Mitsz van der Kamp 137 Posted February 25, 2013 Dus jij komt een lekker stuk tegen bij de slager en dan koop je rosbief... ja ik was even samen met de miss gegaan :) Een echte ridder. Ik kan zo gauw ook niet bedenken wat ik niet lust Blowsterke. Alles wat goed bereid is, kan lekker zijn. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aad 73 Posted February 25, 2013 (edited) Ik wel,zuurkool! Hoe je dat ook maakt,je zal het bij mij echt niet door mijn strot krijgen. Ik eet vanavond lekker verse pasta met wat hamblokjes,verse knoflook,ouderwetse tomatenpuree,klontje salieboter(met room) met wat additioneel kookroom en daar op het bord nog wat parmezaans schaafsel eroverheen. Allemaal van de marqt(op de Del Monte puree na). Yummie! Grtz. Aad Edited February 25, 2013 by Aad Quote Share this post Link to post Share on other sites
gobru 6 Posted February 25, 2013 dan probeer eens bigog Aad dan lust je het vast wel Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mitsz van der Kamp 137 Posted February 25, 2013 Mitsz: "Ik denk vier minuten aan iedere kant jong." Jr.: " Ik denk drie pap" Uiteindelijk drie en een halve minuut voor onze bio kipfilets. Broccoli, piepers en jus. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wsteb 21 Posted February 25, 2013 Tomatensoep Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aad 73 Posted February 26, 2013 (edited) Nope,ook op de poolse manier vind ik zuurkool niet te vreten,maar dat zegt niet veel hoor,vind ik van haast alle groentes... Zometeen gaat hier een lekkere moot schotse sockeye wilde zalm in de pan(behoorlijk heet met olijfolie en dan op in de laatste minuut/minuten nog klontje boter erbij volgens Herman. ) Ik hou het bij hooguit 3 minuutjes op de velkant en dan nog 1 minuutje op de andere. Zoals de visboer mij al talloze malen heeft verteld,verse vis zou je altijd gewoon rauw moeten kunnen eten. (De visboer verteld mij ook vaak,dat wortelen lekker bij vis passen,maar daar ben ik het dus echt niet mee eens... ) Wel erbij wat gebakken aardappelschijven(met schil) met rozemarijn uit de oven. De zalm op zich is lekker genoeg,dus geen behoefte aan bearnaisesaus oid,maar misschien wel een kwak dille-mosterdsaus op het bord voor een beetje extra 'oemph'. Yep,it's kokkerelentijd! Grtz. Aad Edited February 26, 2013 by Aad Quote Share this post Link to post Share on other sites
sensi life 612 Posted February 26, 2013 dat zou er hier ook wel ingaan, klinkt goed smakelijk daar! Quote Share this post Link to post Share on other sites
miramar 255 Posted February 26, 2013 Vandaag maar eens die tempeh soya geprobeerd. Die vielen de laatste keer uit de smaak. Nu heb ik ze tot blokjes gesneden en gefrituurd/gebakken in kokosolie. Daarna een deftige marinade gemaakt met wat ketjap ketchup knoflook suiker citroensap beetje sesamolie en sambal en ze daar een halve dag in laten sooken. Nu zijn ze lekker knapperig en smakelijk. Beter als de vorig keer en goed binnen te houden. EetZe! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mitsz van der Kamp 137 Posted February 26, 2013 Heb ik een tip voor je miramar. Ik heb alle soorten tempeh geprobeerd, maar degene die ik kocht in de natuurvoedingswinkel (bio) was verrweg suprieur. Door de oorsprong van het product bakt iedereen altijd "the living daylight" uit het product. Ik ben op den duur de tempeh gaan bakken in boter. Plakjes van 5-7 mm 2-3 minuten aan iedere kant. En niet te hard. Sindsdien krijg ik zelfs complimenten van mensen die het normaal niet lusten. Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowsterke 117 Posted February 26, 2013 Wij hebben zuurkool met spek op vandaag, vanwege Aad, zal ik maar geen foto plaatsen vandaag Quote Share this post Link to post Share on other sites
