Jump to content

lostchild

Full member
 • Content Count

  14,057
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

Everything posted by lostchild

 1. Kan prima en als jij blij bent met wat je uit 1 vd zaadjes krijgt die je poot en af bloeit heb je helemaal niet zo veel zaden/planten nodig. Check zoals Holy al zei goed de stamboom, dan sluit je al een heleboel bij voorbaat uit. Gefeminiseerde zaden zijn genetisch een 1-1 kopie van de plant die bezwangert is met haar eigen pollen waardoor je veel minder verschil tussen planten hebt en zo ook veel minder planten voor een selectie hoeft te zetten. Let ook op tijd dat je stekken nodig hebben om te wortelen, hoe ze reageren op jouw aanpak, dat soort dingen ipv alleen op de wiet die er vanaf komt. 3wk wachten op wortels of 1 week en de stek dan inmiddels al 1 week voorgroei en al 1 week op 12/12 hebben kunnen geven tov die nog aan het wortelen.. daar zit de echte winst
 2. lostchild

  Bedrocan

  Klachten of opmerkingen over Medicinale Wiet kunt U richten aan de Minister van Volksgezondheid onder wiens rechtstreekse verantwoordelijkheid BMC valt. BMC koopt geheel volgens GMP door Bedocran geproduceerde wiet in voor medicinale verstrekking op recept of voor export naar een ander land binnen een gesloten keten (alleen op recept via een erkend arts). Oftewel, het heeft met wiet zoals jij dat bedoeld helemaal niks meer te maken. Maakt het dan uit of je op arbeidskosten bespaard omdat je machinaal knipt, mooiere toppen hebt die je vervolgens toch weer kapot knipt en/of vergruist tot een granulaat? Lekker bashen man, maak vaker van dit soort topics dan kom ik daar ook heel gezellig on topic commentaar leveren.
 3. lostchild

  Bedrocan

  Meeste ja want jij gaat blad en takjes die in en tussen de bloemvruchten zitten dmv je machine tot afval maken waar Bedocran het met vd tak trekken geen afval heeft. Zou een terminaal patient in Duitsland die het krijgt voorgeschreven jouw criteria hanteren? Dat is namelijk de doelgroep voor de Bedocran wiet, niet jij of jouw afnemers. Alles draait om geld zeg je: was je er van op de hoogte dat alle kosten in de prijs verwerkt zijn die het BMC ze betaald voor de wiet en het zo geen argument is?
 4. Check ook de aansluitingen op de kroonsteen in de Adjust- A- Wing kap. Door torderen maar ook door de stroom die er doorheen gaat zet dat uit en krimpt en kan los gaan zitten of slecht contact geven. De combi Davin en Lumatek EVSA wou nog wel eens problemen geven, soms een kwestie van de stekker van de Lumatek er andersom gedraaid in doen op de Davin als ik het me goed herinner. Heb je de reset knop op de Lumatek ook al geprobeeerd?
 5. Je kunt zonder check vd trichomen toch wel zien dat deze er nog wel een extra node uit willen persen als wat meer ervaren kweker?
 6. lostchild

  Bedrocan

  Dat is omdat Bedocran zo het meeste overhoudt van de planten. Door machinaal trimmen verlies je veel materiaal wat je anders gewoon als medi-wiet kunt verkopen. Dat is inclusief takjes uit de toppen en bladmateriaal wat menig afnemer van mediwiet in zijn of haar 'wiet' terug kan vinden. Denk niet dat er een theorie achter zit van meer omzetten suikers en sapstromen waar wij rekening mee houden. Ze telen al heel erg gericht dmv mineraal en de hydro aanpak, vraag me af of ze dat zelf uitdokteren of af & toe hulp van een lab krijgen hierbij. In mijn potje granulaat zaten stukje tak en stukjes blad(stelen).
 7. Die mogen echt nog wel langer. Je doet jezelf tekort door zo vroeg om te halen.
 8. lostchild

