Jump to content

groenevinger85

Members
  • Content Count

    69
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About groenevinger85

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. ik zeg, 4x400 zou mijn voorkeur hebben. zoals je al aangeeft, je hebt te werken met wat je hebt en als dat betekend dat je de tubes moet gebruiken dan moet je dat gewoon doen! het is vallen en opstaan en je moet nu gewoon het spul installeren en van daaruit aanpassingen gaan maken. je hebt het bij de hand man..wie maakt je wat! @laatste reactie: jawel, met tube kunnen de planten dichter op de bulb. maar, dichter op de bulb betekend ten eerste schaduw op onderliggend gewas en ten tweede neemt het glas licht weg, in de zin dat binnen de tube het 1 en ander weerkaatst en bij stofvorming geabsorbeerd wordt en aan kracht verliest om het in jip en janneke taal uit te leggen. buiten dat zijn er nog dingen als optimale bulbtemperatuur en zelfs een lage temps. door gebrek aan directe warmte van de bulb. daarom zeg ik: een tube is altijd een noodmaatregel en mocht je het kunnen vermijden dan heeft dat de voorkeur. dat betekend dus ook dat als je er niet omheen kan het een optie kan zijn en je het ook niet uit moet sluiten.
  2. het kan zat mooier. maar deze jongen heeft wat ie nu heeft. wij kennen zijn budget niet en hem vertellen wat allemaal mogelijk is gaat hem niet helpen denk ik.. ik zeg: probeer gewoon diverse opstellingen met de spullen die je hebt en kijk eens hoe het uitpakt. het zal je vanzelf duidelijk worden of je tever bent gegaan of niet. zoja, dan probeer je wat anders tot het naar je zin is. probeer eens eerst 4x600, dan 6x600 in de tube, 4x600 in de tube etc. roeien met de riemen die je hebt en van het prijzengeld kun je verder investeren.
  3. dat werkt idd prima, moet je wel de spreader erbij gebruiken dan kun je al een stukje dichter op de lamp werken. wel heb je dan weinig speling mocht je voor verassingen komen te staan. en je moet natuurlijk de adjust-a-wing of de topshield kloon kunnen bekostigen. al geld hetzelfde natuurlijk voor een paar 400 watters bijkopen. een paar 400 watters achter de hand hebben is overigens altijd nuttig in zon opstelling.
  4. met die hoogte?..4x400 watters en een beetje fatsoenlijke kap, fannetje strategisch geplaatst..moet kunnen. 6x600 kun je gewoon glad vergeten, zal kunnen werken als het -10 is en een hele hele hele hele korte plant en veel truucjes maar laat dat idee gewoon ff varen. de stralingswarmte gaat je probleem worden en even alles meegenomen gaat een tube daar niks bij helpen denk ik. 4x400 is op je oppervlakte eigenlijk ook perfect.met een cheapass kapje heb je 90x100(discutabel) oppervlakte en een mooie aantal W licht per m2. het voordeel van een tube staat gelijk aan het nadeel; de tube neemt zoveel licht weg dat een minder wattage hetzelfde oplevert. de stroom en alle ingrepen niet eens meegerekend. het is altijd beter om vanuit een comfortabele opstelling zonder veel zorgen de grens op te zoeken dan andersom; vanuit een probleemopstelling te moeten zoeken naar oplossingen..(laat die maar ff inwerken)
  5. ik kan hier een heel verhaal typen..maar je hebt de spullen...dus waar wacht je op? erin hangen het spul! testen! aan de hand daarvan ga je pas merken hoe het uitpakt. zaken als waar je de lucht aanzuigt, en waar je de lucht laat, slangdiameters, omgevingstemps, aantal bochten etc..dat zal bepalen of het werkt of niet. kun je de Tubes vermijden? doen! tubes zijn wat mij betreft een noodgreep met meer nadelen dan voordelen. als je ze toch gaat gebruiken; stel je ze op na elkaar? of deftig met een y-stuk vanuit 1 punt? zuig je af via de tube? er zijn zoveel opstellingen mogelijk dat dat niet op de voorhand uit te rekenen is! je hebt de luxe dat je het bij de hand hebt..1 dag prutsen geeft je meer informatie dan 100 vragen hier..
  6. beter van niet ook. als je nu wat wil kun je ze beter buigen, dus vanuit de top ..naja je snapt t. knakken is eigenlijk nooit knakken overigens, masseer de stam tot die meegeeft.zo maak je de vezels soepel ipv dat je ze compleet afscheurt.
