Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Aard Appel

lekker lekker

Recommended Posts

Thanxs @ Nesta en Mitsz

 

 

Hier is het ganzenfilet geworden. Hebben we eens een partij van ingekocht en smaken goed, af en toe een hageltje erin. We bakken ze soms als biefstuk, zeker niet telang want dan krijg je idd die leversmaak waar ik zelf niet zo weg van ben.

 

We gaan het vandaag eens proberen met rozemarijn en de hele bende. Overdag in de marinade en vanavond in reepjes bakken en dan met zuurkool. Misschien gooi ik nog wat ananas door de zuurkool. Kan volgens mij best, fruit met gans. Eend met mandarijn is ook lekker.

Share this post


Link to post
Share on other sites

3x raden

 

gallery_6979_9442_15333.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voor alle zuurkool fans, probeer dit recept eens:

 

Noordhollandse zuurkool met aardappelpuree

 

(voor 4 personen)

Ingrediënten:

Boter, 10 plakken ontbijtspek, 1 ui, 750 gram zuurkool, 10 geplette jeneverbessen, 2 laurierblaadjes, versgemalen peper, 1 glas witte wijn, 2 deciliter water, ananas,

1 kilogram aardappelen, 1 mespunt zout, 1 mespunt nootmuskaat, 4 deciliter melk (of 50/50 melk/room), 125 gram boter.

 

Bereidingswijze:

Beboter de bodem van een pan en leg er de plakken ontbijtspek in. Maak de ui schoon, snijd in ringen en leg ze op het spek. Leg op de uienringen achtereenvolgens: de helft van de zuurkool, de jeneverbessen, de laurierblaadjes, wat versgemalen peper, ananas en de rest van de zuurkool. Giet er de wijn en het water bij en laat alles met de deksel op de pan op een laag vuur 1 uur stoven. Schil en kook de aardappelen en maak er met wat zout, nootmuskaat en de melk puree van. Alleen stampen, niet draaien!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste Nesta,

 

waarom moet ik de aardappels stampen en niet draaien (wat bedoel je daar mee?)

 

Ik vind ook nergens Noord Hollandse ananassen... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

De ananas dat vindt mn dochtertje er zo lekker in ;-)

We plukken die hier..

 

Het is allemaal prachtig wetenschappelijk verantwoord uit te leggen maar hier komt het op neer;

Zetmeel gaat plakken/wordt kleverig als je het (gekookt) pureert, als je echter gewoon op en neer stampt komt er lucht in en heb je geen last van dat het een soort plaksel wordt...

 

De zoekmachine is fucked ik kan het topic niet vinden maar er loopt ergens op WF een aardappelpuree thread!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik kan het je wel uitleggen hoor. Stampen is fout, om maar ff met de deur in huis te vallen.

 

Hoe meer je het zetmeel bewerkt, hoe plakkeriger het wordt. Door het te stampen heb je geen controle meer

over welke aardappels je al hebt gestampt. Het is onvermijdelijk dat je sommige piepers twee of meerdere keren

door die stamper heen duwt.

 

Nu met de passe-vite, of doordraaizeef...

 

Je gooit je aardappels er gaar in en draait ze in 1 keer door de (liefst grove) zeef. Ze worden niet meer dan 1 keer

bewerkt en zullen daarom altijd een luchtiger puree opleveren en ook nog eens zonder klontjes.

 

Door de zeef is dus beter.

 

In een keukenmachine krijg je lijm. Da´s uit den boze.

 

Ik zal je receppie eens proberen. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

mooie logische uitleg mitsz

 

hier gaat hij ook altijd door passe-vite :D

Edited by sensi life

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitsz je hebt ook helemaal gelijk.

Doordrukken, zelfs door de bolzeef is het goed te doen.

Was er met m'n hoofd niet helemaal bij.

Zit nog steeds met een restje Blue Cheese.

De wiet variant welteverstaan.

En daar wordt je een beetje verstrooid van. :D

 

Hier trouwens vanavond geroosterde Bloemkool Parmesan met gebakken appies en een groene Romana sla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat klinkt g°dverredomde lekker. :D

 

Hier krijgt Mitsz Jr kookles. Net chocomousse gemaakt. Straks bami maken. In de tussentijd een paar poten

van een Hollandse blauwe marineren voor de confit van morgen. En als ik toch bezig ben, een varkensrillette

voor het weekend. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is vandaag guur en koud, vandaar dat we gekozen hebben voor stevige winterkost: gekookte kleibintjes, rode kool met appeltjes en zelfgemaakt stoofvlees en als toetje "hangop" met bramen- en moerbeimousse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je bent niet wijs Mitsz :D

Waar haal je al die heerijke bourgondische old school recepten vandaan Mitsz?

Heb je bij het vreemdelingenlegioen gezeten? :P

Edited by Nesta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zat bij Jonnie Boer in de examenklas Nesta.

 

Gewoon koksschool en daarna 25 jaar oefenen in de praktijk. Dan lukt het op den duur wel. :D

 

Ik ben overtuigd pacifist... Nah ja.. totdat iemand een vriend(in), dierbare of mezelf probeert aan te

pakken. Dan neem ik ven vakantie

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik kan het je wel uitleggen hoor. Stampen is fout, om maar ff met de deur in huis te vallen.

 

Hoe meer je het zetmeel bewerkt, hoe plakkeriger het wordt. Door het te stampen heb je geen controle meer

over welke aardappels je al hebt gestampt. Het is onvermijdelijk dat je sommige piepers twee of meerdere keren

door die stamper heen duwt.

 

Nu met de passe-vite, of doordraaizeef...

 

Je gooit je aardappels er gaar in en draait ze in 1 keer door de (liefst grove) zeef. Ze worden niet meer dan 1 keer

bewerkt en zullen daarom altijd een luchtiger puree opleveren en ook nog eens zonder klontjes.

 

Door de zeef is dus beter.

 

In een keukenmachine krijg je lijm. Da´s uit den boze.

 

Ik zal je receppie eens proberen. :D

 

 

Vroeger heb ik zelfs behangen met aardappelzetmeel. Dat kon je gewoon in poedervorm in de verfwinkel kopen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

zelfgebakken frietjes van nieuwe aardappelen

 

gallery_6979_9442_4833.jpg

 

met zeezout, picallily en majo.

 

Eet smakelijk allemaal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lekker lekker Blowsterke.

Er gaat niets boven een goed zelfgebakken frietje.

De simpelste dingen zijn vaak het lekkerst.

 

Hier een curry van groenten met rijst.

Edited by Nesta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vandaag nazi met in kikkoman gekookt spek, lente-uien en meer van dat soort gedoe.

 

Spitskool en wat champignons...

 

Of is het nassie? ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aardappel :)

Schnitzel :)

Groenten :)

 

En als toetje .. Vla :wave:

GueRilla1992

 

en daarna een :)

Even je bericht naar dit topic verplaatst. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aardappel :)

Schnitzel :)

Groenten :)

 

En als toetje .. Vla :wave:

GueRilla1992

 

en daarna een :)

Even je bericht naar dit topic verplaatst. :)

 

 

Thnx Voor de Moeite man !! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
man !! :)

 

vrouw :wave:

 

prei gehakt ovenschotel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chow Mein Malay Style.

Lekker lekker.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dan eten jullie dus hetzelfde?

Dat is toevallig :) :wave: :)

Wij in huize weetje hebben het genoegen om ons buikje te vullen met spaghetti :)

Grtz weetje

Share this post


Link to post
Share on other sites
man !! :)

 

vrouw :wave:

 

prei gehakt ovenschotel

 

das lekker spul ja , vooral als je het een dag erna eet is het nog lekkerder vind ik altijd

 

ga nu lekker gebakken aardappels maken met een beetje groenten en vis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...