Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
nederwierie

Als de SP de verkiezingen wint wordt de coffeeshop branche betrokken bij nieuw beleid.

Recommended Posts

verkiezingen2012.jpg

 

http://coffeeshopnieuws.nl/index.php/blog/...ij-nieuw-beleid

 

Written by Nol van Schaik

Tuesday, 17 July 2012 20:54

 

Als de SP de verkiezingen wint wordt de coffeeshop branche betrokken bij nieuw beleid.

 

Afgelopen Vrijdag, 13 Juli organiseerde Future Bags een bijeenkomst voor coffeeshopondernemers in hun bedrijfspand te Amsterdam. Deze bijeenkomst was een vervolg op een soortgelijke vergadering die tien dagen eerder was georganiseerd door TGC in Tilburg. Zowel Future Bags als TGC zijn toeleveranciers van gripzakjes, vloeitjes, etc. aan coffeeshops, laatstgenoemde levert hoofdzakelijk aan de coffeeshops in de Wietpas provincies. TGC trok als eerste aan de bel, want zij zagen na de invoering van de Wietpas in het zuiden hun omzet met 80 % afnemen!

 

Dat is een logisch gevolg van wat de coffeehops melden, ook zij zagen hun omzet met 80-90% teruglopen, en worden er dus ook veel minder zakjes en vloeitjes besteld.

 

Ik kon niet aanwezig zijn op de vergadering in Tilburg, maar ik was wel aanwezig in Amsterdam, als spreker zelfs.

 

Ik heb geprobeerd uit te leggen dat het bij deze verkiezingen weer een nek aan nek race wordt tussen twee partijen die volgens de peilingen kans maken om de grootste partij van Nederland te worden, namelijk de VVD en de SP, die op dezelfde dag allebei gepeild werden op 31 zetels in de Tweede Kamer.

 

Bij de vorige verkiezingen was het een vergelijkbare situatie, alleen was toen alleen de PvdA in staat om de strijd om de 'grootste partij' aan te gaan. Het scheelde uiteindelijk maar 30.000 stemmen, die kwam de PvdA tekort om net zo veel zetels te behalen als de VVD, dat had destijds een groot verschil kunnen maken...

ik-stem-sp.jpg

 

Nu zien we dat de VVD en de SP om dezelfde inzet strijden, en weten we dat nog een Kabinet Rutte de absolute doodssteek voor de coffeeshops zou betekenen, want dan zou Opstelten weer op Justitie komen. Mijn betoog was er dus op gericht om mijn aanwezige collega's, zo'n 50 in getal, uit te leggen dat we alleen met de SP als grootste partij nog toekomst hebben, en om ze te vragen deze boodschap over te brengen aan hun medewerkers. De medewerkers van coffeeshops hebben dagelijks contact met hun klanten, en kunnen als geen ander de boodschap overbrengen, hun baan hangt immers ook af van een voor ons positieve verkiezingsuitslag.

 

De verzamelde collega's begrepen het, al was er nog wat gesteggel over stemmen op andere linkse partijen, maar het besef dat alleen tactisch stemmen, dus op de SP, ons kan redden van de ondergang deed alle neuzen uiteindelijk dezelfde kant op wijzen.

 

Aansluitend op mijn inbreng nam Wernard de microfoon over om de aanwezigen op het hart te drukken mijn boodschap ter harte te nemen, een stem op de SP is een stem voor een gezonder cannabis beleid!

 

De organisatie had via een collega contact weten te leggen met Harry van Bommel, Tweede Kamerlid voor de SP, om het standpunt van de SP nader aan ons uit te leggen.

 

De heer van Bommel had net voor zijn uitleg onze motivatie om SP te stemmen aangehoord, en kon zich daar uitstekend in vinden, hij bevestigde het verschil van 30.000 stemmen tussen de VVD en de PvdA bij de vorige verkiezingen. Hij begon vervolgens de standpunten van het SP uit te leggen, als eerste legde hij uit dat 'legalisatie' pas na de laatste vergadering van het SP congres aan het nieuwe cannabisbeleid was toegevoegd, met een grote meerderheid.

