Jump to content

Flupje

Members
  • Content Count

    166
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Flupje

  1. Heb je hem al even opengeschroefd en binnen gekeken ? Niets verbrand op de printplaat ?
  2. blij dat ik een soort van por heb kunnen geven om iets moois op te starten. prima dat men dit in een ander topic verder opzet ! Ik zal even kijken hoe snel ik mij powerplant bevindingen even kan kopieren naar dat andere topic....
  3. Bedoel je dat je pvc buizen (die grijze) als luchtafvoer hebt gebruikt ? Ik neem aan dat je daar het gebrom toch niet mee voorkomt, maar minder geruis hebt van de afvoer. Of heb je hierdoor minder weerstand en draait de fan dan wat lichter ?
  4. Dan kan ik zelf wel even alvast een duit in het zakje doen : Powerplant geplant ergens 1e week juni vanuit stekken via de stekkenboer. een stekje war ik eerder wel eens binnen onder de kunstmatige zon heb gezet en mij nooit tegenviel. Half oktober pas kunnen oogsten, en dit terwijl de bloemen nog te groen waren maar de toprot te veel werd. op 20 stekjes 1,5 kg nat gehaald en dat werd uiteindelijk 235 gram droog (ongeveer, weet het niet precies meer !) En dit geeft volgens mij aan dat de opbrengst droog wel heel slecht tegenover de grammen nat stond.. de planten werden ongeveer 180 cm hoog en waren ook nog getopt. enkel met wat kunstmest gevoed, nooit water gegeven of afgedekt met folie tegen de regen. de toppen waren zeer fluffy.....als ik ze voor de verkoop zou doen dan raakte ik ze niet kwijt denk ik ! De geur was eigenlijk net als de ''normale'' PP kweek, geen bijzonderheden (met de ogen dicht geen verschil) smaak en uitwerking was een beetje limoenachtig in de verte en licht ''high'' effect.... als je het in de koffieshop zou bestelklen dan zou je het waarschijnlijk niet weer gaan kopen. Kortom : een soortje die volgens mij niet geschikt is voor buitenkweek !
  5. En dat heb ik even in vogelvlucht gedaan Wat mij opvalt van de diverse soorten is de goldrush. Een soortje waar je zelf ook wel over te spreken bent en over het algemeen de toppen niet te compact zijn zodat rot redelijk te voorkomen is. Verder moet ik even de komende dagen jouw topics nog even verder doorspitten.....genoeg te lezen/leren !! vertel eens wat meer ? Zelf gezet ? Hoe ?(kuip/losse grond) Wat was de opbrengst ? (niet direct over grammen, maar meer over compactheid, rot, etc) Ik wil graag meer weten dan een losse term (terwijl ik je inbreng absoluut waardeer )
  6. dank je Johnny... Ik bedoelde ook meer een samenvatting van bewezen soorten... Wat hun eigenschappen zijn, wie er ervaring mee heeft, etc... uiteraard zijn er veel veel topics over diverse soorten. De Gold Rush en de Herbei ga ik verder onderzoeken. (volgens mij heb ik de herbei outdoor al eens bij sannie gezien, maar was niet op voorraad)
  7. Vorig jaar een flink aantal powerplant stekjes buiten gezet. Alleen wat bemet met korrels, verder eiegenlijk geheel niets. Planten werden aardig groot, maar opbrengst was nihil.... Toppen zeer fluffy en veel rot. Dit jaar maar weer eens proberen, maar wil het nu wel wat beter aanpakken. Ik ga binnenkort de grond wat bewerken (met wat weet ik nog niet precies, kijk wel even op dit foirum) , maar wil wel planten zetten die beter tegen ons klimaat kunnen. Deense soorten, of dutch passio, durban poisson....oid.... Ik weet nog niet welke kant met de zaden ik op wil. Eigenlijk is het voor mij beter dat ik direct voor fem. zaden ga, omdat het kan zijn dat ik een paar weken er niet kom. Als de bloei dan zijn intrede doet en ik ben te laat dan heb ik enkel maar zaden..... Wie weet een goed lijstje met outdoorzaden ? Ik kom die vraag op dit forum vaak tegen, maar eigenlijk is er nooit een echt duidelijk antwoord.... Indien mogelijk ook tips over bij welke shop het dan best te bestellen is...
