Jump to content

GreenRider

Full member
  • Content Count

    418
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by GreenRider

  1. @HUFFnPUFF dank je voor de positieve insteek. @ de rest Beetje jammer dit Maargoed niet iedereen kan tegen nieuwe of andere dingen dus ik zal er niet over wakker liggen. In ieder geval bedankt voor de informatie die ik in de eerste instantie heb gevraagd. (en ik zit overigens te wachtten tot m'n planten in de tuin klaar zijn.) Cheers.
  2. /facepalm Ik ben zo gewent om op deze site te kijken als ik cannabis info nodig heb, dat ik gewoon vergeet naar andere sites te kijken. Dank je wel natuurlijk.
  3. Hallo FoolOnTheHill, hmm dat is op zich een goed punt en heb nog eens even de forum regels nagelezen. Ik zie de zin "Wietforum.nl is in geen geval auteursrechtelijk aansprakelijk noch juridische aansprakelijkheid voor content geplaatst door onze bezoekers" staan dus ik ga er van uit dat het geen probleem is verder.
  4. Hoi Vakman, Ik heb inderdaad niet veel ervaring maar dat houd niet in dat ik geen ervaring of kennis heb . Maar sommige dingen ben ik simpelweg vergeten of heb ik nooit gebruikt. Ik zit er trouwens over na te denken of ik die app hier ga uploaden. Een hoop mensen zijn terughoudend om dit soort dingen uit te testen. (En uiteraard met goede reden) Zomaar uit nieuwsgierigheid: Zouden er mensen zijn die dit misschien willen uitproberen / commentaar op willen geven? De app zal toestemming vragen om 2 dingen: Internet en Camera. Internet is omdat ik er een kleine reclame banner in verwerkt heb (Ik zit vrij krap en tja... geld is nodig om te leven. Ik vraag overigens geen geld voor de aanschaf van de app) Maar zonder internet zal de banner niet vertoont worden en kan je de app gewoon gebruiken. De camera toestemming is omdat ik er een zaklamp tool in verwerkt heb. (En dit werkt alleen maar als je android 5.0 of hoger hebt) De software spreekt alleen de LED aan van de camera en verder niets anders. (de bedoeling is dat ik daarbij een microscoop / zoom tool bij implementeer om de trichomen goed te kunnen bekijken. ALS... er mensen zijn die willen testen: elke feedback of suggestie is uiteraard welkom. Hou er rekening mee dat dit voor de startende hobby kweker zal zijn en dat ik misschien niet elke suggestie erin verwerk. (maargoed dat is voor als er daadwerkelijk testers zich "aanmelden" natuurlijk ) **edit** Meh een link toevoegen is zo gebeurt: https://grow-helper.en.aptoide.com/?store_name=greendwellerstore&app_id=30178887
  5. Hey Haipaaltje, ik dacht altijd dat een moederplant iets van 18 maanden kon worden maar meerdere jaren wist ik niet. Elke keer leer ik weer wat nieuws hier Dank je wel voor de informatie en dit zal ik zeker gebruiken.
  6. Hoi Ozzoes, dank je wel voor de info. Oh, stel je er niet al te veel van voor hoor. Ik ben geen programmeur van oorsprong en heb mezelf alles geleerd . De basis van de app is redelijk klaar en ben nu bezig om de database te vullen met info. Het doel van die app is eigenlijk meer een soort "starters" handleiding te maken met basis informatie waarmee je je planten in leven kan houden aangezien ikzelf in feite ook nog een beginner ben en me dit handig leek ipv elke keer heen en weer te rennen naar de pc voor info. Voorlopig bevat het info voor indoor en algemene informatie (outdoor moet ik nog mee beginnen om te vullen) Het plan is ook wat over voeding en ziektes erin te zetten met voorbeeld foto's (maar daarvoor zal ik eerst toestemming vragen aan OP's als ik foto's en text van deze website gebruik).