 

Nadat van Bommel het SP standpunt ten aanzien van coffeeshops en cannabis had uitgelegd was er gelegenheid om hem vragen te stellen. De heer van Bommel kweet zich uitstekend van zijn taak, hij antwoordde vlot en begrijpelijk op alle aan hem gerichte vragen, hij zei geen enkele keer 'eh' tijdens zijn antwoorden en kwam als zeer ervaren en zelfverzekerd over.

 

Zie hier de toespraak van Harry van Bommel.

http://www.voc-nederland.org/2012/07/sp-vo...tiebijeenkomst/

 

Ik vroeg van Bommel, of wij, als branche, betrokken zouden worden bij de regulatie en legalisatie van cannabis, als de SP de verkiezingen gewonnen heeft.

 

Zijn antwoord was wederom duidelijk: “ Ja, natuurlijk, wij hebben de knowhow van de cannabis branche nodig om gezamenlijk tot een nieuw beleid te komen. De SP ziet coffeeshops niet als een probleem, maar als een oplossing!”

 

Dit leverde van Bommel een stevig applaus op, en ook zijn antwoorden op andere vragen werden door mijn collega's en mij als zeer bevredigend ervaren. Op de vraag of legalisatie al dan niet zou leiden tot verkoop van cannabis vanuit supermarkten en apotheken kwam ook een resoluut antwoord: “Nee, legalisatie zou betekenen dat we productie en handel in cannabis uit het strafrecht halen, zodat de aanvoer geregeld kan worden, en regulatie betekent dat de verkoop via coffeeshops met een vergunnings-stelsel zal blijven gebeuren. Nogmaals, wij zien de coffeeshops als de oplossing, niet als het probleem.”

 

Ook op de vraag hoe Europa tegenover deze plannen zou staan was van Bommel klip en klaar, het ligt aan Nederland zelf, als individuele lidstaat, om al dan niet verder te gaan met het vervolmaken van het gedoogbeleid, ook als dat gelegaliseerde aanvoer naar coffeeshops zou betekenen.

 

Al met al een verhelderende ervaring, waardoor de aanwezige collega's gestimuleerd werden om samen met hun medewerkers de vaak niet stemmende coffeeshoppers aan het stemmen te krijgen, en wel op de SP.

 

Ondertussen wordt er gewerkt aan het samenstellen van een z.g. 'Beleidsgroep', bestaande uit coffeeshop ondernemers, zodat deze, als de SP de verkiezingen zou winnen, direct kan overgaan tot het leggen van contact met de Drugsbeleid-specialist van de partij, zodat het overleg kan beginnen en verkiezings beloftes kunnen worden uitgevoerd.

 

Nol van Schaik,

secretaris Team Haarlems Coffeeshopondernemers.

 

Futurebags_13_7_2012_1468.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

- De grootste partij worden betekent helemaal niet dat je ook in het kabinet komt. Vraag Wouter Bos maar eens.

 

- Niemand weet wat voor coalitie er straks gevormd gaat worden en nog minder wat voor concessies de coalitie partners aan mekaar gaan doen.

 

- Er is niets wat een partij verplicht de dingen die het in de verkiezingstijd roept ook daadwerkelijk uit te voeren. Hoezeer het gedoogbeleid voor de SP werkelijk een halszaak is, weet niemand.

 

 

Ik wou dat de moderatoren van deze site zich eens consequent gingen opstellen en of alle politeke posts verbieden (zoals ze vaker geroepen hebben te doen) of politieke discussies gewoon duidelijk toe te laten.

