miramar 255 Posted February 27, 2013 Thanxs @ Nesta en Mitsz Hier is het ganzenfilet geworden. Hebben we eens een partij van ingekocht en smaken goed, af en toe een hageltje erin. We bakken ze soms als biefstuk, zeker niet telang want dan krijg je idd die leversmaak waar ik zelf niet zo weg van ben. We gaan het vandaag eens proberen met rozemarijn en de hele bende. Overdag in de marinade en vanavond in reepjes bakken en dan met zuurkool. Misschien gooi ik nog wat ananas door de zuurkool. Kan volgens mij best, fruit met gans. Eend met mandarijn is ook lekker. Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowsterke 117 Posted February 27, 2013 3x raden Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nesta 8 Posted February 27, 2013 Voor alle zuurkool fans, probeer dit recept eens: Noordhollandse zuurkool met aardappelpuree (voor 4 personen) Ingrediënten: Boter, 10 plakken ontbijtspek, 1 ui, 750 gram zuurkool, 10 geplette jeneverbessen, 2 laurierblaadjes, versgemalen peper, 1 glas witte wijn, 2 deciliter water, ananas, 1 kilogram aardappelen, 1 mespunt zout, 1 mespunt nootmuskaat, 4 deciliter melk (of 50/50 melk/room), 125 gram boter. Bereidingswijze: Beboter de bodem van een pan en leg er de plakken ontbijtspek in. Maak de ui schoon, snijd in ringen en leg ze op het spek. Leg op de uienringen achtereenvolgens: de helft van de zuurkool, de jeneverbessen, de laurierblaadjes, wat versgemalen peper, ananas en de rest van de zuurkool. Giet er de wijn en het water bij en laat alles met de deksel op de pan op een laag vuur 1 uur stoven. Schil en kook de aardappelen en maak er met wat zout, nootmuskaat en de melk puree van. Alleen stampen, niet draaien! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mitsz van der Kamp 137 Posted February 27, 2013 Beste Nesta, waarom moet ik de aardappels stampen en niet draaien (wat bedoel je daar mee?) Ik vind ook nergens Noord Hollandse ananassen... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nesta 8 Posted February 27, 2013 De ananas dat vindt mn dochtertje er zo lekker in ;-) We plukken die hier.. Het is allemaal prachtig wetenschappelijk verantwoord uit te leggen maar hier komt het op neer; Zetmeel gaat plakken/wordt kleverig als je het (gekookt) pureert, als je echter gewoon op en neer stampt komt er lucht in en heb je geen last van dat het een soort plaksel wordt... De zoekmachine is fucked ik kan het topic niet vinden maar er loopt ergens op WF een aardappelpuree thread! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mitsz van der Kamp 137 Posted February 27, 2013 Ik kan het je wel uitleggen hoor. Stampen is fout, om maar ff met de deur in huis te vallen. Hoe meer je het zetmeel bewerkt, hoe plakkeriger het wordt. Door het te stampen heb je geen controle meer over welke aardappels je al hebt gestampt. Het is onvermijdelijk dat je sommige piepers twee of meerdere keren door die stamper heen duwt. Nu met de passe-vite, of doordraaizeef... Je gooit je aardappels er gaar in en draait ze in 1 keer door de (liefst grove) zeef. Ze worden niet meer dan 1 keer bewerkt en zullen daarom altijd een luchtiger puree opleveren en ook nog eens zonder klontjes. Door de zeef is dus beter. In een keukenmachine krijg je lijm. Da´s uit den boze. Ik zal je receppie eens proberen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sensi life 612 Posted February 27, 2013 (edited) mooie logische uitleg mitsz hier gaat hij ook altijd door passe-vite Edited February 27, 2013 by sensi life Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nesta 8 Posted February 27, 2013 Mitsz je hebt ook helemaal gelijk. Doordrukken, zelfs door de bolzeef is het goed te doen. Was er met m'n hoofd niet helemaal bij. Zit nog steeds met een restje Blue Cheese. De wiet variant welteverstaan. En daar wordt je een beetje verstrooid van. Hier trouwens vanavond geroosterde Bloemkool Parmesan met gebakken appies en een groene Romana sla. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mitsz van der Kamp 137 Posted February 27, 2013 Dat klinkt g°dverredomde lekker. Hier krijgt Mitsz Jr kookles. Net chocomousse gemaakt. Straks bami maken. In de tussentijd een paar poten van een Hollandse blauwe marineren voor de confit van morgen. En als ik toch bezig ben, een varkensrillette voor het weekend. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Xtreme 71 Posted February 27, 2013 Het is vandaag guur en koud, vandaar dat we gekozen hebben voor stevige winterkost: gekookte kleibintjes, rode kool met appeltjes en zelfgemaakt stoofvlees en als toetje "hangop" met bramen- en moerbeimousse. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nesta 8 Posted February 27, 2013 (edited) Je bent niet wijs Mitsz Waar haal je al die heerijke bourgondische old school recepten vandaan Mitsz? Heb je bij het vreemdelingenlegioen gezeten? Edited February 27, 2013 by Nesta Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mitsz van der Kamp 137 Posted February 27, 2013 Ik zat bij Jonnie Boer in de examenklas Nesta. Gewoon koksschool en daarna 25 jaar oefenen in de praktijk. Dan lukt het op den duur wel. Ik ben overtuigd pacifist... Nah ja.. totdat iemand een vriend(in), dierbare of mezelf probeert aan te pakken. Dan neem ik ven vakantie Quote Share this post Link to post Share on other sites
Xtreme 71 Posted February 27, 2013 Ik kan het je wel uitleggen hoor. Stampen is fout, om maar ff met de deur in huis te vallen. Hoe meer je het zetmeel bewerkt, hoe plakkeriger het wordt. Door het te stampen heb je geen controle meer over welke aardappels je al hebt gestampt. Het is onvermijdelijk dat je sommige piepers twee of meerdere keren door die stamper heen duwt. Nu met de passe-vite, of doordraaizeef... Je gooit je aardappels er gaar in en draait ze in 1 keer door de (liefst grove) zeef. Ze worden niet meer dan 1 keer bewerkt en zullen daarom altijd een luchtiger puree opleveren en ook nog eens zonder klontjes. Door de zeef is dus beter. In een keukenmachine krijg je lijm. Da´s uit den boze. Ik zal je receppie eens proberen. Vroeger heb ik zelfs behangen met aardappelzetmeel. Dat kon je gewoon in poedervorm in de verfwinkel kopen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mitsz van der Kamp 137 Posted February 27, 2013 (edited) Ook in de supermakt... Edited February 27, 2013 by Mitsz van der Kamp Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowsterke 117 Posted March 3, 2013 zelfgebakken frietjes van nieuwe aardappelen met zeezout, picallily en majo. Eet smakelijk allemaal Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nesta 8 Posted March 3, 2013 (edited) Lekker lekker Blowsterke. Er gaat niets boven een goed zelfgebakken frietje. De simpelste dingen zijn vaak het lekkerst. Hier een curry van groenten met rijst. Edited March 3, 2013 by Nesta Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mitsz van der Kamp 137 Posted March 3, 2013 Vandaag nazi met in kikkoman gekookt spek, lente-uien en meer van dat soort gedoe. Spitskool en wat champignons... Of is het nassie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowsterke 117 Posted March 11, 2013 Aardappel Schnitzel Groenten En als toetje .. Vla GueRilla1992 en daarna een Even je bericht naar dit topic verplaatst. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guerilla1992 0 Posted March 11, 2013 Aardappel Schnitzel Groenten En als toetje .. Vla GueRilla1992 en daarna een Even je bericht naar dit topic verplaatst. Thnx Voor de Moeite man !! Quote Share this post Link to post Share on other sites
gobru 6 Posted March 11, 2013 man !! vrouw prei gehakt ovenschotel Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nesta 8 Posted March 11, 2013 Chow Mein Malay Style. Lekker lekker. Quote Share this post Link to post Share on other sites
weetje 826 Posted March 11, 2013 Dan eten jullie dus hetzelfde? Dat is toevallig Wij in huize weetje hebben het genoegen om ons buikje te vullen met spaghetti Grtz weetje Quote Share this post Link to post Share on other sites
Frits Bom 3 Posted March 11, 2013 man !! vrouw prei gehakt ovenschotel das lekker spul ja , vooral als je het een dag erna eet is het nog lekkerder vind ik altijd ga nu lekker gebakken aardappels maken met een beetje groenten en vis Quote Share this post Link to post Share on other sites