Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

The-Predator

Kweken voor medicinaal eigen gebruik

Recommended Posts

Da´s allemaal mooi, maar ik zit een beetje vast weetje.

 

M´n huisarts werkt niet mee. Geen recept.

Heb de smeris gebeld: " ik kweek wiet voor medicinale doeleinden". Nog nooit gezien.

 

Alles wat ik doe; geen reactie.

 

Als je advies hebt, dan graag.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk dat de hier zeker nog mogelijkheden liggen Mitsz,

maar hier is wel meer achtergrond voor nodig.

ik kan je mijn e mail sturen per pm

dat lijkt me een betere weg?

 

grtz Weetje

Share this post


Link to post
Share on other sites

andere huisarts, second opinion, en medisch specialist in ziekenhuis vargen naar recept ipv huisarts, ook al heb je recept van huisarts dan krijg je het vaak NIET vergoed zoals bij achmea/groene land/zilveren kruis of hoe ze dan ook mogen heten momenteel.........

en dan nog, vergeoding tot 750 euri per jaar....

de pijnpoli zei letterlijk tegen mij, als je MS krijgt kom je maar weer terug...............

 

ze erkennen dat chronische pijn en wiet goed samengaan maar ze durven het niet.....

 

sukkels....

 

gr ejb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitsz, dat probleem hebben veel medicinale gebruikers.

 

Nu is het als zoekende patient heel moeilijk hier in Nederland om bij de juiste arts terecht te komen, die je erbij kan helpen. Heb inmiddels al een aantal huisartsen versleten.

 

Dus morgen ga ik een aantal apotheken bezoeken en vragen welke huisartsen in Tilburg medicinale cannabis voorschrijven aan hun patienten. Van mijn huisarts kon ik wel bedrocan krijgen op recept, maar het ziekenfonds vergoed het niet. Dus kweek ik liever mijn eigen wiet,Ook omdat ik dan meer keuzes heb, als dat bedrocan (Ben Dronkers Cannabis).

 

Dan ga ik die artsen benaderen of ze nog patienten kunnen gebruiken en hopen dat die de volledige medewerking gaan geven, in samenwerking met de apotheek.

 

Het is een zoektocht die voor veel patienten niet te doen is. Hopelijk gaat daar ook verandering in komen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inderdaad sukkels.

 

Het enige wat wel werkt niet vergoeden.

 

Anyways. Ik probeer m´n huisarts op te voeden. Ze zei dat euroforie een onwenselijke bijwerking was van cannabis.

 

Over neuken heb ik het nog niet met ´r gehad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

als je door haar genaaid wordt heb je het recht om met haar over neuken te hebben........

 

ik ben wernard dankbaar die gaf mij het advies om mijn strijd even in de vriezer te leggen en min eigen medicijn te gaan kweken en als de frustratie en mijn genezing beter was om dan weer te gaan strijden!!!!!!! hierdoor ben ik een stuk minder gefrustreerd, als ik de energie weer heb ga ik er weer voor......maar goed dat was persoonlijk advies aan mij na vele mailtjes over en weer.....

 

gr ejb

Share this post


Link to post
Share on other sites
heb voornamelijk veel last van lage rugpijn wat vaak gecombineerd is met nek en schouder klachten.

dit vanaf het moment dat je wakker word tot en met slapen toe waar ik regelmatig wakker wordt van de pijn.

heb hiervoor al meerdere onderzoeken gehad waar helaas niets meer uit kwam dan een vergroeiing in mijn bovenste gedeelte van mijn wervelkolom daar waar ik verder niet echt pijn aan ondervind... :)

 

Kan zo maar dat die vergroeiing voor een uitstraling zorgt op andere plekken in je lichaam.

