Jump to content

heaven

Members
 • Content Count

  138
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About heaven

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Knoflook, om het verhaaltje uit te blazen, kaboooom!
 2. Inderdaad zien ze er lekker uit, maar het is wel duidelijk te zien dat ze voor degelijk meer opbrengst extra juice kunnen/konden gebruiken. Vooral in de warmere periodes wil het ook nog wel het afbloeien afremmen. Over het algemeen moet je met de K boost gewoon opletten wat erin je standaard bloei voeding zit, K boost is ongeveer 1-3-5 NPK, Canna terra bloei is 2-2-4 NPK, in beide zit veel Kalium en weinig stikstof, beide zit redelijk wat fosfor. Dit is dus al bijna dubbel. Je hebt een minimale hoeveelheid andere stoffen nodig om de kalium uberhaubt te kunnen verwerken. Als je gaat kijken naar een BAC bio bloei, dan is dat 3-3-4 NPK dacht ik, daar zit dus al 50% meer stikstof in dan bijv canna terra bloei. Nu zit in biovoeding ook nog eens veel meer bio/bacteriele stikstof dan direct opneembare stikstof. Dit geeft iets ander gedrag voor de planten en andere kleuren in de bladeren. Als je naar aptus kijkt, dan zijn voornamelijk de enzym + en de startbooster erg goedkoop in gebruik. Dus die zijn wel interessant. Regulator is wel erg duur, er zijn/komen goedkopere alternatieve ( de maker/uitvinder van dit spul gaat het zelf maken ). De P en K boost zijn volgens mij van een normale prijs, of mogelijk zelfs iets goedkoper in gebruik. Topbooster is mogelijk ook iets goedkoper in gebruik dan concurenten. Je moet eens bij je growshop vragen voor kleinere flessen, ze hebben veel flessen ( P, K, Mg/Ca ) ook in 500 ml flessen, maar die moet de shop dan wel apart bestellen, en die komen ze dan zelf brengen van Aptus, niet veel shops die ze hebben staan. Mja er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden / pakketten, die het even goed heel goed doen. De smaak ligt naar mij idee ook voor een groot deel aan de grond en kweekmethode. Nice work!
 3. Ik moet zeggen het valt me iig op, ik zal eens gaan experimenteren. Als grote temperatuur verschillen belangrijk zij, kijkend naar in welk klimaat planten groeien, dan kan het voornamelijk alleen aan de grond temperatuur verschillen liggen. die was in me vorige hok veel constanter vanwege actieve inlaat. Wat ik al zij ik ga het gewoon proberen. Ik ben iig niet helemaal content met 3 op 4 oogsten enkele zaden ertussen, voelt onnatuurlijk.
 4. Als je het mij vraagt komen die herma's o.a. door de silvere/witte bodem. Planten zij mogelijk extreem gevoelig voor lichtreflecties aan de onderkant van de bladeren. Maanlicht/sterrenlicht wordt immers nauwelijks weerkaatst. Ik heb nog nooit herma's gehad in een kast me zwarte ondergrond tenzij er iets goed fout was, zoals de lamp laten branden. Terwijl als ik in de tent met witte bodem, homebox, me goed aan de relels houd, dus geen lichtkieren laat onstaan, gaat het ook goed, anders heb ik meestal wel iets in de planten zitten, meestal zeer weinig overigens, en vrijwel altijd in de laatste weken.
 5. hoi Riina Mogelijk kun je afzuiger + filter 90 graden draaien en lamp op zelfde postitie houden, misschien dat ie zo er langs kan. Moeten planten eruit of volgende ronde, ik ga zelf mijn filter draaien om er beter bij te kunnen ivm met wisselen en reinigen. Misschien volgende keer meteen op 12 uur zetten. Je kunt ook knakken, buigen en meer koelen. Mooie planten overigens en succes.
 6. Heb niet gewoon een beetje te veel gevoed, misschien in combinatie met iets te vochtig medium, zodat ze wat kleiner zijn gebleven,. Bladeren zijn ook best compact, misschien iets te.. Ziet er overigens wel goed uit hoor, ik zou wat terug gaan op EC, uitkijken voor te vochtig medium. Succes