  8. zijn er nog meer mensen met ervaring met dit product ? gaat niet lang meer duren dat hij het moet inzetten en er zijn nog wat onduidelijkheden.... wat is de dosering per 100 liter water ? dit in verband met de hoeveelheid die hij van het product moet inslaan. nog negatieve ervaringen ????
  9. Als ik de dagen uitreken kom in op 49 dagen bloei, dat zijn inderdaad precies 7 weken. Ze zijn ook direct destijds op 12/12 gezet, zijn dus eigenlijk niets te groot... Hij wist dat hij de ruimte leeg moest hebben, maar wilde toch nog even oogsten. Volgens mij kweekt hij op Gout (maar weet ik nu niet zeker, kan ik navragen uiteraard). Het maakt volgens mij niet uit welke voeding hij gebruikt toch..? Op 5,5 week beginnen met GHE Ripen toevoegen (en niets anders neem ik aan ?) met eerst kwart dosering op dag 1, dag 3 halve dosering en dag 5 3/4 dosering.....nooit op de volle dosering dus ? Na die week (dus niet 10 dagen wat ik hier en daar lees) stoppen met GHE Ripen en slechts puur water geven tot de laatste dag. Het gaat nat weg, dus tot en met de laatste dag lekker laten drinken... Heb ik je zo goed begrepen ?
  10. Hallo, Maatje van mij heeft wat pp-tjes gezet, maar komt nu in de problemen met de afbloeitijd... Tijdens de 7e week bloei (vanaf 12/12) moet hij het kamertje leeg hebben. Nu lees ik mij in over GHE Ripen. Ik begrijp echter niet helemaal hoe je het moet inzetten. De kweek is op coccosslabs en water handmatig..... Moet je Ripen 10 dagen voor je wilt knippen toevoegen ? Moet je spoelen als je later de slabs weer wilt gebruiken ? (of kun je ze weggooien ?) Geef je ook nog andere voeding tijdens het GHE ripen toevoegen ? Wat is uiteindelijk het effect van dit middel ? Krijg je toch nog mooie topvorming (en ook hard) of ontploffen je toppen gewoon en kun je gewicht wel vergeten....? Ik kan mij voorstellen dat je wel wat gewicht en topvorming verliest ten op zichte van normaal bloeien, maar is het verschil groot ? En als laatste, is het verstandig om tijdens het geven van ripen ook nog de lampen op 13/11 te zetten ? (13 uur licht dus...)
  11. Is dat nano vloeistof dan niets ? Als je naar de filmpjes kijkt op YT dan lijkt het me de oplossing... Niet voor de schimmel op de muren, maar wel voor de condens op de ramen. Kan het zelf niet testen daar ik niet (meer) kweek, maar er zijn vast wat mensen die er hun autoruit of brommerthelm hebben ingesmeerd !
  12. pepers zijn vast wel te koop bij groenrijk. waarschijnlijk alleen de spaanse peper, maar om te beginnen ook leuk.... zelf ben ik begonnen met die rode pepers, nu zijn het er 12 verschillnde soorten. waarschijnlijk volgend jaar nog meer !! heb je trouwens ook een beetje budget om wat leuks te doen ?? of moet het voor 10 euro klaar zijn ? beide kan hoor, geen probleem !! Je kan zelfs al pot een plastic zak gebruiken die je moeder in de kast heeft liggen. flink wat grond er in en daar de plantjes in !
  13. ik kan je zeker kweken met pepers aanraden. Erg leuk om te doen... Veel soorten en kleuren en groeiwijzen. Daarnaast is een aantal groentesoorten heel erg goed te doen. o.a. aardbeien, radijsjes, wortel, sla etc... gewoon in de volle grond of in bakken. Kruiden zijn ook erg makkelijk, zoals bieslook, peterselie, koriander, basilicum etc... Och , och, och, wat zal je moeder blij met je zijn !! tomaten , komkommers en paprika zijn ook erg leuk, maar hebben beschutting nodig van de regen. Dus in een tuinkas of elke plant in een aparte grote zak die over de hele plant kan. Een simpele tomatenkas is nu in de aanbieding bij de Aldi voor 24, 95 en is minimaal goed genoeg voor 1 seizoen. Trouwens de zaadjes zijn nu ook in de aanbieding, slechts 50 cent per pakje !!!! En daarna kan je altijd nog zien of je deze hobby echt leuk gaat vinden en kan er altijd nog een kas komen. Waarschijnlijk als je ouders dit zien worden ze zelf ook wel enthousiast ! Ik zou geen groente doen die veel oppervlakte nodig heeft. Ik denk dan aan meloenen, pompoenen etc..... (of je moet grond genoeg hebben natuurlijk) daarnaast ben ik van mening dat deze grondbedekkers de tuin er wat ruig uit laten zien Gewoon een hoekje van de tuin gebruiken die ook genoeg zonlicht krijgt en gaan met die banaan. Je zal er echt geen spijt van krijgen !!