 

Ik heb oa bulging disc door ongeluk en sindsdien in heel mijn lichaam A-specifieke (met de jaren helaas steeds specifieker maar dat is ook de prognose :) ) klachten gehad waarvan men dacht dat het de naweeën van de whiplash waren todat er een gerichte MRI gemaakt werd en er ineens eea op de foto stond, niks kunnen vinden staat ook wel eens voor niet gericht willen onderzoeken omdat het niet voor de hand ligt... eikels maargoed, liever kop in het zand dan eed volgen is het vaak bij de witte jassen anders hebben ze problemen met de verzekeraars.

 

De pijnpoli arts kun je wel vragen om in te stemmen met je canna gebruik en daar zullen ze over algemeen achter staan als jij goed weet aan te geven hoe of wat en die verklaring legt heel wat meer gewicht in de schaal dan die van de huisarts mocht er wat gebeuren met je eigen medicinale kweek.

 

@Weetje

goed initiatief, dat ga ik in de gaten houden

 

@ejb

kan je helemaal volgen en heb dezelfde instelling

 

Bij mij in de buurt is er geen 1 huisarts die het voorschrijft, enkel de pijnpoli's en lotgenoten van mij zijn allemaal doodsbang om verslaafd te raken aan de 'drugs' is waar ik erg tegenaan loop jammer genoeg en ik wil op geen manier mijn eigen medicijn op spel zetten want alternatief is niet mis (wat klinkt dat egoïstisch) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

mijn huisarts heeft in dossier staan dat ik buiten zelf kweek voor eigen gebruik en dat ik niet tegen pijnstillers kan en schrijft ook mediwiet voor alleen mot ik het zelf betalen.....

gelukkig zit ik NOOIT zonder!!!!!

 

gr ejb

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja..............medicijn maffia posse.......

 

ejb

Share this post


Link to post
Share on other sites

ow ik bedoelde eigenlijk dat WIJ de medicijn maffia posse zijn ( gedwongen dan.....) we kunnen niet anders

 

gr ejb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh... dat had ik niet begrepen.

 

Valt wel mee toch?

 

We hebben een paar planten in de achtertuin. Ik lig er zelf niet zo wakker van.

 

De buren echter schijnt het bezig te houden en dat snap ik niet zo goed.

 

Wie heeft er last van het feit dat ik een beetje kruiden kweek voor eigen gezondheid? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb dan wel een verklaring van mijn huisarts gehad, want hij weet dat ik al 7 slaaponderzoeken heb gehad en het echt bewezen is

dat ik maar zon 2 uur slaap en die 2 uur is nog niet eens aan elkaar vast. Maar ik mag alleen op het balkon kweken, pech dus weinig zon

en dus opbrengst is erg klein.

Share this post


Link to post
Share on other sites

guerilla kweek proberen....vrienden/familie vragen of er een plant in de tuin mag.......zo heb ik het ook wel gedaan, met moederdag 2 stekken aan schoonmoeder geven en in okt weer ophalen hahahaha

 

maar het is lastig.......

 

gr ejb

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik probeer m´n huisarts op te voeden. Ze zei dat euforie een onwenselijke bijwerking was van cannabis.

 

Over neuken heb ik het nog niet met ´r gehad.

Die is zo goed die moest ik ff quoten. Kan zo in een oudejaarsconference! Wel heel triest die huisarts.

 

Ik heb makkelijk praten als niet-medicinale gebruiker, maar ik zou me toch echt niet druk maken over "the law" als je voor eigen medicinaal gebruik kweekt. Behalve dan dat ze komen en het meenemen, maar als er een zaak gewonnen is, laat je ook een uitspraak afdwingen door een rechter. Media inschakelen, media-geile advocaat erbij... kan me niet voorstellen dat juist nu de overheid zo achterlijk... overigens lijkt het me ook heel erg afhankelijk van de provincie en gemeente waarin je woont.

 

Ik begrijp heel goed dat niet ieder medicinle gebruiker daar de energie voor heeft, maar als legitieme medicinale wiet gebruiker laat je je in Nederland toch niet de wet voorschrijven als het gaat om een handjevol planten!?