  Bedrocan

  Dat is toch net ff wat anders dan hoe jij het in 1e instantie bracht of niet, zeikwijf.
 9. lostchild

  Bedrocan

  Waarom is het in een tent anders? Als je de ventilatie zo ver wil gaan dimmen zou het wel handig zijn als je aan de minimale airflow van je filter komt om deze tijdens de droogperiode maar ook erna nog goed te laten werken.
 10. lostchild

  Bedrocan

  Bedocran wiet heeft door de teeltwijze en nabehandeling de status van een geneesmiddel en voor de bereiding en productie van een geneesmiddel gaan dan een aantal extra regels op waaronder ook de kleding die je medewerkers van Bedocran ziet dragen tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden. Bedocran de enige legale teler? Experiment gesloten keten coffeshop ben je toch niet vergeten? Er zijn er een stuk of 10 die telen voor de staat inmiddels, allemaal met vergunning en ontheffingen. 1500KG wiet per teler produceren Dat hebben ze alleen op papier getest en nooit nagevraagd hoe het nu met de beleving zit bij de patient. Er zit geen kraak of smaak meer aan zullen ze zeggen als je het aan gebruikers die wiet uit een andere bron voor Bedocran probeerden na zou vragen. Ik was er zelf 1 van en herinner me nog de gore smaak, het naar een medicijn ruiken en de wat rare uitwerking qua high/stoned tov een niet doorgestraald wietje.
 11. Kan je niet goed inslapen of niet doorslapen? Maak van je knipafval waar nog genoeg trichomen op zitten wietolie. Dat kan veel doen voor slaap problemen al is het geen heilige graal. Zie ook dit topic over hoe je het zelf kan maken en wat gebruikers er van vinden. Als je op wietolie zoekt op WF kom je veel info en gebruikerservaringen tegen.
 12. Heineken is zoals vele Hollandse pils vooral een doordrinker waarmee je meteen ook de classificatie aan het pils geeft: aardig om door te drinken, meer eer valt er niet aan te behalen.
 13. Hoe groot zijn die ventilatoren en waar heb je die hangen? Water geven: hoe groot is de pot en hoeveel water geef je per keer. Foto helpt inderdaad.
 14. @the-choca hopen dat je er snel vanaf bent, met dat mooie weer op komst is dat geen pretje, een voorhoofdsholte ontsteking in de zin zoals gequote lijkt het net of je bij die 7wk nog even gaat wachten met spuiten, vandaar mijn opmerking. @dilago Nu heb je het over spint en we hadden het over trips. Mijn 1e ervaring met Neem? All het blad wat ik bespoten had na een dag pimpelpaars en opkrullend van de necrose omdat er letterlijk een laagje olie (jouw coating) op het blad achterbleef nadat het water verdampt was omdat ik de Neem niet goed had gemengd. Lijkt mij dat jij een soortgelijke ervaring met Neem hebt gehad en jammer dat je dan Neem af gaat kraken en het niet bij je eigen onbekendheid met het juist toepassen van een middel zoekt en dan dingen gaat roepen zoals stank en niet werken.
 15. Check ook eens of je mieren in die planten ziet.. Die hebben een samenwerking met de (blad)luis waardoor je ze vaak terug krijgt en geen idee hebt waarom nu juist die plant (of boom) steeds onder zit. Doe ook een beetje spiritus in het water als je ze wil bestrijden.
 16. Nu zie je in de praktijk wat de planten laten staan kan doen ipv omhalen en met het mooie weer op komst ga je nog een eindsprint zien denk ik qua omvang
 17. Dit heeft geen nut duif, elke dag aan anderen vragen of ze al om kunnen. Vanaf een foto is het heel lastig bepalen en nadeel van elke dag dezelfde foto is dat je ook niet alles meer 'scherp' ziet en het komt echt niet op 1 dag aan. Check met een loep de trichomen of maak een foto door een vergrootglas als je nog geen loep hebt en bepaal dan of je wel of niet gaat oogsten nav aandeel clear, milky en/of amberkleurige trichomen.
