Jump to content

home grower

Members
  • Content Count

    40
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by home grower

  1. Succes met de kweek. Wat voor soort plantjes zijn het?
  2. Ok bedankt voor de tip. Hem er gelijk eentje besteld. Hoop alleen dat de verzending niet al te lang duurt anders moet ik alsnog een andere halen. Maar hoe is het mogelijk dat voor 4,10 dollar dat ding wordt opgestuurd inclusief verzenden vanuit Hong Kong. Lang leven de Chinezen.....
  3. Hallo, Ben op zoek naar een een zakmicroscoop om de trichomen te bekijken. Zit een beetje op het einde van mijn kweek en heeft iemand een goede suggestie voor een goede? Zie op marktplaats een paar aanbieders. Hoeveel keer moet de microscoop versterken om de trichomen goed te kunnen zien. 60 of 100 keer? groet, home grower
  4. Hallo, Ik wil de volgende ronde het 12/12 systeem gaan proberen. Dus 12 uur licht vanaf ontkiemen. Weet alleen niet wat voor maat potten ik nodig heb om de planten te laten groeien totdat ze geslacht laten zien, ong. 20 dagen? Heb een voorgroei tentje met 2 setjes t-neon van 55 watt. De vrouwtjes komen in een DR150 tent met 2 Gavita pro 600w. Dus kunnen denk ik ongeveer 80 vrouwtjes in.
  5. Hallo, Heb een probleem met mijn kweekje. Bladeren zijn geel. Het zijn kolossus uit zaad. Ze staan in 90 liter potten. 1 pot met 4 planten, de andere heeft 5 planten. Op de bodem ligt ongeveer 5 cm perliet en daarop per pot 2 zakken gold label light mix. Elke pot heeft nog 10 buffer tabs meegekregen. Ik heb de potten van het weekend in een nieuwe Secret Jardin tent 1,50x1.50 gezet. Er hangen 2x Gavita 600w pro boven. Afzuiger van 1500m3 is aangesloten. Temperatuur is tussen de 20 en 29 (uit/aan) Mijn ph meter was kapot dus heb ik kraanwater zonder ph meter afgezuurd. Ph is waarschijnlijk te laag geweest. Heb inmiddels weer een ph meter en heb nu 2 keer kraanwater met b.a.c. bloei meegegeven op ph 6.3 Iemand enig idee n.a.v. de foto`s wat de oorzaak kan zijn. De toppen beginnen nu wel te komen ondanks het gele blad.
  6. Hallo, Ik wl een nieuw tentje kopen van 1,50 x 1,50 en daar een Gavita pro line 1000W in hangen. Maar wat voor schakelbord kan ik daarvoor gebruiken? Heb nu een davin schakelaar voor een ander tentje waar ik 2 gavita 600w heb hangen. In de online shops zie ik geen schakelaars voor 1000w. Iemand enig idee?
  7. Weet iemand of het moeilijker is voor een helikopter om te zien of je een paar lampen aan hebt staan als je op de eerste verdieping kweekt i.p.v. op zolder en binnen afblaast?
  8. Hallo, Ben op zoek naar een afzuiger van 1000 of 1500 m3 maar nou zie ik ze in een houten kist en metalen kisten. Iemand enig idee welke het beste is? De box wordt gedimd en heb het liefst zo weinig mogelijk geluid.
  9. Hallo, Weet iemand hier wanneer je het beste de lampen kan vervangen van gavita pro 600w? Zijn nu 3 rondjes mee gedraaid en weet niet hoe lang ze nog mee kunnen voor een optimaal resultaat. groet, homegrower
  10. hoeveel lampen had je dan? 1 of 2 lampen gebruikt toch niet zoveel stroom dat ze gelijk weten dat je aan het kweken bent.
  11. Hallo, Ben op zoek naar een goede filter en zag op de site van indoorgarden.eu het volgende bij de Wilco filters staan: Vanwege klachten verkopen we geen Wilco filters meer. Doordat we niet meer achter het product staan en we de kwaliteit niet meer kunnen garanderen zijn we genoodzaakt om deze uit het assortiment te halen. Andere sites/winkels verkopen nog wel gewoon Wilco filters, en heb ook niet veel kunnen vinden over klachten. Weet iemand wat voor klachten het betreft? Heb al een mailtje gestuurd naar de winkel maar nog geen reactie op ontvangen. groet,
  12. Is inderdaad leuk zo`n veiling gericht op onze hobby. Zijn er echter al een paar van geweest en bij de eerste waren de prijzen heel laag omdat bijna niemand aan de voorwaarden voldeed. (kvk inschrijving). Na de eerste veiling zijn de prijzen omhoog geschoten dus alleen iets voor de grote handelaren denk ik. Heb gelukkig mijn 24 pallets met goldlabel aarde al binnen
