Jump to content

mznxbcv

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About mznxbcv

 • Rank
  Groentje

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Hallo allemaal, Ik ben op zoek naar een kweektent met afwijkende afmetingen, namelijk een met een lengte van 200cm, breedte 150cm en hoogte van 160cm (mag ook 150cm zijn). Ik moet er vanaf beide zijkanten inkunnen, dus de 150cm kant. Nu heb ik op internet nog geen tent kunnen vinden van deze formaten, dus ik vroeg me af of jullie misschien een link hebben naar een shop die deze tenten levert en anders een goed adresje waar je custom-sized kweektenten kan bestellen. Thanks alvast!
 2. Nooit van gehoord dat laatste, die ga ik eens uitproberen dan. Heb nu een Flir E40, daarmee kun je de leidingen in de muur mee zien zitten. Goeie tip, dankjewel! Wellicht het proberen waard als iemand hier uit ervaring kan bevestigen dat het inderdaad op deze manier te doen is. Ik ga nog even nadenken welk systeem ik ga gebruiken, maar de kans is groot dat ik voor een WTW systeem ga of voor een koudwaterbatterij i.c.m. hottub. Bedankt voor alle suggesties!
 3. Klopt inderdaad, of nouja, niet zozeer bij mij, alhoewel ik wel betrokken en aanwezig was. Dat ik betrokken was hebben ze niet aan kunnen tonen, maar de persoon die uiteindelijk de sjaak was moest wel zijn woning uit en dergelijken. Dus ik heb wel van dichtbij meegemaakt wat de risico's zijn. Overigens alles oké met hem, werd opgevangen door vrienden en had ook gewoon een baan dus de gevolgen waren te overzien. Nu is het wel zo dat ik niet zo grootschalig wil kweken als daar toen, waar het echt puur voor de opbrengst ging. Daarom ben ik dus ook bezig met iets voor mezelf, en vooral echt als hobby om het goed in de vingers te krijgen waarbij ik aan het eind van het jaar wellicht een leuk weekje weg overhoud. En zoniet jammer, ik wil gaan voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit. @ edit Overigens heb ik nu een IR camera tot mijn beschikking dus ik kan straks alles zelf controleren voordat ik echt aan de gang ga!
 4. Van ~ 22 graden ja, maar niet constant 26-28 graden. 1300 Watt uiteindelijk, is de bedoeling. En je hebt ergens wel een punt, maar ik weet uit ervaring hoe het eraan toe gaat bij een (anonieme) tip. Dan gebeurd dit dus wel en dat wil ik voor zijn. Zonder een redelijke aanwijzing is er ook geen mogelijkheid tot het uitschrijven van een huiszoekingsbevel. Mochten ze dan tóch binnenkomen, dan komen ze binnen met IR camera (bij ons althans gebeurd) en dan wil ik niet dat de geheime ruimte wordt ontdekt door een heat signature. Het is simpel gezegd zo dat ik al die dingen gewoon voor wil zijn. Dekmantel voor stroomgebruik is er, geheime ruimte waar niemand iets van weet en die niet op de plattegrond staat is er, het enige wat nog getackled moet worden is de hitte. Zodra dat is opgelost is het zo stealth dat de risico's zelfs als ze binnen staan zó klein zijn, dat ik er geen seconde meer minder om hoef te slapen. En zoveel moeite is het niet uiteindelijk, tis alleen even de kennis en ervaring die me hieraan ontbreken. Hitte heb ik nooit echt wat mee gedaan omdat ik echt het idee had dat dit het verschil niet zou maken. Maar zo blijkt maar weer, 't zit 'm in de details.
 5. Zo had ik het inderdaad niet begrepen. Wat dat betreft ben ik blij dat ik er naast zit dan. Bedankt voor de informatie! Eventueel ook enig idee welke betrouwbare systemen zijn? Geen optie, aangezien dat een verdachte heat signature achterlaat en dat risico ben ik niet van plan te nemen.
 6. Is wel het idee ja, alleen ben ik van plan dit zelf te maken en dan meer een hot-tub. Rond, diameter van 3m en 1,2 diep ofzo. En zolang je maar een kratje meeneemt van harte welkom!