 7. Haa prutser, ziet er goed uit. Mooie ruimte ook, daar kun je wel bomen in kweken Ik weet niet welke voeding je gebruikt, ik heb alleen de laatste pagina's gelezen en de startpost. Ik geloof dat het foxtailen al bij 2de node bloei hoort, ik heb dat zelf ook een beetje, iig nemen ze de iets te hoge voeding wel op. In princiepe komt het foxtailen van 2de node bloei en zelfs 3de node bloei + uitstel afbloeien/langer bloeitijd + iets meer/te veel blad in de toppen, puur door de NO3 (nitraat, opneembare stikstof) in de voeding. In combinatie met Kalium dat er altijd wel veel in zit. Nou zou het met een biologische voeding met minder nitraat in de totale hoeveelheid stikstof dus compacter moeten blijven. Maar volgens mij is de kans op langere bloeitijd met biologische voeding, maar ook kans op meer gewicht. Ik geloof dat ze minerale voeding juist graag gebruiken voor meer controle over de bloei en dus ook de afbloei periode. Naar mij idee bij de meeste nitraat minerale voedingen mogen je planten best wel veel uit de bladeren halen, hoe de planten zich een stuk groener en donkerder groen houden met biologische stikstof weet ik ook niet precies, maar het scheelt veel. Biologische stikstof denk ik aan, Ammonium, Ureum stikstof, andere koolwaterstof moleculen die NO3 of NO2 loslaten en wrs een beetje NO2. Alle andere stikstof buiten NO3 (nitraat) worden omgezet door bacterien. Planten nemen volgens mij ook direct een zeer kleine hoeveelheid NH4 (ammonium) op, wat ze uiteindelijk in de vorm van NH2 x 2 opnemen. Dit proces gebeurd ergens in de wortels en daar is waar de mycorhizza schimmels zich symbiotisch gaan binnen aan de plant wortel om meer op te nemen. Planten nemen dus letterlijk meer stikstof op volgens mij. Miisschien rekening mee houden dat dit toch weer extra is, normaal is mycorhizza alleen hyperactief in het regenwoud geloof ik. Misschien een leuk verhaal, ik ga er iig wat meer op letten, goeie bio voedingen zijn volgens mij BAC (veel ureum, mooie kleur) en Bio Bizz (breed scala aan verschillende stoffen). Ik vind de kleur mooi zat bij je planten iig, naar mijn idee is altijd goed om voedings evenwicht naar meer P(K) te verplaatsen de laatste weken, vanaf of voor 2de node bloei, om goede afbloei te behouden, en voor subtiele smaak.
 8. Door het dieven moet je mogelijk ietsjes omlaag gaan in voeding. Let op de details om je planten gezond te houden. Dat gaat lekker daaro en op tijd aan het bloeien. Je kan ook kijken of je ze nog eerder in de bloei kunt zetten om zo minder te moeten dieven, zal mijn strategie worden. good luck
 9. Bent toch niet mijn grapjes aan het napraten he piet?
 10. Ik moet zeggen, vind t toch wel magertjes dan.. Echt wel mooie oogst met mooie kleuren.
 11. Gaat aardig de goede kant op zou ik zeggen. Lekkere kruidenbosjes
 12. Ik vind ze er mooi uit zien, goed groen overal en veel ruimte voor ze om te ontwikkelen. Nicy nice..
 13. Je moet de voeding op peil houden tot je gaat flushen met water op het laatste. Tussendoor kun je wel af en toe alleen water geven. ik zou 75% van aanbevolen dosis aanhouden, en dan verhogen of verlagen in stapjes van 0,2 ml.
 14. Hey Pacman83 Gaat best al goed daaar. Je kan altijd de lamp wat verder weg doen als ze het te moelijk hebben, als ze eenmaal aangeslagen zijn, ik denk een halve tot een hele week, dan kun je meteen weer omlaag. Stekken hebben toch nauwelijks licht nodig om aan te slaan. Daarna kunnen ze natuurlijk steeds meer gebruiken. Planten 3 a 4 weken voorgroeien is iets voor max 4 tot 6 planten per m2. Een week lijkt mij genoeg voor 10 planten. Silverhaze leent zich best goed voor 4 plantn per m2.
 15. Je ziet nu al dat het een aardig lekker wietje kan worden. Ziet er echt wel goed uit, EC niet te laag houden, 3 weken spoelen met water en je hebt superwiet. :-) Succes met afbloeien.
×
×
 • Create New...