 

Misschien een goed idee als je in een van die gemeentes woont waar ze legaal willen gaan telen om 's wat brieven te gaan schrijven en ze aan te sporen om eerst maar 's medicinaal gebruik beter te regelen voordat ze zich druk maken om de commerciele verkoop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helaas kan ik niet in details treden maar er is wel degelijk uitzondering positie te krijgen voor het zelf verbouwen van Medicinale Cannabis maar er zijn veel verklaringen van alles en iedereen nodig.

 

Je hebt verklaringen nodig van onafhankelijke specialisten, je eigen specialist. Twee maal een verklaring van onafhankelijke psychiaters ( pijn kan volgens hen wel eens tussen je oren zitten ) Als je in een huurhuis woont heb je toestemming van de verhuurder nodig. Daarbij komt nog de belastingen en justitie, ook van hen heb je verklaringen nodig en dan nog wat instanties maar dat kom je vanzelf wel tegen als je zover bent.

 

Je moet kunnen aantonen dat je alles hebt geprobeerd om van je klachten af te komen, dat klinkt makkelijker dan dat het is, ze gaan daar echt ver in. Een argument van ik slik geen medicijnen omdat het slecht voor mijn lichaam is en Cannabis niet...dat gaat niet op. Je moet echt alles gedaan hebben!!

 

Als je eenmaal alles hebt moet je jaarlijks aan een aantal eisen voldoen b.v onder behandeling van een specialist zijn. 2 verklaringen van onafhankelijke specialisten zo zijn er nog wat meer eisen.

 

Het is een moeilijke weg maar daarna geeft het wel innerlijke rust, ik kan gewoon iedereen binnen laten zonder mij druk te maken of ze mijn kweekspulletjes zien.

 

Wel ben ik erg voorzichtig, als je toestemming krijgt staat in de voorwaarden dat bij klachten van omwonende met betrekking tot overlast, denk aan stank, dan is het verhaaltje over.

De voorwaarden voor de installatie zijn b.v brandveiligheid, aparte groep,stroom tussenmeter ( ook voor de belasting ) enz.

 

Maar denk er wel aan, je kan ook een slapende hond wakker maken, bv nu kweek je al zonder problemen je vraagt bij een instantie toestemming en ze wijzen het af dan kan je wel eens wat later een controle gaan krijgen.

 

Sterkte en veel succes gewenst!!

 

groet,

 

Hscarry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da's dus exact wat ik doe HS en als het dan mis gaat ga ik wel achter mijn vergunning aan.

 

Ben me wel gaan informeren wat er allemaal bij komt kijken om wel geregistreerd te staan en te mogen kweken voor jezelf maar dan is er al heel wat aan vooraf gegaan zoals ontdekking en dan blijk je ineens aanspraak te kunnen maken op, apart hoor, waarom niet gewoon bij voorbaat dat als je in de 4 categorie valt en je kunt het (veilig) dan geen gelul.

 

canna bestrijden en zo moeilijk mogelijk maken want er moet wel door .. partijen aan verdient worden :)

 

Belachelijk en al sneu genoeg want eer je zover bent zit je qua pijn en ander gedoe al aardig diep :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
ik zal eens kijken of ik het nog vind.

Maar Er was in Nl een mevrouw die gepakt was met ik geloof 75 planten.

Ze heeft aangetoond dat het medicijn voor haar was, bij meneer de rechter...

 

Uitspraak: mevrouw mag medicinaal kweken en krijgt zelfs subsidie voor haar stroom rekening!!!! en mag geloof ik 25 stuks kweken

 

ik herinner mij dit ook gobru!

 

maar ik dacht dat het een man was.

Share this post


Link to post
Share on other sites
de pijnpoli zei letterlijk tegen mij, als je MS krijgt kom je maar weer terug...............

 

 

gr ejb

 

 

wat bedoel je hier juist me?

