Ga naar inhoud


Enten, waarom doet niemand dit?


260 replies to this topic

#1 FoolOnTheHill

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 4713 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 08:14

Enten, waarom doet niemand dit?

Enten, twee delen van verschillende planten op elkaar zetten, word in de plantenteelt veel toegepast. Vaak worden bomen gent, en cactussen groeien en bloeien soms als ent eerder en heftiger op een gezonde onderstam van een aanverwantte soorten dan op hun eigen zwakke en vatbare (pen)wortel, zoals bijvoorbeeld de peyote.

Ook hennep laat zich prima enten, ik deed dit met succes, en met eenvoudige hulpmiddelen. Kun je stekjes maken, dan kun je ook enten. het lijkt er erg op. Het te gebruiken materiaal moet groeizaam en sappig zijn, niet houtig of hol, zowel bij gastvrouw als bij de ent, en ongeveer even dik. Snijd de ent die wil gebruiken aan twee kanten schuin af, en maak op de plaats waar hij moet komen een V- vormige insnede. Zet de ent op de tak van de gastvrouw en gebruik afplakband als pleister. Plastic zak erom tegen verdampen en klaas is kees.En na 6 dagen kan de pleister er weer af. De patint voelt zich natuurlijk dan nog wat slapjes en kan zijn kopje laten hangen, zoals bij stekken die niet aanslaan. Geen paniek, effe topje eruit, de onderste zijscheutjes herstellen zich vaak het best en de wond verandert na een paar weken in een knobbel, zoals ook na het knakken.
Ik deed dit lang geleden, just for fun, omdat ik wist dat het kon, met het idee om dan met n plant al mijn genetica te kunnen redden in geval van nood. Ik heb toen drie verschillende soortjes op mijn eigen moeder geplakt. Kon ik daarna probleemloos stekken van snijden. Ik lees al een tijd dit forum maar niemand die zoets mee doet.

Waar is dat nou weer goed voor, en hebben we het niet al druk genoeg?
Dat was ook mijn eerste reactie toen ik dat lowrider-gebeuren voor het eerst waar nam, en nu zitten er plotseling honderden idioten ruderalis-stuifmeel over hun edelste sativa's te strooien op zoek naar de ultieme autoflowering-superspeesheesvandriemeterklaarinachtwekenvanafzaaien-plant. Voor die mensen lijkt dit niet zo interessant, maar die mensen die toch al maanden zitten te vlechten om met 5 planten een rol tuingaas vol te scroggen, kunnen er misschien wat topjes op transplanteren van een soort die bijvoorbeeld niet zo van scroggen houdt, en lekker vroeg klaar is, zodat je die (indica) alvast kunt oogsten terwijl je (sativa) gastvrouwen nog lekker afrijpen, als die toevallig 13 weken moeten.
Reveggers kunnen er misschien wat mee, vers ent-materiaal is niet vergiftigd door dodelijke bloeihormonen. Door tactisch oogsten van een gezonde rijpe plant is de structuur misschien te behouden om weer vol te enten. Tuig uw eigen kerstboom op.
Orgaan-donatie is actueel, en plastische chirurgie is aan de orde van de dag. Jullie zijn toch allemaal al aan het dokteren met die hennep. Pak je scalpel, zet het mes in uw dames en maak ze nog mooier.
Voor ze zaadtelers, transplanteer de mooiste struik op het beste wortelgestel. Ik roep ook alle amateur-frankensteinen op om mee te doen. Plak wat stukken aan elkaar en wek haar tot leven.
Ook buiten is het eenvoudig te doen met zaailingen. En daarvoor is een betere methode. snijdt van beide planten de tak die je gebruikt tot halverwege door en haal er een "hap" uit, ik bedoel snijd een stuk weg en verbind de takken kruislinks met elkaar zodat de neerwaartse, en opwaartse sapstromen wederzijds contact maken. Wederom verbinden met papieren afplakband, en klaar. Na een paar weken is alles vergroeid, en kun je beslissen welke tak je gaat doorknippen. Je kunt dit met zijtakken doen (verpleegkundigen-niveau) of met de hoofdstam (frankenstein). Deze methode werk overigens ook binnen, maar is buiten zeker beter, in weer en wind.

Zoals ik al schreef , het lukte me makkelijk, ik deed het just for fun, maar ik had geen bloeiruimte om te testen, alleen moeders dus ik weet niet wat het in de praktijk doet. Maar nu zit ik op het wietforum, en zijn er misschien mensen die er wat aan hebben of er verder mee willen gaan. En ik kan me voorstellen dat potente THC-genetica, gevangen in een "verkeerd lijf", bijvoorbeeld met zwakke of vatbare wortels, wel baat kan hebben bij enten. Misschien maakt het ook "verborgen" eigenschappen zichtbaar (geuren, kleuren, canabinolen) omdat de gastvrouw hiervoor misschien toevallig de juiste, of veel meer bouwstoffen voor aanmaakt. Dit moet verder uitgezocht, maar het hart van een slome duikelaar gaat volgens mij sneller kloppen, als je dit implanteert in een ADHD-patient.