  7. stekken zijn klein, maar met een beetje zorg is het te redden. ze zijn vermoed ik niet ingewaterd en je aarde is zo droog dat het wel stof lijkt. ik neem aan dat je stek op een steenwol startblokje staat, die neemt het beetje vocht rond het blok op met gevolg dat de wortels in een woestijn komen zo. Giet eerst maar s wat vocht rond het stammetje, afhankelijk van de vochtigheid en volume van je aarde 200-500ml. dit spoelt de aarde rond het startblok voor goed contact en er is voldoende om de wortel te laten zetten. te nat zal het niet worden omdat het vocht van nat naar droog trekt en je zo een moeie gemiddelde waarde rond de wortelkluit krijgt. hierna water geven van onder of de buitenzijde van de pot, dat zorg voor voldoende vocht aan de onderzijde en buitenzijden. je pot mag gerust wat voller en in deze fase is het verstandig om de toplaag van je aarde altijd ietwat vochtig te houden, dit zorgt voor een hogere LV. De wanden spuiten is een optie en helpt kortstandig maar je moet iets hebben dat continue vocht verdampt; dus een bevochtiger of iets dat gereguleerd vocht afstaat, dus de toplaag van de aarde. natte handdoeken heeft datzelfde effect. regelmatig, meerdere malen per dag water nevelen koelt het blad direct en is zeker aan te bevelen als je stek de verdamping niet trekt. Mijn leraren hadden het overigens vaak mis, dus zou er niet teveel op vertrouwen
  8. Hey krasi, als ik t goed begrijp blaas je dus af richting badkamer en dan via centrale afzuiging? is dat een "gesloten"circuit? Dus dat de lucht vanuit de badkamer niet vrij weer terug kan wapperen naar de ruimte? Als je overdruk in je badkamer hebt zou het kunnen gebeuren dat je de warme lucht met dezelfde gang weer naar je ruimte toe perst en/of dat je door de weerstand de capaciteit van je afzuiger benadeeld. Je moet het zo zien: als je het goed voor elkaar hebt en je doel is maximale koeling dan mag de temperatuur van de ruimte waar je tent staat hooguit een klein beetje opwarmen als je lampen aanstaan. Ik zeg maximale koeling omdat je natuurlijk ook de situaties hebt waar je bewust een deel weer terugblaast om je temps te kunnen halen. Dus als eerste test: hang je uitblaas eens direct naar buiten, dan kun je alle evt. invloeden van je bestaande afvoerconstructie uitsluiten. Als 2de test met je bestaande opstelling het tempverschil meten in de ruimte waar je tent staat met lampen aan en uit. Trek ook het filter er eens tussenuit, het ene filter is de ander niet en er zit een niet te verwaarlozen verschil tussen bv een CAN en Carboriginal, zowel in filteropbouw als flensdiameter. Drukopbouw en luchtsnelheid doen er toe. heb hier 2x400W en 1000m3 afzuiging op 20% en kan m nu net op 26C. krijgen, en dat is onder golfplaten op het zuiden! ik blaas dan overigens wel uit door t filter. Als je nu onderdruk in je tent hebt, en je hebt de afzuiger(softbox) helemaal aan het einde van het traject staan dan hoef je je helemaal niet druk te maken over een lekkende flens, hooguit degeen die op de uitblaas zit van je afzuiger. dat kan het verschil nooit maken. Ook de kit is zoiets, de tip is goed bedoeld ik weet het maar gewoon een klein rilletje normale siliconen of welke kit dan ook wat dat betreft voldoet, maar is eigenlijk overbodig. Gif uit kit is enkel een zorg voor korte tijd als het in contact staat met water. (of als je het op eet, dat zul je wel niet doen vermoed ik). just my 2 cents
  9. Goed, om deze af te sluiten. De update: Van de 45 planten hebben we 12 volle herma's ontdekt, deze zijn per direct de composthoop opgegaan. 17 stuks waren twijfelgevallen waarmee ik de gok niet heb genomen en zijn er ook uit gegaan. 16 stuks zijn tot nu toe helemaal schoon en staan inmiddels in een tent onder 2x400W en gedijen goed. Moest een hoop buigen en knakken want ik heb ze gewoon echt teveel door laten schieten. (les geleerd) Deze test is gedaan om een eerste batch nieuw zaad te testen op kwaliteit, want dat is nu eenmaal nodig voor ze de markt opgaan. Aan het eind van het verhaal kom ik niets tekort en wordt het achter de schermen zeer netjes opgelost. Er is uitgebreid contact geweest over de oorzaak en daar zijn we nog niet helemaal uit. Verdere testrondes zijn dan ook nodig om zaken uit te sluiten en tot een conclusie te komen. Ik vermeld dit maar even om niet onnodig slechte reclame te maken terwijl er geen harde conclusies zijn. Er valt mij vermoedelijk naar eigen zeggen ook wel iets te verwijten namelijk, en dat zijn de lichturen die we hadden tijdens het opgroeien buiten. Het was uit noodzaak en inmiddels is dat probleem getackeld; voorgroeitentje met TL en een plekje daarvoor zijn voor elkaar. Licht is nu eenmaal een bekende hermafactor en ik ben daar niet voorzichtig genoeg mee omgesprongen vermoed ik. Van ong 15-16 lichturen buiten naar 18 uur onder volle bak HPS kan de trigger geweest zijn. Zoals gezegt er wordt verder getest. Het is jammer dat zeker maar je kunt op termijn gerust weer een testje van mij verwachten met het femzaad van Spliffseeds, we hebben ons oog in ieder geval laten vallen op de megaPP en evt een 2de soortje. We zullen het zien. Groet de groenemiddelvinger
  10. @ Jeice: Ik had je gelijk gegeven als het merendeel dezelfde verschijnselen had vertoont. Het gaat echter over 6 stuks die buitensporig strekken. Update: Maar, er is een gevalletje herma ellende. Ik ga hier tot ik een gezonde discussie met de leverancier heb gehad mij niet verder over uit laten. Ik wil me niet schuldig maken aan overhaaste conclusies. TZT zal ik er nog een woordje over loslaten MVG De groenevingeren.
