Jump to content

Groene jodeledokus

Members
  • Content Count

    158
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Groene jodeledokus

  • Rank
    Kind aan huis lid
  1. Hallo Farmer, Ik heb tot voor een paar weken terug ook met cooltubes gekweekt, 2 tubes (doorsnee 150 mm) in elk een 600 watt lamp. Ik had ze achter elkaar hangen met een 500 kub, 4 standen ruck blazer. De uitgang van de tubes had ik achter de afzuiger van het filter gemonteerd met een zelfgemaakt Y/T stuk, van een 200 mm aluminium pijp. Dit betekend dat ik 1 ingang had voor toevoer van de koude lucht voor de tubes en 1 uitgang voor afvoer van zowel de lucht uit de kast als de lucht van de tubes. Verder had ik een verse luchtinlaat van ongeveer 250 kub, beneden in de kast. Dat is achteraf gezien niet echt wenselijk, beter is om de verse lucht boven in de kast in te blazen, die daalt dan langs de lampen/tubes warmt enigsinds op en dit is beter voor de planten. Je moet door de tubes blazen. Als je zuigt, zuig je de warme lucht in je zuiger, die vind dat niet lekker. Een ruck blazer/zuiger heeft een goede eigenschap in dat geval, hij is beter in lucht "duwen", blazen dus. Een slakkenhuis is beter in zuigen. Met cooltubes verlies je ongeveer 10 - 20% rendement, ook is de straalbreedte niet zo erg groot, dit zou je kunnen vergroten door bijv. hamerslag kappen of Adjust-a-wings boven je tubes te hangen, hierdoor wordt het licht dat je hebt beter verspreidt. Als ik je verhaal goed lees, dan zuig je lucht uit je kast en blaas je die door een filter naar buiten (correct me if I am wrong) Als dit zo is, is het toch beter om je lucht uit de kast door het filter te zuigen en dan naar buiten. Ik zie aan je tekening dat je niet erg veel ruimte hebt. Misschien dat een Carboriginal filter je hier bij kan helpen, die zijn kleiner en lichter dan bijv. een Canna filter met een zelfde capaciteit. Succes, Groene Jodeledokus
  2. Tot mijn spijt moet ik zeggen dat het can filter het ook maar 2x 1 week heeft volgehouden zonder stank door te laten. Ik gebruik hem in de droog kast en na 2x 1 week gedroogd te hebben laat het can filter ook stank door. Ik heb een zuiger van 225 m³, het can filter heeft een doorsnee van 100 mm met een capaciteit van 250 m³. Snap er u niets meer van Heb met een hamer de buitenkant van de carboriginal bewerkt en die doet het nu goed, misschien moesten de koolstof moleculen even door elkaar geschudt worden Ik hou het dagelijks in de gaten en kan snel ingrijpen. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren.
  3. Maak je niet te druk escaper, ik heb bijna een jaar met een LV van rond de 30% gedraaid en dat ging prima. Nu heb ik een membaan vernevelaar die ik max. 2 weken gebruik (de 2 weken groei), als ik hem langer gebruik dan drinken de planten niet goed en worden ze te nat. Nu zit de LV tussen de 30 en 40%. Ik zou me nu niet meer te druk maken, nu gaan ze ook goed drinken en krijgen ze al hun voedingsstoffen binnen zoals het moet. Succes
  4. Ik zou hem nog niet moeten wassen, hij hangt net en is 2x 1 week gebruikt voor het drogen. De GS heeft er ook eentje getest en die kwam tot dezelfde conclusie, na kort gebruik laat ie stank door. Heb inmiddels een CAN filter gekocht, hiervan weet ik dat die het goed gaat doen.
  5. Ik had een carborigonal filter in mijn droogkast hangen, die is gaan stinken na 1 jaar gebruik, +/- 4 á 5x drogen. Moest toch snel wat anders en de GS had net odorsok binnen, afgeproken met de eigenaar dat ik er eentje van 125mm zou testen op een afzuiger van max. 275 m³. De odorsok zou 335 m³ aan moeten kunnen. De eerste ronde drogen ging goed, geen stank. De tweede ronde drogen, ongeveer 4 weken later, paniek, stank!!! Langs de GS geweest, die had er inmiddels ook eentje getest en kwam tot de zelfde bevindingen, jammer maar waar, odorsok laat de geuren door. Heb een can filter gehaald waarvan ik weet dat ie het een jaar volhoudt.
  6. Blumat, heb er zelf ook eentje, werkt fantastisch. Zoek wel even op internet of bestel hem rechtstreeks bij Blumat, dat kan je nog wel eens wat euro's schelen
  7. Als ze resistent zijn, zal masaï niet meer helpen. Vraag eens bij een GS of ze nog iets anders hebben, het kan wel eens zijn dat ze hier of door nog vermitec hebben, een gemeen goedje en alleen spuiten met een masker op maar het werkt wel.
  8. Je hebt de ultrasone vernevelaars zelfs met 5, 6, 9 of 10 membramen. Ik heb er eentje met 9 membramen en die werkt fantastisch. Mijn kast is in no-time op de juiste luchtvochtigheid (nou is die ook maar 4,9 m³)
  9. Waarom niet afzuren naar 5,0 of lager en daana met PH+ omhoog brengen naar 6,0. Ik heb gehoord dat je op deze manier in één keer een stabiele PH waarde hebt.
  10. 160 mm geisoleerde slang is bijna bij elke goede GS wel te krijgen. Ik heb een paar weken terug nog een paar meter gehaald. Bij de meeste GS kun je ook per meter kopen. Wil je dit niet dan kun je ook verloop stukken gebruiken van 160 naar 150 mm en dan past de slang prima.
  11. Yep, de stengel tussen je duim en wijsvinger heen en weer wrijven zodat ie langzaam rul wordt, daarna ombuigen. Je moet de stengel rul maken, doe je dit niet en knak je hem zo om dan heb je grote kans dat je hem afbreekt.
  12. Sven, beste jongen, Een VSA is de starter van een HPS lamp. Een HPS lamp moet langzaam starten en rustig zijn licht intensiteit opbouwen. Je hebt ze in 250, 400, 600, 1000 watt.
  13. Het is de lage temperatuur, een vriend van mij heeft hetzelfde, compleet paarse planten. Hij heeft er nu een kachel bij gezet en nu gaat het beter. Ik heb begrepen dat een temperatuur verschil tussen dag/nacht van meer dan 10 graden, erg slecht is. Probeer de temp. ook met het licht uit, tussen de 19 en 21 graden te houden. Doe ik ook met een badkamer kacheltje, werkt perfect.
×
×
  • Create New...