Het schijnt dat het ook mogelijk is om hennep op hop te enten. Hop wordt gebruikt om bier te brouwen, en komt ieder jaar weer op.
Of het ook andersom kan, weet ik niet.
Een pp-onderstam met hees bovenlijf in scrogg, en daar weer een zooi afgaantjes bovenop, en wat santa-armen eraan geplakt om het scrog-net helemaal te vullen! Dat wordt misschien mijn eerste kweekverslag. :lol:

FoolOnTheHell
And the eyes in his head see the world spinning around.

#2 Church

  Kind aan huis lid

 • Members
 • Pip Pip
 • 237 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 09:27

Klinkt interessant! Mijn experimentele zege heb je. Het wordt echter niet veel gedaan omdat onze plant van oorsprong eenjarig is. Ze is niet everlasting, dit rekken van de levensduur gaat uiteindelijk ten koste van de potentie en kwaliteit. Correct me if I'm wrong.

#3 Ellaw

  Lid aan huis kind

 • Members
 • Pip Pip Pip
 • 607 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 09:49

Ik ben beginnen lezen met veel intresse maar in de 2de alinea ben je me kwijt geraakt, versta niks van wat je zegt O_o
Maar klinkt wel intressant, ga er wat meer over opzoeken

#4 blackbut

  Harde kern lid

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip
 • 1253 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 10:03

Welkom Foolonthehill,

tja dat enten daar wordt niet meer over gesproken alleen fruitbomen
enten ze nog
heb er wel tijdens men studies een mooi hoofdstuk over moeten studeren
en denk zelfs dat ik die cursus nog heb liggen
1 plant met 3 soorten op :lol: geen 3 moeder planten maar 1
ik ga even wat bijlezen

door altijd te vernieuwen en de commercie worden sommige
dingen toch vergeten, spijtig


groene groeten
Blackbut
To old for this sh*t

#5 Don-Der

  Volwaardig lid

 • Members
 • Pip Pip Pip
 • 449 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 10:04

haha, leuk dat ik het hier lees. Dat werkt prima. Gewoon zo vroeg mogelijk beginnen met enten zodat je weinig tijd verliest. Heb vroeger en keer een zaadkweek gedaan met een vrouwtje waar vier verschillende soorten van afkwamen. Gewoon de uitgebloeide takken wegknippen en er op letten dat je basis/wortel plant de langst bloeiende is. Ik deed het toen uit plaatsgebrek.

Gegroet,
Donder.

#6 FoolOnTheHill

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 4713 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 10:29

Bedankt voor de reacties.

@ Church: Eenjarig, So what, moederpanten gaan soms langer mee. En sommigen re-vegiteren hun uitgebloeide planten weer.

@ Ellow: Wat snap je niet. Je hebt alleen de eerste allinea nodig om succesvol te enten. Het hele wietforum doorlezen kan ook helpen.

@ Blackout: 3=1=4 moedertjes in een plant. En getopte plant met 4 takken. Victory, Suddendeath, en nogwatanders eropgent, maar ook gastvrouw had nog een eigen tak. Vier in een, dus.
Zoek die cursus nog es op en geef wat aub tips.

@ Don-Der: Ha, een lotgenoot. Welke techniek gebruikte je? Kun je nog iets aan toevoegen aan mijn methode?

Zo snel al vier reacties, dat had ik niet gedacht.
Ik wacht het rustig af!
And the eyes in his head see the world spinning around.

#7 Stampertjuh

  Kind aan huis lid

 • Members
 • Pip Pip
 • 196 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 11:21

Bekijk Post FoolOnTheHill, op 13 Dec 2008, 10:29, zei:

Bedankt voor de reacties.

@ Church: Eenjarig, So what, moederpanten gaan soms langer mee. En sommigen re-vegiteren hun uitgebloeide planten weer.

mmmmm, een moederplant die ouder is dan 1 jaar?
wij maken zelf redelijk tot heel veel stekken per week, en onze moederplanten worden nooit ouder dan 8 maanden, omdat ze dan wel uitgemolken zijn.
van iemand die zijn moederplanten langer dan een jaar laat staan wil ik zeker geen stekken.
wij gaan elke 8 maanden lekker weer vanuit nieuw zaad verder.

groetjes stampertjuh

#8 Church

  Kind aan huis lid

 • Members
 • Pip Pip
 • 237 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 11:26

That's what I ment...

#9 FoolOnTheHill

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 4713 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 11:27

Maar daar gaat die topic niet over.
And the eyes in his head see the world spinning around.

#10 keesthemad

  The only thing to fear is fear itself. - FDR.

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 10130 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 11:28

Huh ? Waarom stek je niet je moeder af en gebruik je die tot nieuwe moeder ?
Zo doe ik dit...

//Ik heb een kleine ruimte dus voor mij is dit het meest practische...