  11. Nou kom er nu wel achter dat ik me er goed in vergist heb. Ben even op vakantie geweest en waar ik dacht dat ik het onder controle had...staan er nu een paar sletten van 110cm! op me te wachten WTF MAN haha. Dus ja. Morgen wordt het dieven, knakken, buigen en verhuizen want de grotere die ik aan de buitenzijde heb neergezet blokkeren zo de luchtstroom van de luchtverdeelbuizen en ondervinden straks ook windstress.. Het is omdat het zo uitkwam maar vanzelfsprekend gaan we zoiets dus niet meer buiten optrekken maar gecontroleerd onder tl. Ik dacht er ook maar verstand van te hebben.Mijn alter ego heeft ergens een steek heeft laten vallen lijkt het. (grapje, hoeven jullie niet te snappen) Niet getreurd, we gaan ermee aan de slag morgen en het is zowiezo al een leerzame ronde voor mij, dus per definitie is er winst al is het wellicht niet in klinkende munt morgen ook fotos. zegt wellicht meer dan dit zwetsverhaal hehe. mvg. dgmv.
  12. made from....? it surely wouldnt be my choice! (excuse my boerenkool english)
  13. Lees nu pas van de tegenvaller. Zuuuuuuur. Nu wordt ikzelf met dat auxine verhaal wat kriebelig want spuit t zelf ook hehe. aja we gaan t meemaken. Succes gozer!
  14. De foto's geven wellicht een iets vertekend beeld, ben er ook geen held in . Maar het valt allemaal nog wel wat mee. Tijdens t dieven zijn er 4 uitgevlogen. 2 kwamen gewoon niet mee en van 2 was de aarde nog zeikenat in vergelijking met hun zusjes. Dat gaat misschien in een later stadium problemen geven en aangezien de rest toch iets ruimte erbij mocht hebben heb ik die er dus ook uitgeknikkerd. Bij de lange slungels heb ik de stam iets geknepen en dat geeft nu een beetje resultaat, de ondergroei en de kortere planten beginnen beter mee te komen. Verschil is er wel. internodes van 10cm en dus best veel strek tot internodes van 3 a 4 cm. @ supernoob: Ik laat ze bewust zolang als het kan staan. 4 a 5 eruit is altijd het plan geweest maar hou ze er liever zolang mogelijk in voor het geval dat er gekke onvoorziene dingen gebeuren en de ruimte toch niet lekker gevuld wordt. Iets te laat eruit halen gaat nu eenmaal beter dan ze vanuit een vuilniszak later weer terug zetten Bij mn laatste ronde uit stek bijvoorbeeld liepen ze allemaal 100% met elkaar op tot in week 2 ineens een deel compleet stil bleef staan in. Fijn zon partij stekken van 2 moeders van verschillende genetica! (grrrrrr enzo) De lampen heb ik een paar dagen lager gehad en dat vonden ze niet fijn,werden wat slapjes dus weer omhoog. Met de verschillen die er zijn zullen ze zowiezo hoger op diepstralen moeten hangen. Wel heb ik 1 tegenvaller: ik heb vandaag toch weer zon vuile geel-zwarte hufter gevonden. Kon er echt maar 1 vinden maar we weten..., dus die plant extra hoog geschoren en spuiten als de lampjes uitgaan. geen idee of t een overlever is of dat ie van buiten meegekomen is maargoed, ik verwacht dat het wel onder controle te houden is. zal proberen morgen wat foto's met licht uit te maken dan hoor ik jullie oordeel wel Groeten van de groene vinger
×
×
  • Create New...