whazzup 165 Posted January 21, 2013 ik bedoel als je je zuur zoals ik als tip gaf wat aanlengt om het eenvoudiger doseerbaar te maken. Dan moet je het zuur altijd in het water gooien en nooit andersom. Opspattend zuur is veel gevaarlijker dan opspattend water. Ik zou trouwens eerst voeding bij het water in het vat doen (als dit op temperatuur is gekomen!) en daarna pas afzuren. Je voeding verandert de pH namelijk ook nog. Als je het aantal druppels zuur ooit hebt vastgesteld met een niet goed gekalibreerde pH meter dan zou ik het aantal druppels zeker niet vertrouwen. Toevoegen van meer voeding verlaagt de pH over het algemeen nog verder. Denk eens zo: wat is 25% van je gewas waard en wat kost een nieuwe pH meter met een flesje bewaarvloeistof? Quote Share this post Link to post Share on other sites
osmose 0 Posted January 22, 2013 Met alle respect maar een ph meter van (wat ik vond qua prijsvorming) 30 euro dat is gewoon bagger. Wil je een beetje fasoenlijke ph meter dan zullen ook de kosten daarnaar zijn. Maar je hebt dan wel een stukje betrouwbaarheid in handen. Zie het niet als negatieve kritiek maar doe er je voordeel mee. Goedkoop is duurkoop. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Grow King 99 Posted January 25, 2013 ik heb tot voorkort een EC en PH van bleulab aangeschaft.. in hun handleiding staat duidelijk beschreven dat de ph elektrode ten alle tijden nat moet blijven. Het beste is ook om hem na het meten even af te spoelen onder de kraan zodat er geen zoutophopingen komen rond de elektrode. En daarna bewaren in bewaarvloeistof of kraanwater. grtz GK Edit: had ook eerst zo een onding van milwake gelijk wegtyfen die zooi wijken enorm af, geef liever een paar euro meer uit voor een degelijke meter Quote Share this post Link to post Share on other sites