Jump to content

lostchild

Full member
 • Content Count

  12,878
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by lostchild

 1. lostchild

  Hoe krijg je een lekkere/ sterke smaak.

  Voeding en manier van drogen maar vooral de genetica zelf maken je wietje wat het is. Wat een klein beetje helpt is kokos als medium gebruiken maar kweken op kokos (mineraal) ligt niet iedereen. Met minerale voeding en een fles PK kom je een stuk verder dan organisch kweken als je CS achtige wiet wilt.
 2. Van 2004-2006 deed ik zelf aan DWC en omdat ik letterlijk moest pionieren heb ik heel veel kennis opgedaan. Utube of Google heb je heel erg weinig aan anders dan de kweekinstructies omdat en de gebruikte spullen, winkels maar ook het water compleet verschillen van de situatie in NL. HydroGuard en Pond Saver zijn hetzelfde Bubble cloner: wit met blauwe deksel 2L diepvriesbak (Blokker/DPB plastics), 2 in elkaar zetten ivm buiken (bulgen) vd wanden: foodgrade voor nog geen tientje Interessant doen Als je wat wilt vragen stuur me dan maar een PB, blijft je verslag verschoont van hetgeen er niet in thuis hoort.
 3. lostchild

  Waar is iedereen?

  Misschien als je het cookie van wietforum.nl verwijdert (voorkeuren van je browser) het inloggen/aanmaken nieuw wachtwoord wel weer wil?
 4. Binnenkort weer Kom in de Kas
 5. Je hoeft me niet elke keer te quoten Stekken zijn aangeslagen en dat duurde wat langer, vd rest zou ik niet kunnen bedenken wat er dan nog mis kan gaan. Voer de EC langzaam op en check de nieuwe scheuten en als dat goed blijft groeien kan je eraan gaan denken de klok om te zetten. Moet ook wel ivm de hoogte die je hebt. Als de wortels niet veel doen, hoe moeten ze dan veel drinken en de plant via blad veel water laten verdampen? Dat gaat nog niet want de wateropname gaat via wortels en die zijn er nog amper, maar beter dat je wortels het naar de zin hebben, profiteer je van boven de grond. Wil je graag elke dag water geven en dingen doen met je plantjes overweeg dan kleinere potten (6.5ltr) waar je elke dag werk aan hebt. Niet teveel bovenop zitten, geeft alleen maar stress voor jou en de dames.
 6. Beste Kees A. Juist in ondiepere bakken heb je veel sneller thermocline, geeft niet hoor als je niet eens de moeite neemt je fatsoenlijk te informeren. Je was vergeten dat luchtbellen de temperatuur hebben van de lucht buiten en geen koeler water van de onderste lagen transporteert en dit eigenlijk alleen opgaat voor een circulatie pomp die in 1vd lagen eronder hangt en naar boven uit pompt? Oftewel, ik las half en bedoel het geheel. Ik bedoelde de food grade bakken die je te pakken kunt krijgen ipv dat je alleen maar die mag gebruiken maar dat lees jij vast niet met je alles in beton gegoten wijsheden: vaak zijn de bakken (of je portemonee) te klein en dan is een vd andere meer betrouwbare plastics een optie. Goedkoop is duurkoop in geval van de voedingssoep die je in de bak gaat houden. Botanicare maakt geen DWC bakken en heeft daar ook nooit op getest, succes met mailen en antwoord krijgen op je vraag. Geef ook even aan dat consumptie roken betreft en niet eten wijsneus want ook die 2 haal je weer eens doodleuk door elkaar heen/gooi je op 1 hoop. Wat bezint je om in een kweekverslag wederom zo tekeer te gaan, zet me op ignore als ik je zo irriteer.
 7. Waarom bladvoeding? Waarom Epsom? Belangrijkste: je planten herstellen niet vd 1 op de andere dag en hoe lang staan deze nu? Er komen wortels uit de pot en je hebt uitgroei, heel wat tov vorige keer.. Als dan blad lichter van kleur wordt en de stelen paarsig dan meer voeding. Met elke dag er weer erbovenop zitten maak je de plantjes en jezelf niet beter. Zaailingen zijn gestrekt, zet ze op verhoging om dat te voorkomen, zijn verder nog veel te klein om er wat over te zeggen maar ze staan ver vd lamp af waardoor de strek komt. Of je meer of minder water moet geven ligt aan jouw: je mag van mij tot 20% drain geven als je wilt maar dat gaat echt niet 123 wat oplossen. Alleen als je exact dezelfde stekken had met die wel gelukte rondes kan je een vergelijk maken, zonder ga je op 'waar komt de wind vandaan vandaag af'. Vul de volgende keer je potten tot aan de rand af, als je nu 1ltr geeft geef je omdat je 2ltr aan medium mist ook steeds 200ml teveel. Zet ALLES op kleine potjes en groei daar eerst even op voor als je niet vertrouwt op je kunsten de volgende ronde. Vraag me af of de vorige rondes niet een rammen met stekken waren waarin je niet meer deed dan een schema volgen en water geven en niks leerde van hoe je planten nu precies tot het bouwen van toppen kwamen, slechte leerschool zoals je merkt want nu zit je met je handen in het haar. Als je inlaat ook uit staat dan zou te weinig zuurstof mee kunnen spelen maar als ze nog aan moeten slaan is 1x per 15min afzuiging genoeg. Je geeft aan nee hoor, geen kou en vertelt dan doodleuk dat je inblazer zo een bak (geforceerde) koude lucht naar binnen brengt..
 8. lostchild

