Jump to content

rudi

Members
 • Content Count

  106
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutraal

About rudi

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

416 profile views
 1. Ben je bekend met de zaden/planten van hybrids from hell? Bij de beschrijving op hun site staat dat ze echt voor buiten bedoeld zijn en dat ze het goed doen tot lat 59, lat 59 zit ter hoogte van Stockholm ongeveer, nederland is lat 50 tm 53 ongeveer. Zou het daar niet mee lukken? Maar ik heb je niet zo goed begrepen, auto's en photos hebben allebei 3 weken nodig om in de bloei te geraken? wat is het voordeel van photo's op dit moment voor guerillakweek?
 2. Hoi mensen, ik was onvoldoende op de hoogte van het potentieel van autoflowers en guerillakweken en daar heb ik mn zinnen op gezet. Wat ik zoek is een soort die ook in ons kouder klimaat en met nog relatief weinig zonuren goede resultaten geeft en liefst ook wat beter bestand is tegen infecties en insecten. Ik dacht als ik nu nog wat neerzet dan zijn dit wel de eigenschappen die je nodig hebt om een succesvolle oogst te behalen. Mijn voorkeur gaat naar een thc/cbd verhouding van 1:1 want ik wil (van een deel van de oogst) olie maken. Ik zoek me nu al 2 dagen suf op het internet zonder een duidelijke winnaar, er zijn aardig wat kanshebbers te vinden via zamnesia maar nog niks gevonden dat geselecteerd is op koudere klimaten/minder zonuren. Maar ik las dat er dus ook deense zaadbanken zijn die zich vooral of volledig op de buitenkweek richten in koudere noordelijk klimaat zoals www.hybridsfromhell.com en misschien ook www.danishseeds.com , maar deze zijn niet te krijgen via zamnesia. Wie o wie weet met welke 1:1 - autoflower ik nu nog een succesvolle oogst kan behalen in nederland?
 3. ok lostchild, thanks voor je inhoudelijke reactie. De testjoint van ongewassen wiet gisteren knetterde wel een beetje maar ik weet niet zeker of dat de vloei was onder mn duim en vinger die geluid maakte, ik heb hem nog dus ik ga dat ff checken. De gewassen wiet heeft minder "kristalletjes" dan de ongewassen en ruikt minder sterk, idd, beter om niet zo'n behandeling te doen. Wat betreft die plant die ik weg heb gedaan dat was omdat die de hele groei achter bleef op de rest en hij energie en ruimte verspilde, bij inspectie had die wel een paar bladeren met hoopjes meeldauw. Ik heb hem vernietigd en ga de komende tijd eerst opnieuw bestuderen hoe de volgende zet een sterke zet wordt. Uit een ander topic van mij is naar voren gekomen dat terpenen van cruciaal belang zijn voor de kwaliteit, mijn vraag, heeft iemand ervaring met het verbeteren van een oogst dmv terpenen toe te voegen oid?
 4. Wauw konopi, dat is een waardevol artikel. Nog zat om uit te zoeken. @foolonthehill ik zoek kennis, en de blueprint zou in de kern die kennis moeten bevatten die voor eenieder geld en een vertrekpunt is voor alle voorkeuren en siuaties. We zijn allemaal op zoek naar de postieve effecten die de plant(producten) kan leveren, dat is het algemene.
 5. Leg eens uit wat de behandeling heeft gedaan voor de oogst als je wil, het advies van beide guru's is dus deels of geheel onzin volgens jou?
 6. Hallo allen, vergeef de verwarring, het is een zoektocht. Ik kan niet altijd online komen of info opzoeken over dit onderwerp. Mijn beeld dusver was zoals gezegd dat het om de cannabinoiden gaat en niet alleen thc zoals jaren terug de gedachte was. Nu lees ik over het entourage effect en zie dat er wel meer in een cannabisplant zit wat verantwoordelijk zou kunnen voor haar positieve effecten. http://edition.cnn.c...uana-entourage/ Bubbleblower, ik impliceerde al dat je liever alle cannabinoiden van een plant wil ipv isoleren zoals bij de inferieure synthetische producten gebeurd is. Maar hoe kom je erbij dat de terpenen de kwaliteit drastisch verhoogt? Wat versta je precies onder kwaliteit?
 7. Hoi allemaal, update. Door onvoorziene omstandigheden zag ik mij gedongen om voortijdig te oogsten. Eerste keer, beetje onhandig gedaan achteraf maar ik had geen tijd om informatie te vinden en ik heb het haast topje voor topje geknipt. Ik had liever hele takken of cola's kunnen knippen denk ik. Al goed, alles geknipt en daarna info gezocht over evt wassen van de oogst. Ik heb er meeldauw, melk en misschien nog knoflook op zitten. Volgens Jorge Cervantes kun je ze prima enkele minuten dompelen in een lauw bad van 1/3 3% waterstofperoxide oplossing en 2/3 water. Volgens Doc Bud mag je ze daarna nog in een bad van water met een kopje citroensap en een kopje baking soda dompelen en daarna afspoelen. Dat heb ik gedaan met alle bladeren die ik heb gehouden en de toppen. Ik heb een kleine hoeveelheid topjes ongewassen houden als controle. Ik heb zo mn twijfels of deze behandeling niet afdoet aan de oogst, de waterstofperoxide bad was troebel