 18. Neem is niet geschikt om laat in de bloei nog te spuiten. Bittere stof heeft 7wk nodig om afgebroken te worden. Ik begon over Neem als alternatief voor gif als je alleen nog stekkies hebt in de groei. Jij begon over geur waarom Neem niks was (maar knoflooksap wel) en dan kom je met dit terug. Pure Neem olie ruikt 'stinkt' een beetje naar oude knoflook maar na aanlengen en spuiten is het in 1 dag weg en zo ook jouw hele geur argument, misschien moet je wat vaker iets proberen voordat je zulke stellige meningen aan het vormen gaat.
 19. In 2016 probeerde je iedereen aan het zelf knoflook tenen koken te krijgen en nu ga je zeuren dat Neem teveel zou stinken? Echt niet serieus te nemen waar je mee komt, je lult jezelf zo tegen iedere keer
 20. Zwarte potten in de volle zon worden al snel zo warm dat je wortels aan het koken bent en drogen ook veel sneller uit. Die airpots verdampen als een malle in de volle zon en wind. Goede opmerking van Limbic met warmer weer voor de deur (hopen dan maar). Pistels zijn wat anders als trichomen. De pistels kunnen om meerdere reden bruin worden en dat zegt niks over de rijpheid van de top, dat beoordeel je op de verkleuring van de trichomen.
 21. Je leest het goed maar benadert het nog steeds als een gif...de plant neemt in uren na bespuiting de werkzame stof al op via het blad waarna het zijn werk vanuit de plant begint te doen. De planten worden letterlijk niet meer te vreten van Neem en daar zit hem de kracht in Neem is geen regelrechte doder, maar brengt een verandering teweeg in het gedrag van insecten: het insect eet niet meer, ondergaat geen metamorphose, en plant niet meer voort. Onder invloed van azadirachtin ontwikkelt de larve zich niet meer tot pop en sterft uit. Een andere stof die weerzinwekkend is voor plantetende insecten is: salannin, de insecten verhongeren liever dan de plant met daarop salannin en azadirachtin te eten. bron
 22. Neem is geen gif, daarom worden ze ook niet resistent tegen Neem. Het beoordelen als een gif en het ook zo in zetten leidt alleen maar tot teleurstelling. Met zeep emulgeren kan maar je hebt dan wel warmer water en een stuk langer schudden nodig dan met een emulgator. Bij 'verkeerd' aanmaken met zeep krijg je al snel een niet op te nemen coating op het blad wat het blad af sluit en het niet kan ademen en dan sterft het dmv necrose af. Met een emulgator is dat stukken minder het geval.
 23. Calcium tekort. Kan pH gerelateerd zijn maar ik denk eerder dat ze door de calcium buffer van de aarde heen zijn. Te veel voeding ziet er anders uit. Kalk vd tuin is een oplossing en anders een calcium oplossing (calgel of calmag, geen mononutrient calcium zoals van Canna) in het water mee geven. Wel wat lastig met een vat en de Blumats en houdbaarheid van wat je aangemaakt hebt. Topdressen met Mearl of tuinkalk en dan vanaf boven water geven om het in te wateren is misschien handiger.
 24. Geduld is een schone zaak Planten kan je oogsten maar ook nog langer laten staan voor meer wiet. De bovenste topjes zijn klaar maar wat er onder zit mag nog wel even. Ik ben niet bekend met wat deze autoflowers normaal voor toppen produceren en af gaan op weken gaat ivm hoe deze grow verloopt ook niet echt. Trichomen kijken met een loepje en bij merendeel milky met her en der een amber is het oogst tijd. Mbt de flikken: elke flik die van jouw hobby weet is er 1 te veel en elke die jij door eigen toedoen weet laat krijgen van je hobby zijn er 2 te veel.
×
×
 • Create New...