 

ik heb zelf nu 2 jaar MS, ben wel van belgie, maar ls ik het goed begrijp heb je als ms-patient echt WEL het recht om medicinaal te gebruiken dan?

 

ik heb het zelf aan mijn neuroloog ook voorgelegt, en ze ging haar best doen dat ik een medicinale verklaring hebt, ze begreep mij voledig, en was ook akkorrd dat ik dirt dan beter "gecontroleerd" kon doen, i.p.v rommel van de straat te kopen!

 

mpaar ze had dit nog nooit voor iemand moeten doen, dus ze wist niet goed hoe het werkt.

 

maar als ik hier zo alles lees zijn en nog wel veel meer mogelijkheden?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja als je MS hebt en als het een toevoeging is op de huidige medicatie krijg je het vergoed.......extreem belachelijk dat een arts dit overigens tegen mij zei, en dat heb ik hem ook verteld.......( ik zei dat hij een kwakzalver was, een leugenaar en dat ik hem niet mag etc etc etc )

 

gr ejb

 

oja, sativied, het gaat de meeste medicinale gebruikers niet of we schijt hebben aan de LAW maar om erkend te worden als mediwiet patient, en dat het gewoon vergoed moet worden netzoals elk ander medicijn, en er zijn vele gebruiker die nooit gekweekt hebben en die zijn wel erg bezig met de wet en hebben angst voor de smeris.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat is ook het beste wat je volgens mij kunt doen Lostchild.

 

Zelf wil ik ook het risico niet lopen om mijn zaak voor te leggen aan een rechter, bij een negatieve uitspraak zou alles voor niets zijn geweest. Ik hoop niet dat het ooit zover komt maar die strijd begin ik pas als ik niet meer zou mogen kweken.

 

Alleen het gevaar is nu met al die onduidelijkheid dat patiënten de kosten van de belasting aftrekken in veel van deze gevallen is dit onrechtmatig en bij controle wordt dat terug gedraaid.

 

Je mag b.v. alleen je verdamper aftrekken van de belasting als je cannabis op recept hebt. Maar eerst moet je het schriftelijk aanvragen bij je zorgverzekeraar of dat deze de verdamper vergoed, doet deze dat niet of niet helemaal dan mag je dat bedrag wel opvoeren als specifieke ziektekosten.

 

In alle andere gevallen mag dit niet mits je schriftelijk toestemming krijgt van de dienst zelf.

Een verklaring van een huisarts is niet voldoende, het moet een specialist zijn en daarbij moet je ook nog een verklaring hebben van een onafhankelijke specialist.

 

 

Wat je voorstelt zou perfect zijn.

Voldoe je aan de eisen en je valt in zeg maar klasse 4 dan kom je in aanmerking, helaas gaat dit ( nog ) niet op.

Zelf denk ik ook niet dat er een echte wet komt voor het toestaan van thuis kweken, wel misschien ooit onder toezicht van gemeente of staat.

 

Ik heb al jarenlang meerdere malen contact gehad met politieke partijen over een soort van uitgifte systeem, zelf komt mijn casus voor in de drugsnota van 2011 van D66 als voorbeeld, ik had toen nog hoop op een goed werkend systeem voor medicinale cannabis als medicijn.

Ik had toen veel contacten met politieke partijen en D66 ging een heel eind mee in mijn verhaal maar toen de nota uitkwam stond er niets over zelf telen, wel andere oplossingen zoals er al bestaan in b.v Amerika.

 

Er is dus geen enkele partij die een voorstel wil steunen voor eigen kweek, wel willen sommigen partijen dat patiënten bv 5 plantjes mogen hebben die dan geteeld worden door de staat/gemeente.

 

Door de stigmatisering van Cannabis zijn veel medische specialisten bang om een handtekening onder een verklaring te zetten, zolang dat blijft zal de politiek helemaal niet veranderen.

 

Ik durf echt te stellen dat ik mijn leven dank aan het gebruik van Medicinale Cannabis, zonder dat zou ik de pijn en omstandigheden niet meer kunnen dragen.