  7. Is een plant nou een 1-jarige of 2-jarige? (Ter info: ik ben een app aan het maken(op android) met alle basis informatie erin die ik off-line kan opvragen (In nl en eng) En probeer dit zo compleet mogelijk te maken.) En ik ben al een tijdje aan het zoeken maar ik kan die info niet meer terug vinden
  8. Hoi, Geinig topic, Ik ben zelf vorig jaar voor het eerst begonnen met m'n eigen plantjes te kweken maar ik heb de natuur altijd interessant gevonden. Daarom ben ik dit jaar ook begonnen met wat groente en fruit te planten in m'n tuintje. Het is maar een probeerseltje maar Ik heb er evenveel plezier mee als met ik onze hobby plantjes opgroei eigenlijk is me al opgevallen. Voor nu staat er een : rode spaanse peper plantje, 4 preitjes, Een meloen plantje (misschien 2 maar ik weet nou niet of de 2de onkruid is of dat dat het zaad is wat is uitgekomen lol) komkommer Tomaat thijm pepermunt basilicum peterselie Bij elkaar op misschien 1m2 grond. Verder heb ik veel planten met kleur/bloemen in de tuin. M'n digitalissen zijn b.v. al 1,5 m En ik heb geloof ik al 30-40 slakken gesloopt in de afgelopen 2 weken...... takke beesten Ze hebben 2 v/d 3 meloen planten letterlijk met de grond gelijk gemaakt. Ondingen.... (ik had 3 meloen plantjes en meloen zaad) En ik kan je wel zeggen dat nu ik zo ermee bezig ben , dat er ook al plannen voor volgend jaar beginnen te vormen
  9. http://www.allekabels.nl/adereindhuls/31/1080476/adereindhuls-krimptang.html Je kon het zo zelf opzoeken maar hier is het: 180 euro bij die zaak. ik heb niet naar andere websites gekeken. Maar ja ik had soms niet helemaal de ruimte om dat bij sommige van die klemschroefjes te doen met zo'n tang met 4 hoekjes, vandaar dat ik het wel moest draaien om het mooi rond te krijgen. Anyways je kan het waarschijnlijk wel goedkoper vinden maar dan moet je zelf gaan zoeken.
  10. Ik vond dat plaatje op dezelfde website die @lostchild hier aangaf. Die kost een hoop kan ik je al vertellen Ik heb een tijdje geleden 1tje gehaalt die 4 van die hoekjes heeft. Het word niet in 1x rond maar een kwartslag draaien en nog een keer knijpen gaat redelijk. Die kreeg ik voor 35 euro ofzo mee bij een groothandel.... Hmm kon ook ietsje meer zijn dan dat maar het was onder de 50 euro.
  11. Een electricien. ( of een groothandel in electrische componenten) Dat is waar ik ze gehaald heb. Je hebt er wel een speciale tang voor nodig om die dingen goed te kunnen bevestigen dus dat komt er wel nog bij.
  12. Ik herinner me trouwens ook dat je erop moet letten wat voor soort verf je gebruikt. Hier ben ik niet 100% zeker van maar je moet ahgi verf op waterbasis gebruiken anders kan je het probleem verergeren . (Zou iemand dit kunnen bevestigen?)
  13. Je potten/planten moet je (om je groei van je planten niet onderbreken) proberen om minimaal op 18 graden te houden in de nacht. En met lampen aan zal dat dus altijd meer zijn. Dus hoe dan ook die lijm word verwarmt. En jij hebt geen mdf daar maar spaanplaat dus daar zit helaas die lijm in die schadelijk kan zijn voor de planten. Je kan het uiteraard proberen met een vuilniszak (bevat geen weekmakers) maar het makkelijkste is verven en dan ben je er tenminste zeker van dat dat geen storende factor kan zijn.
  14. Ach m'n kast zag er toch niet uit van binnen en een likje verf kon het goed gebruiken Maar thnx voor de info OR.
  15. De lijm zal gifstoffen in de lucht brengen als het de hele tijd warm is. Je kan het simpel oplossen door het 1 of 2x in de grondverf te zetten. (mij hele hok(je) is ook van mdf en ik heb geen last ervan gehad maar ik heb alles zelf minimaal 2 x geverfd.) Dan kan je die bak nog steeds gebruiken.
  16. tja ik had even niet aan het energie verbruik gedacht ja. Maar daar heb je helemaal gelijk in Sok. Heb je niet een mogelijkheid om dat kastje niet op een andere kamer te plaatsen ipv je zolder? Zolders worden altijd bloedheet in de zomer (bij mij iig). En natuurlijk s'nachts de lampen aan ipv overdag maar ik neem aan dat je dat al doet?
  17. Als je gaat vergelijken dan kan je beter iets met een koelkast doen dan met een peltier element. Die dingen hebben zo'n laag rendement en zijn zo beperkt. En vaak hebben die goedkopere peltier elementen maar een beperkte "range" van iets van 20 graden ofzo. Dus als het 40 graden is, krijg je het nooit naar 10 graden gekoeld maar max. naar 20 graden. Een koelkast heeft wel weer als nadeel dat je (als je een >10 jaar oude koelkast) met edelgassen te maken hebt. En als je het systeem wat erin zit aanpast voor jou toepassing, je het hoogstwaarschijnlijk opnieuw moet laten bijvullen wat niet meer kan (of zeer lastig) omdat dat spul van toen nu niet meer gebruikt mag worden. En als je hedendaagse koelvloeistof in dat (oude) koelkast systeem wil gebruiken dat je dan de compressor en olie e.d. moet aanpassen. Kijk ik hou niemand tegen natuurlijk om dingen uit te proberen en te testen. Maar hou er rekening mee dat je waarschijnlijk deze issues tegen gaat komen.
  18. Tja dan zou ik alles een keer uit schakelen en 1 voor 1 inschakelen om t zien of dat werkt. Heb je een oude of nieuwe groepenkast? Sommige automaten die hebben een kwartiertje nodig ofzo om af te koelen als het inderdaad overbelasting is geweest. *edit... oh wacht... heb je de groeps schakelaar ook aangezet? (dat is een andere dan de aardlek)* in de simpelse vorm is een schakelkast zoiets: groep groep groep \ | / ---------|--------- groepschakelaar | Aardlek | meter Meestal als er een groep uit klapt dan gaat de groepsschakelaar ook om.
  19. Uhm overbelast? hoe weet je dat? Dat een groep eruit klapt kan ook kortsluiting zijn. Ik zou erg voorzichtig zijn met zulk soort onverwachte dingen en in ieder geval alle apparaten controleren die op die groep waren aangesloten. (sowieso die groep weer uitschakelen totdat je zeker weet waar het vandaan komt.) Een standaard groep kan max 3600 watt aan. (maar zet er niet zoveel apparaten op dat je exact aan die 3600 watt zit en schakel het niet allemaal tegelijk aan (piekspanningen)) Als het de groep is van je hobby: kijk of er geen draden zijn bloot getrilt door ventilators e.d en of dat er geen water bij je electra terecht is gekomen, ect. Simpelste aanpak is eigenlijk: alles van die groep eraf halen(stekker eruit) . groep weer inschakelen en dan weer 1 voor 1 al je apparaten erop zetten.
  20. Je weet dat die peltier elementen inderdaad aan 1 kant koelen maar aan de andere kant heet worden? Misschien dat je koele lucht in je hok kan krijgen daarmee, maar de ruimte waar het hok in staat (en je peltier element) word ook warmer. http://www.marlow.co...-tecs-work.html Hmmm..... als je misschien een hok hebt wat net zo geisoleerd is als een koelkast dan is het waarschijnlijk redelijk eenvoudig te doen. Maar heb je dat niet dan lijkt het me een lastige weg om in te slaan. Een mobile airco lijkt me dan eenvoudiger en sneller te regelen.