en schuimerig na afloop maar rook ook best sterk naar de wiet, dat kan toch niet goed zijn? Op zich lijkt het me een goed idee om je wiet te wassen net zoals je al je groenten wast, mits je weinig tot geen concessies maakt. Ok, geknipt en gewassen, nu drogen. Zelf een hangmat gemaakt van katoen, de tent in en ventilator erop een uur of anderhalf tot het meeste vocht weg is. Daarna zwenkventilator aan voor circulatie en de clipfan onder de hangmat waar het nat was dat het drupte, de afzuiging ook aan. Volgens hetgeen ik las wil je een luchtvochtigheid tussen 45 en 55% en een temp rond de 21 graden, geen licht, een week. Daarna evt curen. Ik heb een beker met water geplaatst want de lv zakte naar 44% Commentaar? wat kan er verbeterd worden?
 8. Dag beste forummers, ik wil een belangrijk topic beginnen. Ik wil een zoektocht naar de kern van de zaak, de ene prioriteit die begrepen en bevredigd moet worden waardoor al het andere makkelijker of onnodig wordt. Ik maak een start vanwaar je kunt aanvullen en corrigeren, geen ego maar info! Wat de meesten hier willen is het effect van de consumptie van cannabinoiden (op een zo efficient mogelijke wijze) , voor henzelf of voor commercie, het zijn de cannabinoiden. (Zoals ik het begrepen heb halen de synthetische producten het niet bij de botanische producten, wiet/hash/olie/etc. oa omdat die slechts enkele van de tientallen cannabinoiden bevatten die een wietplant bevat. Hier lijkt een keuze te ontstaan om of synthetische producten verder te ontwikkelen of het cannabinoiden gehalte van planten te optimaliseren, ik ga verder met het laatstgenoemde vanwege mijn context, hoewel het meesteren van synthetische vormen beter lijkt. Ik ben niet bekend met andere bronnen van cannabinoiden) Optimaliseren van cannabinoiden in wietplanten: Wat moet je daaronder verstaan? Het is mij niet bekend dat je de samenstelling van de cannabinoiden in een cannabis plant kan beinvloeden, ik kan me wel voorstellen dat dit zou kunnen dmv epigenetische beïnvloeding. Anders kies je de samenstelling (door jouw keuze van specimen van de) door jouw gekozen strain. En dan kom ik bij het optimaliseren van de genetische potentie tot cannabinoidenvorming van je plant. Dat zal verschillen per soort en specimen maar wat we zoeken hier, is wat algemeen waar is voor alle cannabisplanten. Is optimaliseren van de genetische potentie van je cannabisplant tot cannabinoidenvorming meer of iets anders dan het maximaliseren van de kwantiteit van cannabinoiden?
 9. ik vind weinig ondersteunende berichten als ik epsom mildew google.. kweenie hoor.
 10. hoe is de oorlog tegen meeldauw nu? gewonnen? ik heb knoflookthee geprobeerd, ik weet niet of het heeft geholpen maar ik moet niet vocht blijven spuiten of ik krijg er nog toprot bij misschien. Hoe doet de bitterzout het? is bitterzout schadelijk voor de plant of oogst? Ik las op amerikaanse fora dat de melk rauw/ongepasteuriseerd moet zijn, icm met het advies op dit forum om vetvrije melk te gebruiken kom je op vetvrije ongepasteuriseerde melk, waar koop je dit? Verder kwam ik op die fora een middel genaamd sm-90 tegen, kun je zelfs tijdens de bloei gebruiken zegt men, iemand hier bekend mee?
 11. er zat ook meeldauw op ja, maar vooral omdat het een kneusje was. gewoon eruitgenomen. Verder heb ik knoflookthee gespoten in de tent en op de planten al 2 keer, ook heb ik een knoflookteen in elke pot geplant, het is nog niet weg. Meeldauw kun je uit je toppen krijgen door je oogst in een goedje te dompelen las ik op de site ergens. Mijn plekkie is niet lichtdicht en soms gaat er in de buurt nog wel eens een lamp tijdens de slaaptijd van de dames, dus mn inlaten moeten geen licht transporteren. Die luchtslangen ga ik op orde brengen, verder ga ik er een grotere ventilator in plaatsen die ook zwenkt maar hopelijk ook stiller is dan de clipfan die er nu in zit, suggesties?
 12. Ok, ik heb 1 plant eruit gehaald, die bleef klein. Verder heb ik tot 1/3e vanaf de pot alle kleine topjes eraf geplukt. Ik heb al aardige toppen, ik ga nu echt niet stoppen met nog een paar weken te gaan. liever ga ik nu voor damage control. Leer ik meer van en levert nog wat op. Voor meeldauw dacht ik aan knoflookthee spuiten. Lostchild hoe kan ik mijn afzuig het beste doen dan? Dit is mijn allereerste kweek.
 13. Een scrognet dan, kun je daar nog wat meer over vertellen? Waar knak ik ze dan het best en hoe moet het geheel eruit komen te zien met net? Een correctie trouwens wtb mijn lucht setup, als je met je gezicht naar de main entrance van de tent kijkt heb ik linksonder voorin mijn afzuiger, daartegenover, rechtsonder voorin heb ik een inlaat voor buitenlucht en de inlaat op het dak van de tent ook naar dezelfde kartonnen doos voor buitenlucht, passieve setup dus. Is dat ok of kan dat beter anders?
×
×
 • Create New...