Zonder cannabis had ik dit nu niet meer kunnen schrijven, ik lig nu al ruim 10 jaar voornamelijk op bed hevige pijnklachten. Ik kan moeilijk staan, zitten, lopen of liggen en lig ook het grootste gedeelte van de dag in 1 positie in bed, dat is de enige houding die wat pijnverlichting geeft.

Ik ga gemiddeld zo drie a vier maal per maand naar het ziekenhuis maar daarbuiten ga ik zelden mijn huis uit.

 

Ik gebruik cannabis voornamelijk om de werking van mijn morfine e.d. te versterken maar zeer zeker ook om mijn situatie te aanvaarden.

 

Deze reden wordt vaak vergeten terwijl dit wel 1 van de belangrijkste is, mijn situatie veranderd waarschijnlijk nooit meer. Ik ben 42 en lig altijd in bed met hevige pijnen en heb geen tot weinig afleiding op de tv na, dit al 10 jaar en operatie na operatie, nooit naar buiten en even lekker kunnen ontspannen. Altijd misselijk door alle bijwerkingen van de vele medicijnen.

Zonder cannabis had ik dit niet volgehouden en als ik mezelf niets had aangedaan dan had ik knettergek geworden, cannabis helpt je echt de dag door...althans zo werkt het bij mij.

 

Ik vertel dit niet om mijn verhaal kwijt te kunnen maar hoop echt dat mensen wat aan deze info hebben, de bovenstaande reden speelde een belangrijke rol om mijn verklaringen te verkrijgen.

 

Gelukkig erkennen de medici waarmee ik te maken hebt dat ook, maar het is echt schandalig dat je zo moet vechten om zo iets simpel terwijl je zelf zo ziek bent en alles heeft voornamelijk te maken met vooroordelen over cannabis.

 

Laatst lag ik twee maanden achtereen in het ziekenhuis, in eerste instantie mocht ik geen cannabis verdampen in het ziekenhuis, dit althans volgens de verpleegster en afdelingshoofd.

Toen ik aangaf dat het hoofd van de pijnbestrijding in datzelfde ziekenhuis mij dit zelf voorschreef mocht het na wat informeren wel.

Ik lag op de afdeling Oncologie dus je zal denken dat het daar meer voorkomt met al die enge ziektes maar ik was de eerste, nu staat het ook in mijn medisch dossier dat ik in elk ziekenhuis mag verdampen, is het niet op de kamer dan moeten zij een ander plekje tijdelijk beschikbaar stellen.

 

Nog een tip voor iedereen die een verklaring aan zijn arts wil gaan vragen, op de verklaring moet in ieder geval te komen staan:

- alle N.A.W gegevens

- geboortedatum

- ziektebeeld

- de dosis per keer ( cijfers moeten uitgeschreven zijn, dus 5 gram = vijf gram )

- aantal maal per dag ( aantallen ook uitgeschreven )

- datum

- moet op officieel ziekenhuis papier zijn met logo e.d, geschreven op b.v. een receptenbriefje geldt niet.

- gegevens arts en handtekening

 

Vergeet niet dat de cijfers en aantallen uitgeschreven moeten worden, het werd bij mij afgewezen en moest toen weer terug naar de arts.

 

Hscarry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goede info HS, wist niet dat je mijn leeftijd had.

 

Fuck zeg dat je helemaal immobiel bent, dan is canna idd een levensredder waar geen pilleke, poedertje, spuitje of een slap geouwehoer gesprek tegenop kan.

 

Is gamen op een console niet wat voor je?

Zo kom ik een aantal uren vd dag nog door zonder afgestompt naar de tv te staren, ook niet alles maar beter dan voor zoveelste keer journaal tune voorbij horen komen of een film kijken die lijkt op deel .. van .. die weer op .. lijkt, ik kan het echt amper volhouden nog films kijken tegenwoordig :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...