Ga naar inhoud


Spelregels Testen En Een Nadere Toelichting


63 replies to this topic

#41 whazzup

  Smoke he does

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 21267 Posts:

Gepost 14 april 2010 - 23:13

Nog even een toelichting voor de heren leveranciers die producten aanbieden voor een test: De tester wordt altijd IN OVERLEG met wietforum vastgesteld. Dat betekent in praktijk dat pas na overleg wij bekend maken wie er zal gaan testen. In het recente verleden ging dat nog wel eens fout en dat leidde tot foute testen en teleurstellingen door toezeggingen die NIET gedaan hadden mogen worden.

Oproepen blijven altijd minimaal twee weken staan voor we een tester selecteren, daar zijn uitzonderingen op mogelijk maar dat wordt dan wel aangegeven (bijvoorbeeld bij meerdere sets zaadjes).

Nog steeds zijn onze zuiderburten ook van harte welkom om te reageren.

#42 Doc

  this is my playground

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 8847 Posts:

Gepost 15 april 2010 - 04:32

Hoe zit het dam met leveranciers die hun eigen tester's aandragen???
Dat zijn vaak testers zonder gebruikers historie op het forum.
Schuilt daar geen gevaar in dat het geen onafhankelijke testen meer zijn maar verkapte reclame.
De onafhankelijk van de testsectie bestaat uit de selectie procedure die we aan het begin van de test doen.(iedereen kan aanmelden)
Deze procedure wordt bij sommige test's helemaal niet meer gedaan.

#43 whazzup

  Smoke he does

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 21267 Posts:

Gepost 15 april 2010 - 10:18

Je kunt bij vrijwel geen enkele test uitgaan van volledige onafhankelijkheid of volledige juistheid: Het is tenslotte geen lab opstelling, er zijn erg veel factoren die een test kunnen beïnvloeden. Niet in de laatste plaats de gekleurde bril van de tester die spullen heeft gekregen van een leverancier.

Bij de testen die door leveranciers worden geïnitieerd en waar Wietforum niet aan meewerkt geldt exact hetzelfde, alleen zou ik die met nog een extra korrel zout nemen ivm die beroemde gekleurde bril of de relatie van de tester met de leverancier. Die zijn al per definitie niet volledig onafhankelijk en komen ook niet in de test sectie. Dat gebeurt alléén als er vooraf overleg over die test is geweest. Sommige apparatuur kun je nu eenmaal moeilijk via een forum weggeven.

Alléén testen die via wietforum worden geïnitieerd en waarbij afspraken zijn gemaakt met de leverancier mogen in de testsectie staan.

Het is daarom ook van belang dat het selecteren van de tester in overleg met ons gebeurt.

Overigens, ik ben gek op BN Grond voeding, ik noem dat vaak en adviseer het aan beginnende kwekers. Ook dat is een vorm van reclame toch? Iedereen die ergens enthousiast over is zal dat product laten zien en pluggen. Op zich niks mis mee maar in de test sectie weet je tenminste de achtergronden en kun je er vanuit gaan dat de tester niet alleen door de leverancier is geselecteerd om enige onafhankelijkheid te garanderen. Wil niet zeggen dat ik door BN gesponsord word, integendeel.

#44 Sex' n Combi

  V.I.P.

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip
 • 2363 Posts:

Gepost 15 april 2010 - 10:28

Komaan zeg, onafhankelijk, ierdereen is subjectief! En een gekleurde bril? Ik weet niet , ik ben niet blind hoor.... als iets niet werkt, dan werkt het niet... simpel.....

En hoe zou je dan een anafhankelijke test kunnen doen? Als je wilt gaan vergelijken zal dat moeten doen met andere gelijkaardige systemen en niet met systeem dat op een ander principe werkt..... of sla ik de bal nu verkeerd?

Of het zal werken, zal snel uitgewezen worden.... en ik draag niet graag zonne brillen, de tijd brengt raad nietwaar.... en ik ben bevoorbeeld geen persoon die zijn eigen blaaskes wijsmaakt...

En zoals je zelf zegt heb je en half labo nodig om dan tests uit te voeren.... zo kan je elke test in vraag stellen hoor....
Rebelion in a sacred way

#45 whazzup

  Smoke he does

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 21267 Posts:

Gepost 15 april 2010 - 10:36

exact. We zijn géén TNO maar doen praktijktesten. We (de testers) doen dat zo goed mogelijk en zo open mogelijk. Het is daarom belangrijk dat ook de selectie van de tester open en transparant is, dan weet je als lezer tenminste waar je aan toe bent.

