Jump to content

shane

Members
  • Content Count

    35
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About shane

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. het is gelukt om de foto's werkend te krijgen valt niet mee... shane!
  2. Hi allemaal, ben een paar weekjes geleden begonnen met mijn eerste keer op aarde kweken. gebruik 2 oudere 600watt lampjes en heb een soort smartpot achtige potten. ik gebruik plagron batmix, dit werd me aangeraden om te gebruiken als beginner. daarnaast geef ik alleen Bac bloei voeding in de bloei. Alle plantjes heb ik uit zaad op laten komen. helaas zater er nogal wat mannetjes tussen dus heb nu het probleem dat ik allemaal verschillende hoogtes heb. Ik heb de lamp inmiddels al 2 weken op 12 uur aan, 12 uur uit staan. eerst een paar plaatjes van de apparatuur. ik gebruik 2 van deze kappen met 600 watt lamp: de vsa's, gewoon goedkope dingen: en hiermee zuig ik de warme lucht weg: 1500m3 afzuiger met dimmer op ongeveer 50% dit waren ze een week geleden: (incl een paar mannetjes nog) In de foto's hieronder zijn volgens mij alle mannen eruit. het veldje is nog niet helemaal dicht gegroeit, en zit er nogal wat verschil in hoogtes tussen de planten. komt omdat ze niet allemaal tegelijk zijn gezet. ik hoop dat dit nog wat dichter word. daarnaast wat last van vergelende bladeren, wat denk ik komt door iets te nat staan. heb hiervoor hydro gedaan en ben denk ik te veel water aan het geven.... probeer ze nu langer zonder te wateren, ongeveer elke 3/4 dagen krijgen ze een plas water. afhankelijk van het gewicht dat ze hebben krijgen ze meer of minder... je kan zien dat sommige al redelijk in de bloei schieten: hier sprong net het licht aan: iedereen is welkom om op of aanmerkingen te maken wel graag wat onderbouwende kritiek en niet alleen afzijken por favor groeten shane!
  3. shane

    shane's pics

    shane's pics
  4. Hi allemaal, ik dacht ik laat even zien dat het hokkie inmiddels draaid. heb nog geen extra lamp gekocht.. want ben bang dat het te warm word de komende maanden. wel nieuwe filter gehaald. en.. we have pics. de 2 vsa's die ik al had: na deze ronde gaan ze weg en hang ik zowiezo 2 evsa's op. maargoed eerst deze ronde maar eens afmaken. het klokkie: Volgens mij heb ik de juiste dikke kabels gebruikt. heb me suf gelezen in de electro hoek. uiteraard zijn op of aanmerkingen welkom ik heb het bij 2x 600 gehouden voor nu. eerst maar eens dit hokkie goed werkend krijgen. hier staan de lampen een week op 12/12. het zijn allemaal zaadplanten. en ondanks dat het allemaal hetzelfde hybride soortje moet zijn, zitten er wel verschillen in. daarnaast zijn ook niet alle planten tegelijk geplant. dit omdat er nogal wat mannetjes waren die ik inmiddels heb omgehakt. dus er zijn nog wat gaten hier en daar. groeten, shane!
  5. shane

