Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
nederwierie

Straatdealers voor zes maanden sluiten? Vergeet het maar

Recommended Posts

http://www.dichtbij.nl/maastricht/112/arti...t-het-maar.aspx

 

Door Cindy Verhoef, dichtbijredacteur

 

MAASTRICHT - 50 gram heroïne op de Keramieksingel, 33 gram heroïne en 15 gram cocaïne op de Via Regia (plus een vlindermes en een boksbeugel), 28,5 gram heroïne op de Tongerseweg en 13,5 gram heroïne in de Potteriestraat. Er zijn café-eigenaren in Maastricht die voor (veel) minder hun deuren voor een half jaar moeten sluiten. De Maastrichtse straatdealers daarentegen worden opgepakt, betalen keurig hun boete en gaan de volgende dag weer lekker verder met hun handel. Niks zes maanden dicht, maar meteen weer oan de geng. En het team DOEN (Drugs Overlast Effe Niet) er weer achteraan.

 

De drugsdealers die het speciale politieteam afgelopen dagen weer heeft aangehouden lopen binnen een paar uurtjes weer op straat geld te verdienen. Opmerkelijk is dat in het centrum vooral softdrugs worden aangetroffen. In de buitenwijken gaat het een heel andere kant op: de ‘gevorderde’ criminelen gaan hier verder met hun kat-en-muis-spel met de politie.

 

Gistermiddag bijvoorbeeld, spotte het team een drugstransactie op de Keramieksingel. De verdachte vluchtte weg met zijn auto, maar de politie vond deze later terug. Er lag nog 50 gram heroïne in.

 

Op de Schepelruwe, vlakbij de Via Regia - een plek die steeds terug blijft komen in de meldingen - werden een 51-jarige dealer uit Maastricht en een 46-jarige koper uit het Belgische Beringen aangehouden. De man uit België gooide na het kopen van de drugs zo'n 30 gram heroïne weg. De dealer bleek na de transactie nog 3 gram heroïne en 15 gram cocaïne op zak te hebben, naast een vlindermes en een boksbeugel en 2000 euro aan contanten.

 

Ook op de Tongerseweg kon het team twee drugskopers aanhouden. Ze hadden gezamenlijk 25,8 gram harddrugs bij zich. Een van hen droeg ook een mes. Op de Potteriestraat in Pottenberg hield het team vorige week nog drie man aan die samen 13,5 gram heroïne bij zich hadden zo blijkt uit tweets van het team DOEN.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik zeg DOEN

 

na analforce b5 en tal van SOA's is dit de nieuwe hype?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meer dan 50 doden per jaar !!!! Dat waren de jaren 70 en 80 met heroïne. Dat hebben we met het gedoogbeleid en later de heroine verstrekking helemaal laten verdwijnen. LEKKER DAN IVO DE LULHANNES !!!!!

 

Meteen maar een mailtje aan de tweede kamer gestuurd: Teveel vrienden begraven vanwege die kut heroine!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...