 7. Denk dat ik daar maar voor ga dan. Heb ik ook geen vergunning voor nodig. Echt een goeie tip man, nog nooit zo over nagedacht! Dit zijn leuke opties, alleen praktisch niet haalbaar voor mijn woning. Ik kan best wat verbouwen maar dit wordt iets te gortig. Thx tho Ik heb me hier eerder over ingelezen, alleen kon ik echter niet ontdekken wat ik hier voor voordeel mee haal in mijn situatie... Zou je me daarbij even verder willen helpen? Zoals ik het begrijp gaat het er dan (even heel globaal) zo uitzien: Luchtinlaat > Verwarmer > Hok > Afvoer > WTW-systeem --> 10% Luchtafvoer buiten (28 graden) ............................................Î<-----------------<---------------<--| 90% Luchtafvoer terug naar hok (28 graden) Echter gaat die 90% terug het hok in, met wat me dunkt een lagere CO2 & O2 concentratie. Dit zul je dus extern moeten bijvoegen d.m.v. flessen lijkt me? Het is in principe niet onmogelijk, maar in mijn hoofd wel ineens een stuk gecompliceerder waar ik 0 ervaring mee heb. Ik kan me voorstellen dat de percentages dan ook continu gemeten moeten worden, waarbij het de bedoeling is dat de toevoer afslaat bij een percentage > X en aanslaat bij een percentage < X. Geen idee of er gangbare (en betaalbare, er moet namelijk nog een jacuzzi komen ()) systemen hiervoor op de markt zijn? Beetje chaotisch gelul allemaal maar ik hoop dat je me volgt.
 8. Daar heb je inderdaad een goed punt! Dus dit wordt toch wel een serieuze optie dan. Het enige probleem wat dan nog rest is dat het voor mn vrienden en familie een beetje raar overkomt als ik een opblaaszwembad in de winter in mn tuin heb staan. Dus dan zal ik of een echt professioneel zwembad aan moeten gaan leggen, of ik zal een waterbasin in de grond moeten maken die ik daaroverheen gewoon betegel. Dus een "zwembad" onder de grond zegmaar. Echter heeft dit dan weer invloed op de grondtemperatuur en ik denk dat de politie toch raar gaan staan kijken als ze ineens een grote vlek zien op de IR camera... Zal dus een echt zwembad moeten worden waarschijnlijk. Moet nog maar even kijken hoe ik dat voor elkaar krijg aangezien het niet om een koopwoning gaat.. Tuin is groot zat overigens. Zou inderdaad een goed alternatief zijn, alleen is dat nogal een gedoe. Vraagt om een verbouwing aangezien de "geheime ruimte" niet echt in mijn woning zelf zit, alhoewel ook weer wel. Beetje moeilijk uit te leggen. En daar komt bij dat ik dan wel problemen kan gaan ondervinden m.b.t. hitte en vooral schimmel, gezien de luchtvochtigheid die erbij komt kijken. Het is eigenlijk niet echt een optie (nog)... Meer ideeën zijn welkom.
 9. Oke oke, klinkt interessant. Dit ga ik even verder uitpluizen dan. Alleen heb ik nog wel een enkele vraag over je beredenering, want kun je namelijk de hoeveelheid energie uitgedrukt in kWh voor het 2 graden opwarmen van een 7m3 zwembad vergelijken met de hoeveelheid energie die mijn lampen trekken? Want in principe gaat het om thermische energie (warme lucht) die gekoeld moet worden en nu vergelijk je de elektrische energie (vermogen van de lampen) met de rekensom voor het opwarmen van het zwembad... No offence, just wondering.
 10. En 's nachts de afblazer aanhouden op zeg 5x per uur is geen optie i.v.m. het klimaat voor de planten? Ik waardeer het idee, maar ik vind het toch te ver gaan. Toch wel leuk gevonden. En 200 kuub per jaar is nog steeds ~550L per dag. En dat is voor mijn huishouden echt te veel... Dit idee klinkt me zo gek nog niet eigenlijk... Moet alleen wel rekening houden met 1300W dan (aangezien ik uiteindelijk naar 2x 650 wil, LED). Zou ik dan 6 tot 8 m3 nodig hebben dan? Of hoe bereken je dit eigenlijk, heb jij hier misschien een linkje voor? Nogmaals hartelijk dank voor je reactie, wordt enorm gewaardeerd!
 11. Om hier nog even op terug te komen: Stel ik zet een stuk rioolpijp achter de zwanenhals (aan de bovenkant van de uitgaande rioolbuis van het toilet / de badkamer), dan zou je dit probleem niet hebben toch? Of komt de zwanenhals dan vanwege het drukverschil alsnog droog te staan?
 12. Ha Kees, bedankt voor je reactie! Die meur zit ik eigenlijk niet op te wachten nee. Dus als dat een bijkomend risico is dan is dat voor mij helaas ook geen optie. En inderdaad, de koudwaterbatterij is geen optie vanwege hoge meterstanden. Als dat ding, zeg 400 liter per uur gebruikt, dan zit ik jaarlijks op zo'n 300 kuub water. Dat is me een beetje teveel eigenlijk... Ik zat dus te denken aan een waterbron, alleen woon ik zo'n 30m boven NAP. Zegt natuurlijk niets over het grondwaterpeil, maar dat zal eerder op 20m liggen dan op 10m. Is een beetje teveel gehannes om dat zo even te gaan doen, al helemaal omdat ik in een woonwijk zit en mn buren zullen daar ongetwijfeld wat van meekrijgen... En inderdaad de meter er tussenuit halen was een optie geweest, alleen inderdaad vanuit morele overwegingen wil ik dit niet doen. Wil ook gewoon netjes voor de stroom betalen. Een (aantoonbare) dekmantel voor een hoog gebruik heb ik namelijk ook. Dus nog even verder denken. Overigens gaat het wegens ruimtegebrek in een geheime ruimte om een hok van 150 x 200 x ~170 uiteindelijk. Dus +/- 5m3 aan inhoud. Niet zo heel groot dus. Ik hoop in dat geval dat de manier om de uitgaande lucht te mengen met de ingaande lucht voldoende zal zijn. Iemand nog suggesties?