    Gavita pro 1000w

    @ seppe, ik hoop niet dat je het erg vind dat ik je topic kaap met een vraag over die 1000watt gavita. @ whazzap: ik heb een redelijk ruim hok, en wil hier naast mijn 2 huidige 600's een 1000watt ophangen (tussen de 2 600's in). echter... ik lees overal dat je minimaal 225cm hoogte moet hebben om deze lamp tot zijn recht te laten komen. ik heb maximaal 200cm hoogte. kan ik beter mijn geld in een 600watt setje extra stoppen? of gaat het lukken met een 1000? groeten shane!
  6. @ allemaal, thanks.. nieuwe filter word het dus. nu zit ik nog met de volgende vragen: ik wil mijn huidige setup (2x 600) uitbreiden. ik heb al een schakelkast voor max 4x600 van davin met 1 continu aansluiting voor max 2000 watt kachel. kan ik op deze schakelkast mijn huidige 2x 600 gebruiken + 1x 1000 watt? en is mijn afzuiger zwaar genoeg voor 2x600 + 1000? het is een 1500 kuub wat voor 3x600 iig genoeg zou zijn met passieve inblaas. en hoeveel kuub filter is aan te raden? 2000 kuub? pfff... ben blij dat dit forum bestaat! groeten shane! uiteraard zal ik alle hulp belonen met plaatjes van de ruimte
  7. hi allemaal, ik ben druk bezig met de bouw van mijn nieuwe hokje en wil deze slim inrichten. ik heb van een vorige ruimte nog 2 setjes 600 watt met vsa's. goedkope. tevens heb ik nog een 1500m3 afzuiger in mdf box en een flinke filter welke 1 ronde is gebruikt. tevens een davin schakelkastje voor 4x600. nu was ik in eerste instantie van plan om de boel te vervangen, en de nieuwe ruimte maximaal te benutten met 6x600. de ruimte is namelijk zo'n 330x250x200 (lxbxh). echter denk ik dat het dan een flink risico meebrengt ivm de warmte afvoer op de betreffende lokatie... daarom even back to basics en eerst maar eens een ronde draaien op minder. zoals dus al gezegt heb ik diversen spullen liggen. zou de 1500 kuub afzuiger voldoende zijn voor 3x600 of 2x600 en 1x1000? evt in combinatie met inblaas? en zou die davin schakelkast ook geschikt zijn voor 2x600 en 1x1000? lijkt mij wel aangezien deze ook 4x600 aan moet kunnen. de spullen zijn een aantal jaren oud. de filter dus ook. deze heb ik toen goed ingepakt in 2 vuilniszakken en dichtgetaped. maar is deze nog bruikbaar? en klopt het dat wanneer je afzuigt door de filter, je dan niet de filter bij een volgende ronde kan gebruik om doorheen te blazen ivm geluid? uiteraard volgen er plaatjes wanneer de bouw zo ver is. greetings, shane!
  8. Hi allemaal, Ik snap dat er verschillende meningen over zijn, maar ik lees dus ook dat er mensen zijn die het gedaan hebben met goede resultaten. Thanatos doet het niet slecht.... dus ik denk dat ik wat Sannie zaden ga bestellen om naast mijn eigen creatie te zetten Ik hoop op meer mensen met ervaringen...
  9. Hi allemaal, ik heb het forum eens redelijk goed doorgespit, maar kon de antwoorden helaas niet vinden. los van persoonlijke voorkeuren om geen fem zaad te gebruiken en uitspraken dat kloontjes van moeders uit fem zaad erg herma gevoelig zijn heb ik geen kweekverslagen gezien waarbij duidelijk vermeld word dat de moederplant uit fem zaad is opgekweekt. tevens in de boeken die ik hier thuis heb, heb ik er niets over gevonden. wie kan mij eens iets meer vertellen hierover? momenteel heb ik een leuk soortje, maar ik wil eigenlijk wat verschillende soortjes gaan kweken in dezelfde ronde (shackzilla en kolossus!). greetings, shane!
  10. na verder onderzoek ben ik erachter gekomen dat de 50 liter gold label zakken zo'n 16-19 kilo wegen. dat is dus geen probleem om in de kofferbak van een auto te vervoeren. uitgaande van 19 kg per zak, is 25 zakken 475 kg. dat moet geen problemen opleveren met het vervoeren. greetings, shane!
  11. @inferno: Thanks voor je reply. 25 euro per stuk is goed te doen. voor dat geld ga ik toch de voordelen van de smartpots eens testen. Mja.. meerdere ritten voor de aarde rijden is toch waardeloos aangezien ik niet in de buurt van een goede growshop woon. Ik vraag me alleen af of de gemiddelde stationwagon wel 1000 liter aarde kan vervoeren zonder problemen. Greeting, shane!
  12. @ stikkie 2.0: De prijzen voor de grote smartpots wil ik weten zodat ik kan zien hoeveel goedkoper of duurder de smartpots optie gaat zijn tegenover de aardebak. Hoe vervoeren jullie trouwens al die aarde?? stel ik maak aardebakken, dan kom ik al snel over de 1500 liter aarde. Dat zijn al 30 zakken van 50 liter. Als ik dat in een stationwagon gooi dan hangt die achterkant toch als een gek? Hoe doen jullie dat?
  13. @blowke Nee, ik bedoel de evsa's met vaste kap. weet je welke ik bedoel? Volgens mij is het zo goed als dezelfde evsa hoor...
  14. @ osmose Qua inhoud is het inderdaad weinig verschil. Daarom worden het inderdaad smartpots deze ronde! alleen erg jammer dat puk support mijn mails niet beantwoord. Ach ja.. dan maar naar een andere growshop! Bedankt voor de reacties allemaal!
  15. @Doc: Waarom zou je de Philips VSA's adviezeren boven de BAL EVSA's? Er zijn helaas niet veel kweek of bouwverslagen met ervaringen met BAL EVSA's. Ik ben er in geinteresseerd ivm de lage prijs voor een EVSA. En aangezien ik er 4-6 wil gaan gebruiken is dat een flink prijsverschil met bijvoorbeeld Gavita. Uiteraard zal er verschil in zitten. 1 van de kweekverslagen die ik van voor tot achter doorgenomen heb is die van green-lady en zij (er vanuitgaande dat ze een lady is ) is volgens mij erg tevreden over deze EVSA's en lampen. greetings, shane
×
×
  • Create New...