  13. Hallo, Weet iemand hoeveel een zak aarde van Goldlabel weegt van 50 liter?
  14. Ik sla dit filmpje even over net voordat ik naar bed ga. Foto spreekt al voor zich.
  15. Hallo, Weet iemand wat het thc gehalte is van de royal dane planten als je ze buiten laat groeien. Kan het namelijk nergens vinden.
  16. Hallo, Ik heb vorig jaar wat plantjes in de tuin gehad Royal Danes en Big Bud(mannetjes). Deze planten heb ik alleen gebruikt om zaden mee te kweken. Heb nu heel veel zaadjes maar weet nu nog niet wat er precies uit gaat komen. Heb er ongeveer 70 getest op ontkiemen en ze zijn allemaal ontkiemd, dus dat zit wel goed. Zijn er mensen hier die wat zaadjes willen laten groeien in hun hokje, zodat ik kan zien of het goede planten zijn? Ze worden kosteloos verstuurd. Ik heb zelf geen tijd meer om mijn tent vol te zetten en bij te houden i.v.m. werk. Ik wil dit jaar wat guerilla gaan kweken en wil wel graag met goede zaad beginnen. Stuur even een mailtje als je interesse hebt om te testen. groet,
  17. Hallo, Had vorig jaar wat plantjes in de tuin staan om zaad te kweken. Er stonden ook nog 2 Big Bud die allebei helaas mannetjes waren. Nu heb ik de Royal Danes met mannelijke Royal Danes bestoven en ook nog een keer met de Big Bud. Is dat een goede combi? Wil dit jaar wat gaan buiten spelen met die zaadjes:) Heb de zaadjes gesorteerd en verdeeld ik 3 klassen. Heb er als proef ongeveer 60 van klasse 1 en 2 laten ontkiemen en geeneen uitvaller gevonden. Dus hoop dat het een mooie zomer gaat worden.
  18. Het is niet dat ik er slecht van slaap, maar vraag me gewoon af of ze kunnen zien dat je minder hebt verbruikt dan je hebt opgegeven. Als ik nu 2000 kwh meer opgeef zit ik op ongeveer 3500 kwh (landelijk gemiddelde) en heb ik alvast een buffertje voor volgend jaar.
  19. Hallo, Was net op de site van mijn stroomleverancier en werd gevraagd om mijn meterstanden in te vullen. Ik verbruikte normaal heel weinig 1200 kwh per jaar. Nu ben ik sinds kort bezig met een kweekje, 600 watt lamp 12 uur en kacheltje die mijn tent op 18 graden houdt. Verbruik nu 11 kwh per dag. Nu wil ik volgend jaar 2 hokjes hebben met 600 watt erin die allebei 12 uur gaan draaien zodat ik geen kacheltje meer nodig heb (nogal zonde van de electriciteit i.m.o.) Nu zit ik er aan te denken om alvast 2000 kwh meer op te geven dan ik heb verbruikt. Zouden ze dat kunnen zien?
  20. De plantjes waren ongeveer 1 meter hoog. Duurt alleen wel heel lang voordat je alle zaadjes er uit gepulkt hebt zeg. Heb nog maar 1 plant gedaan en heb al genoeg zaad voor de komende 30 jaar.. Ga dat gumpy denk ik maar eens een keer proberen als ik tijd heb. Gooi eerst het knipafval morgen in de vriezer. De planten heb ik namelijk al een week binnen gehad zodat het al niet te nat was.
  21. Hallo, Had 3 royal dane plantjes buiten in de tuin staan die ik heb gebruikt om zaadjes van te oogsten. Daar ben ik u mee bezig en ze zitten alle drie vol met zaad. Maar zijn de topjes nadat ik het zaad eruit heb gehaald nog te gebruiken om te roken? Ik rook zelf niet dus gooi het net zo lief weg, maar als het nog te gebruiken is dan geef ik het liever weg aan vrienden van mij. (de topjes plakken wel btw) groet, home grower
  22. ok thanks, Zal zo een poging wagen in het maken van een jasje voor de planten..
  23. Hallo, Heb een paar plantjes buiten staan (2 big bud en wat deense soortjes). Een paar staan er in beginnende bloei en heb daarom plagron terra bloem gekocht. Er valt helaas bijna elke dag regen, nu weer een hoosbui. Hoe kan ik zorgen dat er voldoende voeding bij m`n plant komt? De grond is namelijk al behoorlijk vochtig van de regen. Kan je de dosering ook verhogen zodat je minder water hoeft te geven (ik controleer PH/EC wel). Of kan ik beter de potten afdekken zodat er bijna geen regenwater in komt? Hoop dat iemand antwoord weet is namelijk mijn eerste keer buiten.
×
×
  • Create New...