Jump to content

Dr Dog

Full member
 • Content Count

  355
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

27 Positief

About Dr Dog

 • Rank
  Volwaardig lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. schiet nou eens op met die waterkoeling man!
 2. Dit lijkt me geen overschot of tekort, dat gaat iets gelijdelijker. Ik ken het beeld wel van een stekkenleverancier die voor levering zijn stek nog even met bladglans behandelde zodat het mooi glimde. Wat zich na een week dus vertaalde in dit soort verbranding.
 3. Het topic wat je als eerste laat zien kwam ik ook tegen, het artikel geeft daar min of meer gestalte aan. Vraag me af of het mogelijk is om eventueel meerdere sensoren te gebruik welke een deel van het spectrum meten en om via een combinatie alsnog tot een meting van het volledig spectrum te komen, met relatief goedkope componenten. Wat me opvalt is dat de licor en apogee sensoren vaak worden gebruikt omdat deze het PAR spectrum meten, echter zijn deze ook niet helemaal omvattend maar slechts de best verkrijgbare benadering. Naast genoemde, kwam ik ook Vernier als leverancier tegen, prijstechnisch scherp, zag een prijs van $285 http://www.vernier.com/products/sensors/solar-radiation-sensors/par-bta/
 4. Fem zaad van een aantal leveranciers is gewoon goed, ik zou het hier zeker navragen voor je één of meer soortjes wilt aanschaffen. Als er al verschillende pheno's in zitten kan je deze bij het oogsten al bij elkaar sorteren zodat je eindproduct netjes blijft. Zelf zaad maken etc is hardstikke leuk, maar het duurt even voordat je dit op poten hebt, dus lijkt het me verstandig om te starten met fem zaden van betrouwbare herkomst en met bewezen resultaat.
 5. Voor wie het leuk vindt, een alternatieve PAR meter. http://www.lexingtonwx.com/techdata/Wp53SolarSensor.pdf
 6. Dr Dog

  400 Watt Led Diy

  Lijkt me toch wat minder wenselijk om direct uit je voedingsvat je koelelementen in te gaan, een slang of warmtewisselaar in je watervat heen lijkt me beter.
 7. Over de kar, uit 2006, http://www.wietforum...ek/page__st__15 De opstelling van 2006 zal in ieder geval behoorlijk achterhaald zijn.
 8. @boefje Ik maakte er stekjes op, die ik vervolgens in koffiebekertjes door liet groeien. Je kan de platen op verschillende hoogtes insteken en dus de onderlinge afstand vergroten of verkleinen.
 9. Ik heb 4 tld reflex buizen per plaat, met daaronder een eb/vloed bodem met perlite om stek op aan te wortelen. Daarnaast een luchtbevochter via een stukje tuinslang met een t-stukje op het eind en omwikkeld met folie met een kier naar behoefte. Werkt prima, al is het eigenlijk veel te groot om een paar stekjes te wortelen.
 10. Ik ben niet heel erg goed ingevoerd in de teelt van rozen, maar weet wel dat 10.000lux belichting inmiddels is verdubbeld naar 20klux. En daar meeste rozenkwekers zelf electriciteit maken, vermoedt ik dat evenzo de hoeveelheid beschikbare CO2 is verdubbeld en inmiddels ook wel hoger zal worden gegeven.
 11. het lijkt simpel; http://www.youtube.com/watch?v=C-z8PSP3v-E
 12. 600ppm CO2 is niet bijster hoog, dit kan de beperkende factor zijn 2x5000 lux is ook niet heel veel he, zonlicht meet in juli 100-120klux het is zeker geen 1 op 1 voor indoor cannabis, maar wel een opstapje voor nader onderzoek
 13. Het is een oud onderzoek hoor, zegge 10 jaar. En de belichting is aanvullend op zonlicht wat toch wezelijk anders dan indoor wiet plantjes kweken. Indien je een vergelijkbaar indoor onderzoek zou doen voor enkel HPS of LED zal je zien dat het effect veel groter is.
 14. uit 2005, mobiel belichten van rozen http://www.plant-dynamics.nl/UserFiles/File/pdf/roos-eind-2005.pdf
 15. snoeien, dunne en lange zooi eruit
×
×
 • Create New...