 13. Haa mannen! Allereerst bedankt voor jullie reacties. Leuk om te zien dat er al zo snel response is! Ook met LED is het in mijn opstelling straks de bedoeling dat het in het hok 26 - 28 graden is. De uitgaande lucht zal ongetwijfeld dan boven de 22 graden uitkomen. Dat klinkt niet best! Ik was het met name om de laatste reden ook niet van plan, maar het is simpelweg ook niet echt mogelijk zonder te verbouwen. Als ik het dan zou gaan doen, dan zou ik het direct aansluiten op mn schoorsteen zegmaar. Maar dat van die vloer hoop ik niet mee te maken nee. Bedankt voor je uitgebreide post, op deze informatie ga ik even verder bouwen. Mijn kennis schiet tekort om hier nu direct inhoudelijk een antwoord op te geven in de zin van hoe het er bij mijn installatie uit gaat zien, maar in de pauze zal ik even wat uitzoeken en berekenen. Hoogstwaarschijnlijk zal ik je er nog wat extra vragen over stellen dan! En ik zat inderdaad ook te denken aan een airco, maarja wat je zelf al zegt, dat ding moet z'n warmte ook weer kwijt... Moet eerlijk zeggen dat ik hier nog niet bij stil heb gestaan. Maar is dit zomaar mogelijk dan? Gaat dit geen problemen opleveren bij de buren in de zin van opborrelende wc's en dergelijke? Heb je dit zelf wel eens geprobeerd? Nogmaals bedankt allemaal voor jullie reacties!
 14. Maakt niet uit, alsnog bedankt voor je reactie.
 15. Goedemiddag, Binnenkort wil ik graag een binnenkweek opzetten. Ik wil graag gaan kweken met een 650W LED lamp en later eventueel eenzelfde bijvoegen. Echter zit ik met het probleem dat ik geen heat signature achter wil laten en dus de uitgaande lucht wil koelen. Nu heb ik het een en ander aan research gedaan en daarbij kwam ik uit op bijvoorbeeld een koudwaterbatterij, echter is het waterverbruik hiervan te groot en het slaan van een waterbron is in mijn situatie ook moeilijk te doen. Dan blijven er 2 opties over, namelijk de uitgaande lucht mengen met ingaande (koude) lucht voordat deze naar buiten getransporteerd wordt, echter ben ik er niet zeker van dat dit genoeg koelt. Voor de duidelijkheid, de uitgaande lucht mag niet hoger zijn dan 22 graden. Alles daarboven is voor mij teveel risico. Een andere optie is de lucht te koelen met een mistmaker, of nevelsysteem. Het probleem hierbij is alleen weer dat de luchtvochtigheid te groot wordt voor mijn uitlaatsysteem en ik kans heb op vochtplekken in mijn woning. Dit zou dan weer opgelost kunnen worden door er een luchtontvochtiger tussen te zetten, alleen vreet deze dan weer teveel stroom om in de toekomst nog een extra lamp bij te zetten. Al met al een beetje halve oplossingen wat mij betreft dus ik was eigenlijk nieuwsgierig naar jullie creatieve oplossingen. Wat overigens ook (nog) niet mogelijk is, is de lucht uitblazen in mijn huis. De reden doet er even niet toe, maar dat is in mijn situatie nogal een gedoe en dat vraagt om een kleine verbouwing die niet al te praktisch zal zijn. Nogmaals bedankt alvast voor jullie reacties! Mvg, A. @Edit: Het gaat dus om een ruimte van 200 x 150 x ~170 (5.1m3), waarvan de temperatuur op 26-28 graden zal zijn. Liefst reken ik met 28 graden om zo ruim uit te komen. Luchtvochtigheid 55 - 65%. De lucht wordt 30 keer per uur ververst, dus ~150m3/u. Samenvattend: Uitgaande lucht koelen van 28 graden naar max. 22 graden (6 graden koelen). Uitgesloten: Binnen uitblazen Koudwaterbatterij op leidingwater Uitblazen riool (i.v.m. Stank & Andere vormen van overlast bijv rioolproblemen?) --> Correct me if I'm wrong! Wellicht een optie: Uitgaande lucht mengen met ingaande lucht Koelwaterbatterij aangesloten op zwembad WarmteTerugWin systeem Wellicht een optie, maar nog niet praktisch genoeg: Koelen d.m.v. een nevelsysteem (adiabatische koeling)
×
×
 • Create New...