  Bakkeuze voor dwc

  Ebay, foodgrade containers. Curver heeft ook een aantal bakken die geschikt zijn. Check goed de icoontjes.
 9. Lampen moet je zelf weten. Als je straks van MH naar HPS gaat kunnen ze erg gaan strekken. Stekken die uit een gepamperde omgeving komen hebben goede omstandigheden nodig om aan te slaan. Als er een kink in je klimatologie zit heb je echt een probleem en is het lastig erachter komen wat nu precies maakt dat je plantjes niet willen. Als ik de foto bekijk zit je in de nok van een puntdak waar de wind buiten vrij spel op heeft en ook zal er iets van een houten vloer aanwezig zijn die gevoelig is voor optrekkende warmte maar ook flinke afkoeling als de ruimte eronder afkoelt omdat de cv uitgaat oid.
 10. Als het even kan wel foodgrade kiezen. Waarom? Er is op geen enkele manier getest wat een 24/7 soep van voeding en pH regulatoren met dat plastic doet en 'niks aan de hand hoor ik merk en zie niks' opmerkingen van kwekers die de meest giftige troep gebruiken zou ik naast me neerleggen. Helaas merk je pas na lange tijd of het wel of geen consequenties heeft en daarom zekere voor onzekere. Er zijn zat opties voor grotere foodgrade bakken, je moet er alleen even naar zoeken. Check ook Ebay op foodgrade bakken Soms staan op marktplaats medicijn emmers die je na een goede schoonmaakbeurt (niet met chloor dat laat een laagje achter op je plastic) prima kunt gebruiken en die emmers komen in verbazingwekkende inhoudsmaten, ik had ze ooit van 50ltr. Probeer stekken in je DWC te zetten om optimaal van het systeem te profiteren en werk zo schoon mogelijk: gaat je goedjes als hydroguard en de idiote pond saver schelen die alleen in geval van nood ingezet kunnen worden.. Neem een bak dieper dan 35cm, gaat je een boel ellende schelen met watertemperatuur en de gevolgen hiervan als deze te hoog is. Wil je niet vervelen met info maar thermocline is een behoorlijk ondergeschoven kindje..
 11. Water geven als de pot droog is. 26C recht onder de lamp op een niet afgedekte thermometer en op een softbox liggend 19.9C. Als je de bodemtemp wilt meten zet je de meter tussen de potten in de schaduw of plaats je hem in een afdakje en niet direct in licht vd lamp. Een vleesthermometer in de pot steken geeft ook een aardig beeld Dat kleine potje is als test, je vermindert factoren waardoor het mis kan gaan. Denk niet dat net over datum rhizotonic dit veroorzaakt en dat je een niet op temepratuur komend medium en wat dat met je plantjes doet zwaar onderschat. Je hebt een min/max thermometer waarop jij niet kan zien hoe lang het nu 19.9C geweest is en je redenatie van 'even' kan je daarom niet staven wat ervan uitgaan eeen hachelijke zaak kan maken zoals je merkt.
 12. Dat kan dus echt wel. Zet vd gein eens een stekje op een 9x9 potje onder de lamp en zie wat er kan gebeuren als je pot wel warm genoeg wordt. Gewoon een stek uit een pot halen en dat kleine potje vullen met kokos uit de pot waar je de stek uithaalde.
 13. Als je nog niet op 12/12 zit kan je van alles doen Heb je plek dan kan een radiatortje net dat beetje helpen net zoals ervoor proberen te zorgen dat de aangetrokken lucht een beetje op temperatuur is. Wat ook vaak wil helpen is de planten niet direct op de koude vloer maar dat is niet altijd mogelijk.
 14. lostchild

  Te koud in tent?