Er zijn ook diverse testen waarbij je je kunt afvragen of deze helemaal goed verlopen, en die vragen worden dan gelukkig ook in het topic gesteld door de leden.

Verder zijn er natuurlijk meerdere modellen bril :D... :D ;) :D ;)

#46 Sex' n Combi

  V.I.P.

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip
 • 2363 Posts:

Gepost 15 april 2010 - 10:47

hehe inderdaad veel soorten brillen... ;)

Maar dat kan je toch alleen maar beoordelen als de test reeds bezig is.... ik begrijp wel dat alles zo open en transparant mogelijk moet zijn.... en ik zal daar zeker aandacht aan geven als ik iets test...

Ik ga bvb de Ice box tot zijn limiet testen, want ik wil met een gesloten systeem werken, in een juist gepaste ruimte... en om de zoveel tijd even de ruimte verfrissen ...

In diezelfde kamer (zolder kamer, waar het heel snel warm wordt), kan ik zeker in de zomermaanden geen 600W gebruiken, omdat die teveel warmte produceeert, dus als deze setup werk, ben ik wel geneigd om overtuigd te zijn van dit product, zo niet.... dan niet natuurlijk....
Rebelion in a sacred way

#47 whazzup

  Smoke he does

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 21267 Posts:

Gepost 08 januari 2011 - 15:01

Naar aanleiding van vragen over het testen van producten via het forum nog een keertje een extra toelichting:

Testen op het forum worden alléén toegestaan via een oproep in deze sectie na aanmelding en overleg met de staf van Wietforum.

Af en toe wil er nog wel eens iemand tussendoor glippen en dat is niet de bedoeling. Een leverancier die zijn producten wil laten uittesten op het forum dient ook zelf op het forum aanwezig te zijn om ondersteuning te geven in die topics. Bovendien worden de spullen aangeboden in de test sectie, waar iedereen er op kan inschrijven met een goed voorstel. In overleg met de leverancier wordt dan de tester gekozen.

In het verleden is dat nog wel eens een keertje mis gegaan en er wordt vaak, vanwege de exposure in dat topic, nog wat extra's bijgepropt. Dat is echt niet de bedoeling. Daar gaan we in 2011 dan ook wat strenger op toezien. Het moet wel transparant blijven wie wat voor wie test.

Het is leveranciers niet toegestaan om hun producten te "pluggen" op het forum via leden onder het mom van een test. Ze dienen hier zelf ook aanwezig te zijn en de selectie van de tester moet via de test-sectie verlopen. Ze kunnen hier op het forum met mij contact opnemen (en daarvoor moeten ze ook lid zijn geworden van het forum), dit om te voorkomen dat ze nooit actief worden op het forum in die topics, daar hebben we met een aantal testen al slechte ervaringen mee gehad.

Leveranciers dienen ook ondersteuning te geven bij de testen en regelmatig de vragen te beantwoorden. Dat gaat in een aantal gevallen heel erg goed, in een aantal mislukt dat volkomen: Dat is dan ook tevens direct de laatste keer dat die leverancier hier een kans krijgt om zijn producten te laten testen.

Proberen langs de forumstaf te sneaken en een product te pluggen gebeurt nog steeds: er wordt pas later duidelijk dat het lid dit artikel van een leverancier gekregen heeft - en dat heeft ie natuurlijk niet gekregen om in alle anonimiteit mee te testen! Dat heeft consequenties voor de leverancier: als die dat willens en wetens doet komt ie er bij Wietforum niet meer in.

Ook daar gaan we in 2011 strenger op toezien, want dat is unfair ten opzichte van al die leveranciers die het wél netjes via de test-sectie laten lopen. Dan zal van geval tot geval worden bekeken wat er mee gedaan wordt. Dat doen we niet om jullie te pesten, maar om de commercie op het forum binnen de perken te houden.

Sannie heeft in zijn eigen sectie uiteraard het recht om zijn producten te annonceren, dat is het privilege van de eigenaar van het forum en dat is beperkt tot zijn eigen sectie op het forum, meestal zelfs in hetzelfde topic. Ook Sannie biedt zijn test producten aan via de test sectie.

Verder is het geen enkele leverancier toegestaan om cadeautjes weg te geven op het forum anders dan via de test sectie. Daar is niemand van uitgezonderd.

