Jump to content

wietplanter

Members
 • Content Count

  64
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About wietplanter

 • Rank
  Hang hier wat rond lid
 1. Owkij. telefoneren dus! en 11000kw per jaar é haha, anders tapte ik wel af voor de meter heb iets van 3500 overdag en 7500 's nachts werk met 4 x 600wattjes yoooooo
 2. Een paar maanden geleden ergens in september had ik een brief gekregen om mijn meterstanden door te geven omdat ze blijkbaar hier al eens voor de deur stonden en ik niet thuis was. Ik heb die brief nu pas vandaag gelezen en wat blijkt nu ik mijn meterstanden wil doorgeven via internet: OPNAMEPERIODE VERSTREKEN: meterstanden kunnen slechts in een beperkte periode doorgegeven worden. Deze is reeds verstreken. Wij zullen uw meterstand schatten. Een schatting is een benadering van de meterstand op basis van de vorige meterstanden. U dient verder niets te doen Het "probleem" is wel dat ik hier nog maar juist een jaar ben en de vorige bewoonster een oud vrouwtje was die amper 3000 kw per jaar had. Ik zit hier met dag en nacht samengerekend aan ongeveer 11000 kw Heb ik nu geluk, of zal ik volgend jaar bij de meteropname problemen krijgen.?
 3. ahaaaaaa, dan is het toch logisch dat ik meestal 3 keer moet afzuren voor de ph stabiel blijft.
 4. Hydro. Maar dat doet er niet toe. Is het zelfde probleem met gewoon water zonder voeding.
 5. Als ik een voedingsvat aanmaak op ph 6.0 en de volgende dag nog eens mijn ph meet. Dan is deze altijd minimum 0,6 hoger en heb ik dus een ph van 6.6 en hoger Nu ben ik terug gestart en had een voedingsvat gemaakt met rizothonic (wortelstimulator). Ik had mijn vat gemaakt op 6.0 en nu terug de dag nadien bedroeg de ph waarde 7,5 IK heb dus wel eerst de rizothonic en de voeding gemengd en als laatste m'n fosforzuur gebruikt zoals het moet. Ik weet wel dat het langerder duurt voordat je zuur effect heeft op je water dan je voeding maar het zou toch geen dag mogen schelen? want als ik gewoon 8 uur wacht dan is de waarde nog altijd het zelfde. Is blijkbaar altijd de dag na dien dat hij terug ophoog geschoten is. Ik maak dus altijd een voedingsvat de dag voordien voordat ik me'n meisjes water geef. de dag waarop ik ze dan water geef corrigeer ik ze tot de ph aan 6.0 staat. Ik heb ook een goed werkend circulatiepompje en een verwarmingselementje die op 22 graden staat. Is dit nu normaal?
 6. naaaah lijkt me toch geen ec probleem hoor. Heb krak hetzelfde en had de eerste week geen voeding gegeven, nu week 2 ec van 1.3 a 1.4 op slabs welliswaar.......
 7. Ben nu begonnen met een nieuwe reeks en die deden het de eerste week slecht, had m'n slabs laten weken met water op ph 6.5 maar toen ik na 24 uur de knietjes naar beneden deed en nog eens m'n ph controleerde was de ph 5.6 (ideaal dus) na een week zagen ze er geel uit en groeiden niet goed. Veronderstel dat de ph in die week dan toch nog verder gedaald is want heb nu goed gespoeld met ph van 6.5 en nu telkens verder bewateren met ph 6.0 en doen het nu na 2 weken toch terug goed en zien er weer terug goed fris uit. De boosdoener zijn die Enzymen zoals hier ook nog verder in een topic te lezen valt van Stumper !! weer een les wijzer
 8. Hoi, Ik ben nu bezig met mijn 3de kweekje op coco's slabs en heb ondertussen al mijn 3de circulatiepompje moeten kopen. Ik gebruik dus hydrovoeding van canna en merk dat mijn pompje telkens vervuild en verstopt geraakt door slib. Hebben jullie daar ook zoveel last van en zo ja wat doen jullie daar aan? ik poets hem elke week eens vlug maar toch geraakt dat ding kappot!!