gobru 6 Posted February 26, 2013 Nope,ook op de poolse manier vind ik zuurkool niet te vreten krijg jij allen de worst... hier was het lasagne, gemaakt door 2 dames , maar nu moet ik de afwas doen Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aad 73 Posted February 26, 2013 Zolang ik het niet hoef op te eten,heb ik geen problemen met afbeeldingen ervan hoor. De zalm was heerlijk! Lasagna...mmmmm....das te lang geleden,doen we binnenkort weer een keer. Nu knoop los en ff uitbuiken hoor. Grtz. Aad Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mitsz van der Kamp 137 Posted February 26, 2013 Nope,ook op de poolse manier vind ik zuurkool niet te vreten krijg jij allen de worst... hier was het lasagne, gemaakt door 2 dames , maar nu moet ik de afwas doen Hihi.. de volgende keer 1 aan tafel houden, dan hoef je het niet alleen te doen. Doe ik elke dag Gobru. Op den duur krijg je eelt op je ziel. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gobru 6 Posted February 26, 2013 ik ga je tip onthouden Mitsz voor de volgende keer , ik vroeg al of dat morgen was maar helaas Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mitsz van der Kamp 137 Posted February 26, 2013 Quote Share this post Link to post Share on other sites
miramar 255 Posted February 27, 2013 Bedankt voor de tip. De tempeh was deze keer bio en smaakte beter als die van de vorige keer. Next time in butta, lekker lekker. Edit, kan je een linkje doen van het recept voor die gans (als je die hebt) en anders de hoeveelheden ongeveer? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mitsz van der Kamp 137 Posted February 27, 2013 De bouten gaar ik altijd apart. Daar kun je mee doen wat je wil. Je kunt er goulash van maken, of iets met rode wijn, spekjes en champignons. Hachee-style zijn ze ook erg lekker, of stoven met geroosterde knoflook. Da´s echt een aanrader. De filets wegen meestal zo´n 250-300 gram, dus 1 per persoon is ietwat aan de ruime kant. Ik combineer het meestal 1 filet voor twee personen met ieder een boutje. Controleer de filets goed op hagel. Als ze err in geschoten zijn zullen er blauwe plekjes te vnden zijn. Smeer ze in met zout en wat peper en pak ze in folie. Half uurtje laten liggen buiten de koelkast. Bak ze 4-5 minuten aan iedere kant, verpak in alufolie en laat ze tien minuten rusten. I plakken snijden en op je bordje leggen. Spruije erbij of een andere kool is lekker.. Zuurkool ook een aanrader.. eet ze Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nesta 8 Posted February 27, 2013 (edited) Gans slaat wel erg snel door dan krijgt het een nare leversmaak. Ik heb laatst gans gerookt. (...) Gerookt in de houtoven maar ook in een electrische wok met groene thee en rijst erin en de gans zwevend erboven op een rooster (deksel erop). Dat is binnen 5 minuten gepiept en een groot succes. In dunne plakjes snijden en dopen in geroosterde sesam en sesam- of walnootolie, of zeezout, of cranberry, je kunt er alle kanten mee op. Het volgende gans project wordt de bitterbal van gans. Ganzenfilet wordt hier in de buurt bijna voor niks aangeboden, er lijkt wel een overschot te zijn. Edited February 27, 2013 by Nesta Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mitsz van der Kamp 137 Posted February 27, 2013 Maak die maar van de boutjes Nesta. Filets worden zo droog. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nesta 8 Posted February 27, 2013 Thanks Mitsz, had ik nog niet bij stilgestaan. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mitsz van der Kamp 137 Posted February 27, 2013 ben benieuwd... Quote Share this post Link to post Share on other sites
hupla 3 Posted February 27, 2013 (edited) lekker februari BBQ-pijp aan vandaag buiten en vanaaf slappen we deze erop: Pofaardappel erbij , komkommer, courgette,,,,,,,,,lekkerrrrrr en idd, hier zie ik ook steeds meer gans,,,gratis Roken is goed te doen en idd: tis zo weeig. Laatst kreeg ik een pannetje ganzencurry,,,,was best goe!! greets, Hupsel Edited February 27, 2013 by hupla Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mitsz van der Kamp 137 Posted February 27, 2013 Je kunt er van alles mee doen, met die vogels. Curry lijkt me ook wel wat. Doen we met de volgende. Ziet er lekker uit Hupla. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gobru 6 Posted February 27, 2013 ik lees bbq...nu wil ik al helemaal dat de zomer snel komt Quote Share this post Link to post Share on other sites
urbangrower 154 Posted February 27, 2013 hier heeft de bbq al 2x gebrand dit jaar anders kan je geen spareribs maken UG Quote Share this post Link to post Share on other sites