Dat geldt tevens voor prijsvragen, loterijen, rebussen, kruiswoordpuzzels en weddenschappen :wacko:

#48 The Clown

  Allround-MS Homegrower

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 6154 Posts:

Gepost 08 januari 2011 - 16:13

:wacko:
gr The Clown (Stoplicht) ,de mufffste !!!!!
Ben en Blijf De GEKSTE >!!!!!!

#49 pacman83

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 3628 Posts:

Gepost 27 november 2011 - 11:50

Hoii

Waar kan ik zien waar testers worden gevraagd ??
groeten pac
Ridder in de Orde van de Groene Nassau

#50 Aad

  Cave canem

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip
 • 2470 Posts:

Gepost 27 november 2011 - 12:14

Ik doe een gokje en denk hier : Wietforum tests en reviews. :D

Grtz. Aad
"I'd rather be a climbing ape than a falling angel."
Terry Pratchett

#51 racker

  דרך

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 7502 Posts:

Gepost 27 november 2011 - 12:35

Kunnen kwekers ook vragen om een bepaald product te (laten) testen?

Stel ik heb interesse in een product, kan ik dan daar een melding van maken zodat een leverancier het in de testsectie kan aanbieden?

Niet voor mij, ik test me al een ongeluk. Vroeg het me gewoon af....
Calve pindakaas.....wie is er niet groot mee geworden.....

#52 polletje

  geitenwollen-sokken biokweker

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 3163 Posts:

Gepost 27 november 2011 - 15:36

ik wil die bevochtiger van o.c. wel testen, ik betaal er gewoon voor natuurlijk ;)

ik ben zo klaar met die oude manier van bevochtigen en dat ding van oc is nog steeds niet leverbaar :D

#53 pacman83

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 3628 Posts:

Gepost 27 november 2011 - 16:43

Ik zie 2 kolommen de onderste zijn ze bezig maar die er boven staat is alles al weg gegeven daarboven de klare tests
Dus op moment zijn er geen aanbiedingen van testen??
Het is voor mij wat onduidelijk vandaar dat ik vraag :D
Ridder in de Orde van de Groene Nassau

#54 dennissie

  Ere lid

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip
 • 1599 Posts:

Gepost 27 november 2011 - 16:58

Ti's inderdaad een beetje rustig in de testsectie.
Geen aanbieders....geen testen.

Alles wat ik neertyp zuig ik uit mijn duim...

Remember what the doormouse said...Feed your head..

Smakenbanket...4 soortjes in 1 scrog


#55 Stikkie 2.0

  Keurmeester

 • Members
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 3420 Posts:

Gepost 27 november 2011 - 17:15

er zijn 2 testen geweest die alle 2 helaas niet zo soepel verlopen zijn.. :D
de 1 liep uit op ruzie...! de ander reageert gewoon niet meer na ontvangst van het product..!

#56 DJP

  Harde kern lid

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip
 • 1406 Posts:

Gepost 27 november 2011 - 17:26

spijtig dat er toch soms rot tusse de mooie planten op het wietforum zit :D

#57 pacman83

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 3628 Posts:

Gepost 27 november 2011 - 17:36

Ja die van die ruzie heb ik mee gekregen wel erg jammer :D
En van de vapo was inderdaad niet netjes om niks meer te laten horen :S

hopelijk komt er nog wel wat :) ik zelf wou wel een andere kap proberen of voeding (organisch)

We gaan duimen ervoor ;)
Ridder in de Orde van de Groene Nassau

#58 cannabizznis

  hoogleraar van de kweekuniversiteit: blowstra in eindhoven

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 3089 Posts:

Gepost 19 december 2014 - 01:17

ik zie nergens een aanmeldings topic.
zie graag testen want dan weet ik wat geschikt is voor mijn idee van kweken.
de testen van advanced nutrients hebben mij de lekkerste wiet gegegevn die ik ooit zelf heb gekweekt.
is twindaddy80 nog aanwezig op t forum..

wat ik zou willen testen is een nieuwee kweek tent kast of box. en mischien een nieuwe voeding van sannie.

#59 agent orange

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 3190 Posts:

Gepost 19 december 2014 - 08:43

veel suc6... het testen van spullen is al een poosje dood...

#60 BlazeWier

  zomaar een lid

 • New Members
 • 2 Posts:

Gepost 02 mei 2015 - 16:51

goeie spelregels
hoe geef je jezelf op voor een test :dribble: