sterk (maar dat betwijfel ik echter) -Het is toch bij elkaar 2 wkn, in week 5 en 6 best te koud geweest, vaak rond de 17 met een uitschieter naar 14.9 volgens mijn app. Maar ja, zat ik het buitenland en ondanks dat ik alles ge automatiseert heb, staat de cv nog op de to do lijst. Ga nu zo'n Nest ding bestellen waarmee je je thermostaat thuis via een app aanstuurt. Dat had het kou probleem bij deze ronde kunnen voorkomen. -Meeldauw. Ik kreeg beetje meeldauw in week 3, maar met het snoeien leek het weg te zijn. Ik week 5 kwam het weer terug en toen heb ik het met een bio middeltje weggekregen voor een week of 2. De laatste 2 weken kwam het weer op, maar ik wilde toen niet meer spuiten. -In week 6 werden twee groepjes geel, ik lette extra op de voeding en water en ze bleven geel. Maar ik denk dat daar niet het probleem was, de toppen waren mooi als bij de anderen. Het was gewoon allemaal beetje 30% kleiner dunner........terwijl juist in ronde 3 de planten gemiddeld 90cm werden vs ronde 1 & 2 gemiddeld 75cm. Denk dat door deze drie factoren voornamelijk dat deze ronde een drama is. Hok nu goed ontsmetten met chloormiddel, dan afnemen met water kleintjes een keer dippen in zo'n anti ziektes mix (deed ik bij ronde 1 en 2 maar bij 3 werd ik lui en dacht komt wel goed) Nieuwe ronde nieuwe kansen!
 5. De ladies zijn om Werkt trouwens super om een knip tent in de woonkamer op te zetten met filtertje, rook helemaal niks! Tijdens het knippen zag ik (kan namelijk lang niet overal bij in mijn hok) toch aardig wat meeldauw achter in het hok op de bladeren. De toppen waren daar dan ook erg klein. Wat is nu eigenlijk het protocol als je meeldauw hebt gehad. Moet ik nu mijn hele hok gaan als het ware 'ontsmetten', al mijn aarde volledig vervangen, potten uitkoken etc etc..... of valt het allemaal wel mee. Ga sowieso goed schoonmaken, echter om weer 800L aarde naar 3 hoog zeulen zie ik niet zitten (normaal vul ik slechts een paar zakken bij)
 6. @oude rocker In principe kijk ik door een microscoopje of ze melkachtig genoeg zijn. Ik gebruik twee app's. De ene gebruik ik om 4 stopcontacten te bedienen (waar de lampen, fans en afzuiger op draaien) te communiceren met mijn LV en Temp meter en ook op die app zijn de sensoren gekoppeld van de deuren. De tweede app gebruik ik voor twee HD camera's die je op afstand alle kanten op kunt laten draaien en redelijk optisch kunt inzoomen. Bij mij ziten de lampen nu eigenlijk een tikje te dicht op de planten. 30cm was in mijn geval (gezien afstand tussen de cobs) ideaal geweest.
 7. Week 8 is ingegaan, over een weekje gaan ze om. Wat gele bladeren, maar dat is volgens mij normal in de laatste week. Beetje last van meeldauw en met die kou hebben ze weet een paar nachten op 19 graden gestaan. Hopelijk zal het niet al te veel invloed hebben. De app die ik gebruik is van Eve, met producten van Elgato. Het is wel een prijzig systeem, niet de app, wel de hardware. Aan de sensoren, smartplugs etc was ik 350,- kwijt. Daarnaast, met zo'n pakket moet je ook een oude iPad hebben die je kunt toewijzen, waarmee alle apparaten communiceren. Je iPad heeft wifi en synced de data met je telefoon.
 8. App controle! Via de app inzicht in alle apparaten Ook verbruik wattage en aan / uit op afstand etc....
 9. De kou, ok dat is goed om te weten. Dus gewoon een weekje langer laten staan? Ze hebben maar een dag of 2 a 3 dgn 15 graden gehad, nu toch wel altijd 20+ Lampen hangen nu in sommige gevallen op laagst (uitschieters 10 cm boven de plant), kan niet hoger of lager meer helaas . Had al wat planten om geknapt. Kan meeldauw niet ook een goede reden voor vertraging zijn?
 10. @Kees Amnees Aardig wat. Heb aluminium casette's ervoor gemaakt om de toppen aan op te hangen. Totaal kom ik dan uit op ca 18m draadlengte om iets aan op te hangen. 1350gr ging probleemloos want ik had nog wel een kwart over. Denk dat max capaciteit ca 1,7-1,8 kg is. @El capitano Heb wel twee keer moeten spuiten met een biologisch anti meeldauw ding. Zou dat vertraging veroorzaken? Aan de andere kant als ik deze foto's met mijn 1e en 2e ronde vergelijk zie ik niet heel veel verschil op week 7. Misschien een combi van factoren...
 11. Voeg nog even twee foto's toe want ik vond die toppen op de vorige foto's niet echt uit de verf komen. Nu in het donker met flits...ziet het er een stuk beter uit. Ja, de toppen zijn wat aan de kleinere kant, maar met nog 1.5 wk te gaan verwacht ik dat ze nog wat zwellen. Ze voelen in ieder geval hard aan. Wat betreft de kniptent; uiteraard zet ik deze in met een 475m3 koolstoffilter op een softboxje van 500 kuub die ik op 90% laat draaien. Vorige keer zo mijn huiskamer aangesloten, nu verklein ik de ruimte x4 door de tent. Ja, ik draai door in principe Kees, droog dus ook apart in een 80x80 mini tent (waar ik ook in voorgroei) @Fatamorgana. Ik had eerst ook een setup met 3x 600W lampen met Lumatek en Adjust a Wing..........werd veel en veelste warm in het hok (35+ en niet eens zomer) met de Cree's zit ik gewoon 6 a 7 graden lager. Ik snap de gedachte, hang er dan een zwaardere afzuiger in. Theoretisch klopt dat alleen de ruimte die ik gebruik is specifiek en ik heb maar een gat om door af te zuigen en die heeft maar een diameter van 16cm. Dit gat biedt helaas geen makkelijke optie tot vergroten. Vandaar dat ik eigenlijk met een 1500 a 2000 kuub afzuiger die op 50-60% draait een beetje mijn maximum is qua mogelijke afzuiging.
×
×
 • Create New...