  14. Dat zijn ook de lampen die ik er nu (toevallig ?) in heb zitten....... Op een website van een bekende shop uit alkmaar staat er een 600 watt lucalox voor slechts 19,75 euro. De Phillips greenpower kost daar 49,01 euro..... Al met al toch een behoorlijk verschil. Op zich geen probleem, maar het gaat mij er om of ik het verschil terug kan zien in kwaliteit. (er van uitgaande dat mijn kwekerskwaliteit onder beide lampen gelijk is...) Meer Lumen zal in ieder geval een groot voordeel zijn !
  15. Heb even in mijn openingstopic nu vermeld dat het gaat om de combinatie met een VSA ! Daarnaast moet ik eerlijk bekennen dat ik niet eens wist dat Gavita meerdere soorten had. Ik zal mij daar eens in gaan verdiepen !
  16. Ik wilde met dit topic even inhaken op een eerder topic van iemand die zich afvroeg wanneer hij het beste zijn lampen kon vervangen..... Als algemeen antwoord kon ik er uit opmaken dat na 4 keer het wel verstandig is om ze te vervangen. Maar door wel merk ? Als ik eens even rondneus , dan kom ik op de volgende merken hps bloeilampen : Lucalox Gavita Phillips greenmaster Phillips Son-t pia Grolux osram Het gaat om een combinatie met een vsa (niet evsa) En zo zijn er vast wel meer merken op te noemen. Is er ergens een goede test te zien waar ze deze vergelijken ? (op Youtube wel wat test te zien, maar zijn lampen die hier vaak niet te verkrijgen zijn) Zijn er mensen die uit eigen ervaring kunnen spreken ? is in dit geval goedkoop ook duurkoop ? Wie weet er meer ?
  17. die zijn volgens mij 70 x 70 cm
  18. Ik heb zelf ook een systeem gehad met gewoon een dompelpomp, pe buis en van die dunne zwarte slangetjes. De buis van gaten voorzien met een steker die je in prikt. Daar het slangetje in prikken en het slangetje weer in een soort van prikkertje. je kunt die slangetjes in verschillende lengtes en diameters kopen. Zelf heb ik een probleempje gehad dat ik slangetjes had van allemaal de zelfde lengte, maar achteraf bleek dat de binnendiameter verschillend was. Let daar dus even op, je ziet het bijna niet, maar het gat aan de binnenkant is wat wijder. Ik heb geen drukventielen en ook geen ringleiding. Altijd zorgen dat die dunnen slangetjes allemaal de zelfde lengte (en diameter !) hebben. Zodoende heb je geen drukverschillen en dus ook geen verschillen in de watergifte......
  19. ja, zet ze maar in het donker en dan morgen vanaf 20.00 uur weer aan
  20. Ik heb het idee dat het wel zo'n beetje klopt.... Welke voeding vraag je...? Eerst weten op welke bodem je wilt kweken.... Ieder zal waarschijnlijk weer zijn eigen voorkeur hebben, dus ook zoveel meningen ! Daarna gewoon een keuze maken. Er zijn denk ik niet echt slechte merken, net zo als er volgens mij ook geen merken zijn die nu veel beter zijn. (anders zou iedereen wel met dat merk werken) daarna is het nog de vraag of je wel de hele lijn van een merk wilt gebruiken. Ik ben nog steeds niet altijd overtuigt van de bijkomende producten ( bloei en groei stimulator, topharders etc..) maar kan zijn dat iemand anders daar weer een andere mening over zal hebben Even over de maat potten...... Als je 5 planten in dat tentje zet dan lijkt het mij dat ze de potten zo groot mogelijk wilt hebben. lekker goed voorgroeien zodat ze vol komt. hoe lang voorgroeien ? Gewoon op 18/6 zetten en de voortgang delen met dit forum. je krijgt dan vanzelf wel info over het juiste moment !