Ik stek plantjes af in week 2-8 bloei. Wortel ze en selecteer dan eventueel aan het einde van de grow de mooiste (2?) en zet deze op een literpotje specialmix (puur) met daarbij een kwart buffertabletje. Dit moederplantje krijgt zeer veel uitlopers omdat het al in de bloei gestaan heeft. Deze laat ik groeien totdat ik grote stekken zou kunnen nemen, dan stek ik hem kaal met normale stekken en hou ik laag dus veel scheuten over. Deze laat ik nog n keer uitlopen en stek hem weer kaal. Hierna neem ik n van m'n nieuwe stekken als nieuwe moeder...

Kees.
Cheese and burger
Reeds gegeten; 8, 10, 13, 16, 18, 27, 30.

Grilled Cheese Acadamy

"putting on a few pounds the fun way"

#11 FoolOnTheHill

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 4713 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 11:30

Ha die kees,
Zo doe ik het ook, maar daar gaat het nu niet over.
Iederien die iets over enten te zeggen heeft is welkom, maar ga nu niet meteen mijn topic vervuilen.
And the eyes in his head see the world spinning around.

#12 Church

  Kind aan huis lid

 • Members
 • Pip Pip
 • 237 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 11:45

Nou, nou, nou, nou...Je vroeg zelf waarom dit niet zoveel gedaan werd. Ik gaf daar een aannemelijke reden voor. En nu wachten we allemaal op de oude rot die ons wat gaat leren :lol: Ik stel voor dat je inderdaad eens een dik experiment gaat doen hier op dit forum. Altijd leuk en leerzaam.

#13 keesthemad

  The only thing to fear is fear itself. - FDR.

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 10130 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 11:56

Enten op de wortelstelsels van andere planten lijkt me wel interessant.
Ik heb dit wel eens geprobeerd, maar wegens te weinig moeite is dit niet echt geslaagd...

Kees.
Cheese and burger
Reeds gegeten; 8, 10, 13, 16, 18, 27, 30.

Grilled Cheese Acadamy

"putting on a few pounds the fun way"

#14 FoolOnTheHill

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 4713 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 11:59

Juist, en dan gaat het er niet om hoe vaak of hoe je je moeders ververst.
Maar ik ga er binnenkort zeker wat mee doen Mijn heesjes zijn te ver heen en mijn ryders nog te klein, nu.
Maar die Don heeft dus vier soortjes van n plant geoogst (en ons daar niks over verteld), het is dus wel prachtisch toepasbaar, de hele rit. Hij deed het uit plaatsgebrek, en da's nou net iets waar velen van ons mee zitten.
And the eyes in his head see the world spinning around.

#15 blackbut

  Harde kern lid

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip
 • 1253 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 11:59

ja topic vervuiling, dat kunnen ze :lol:

heb men cursus gevonden en de naam was: TEELT technieken
hier staat alles in om te telen, van zaad planten tot enten en met
tekeningen, zelfs een noob kan er aan uit
n van de weinige dingen die ik heb bij gehouden uit mijn
school periode, lang lang geleden

groene groeten
Blackbut
To old for this sh*t

#16 FoolOnTheHill

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 4713 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 12:03

Zie, ik dacht wel dat een of andere "mad professer" dat toch al eens geprobeerd moest hebben, en nu vind ik er al twee, met 50% succes to nu toe.
Bedankt voor je reactie, Kees.
And the eyes in his head see the world spinning around.

#17 FoolOnTheHill

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 4713 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 12:12

Teelttechnieken? Komt dat effe goed uit.
Jij hebt wietforum niet meer nodig, straks.
Opfrissen, dan weet je ook weer waar de neerwaartse sapstroom zit.
Dat kan altijd van pas komen.
And the eyes in his head see the world spinning around.

#18 Bruut

  Bruut

 • Members
 • Pip Pip Pip Pip
 • 1234 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 12:16

Bekijk Post keesthemad, op 13 Dec 2008, 12:56, zei:

Enten op de wortelstelsels van andere planten lijkt me wel interessant.
Ik heb dit wel eens geprobeerd, maar wegens te weinig moeite is dit niet echt geslaagd...

Kees.


Welke andere planten kunnen hiervoor worden gebruikt?
anders kan dit best mogelijkheden bieden.
Test: Plagron Roots in Roottrainers[Soortje=Lucky Queen] onder 6x18watt TL:
http://www.wietforum...showtopic=68189

Test: Plagron Phyt-Amin in Roottrainers[Soortje=LR1xA-AK] onder 6x18watt TL:
http://www.wietforum...showtopic=71308

#19 blackbut

  Harde kern lid

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip
 • 1253 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 12:17

het zijn 2 bladzijden over enten, ga later proberen om ze
hier te zetten
de cursus begint met n en tweezaadlobbigen, 40blz
in totaal
@ bruut
heel veel soorten planten

groene groeten
Blackbut
To old for this sh*t

#20 FoolOnTheHill

  Unrankable Forum Junkie

 • Full member
 • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
 • 4713 Posts:

Gepost 13 december 2008 - 12:25

Cannabis en evt Hop


Cannabis is tweezaadlobbig net als een boon, die splitst bij het kiemen in twee helften.
And the eyes in his head see the world spinning around.