Jump to content

lostchild

Full member
 • Content Count

  14,211
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  48

lostchild last won the day on October 15 2022

lostchild had the most liked content!

Community Reputation

1,672 Top reputatie

About lostchild

 • Rank
  Groen wetenschapper op amateur basis

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De plant maakt naar behoefte vrij en neemt op uit de buffer van de aarde, niet direct uit wat je mineraal aanbiedt. Als de plant in de bloei minder stikstof nodig had (uit de oude tabs) zou dan alle stikstof verdwenen zijn of zit dit in de buffer en is dit misschien nog wel veel sneller beschikbaar voor de plant omdat het in voor haar opneembare vorm is (het is al omgezet)? Ik denk dat je oude aarde heel erg ingeklonken is wat de nieuwe potten met aarde op alle fronten een voorsprong geeft en heel misschien ook wel op gebied van stikstof maar dan niet omdat er 'meer' van in een verse lightmix zou zitten tov een oudere zwaar keer op keer opgewaardeerde aarde.maar omdat je planten op de oude aarde veel harder moeten werken dan die op de verse aarde wat een groot verschil geeft in ontwikkeling van de planten.
 2. Er zit een startvoeding in zodat de kweker geheel naar eigen inzicht de rest van de kweek kan bemesten. Waar haal je vandaan dat er 'meer' stikstof in zit dan je oude opgewaardeerde aarde waarin nog resten van de erg stikstof rijke tabletten in de aarde zitten en waarschijnlijk de pH ook wat gunstiger is.
 3. Beetje raar argument om het slepen met zakken aarde, vullen van potten en na de kweek weer voorbehandelen voor de nieuwe ronde er echt niet minder gedoe om. Zeker niet als je met niet grotere potten dan 11ltr kweekt. Het blijft gewoon veel meer werk dan hydro. Alg krijg je ook omdat voeding rijke vochtigeaarde blootgesteld word aan licht, dat hoeft echt niet altijd veel te nat kweken te zijn. Als de temperatuur van het medium dan ook nog niet veel hoger dan een graad of 20C komt (zoals onder led) is alg echt snel aanwezig en behoorlijk hardnekkig.
 4. Bah, alg Ik zou er wat aan gaan doen want onder led is het heftiger en duurt het ook veel langer voordat je er vanaf bent is mijn ervaring na een aantal jaren onder led kweken. Hydro was onder HPS mijn favoriete manier, onder led is aarde (biogrow van atami) de beste omdat dit heel snel indroogt op de toplaag zodat de alg alleen in begin vd groei wat meer aanwezig is en daarna verdwijnt. Maar toch ga ik binnenkort ook weer naar hydro want de troep van aarde en dat gesjouw elke kweek is ook 3x niks. Waarom stel je de DLI in? Je hebt de schakelklok toch op 18/6 staan waardoor je dat DLI ritme opheft of begin je 4u voor de 100% tijd op 15% en bouw je dat op en schroef je dat van 100% terug naar waarde ?? Je kunt wat dat betreft met led wel heel wat meer.
 5. Probleem met knakken/toppen is dat de plant dan energie gaat steken in herstel wat niet naar je toppen gaat. Van de 70 dagen die de meeste auto's nodig hebben zit er vanaf ontkiemt zaadje maar een week of 2 tussen groei en bloei en van een knak moeten planten een dag of 5 bijkomen.. dat is dus bijna een week aan groei/energie opbouwen voor de bloei wat je dan mist.. Een LST geeft de stress van knakken of toppen stukken minder waardoor je er minder verlies door hebt en wat het dan ook de enige manier van trainen is die men je aanraadt in geval van auto's kweken en willen/moeten trainen. In jouw geval was het misschien beter geweest om een schroefje in de potrand te draaien en dan met een touwtje zachtjes de top naar beneden trekken dan de knak die je deed maar eenmaal geknakt heeft het weinig zin om nu nog te gaan LST'en.
 6. Haze stekken op grote schaal verkoopt niet (vanwege afbloetijd en kunde vd kweker). Erg populaire 'haze' al eeuwen op de stekkenmarkt in NL zijn de Lemon Haze en de S5 die vaak als een Amnesia verkocht word. Beide zijn door even het blad tussen je vingers te wrijven te herleiden en beide soortjes zijn als Haze zelfs voor een beginner nog prima te doen
 7. De concentratie sporen in de lucht is een stuk hoger waardoor je veel eerder rot in de toppen krijgt bij planten vanaf eind mei tot aan eind september met een uitloop naar half oktober als het weer zoals nu mee zit. Normaliter kweek ik niet van eind mei - eind sept (oogsten in die periode) omdat het altijd rot geeft, zelfs met een lv van 45%.
 8. Klopt. Dat hier niet meer gemodereerd word en op fora die over een niet illegale hobby nog wel gaan ligt misschien besloten in de aanscherping vd wet in 2016 die schijnbaar aan de meesten op dit forum die zich afvragen waar al die mods nu toch zijn gebleven, voorbij is gegaan. Wat is de straf op het voorbereiden of bevorderen van hennepteelt? Wie zich strafbaar maakt aan het voorbereiden of bevorderen van de hennepteelt, hangt een maximale gevangenisstraf van 3 jaar en een geldboete tot 81.000 euro boven het hoofd. Wie moet de Wet strafbaarstelling voorbereiding illegale hennepteelt vrezen? Personen die illegale hennepteelt voorbereiden en bevorderen zijn strafbaar. Als je kijkt naar de datum waarop het hele moderator team hier op WF van de aardbodem verdwenen leek wat niet al te lang na de aanscherping van de growshopwet gebeurde... 1+1=2?
 9. Trips sporen zo hoog in de plant betekent jammer genoeg wel dat ze op de kleine blaadjes in de toppen zitten.. brr gadver goed inspecteren met de loep en de pincet erbij als het moet om een knetterende joint straks te voorkomen. Ze doen ook andere dingen dan als lijkje achterblijven maar ik wil je niet bij voorbaat de kast op jagen. Je ziet ze wel makkelijk zitten en ze konden als ze een verkeerde stap gedaan hadden geen kant meer op met al die plakkerige trichomen.
 10. Betere dagen qua lv? Het word straks 20C.. Je hoeft de naam vd Discord niet met hoofdletters te schrijven
 11. Omdat je op de Discord mij op exact dezelde manier tegemoet treedt als je hier op het forum doet? Ik ga lekker niet online die tijd in vullen, ik heb geen ego wat gestreeld hoeft te worden en na 15jr meen ik dat ik prima zonder forum mijn plantjes kan kweken. Je valt mij pvd in dit topic aan op een persoonlijke mening en ook nog eens dat ik je vragen (naar jouw idee) niet snel genoeg beantwoord en je stelt doordleuk (omdat jij meent dat jouw Discord ander is0 dat ik niet weet hoe het er op prive servers met eigen admins aan toe gaat? Introspectie ammehoela, vooral zeggen en vinden wat een ander wel niet zou moeten volgens jouw opvattingen. Deze toevoeging is omdat je vond dat ik vragen ontwijk/ niet beantwoord en dat is mijn eer te na.
 12. Ik zit niet om sfeer op het forum en al helemaal niet om matties te worden met deze of gene. Zo laat het me dan ook compleet koud wat je van me denkt en als jij er al keukentafel psychologent jouw ding van wil maken, neem je spotlight zou ik zeggen, velen gingen je voor. Narcistisch,,en wie ben jij dan met je profielschetsen op basis van wat iemand online post? Het is niet dat je gezichtsuitdrukkingen of gebaren ziet zoals in een normaal gesprek en als jij alles wat een ander typt letterlijk neemt zonder dit in ogenschouw te nemen. tsja zucht
 13. HOUD JE NU AAN DE AANBEVOLEN INTERVAL MBT DE SPUIT BEURTEN. sry vd caps maar dat is tot nu toe de grootste valkuil in je aanpak van de trips die je hebt.
 14. Oftewel je begrijpt niet echt wat ik je probeer uit te leggen en je probeert jouw opvatting er doorheen te rammen met al die argumenten waar je mee komt. Hoezo leeft dit forum bij de gratie van wat er in de indoor kweekverslagen aan verslagen gepost wordt? Dat je daar nu mooie sier mee probeert te maken zakt mijn broek wel een beetje van af want zo speciaal is het niet wat je laat zien waarmee ik dus niets negatiefs zeg over je kweek mocht je dat nu denken. Heb je ooit wel eens 1vd andere secties van het forum bezocht en daarin gepost? Onze alternatieven zijn: stop met het op de man spelen en leer om het samen oneens te zijn. Krijg je een veel prettiger sfeer en zullen ook nieuwe of oude leden veel vaker bijdragen op het forum doen. Misschien ken ik Discord wel van gamen of BMW eigenaren of om het even ander onderwerp dan wiet plantjes kweken. Wat je feitelijk doet is WF's opgebouwde reputatie gebruiken om je eigen nieuwe dingetje in het voetlicht te brengen zonder dat je daar van WF toestemming voor hebt edit: lees net in de laatste post dat je je aangevallen: waar val ik je precies op aan als ik je mijn persoonlijke mening geef vraag ik me af?
×
×
 • Create New...