  21. Dank.....het zoeken gaat de laatste tijd wat moeizaam op het forum....! Het is trouwens niet wat ik zelf voor ogen had..... Ik wilde eens kijken of ik met 2 kamers naast elkaar er voor zorgen dat er geen verwarming noodzakelijk zou zijn. Dat ik dan wel 2 afzuigers en filters nodig zou hebben maakt me dan niet uit. Niet dat ik nu de mogelijkheid heb om er mee te beginnen, maar toch eens weer wat plannen voor ergens elders maken (de laatste keer ternauwenood kunnen voorkomen dat ik het huis uitgezet zou worden, daarna via een goede vriend iets opgezet wat ook uitliep op een drama....dus de mogelijkheden worden wel beperkter !)
  22. Dit was eigenlijk precies wat ik bedoelde met allerlei vragen die er nog niet toe doen.... Begin nu gewoon met de basis te kweken. Alles meer is nu nog overbodig. (als je groot wil kweken trouwens ook, basis blijft het zelfde !) Ga nu maar gewoon een tentje kopen en knallen maar. (kiloknaller kan, los kopen en dan evt. iets beter bij elkaar zoeken is ook mogelijk) Schaf nu nog niet aan wat je later wilt gaan gebruiken...je zal zien dat je binnen een aantal keren toch steeds wat aanpassingen gaat doen....niet omdat het dan meer opbrengt, vaak allen maar omdat je het plezieriger voor je werkt bijvoorbeeld.... Ik zeg : gewoon ''normaal'' beginnen en vanuit die opzet verder bouwen. Als je het gaat om omzet en het geld dan is het echt raadzaam om eerst te weten hoe de basis is. Een hele dikke investering en en klotenoogst hebben lijkt mij niet het beste in deze.... Fouten ga je namelijk zeker maken in deze en de volgende kweken...nu is het echter allemaal nog goed te overzien....
  23. Stel ik heb 2 kamers naast elkaar....... ik maak gaten in de muur voor een aantal slangen die ik dan aan beide kanten van de muur gewoon naar beneden laat hangen... Dan heb ik mij labyrint te pakken toch ? Nu zou ik met 1 afzuiger ( in slechts 1 ruimte ??) beide ruimtes moeten kunnen voorzien van voldoende afzuiging. Ik zit echte nu met 1 ding... ik dacht dat men dit soort ruimtes juist wilde zodat je om en om kon kweken. Je zou dan de kamer waar op dat moment geen lampen branden kunnen bijverwarmen met de warme afgevoerde lucht van de andere ruimte..... Ik heb echter het idee dat het hier niet om dat principe gaat ?
  24. Pure Powerplant is een soort die niet al te lastig is en algemeen verkocht zal worden in de growshop. Voor jouw doeleinde ( handel....) denk ik dat je daar het beste mee kunt beginnen. Dit is ook vaak het soort stek wat bij nagenoeg alle stekkenboeren verkrijgbaar is....... Als je meer wilt weten over de kweek zelf dan heb je echt voldoende aan de beginners-sectie. Enorm veel sticky's waar je zeker om te beginnen genoeg aan moet hebben. Hoe meer je in het begin gaat lezen hoe meer vragen en onzekerheden er bij komen. (je ziet als het ware door alle informatie de basis niet meer) Basis is gewoon de driehoek van lucht, temperatuur en voeding, waarbij je watt van het licht ook weer een rol speelt Voeding zal afhangen van je grond waar je in wilt kweken (of hydro natuurlijk) Zorg dat de ruimte gewoon in het geheel klaar is en test hem even ''droog'' uit. Hoe gaat het met de warmteafvoer, is alles lichtdicht, hoeveel lawaai heb je van de luchtafvoer (en evt. aanvoer als je actief blaast) Hoe ga je bij eventuele stekken de luchtvochtigheid op peil houden ? Hoe ga je water geven, heb je ook een manier om overtollig water af te voeren.... Zet gewoon alles eens op papier wat je wilt gaan doen... En als laatste : Als je denkt dat je er klaar voor bent gewoon beginnen. Vragen over zaken die pas na een 2 tot 3 weken gaan spelen kun je altijd nog antwoord voor vinden. Blijf altijd gewoon lekker doorlezen , ook als je planten er al staan. Als je maar wel zorgt dat er wat budget is om zaken te kopen waar je in het voortraject nog niet aan gedacht hebt.... Soms komt men er pas later achter dat een Ec en een PH meter toch wel iets is wat je dus wel nodig hebt. (en meestal daar eerst van denkt dat het wel los zal lopen)
×
×
  • Create New...