  21. Oh ik kende dat proces niet (Sublimatie) Even de definitie opgezocht en ik kwam dit tegen (icm vriesdrogen): Het principe van vriesdrogen is dat door de lage temperatuur de in de te drogen stof aanwezige watermoleculen worden opgenomen in ijskristallen, die vervolgens in zeer droge lucht verdampen, of eigenlijk sublimeren. (sublimatie: het direct overgaan van vaste vorm naar gasvormige toestand).\ Weer wat nieuws geleerd vandaag Dus in theorie kan het wel, maar om het gewenste effect te krijgen moet je het niet in een zak stoppen?? of misschien in een vacuum kamer stoppen oid? Of misschien meerdere keren achter elkaar zodat je telkens een beetje van het vocht laat verdampen. Genoeg dingen om uit te proberen lijkt me :D
  22. Nee iets wat bevriest , verdampt niet. Het water zit nog steeds in de plant. Denk maar eens aan dat flash-frozen voer wat je allemaal in de winkel in 't vriesvak kan kopen. Dat is puur om het "zo vers mogelijk" te houden. Dus als je je plant na 3 dagen uit je vriezer haalt (en ontdooid) Zal deze net zo vers zijn als dat je d'r net omgehaald hebt. (Geen ervaring mee maar dit lijkt me het meest logische wat er gebeurt)
  23. Autoflowers zijn plantjes met een bepaalde genetica die de bloei cyclus beinvloed. Normale planten groeien als ze 18~ 24 licht per dag krijgen en gaan pas bloeien als ze op een 12 uurs licht regime worden gezet. Autoflowers gaan vanzelf bloeien na een bepaalde tijd relatief onafhankelijk van het licht regime. Autflowers staan er wel om bekend dat ze minder goed tegen stress zoals buigen/knakken enzo kunnen waardoor het sneller herma's kunnen worden. En wat je allemaal nodig heb? Je plant heeft minimaal, licht, lucht, water en een medium (grond of whatever) nodig om te kunnen leven dus dat moet je wel regelen als je binnen wat wil laten opgroeien. Oh en de omgevingstemperatuur is ook belangrijk. Je moet bedenken dat je in feite een hoog zomerse dag in een afgesloten ruimte wil nabootsen en dat kost geld, tijd en moeite om dat goed en veilig te doen. Daarbij is het noodzakelijk dat de plantjes in het donker ook echt donker staan. Als tijdens de donkere periode licht op ze valt dan kunnen ze daar stress van krijgen. (je plant krijgt weer meer licht per dag en dan kan het soms voorkomen dat je plant gaat "reveggen") Dit houd in dat ze dan uit de bloeifase gaat en weer terug naar de groeifase gaat. Dit zorgt ervoor dat soms weken extra bij je ronde kan gaan rekenen omdat de plant opnieuw terug in de bloeifase geforceerd moet worden. Ikzelf probeer bijvoorbeeld eerst om alleen die 4-5 dingen in orde te krijgen voordat ik met andere dingen zoals ph en ec enzo verder ga omdat ik gemerkt heb dat dat al vrij lastig is om goed te doen. Dingen zoals de temperaturen stabiel krijgen en opletten dat je niet overbewaterd is al best wel een kunst heb ik gemerkt. En dan heb ik het nog niet eens over invasies van beestjes in je binnentuin wat ook nog voor kan komen. Bij mijn eerste echte ronde binnen heb ik hier allemaal mee te maken gehad als beginner zijnde (was deze zomer) En verwacht niet gelijk een top oogst de eerste keer dat je dit doet. Begrijp me niet verkeerd, ik hoop voor iedereen dat ze een goeie oogst krijgen. Maar de eerste keer kan een hoop fout gaan en het beste is ook om daar op berekend te zijn. Een aardige tip die ik hier vaker op het forum gezien heb is: Zoek kweekverslagen op van de soort die je neer wil gaan zetten en kijk wat de ervaringen van die mensen zijn. Voor de rest veel succes.
  24. Leuk om te volgen (ik zit zelf ook met 400 hps te rommelen) Ik vroeg me trouwens af hoe groot die smartpots van je zijn en hoe groot je ruimte is?
×
×
  • Create New...