  Wat ik las is dat Cannabis Sativa optimaal profiteert van 30C als de rest vd factoren ook in orde is. Dat betekent dus een hoger co2 gehalte, precies genoeg water in het medium en een voedingsaanbod wat ook perfect is net zoals de aan- en afvoer van verse lucht. Wel eens planten in een tent of hok met 30C gekweekt wouter? Fluffie shit hoor die bloemvruchten, je kijkt er zo doorheen maar de fotosynthese verliep als een trein. Cannabis Sativa is overigens alle cannabis, waar je vandaan haalt dat het over Sativa als soortje zou gaan?
 15. lostchild

  Verschil gebruik LED vs VSA+BULB

  LED is efficiënter met stroom dan HPS maar niet perse effectief Doelmatigheid of efficiëntie is het bereiken van een doel met gebruik van zo weinig mogelijk middelen. Een proces is doelmatig als het ten opzichte van een norm weinig middelen gebruikt. Deze middelen kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op tijd, inspanning arbeidsuren, grondstoffen of geld. Het voorkomen van verspilling is vaak een goede manier om de doelmatigheid te vergroten. Doeltreffendheid of effectiviteit geeft aan dat het doel van een activiteit gerealiseerd wordt. Bij procesmatige activiteiten wordt doelmatigheid of effectiviteit soms gebruikt om aan te geven welk percentage van de producten tot stand komt. Dat is feitelijk het omgekeerde van uitval, eigenlijk is dat een vorm het voorkomen van verspilling, en dus een vorm doelmatigheid. Normaliter probeert men processen zo te organiseren dat ze zowel efficiënt als effectief zijn. Dan spreekt men ook wel van het verhogen van de productiviteit. Dit is niet eenvoudig, omdat efficiëntie-doelstellingen in conflict kunnen komen met de effectiviteit. Bespreken ze dit soort dingen tegenwoordig niet meer bij economie op school?
 16. Hey P_G, welkom terug @TS Een te lage worteltemperatuur zorgt ervoor dat de wortelactiviteit op een laag pitje staat. Voor een reeds gewortelde plant in pot niet zo'n ramp 19C maar voor een nog te wortelen eerder gepamperde stek wel. Verhogen van de nacht en dag temperatuur naar 21C medium en 25C minimaal voor de lucht, gaat ze echt helpen en dat lukt je denk ik niet alleen door de afzuiger uit te laten. Die datum, is dat een houdbaar tot of een tot en met?
 17. Killing voor stekken die aan moeten slaan zoals je merkt.
 18. Een zaadplant is erg vigoreus en geeft dat door aan de 1e generatie stekkies die je ervan trekt. Of de stek dat ook door kan geven aan de volgende generatie weet je alleen als je die stek ook weer gaat stekken. Zo vaak dat een in 1e instantie geweldige plant na flink testen toch net niet heeft wat het zou moeten zijn. Beste is een goede opbrenger die snel wortelt en veel voeding kan hebben en die in staat is over meerdere 'generaties' door kan geven wat haar zo speciaal maakt.
 19. lostchild

  Verschil gebruik LED vs VSA+BULB

  Ligt het niet aan de kweker of die mooie beloftes op gaan? Je doet net alsof 1-1 draaien onder hoger wattage een 2 vingers in de neus ding is. Wel eens met 1200W gekweekt? 6 ons wiet onder een 600W opstelling vandaan trekken is een hele kunst, ook met LED. Zie je vergelijk en de bijna altijd lagere wattages waarmee men de rekensommen maakt.
 20. Mooie planten. Je nam stekken van zaadplanten en die wortelen vaak erg snel. Je weet pas echt of het een snelle wortelaar is als je stekken vd stekken gaat nemen
 21. lostchild

  Eerste binnen kweek auto's

  Weet niet of je een filter gebruikt maar die stelt een constante luchtstroom (dus 24/7 de afzuiger aan desnoods iets gedimd zie filter aanwijzing minimale flow) op prijs wil die zijn werk goed blijven doen. Koolstof verzadigd heel snel in een vochtige omgeving waardoor de geurvreter functie verloren gaat en je omgeving precies kan ruiken wat jij aan het doen bent.
 22. KLIK Veel meer mensen doen aan zelfbevrediging en dat mag, maar het hoeft niet. Je hoeft je er zeker niet voor te schamen. Uit wetenschappelijk onderzoek bleek dat fappen goed vd prostaat is, je hebt minder kans op prostaatkanker. Pornoverslaving is prima behandelbaar, ga daarmee aan de gang als je vindt dat je fappen problematisch wordt.. Blijf lekker fappen en doe je ogen dicht ipv dat je naar een scherm gaat staren als je het doet want dat is op den duur best libido killing en geeft je een hele negatieve ervaring van iets wat een genot zou moeten zijn.
 23. En wat nu als je MGTOW'ed met dat no fap? No fap: ik vermoed sterk de invloed van het Vaticaan
 24. lostchild

  Probleempjes in de tent

  Ikke, met krachtverlies rechts (ik ben rechts) kan het, waarom je het niet helemaal goed aan zou voelen als je verder gezond bent is mij een raadsel.
 25. lostchild

  Ik heb CHRONISCHE PIJN en ik rook

  Jongens, de arts maakte duidelijk dat opiaten 0,0 uithalen bij mij. Zenuwen platspuiten ook niet net zo min als een operatie iets uithaalt. Mijn pijnbeleving is niet dusdanig dat ik wanhopig op zoek ben en de aangedragen alternatieven gebruiken met alle bijwerkingen en risico's maar ook dat er niemand is die je daarin met kennis en kunde kan begeleiden maken het een no-go.
×