 9. Hoi ik heb in totaal 17 coco's slabs van 1,33 meter. Mijn plantjes zitten nu ongeveer in hun laatste week en krijgen voeding met een ec van 2.0 en een ph waarde van 5.6. Ik geef ze 2 a 3 keer water per 24 uur waarbij ik ook zo weinig mogelijk drain heb. Ik spoel ook elke week!! Nu heb ik het probleem dat als ik m'n drain uit de verschillende libra's meet dat sommige slabs een normale waarde geven: ec 2.10 en ph 5.6 maar drain uit andere libra's hebben dan een ec van 2.70 en een ph waarde van 5.0 of zelfs vorige week een ph waarde van 3.5 en dat lijkt me echt niet goed Wat me opvalt is dat die planten ook wat kleiner zijn.... Hoe kan dit nu zo verschillen tussen de libra's??? kan het liggen aan mijn pomp die te zwak is en dus bij die planten die kleiner zijn ook minder water geeft? of is het normaal dat die planten kuren beginnen te krijgen omdat ze op hun eind lopen?
 10. hehe ja dat is wel jammer dat. Dat komt toch ook wel deels door al die bekende namen die toch verfente aardekweekers zijn en in de meeste gevallen ook Bio voorstander zijn... Kweken op hydro is toch niet zo erg populair hier op het forum. ik denk toch ook dat dit mede komt doordat het sterk afgeraden wordt aan beginnelingen en dat er een soort onwetend vooroordeel is ontstaan bij respectabele aardekwekers die hier als goeroes worden gezien zoals met veel respect voor Atmo en rataplan enz... Terwijl Kweken op hydro best wel beter meevalt dan dat je hier leest. Bij m'n eerste kweek had ik de helft op aarde en de helft op hydro omdat ik dacht, als die hydro mislukt dan heb ik nog mijn oogstje die zeker zal lukken op aarde... en wat bleek, ik haalde al van de eerste keer meer op m'n slabs dan op m'n aarde... Hydro wordt dus wel zwaar overschat, al moet je wel de basisregeltjes respecteren.
 11. ahaa, zeer interessant. dus een beetje opletten bij je laatste waterbeurt...
 12. en de bewaarvloeistof van de shop, is dat dan dat of is dat dan iets anders die ook niet deugd? Is het aan te raden om je electrode met water en afwasmiddel te kuisen? heb dat eens in een boek gelezen maar die meter van me kost 250 euro en 'k wil hem niet naar de knoppen helpen. en hoe ontkalk je dat ding? soms steek ik hem in een glas water tijdens de metingen...
 13. ahzo, dus je spoelt enkel als de ec waarde van je drain hoger is als 2,7 Ik geef ze eigenlijk nog handmatig water en de laatste beurt is dan om 12 uur 's nachts juist voordat ik in mijn bed kruip. Ik heb zo'n duure secondetimer, maar ik durf hem nog niet te gebruiken. ben als de dood dat er iets mis loopt... maar zal het toch best eens uitproberen.
 14. Ahzo. en spoelen jullie nu met de zelfde ec waarde als dat je ze doordeweeks zou voeden? vb. je zit in mijn geval nu in week 3 en heb een ec van 2.0. Moet ik dan spoelen met een ec van 2.0? Tot nu toe spoel ik op aanraden van de shop elke week mijn coco's slabs. Ik ben namelijk ook zuinig op mijn watergiften... ik geef 3 keer/dag een waterbeurt waarbij ik bij iedere beurt weinig tot niets van drain heb. Hierdoor krijgen de planten zeker niet te weinig water maar ook niet te veel. ik geef ze dus enkel hetgeen ze kunnen opnemen. Overal lees je dat als je water geeft, je ook 20% drain moet hebben omdat je zo op die manier ook je slabs spoelt, maar ik en de mannen van mijn shop vinden dat pure verspilling van voeding. is mijn 2de kweek nu en bevalt me prima.
 15. Spoelen is toch voor zover ik het begrijp om de overtollige voeding die zich in je slabs opstapelen weg te spoelen. Nu lees ik net in een boek, dat je toch best wat voeding meegeeft als je spoelt omdat de ec waarde anders te laag is... en dat dit voor een paar zaken niet goed zijn, zoals o.a. verzwakking van de plant en meer kans op ziekten. Hoe spoelen jullie? verhogen jullie de ec of spoelen jullie enkel met aangezuurd water en enzymen?
×
×
 • Create New...