Overigens vind ik bovenstaande weinig te maken hebben met advies. Het is een puur propagandaverhaaltje. ("Meneer van Bommel kweet zich uitstekend van zijn taak")

 

Dit soort 'reclame' heeft hier geen plaats vind ik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 ding is zeker... :o

 

de wietpas wordt niet terug gedraaid door pvv vvd cu sgp en cda......in een regeering :D

 

dus... als deze in de regeering komen dan blokkeren ze die terug draaiing.....

 

dus ....

 

een linkse meerderheid is dus de oplossing evt met d66......

 

maar kzie het eigenlijk niet gebeuren.... :vape: ...

 

afwachten maar.... :D

 

en geen enkele partij is voor regulering....of gedogen van thuisteeld....das whishfull thinking... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

was pim fortuin er nog maar die wou het volledig legaliseren

 

hij is niet voor niets vermoord

het was gewoon een politieke op ruiming

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Gewoon je eigen partij kiezen die voor jou doelstellingen opkomt & je niet gek laten maken of laten pushen dat je precies op die partij zou moeten stemmen.SP heeft goed gekeken naar de VS hoe ze het daar doen, maar of het hier werkt op dit forum is een andere vraag.:D

 

Namaste :vape:

Share this post


Link to post
Share on other sites

idd...stem wat je wil :D ....als je maar stemt :vape: ...

 

vote!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,Youngbuddha,

Je kan de zaken oneindig genuanceerd zitten te bekijken, een ding is zeker; het zal gaan tussen Rutte en Roemer.Je weet 1+1==3.

Verder vind ik wel, dat je krampachtig reageert .M.i. nergens voor nodig. De,r is toch niemand die je dwingt?

,H. gr.

Doede

Share this post


Link to post
Share on other sites

helemaal waar,

is er eens een partij die een historische kans op vrijheid voor ons cannabis rokers stelt.....

Ik zie dit niet als Pushen maar als het nieuws aan de mensen te laten zien dat het belangrijk is te stemmen.

Begrijp me niet verkeerd mensen, ik vertrouw heel de politiek niet en nooit gedaan ook.

Maar toevallig is er nu een goede kans dat wiet eens een keer legaal word en daarom stem ik.

 

En waarom zou een topic als dit niet op het Wietforum kunnen? Dit heeft wel degelijk met wiet te maken namelijk dat het eens tijd wordt dat wiet legaal word en die ellende een keer stopt zoals de wietpas, huisuitzettingen, overlast etc etc.

En daar gaat verandering in komen na 12 September.

Of het gaat de goede kant op en hebben wij cannabisconsumenten weer de vrijheid terug of de slechte kant op,

namelijk dat wiet straks misschien wel verboden word met alle zware gevolgen van dien.

 

Niet enkel voor ons consumenten maar ieder mens, denk aan overlast en dingen als kinderen onder de 18 die ineens op straat van alle soorten drugs kunnen kopen.

Waar mensen voorheen naar de shop gingen voor wiet, gaan ze nu naar dealers omdat velen niet op een pas zitten te wachten.

Ik heb neefjes en nichtjes in die leeftijdcategorie en ik pas er voor dat die straks de kans krijgen om met alle gemak harddrugs te kopen.

Zulke ongein gaat 4 jaar door bij een slecht kabinet, in 4 jaar kan er veel gebeuren.

 

Nogmaals, dit is mijn eigen mening en ik bedoel het niet slecht.

Ook zeer zeker niet om te pushen of wat dan ook maar ik wil toch wel zeggen dat het wel belangrijk is om te stemmen.

Met dit topic help ik mee aan de welbekende actie van Nol van Schaik en andere leden van het voc,

en ik hoop dat dit bericht goed verspreid word en veel mensen het lezen in heel Nederland.

 

Ik heb gezegd, ik zal er niet snel meer over beginnen als er mensen zijn die zich er aan storen.

Bovenstaand is al genoeg gezegd..... :vape:

 

Nw

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn mening is dat als het wiet gerelateerde zaken zijn, best een topic met politieke discussie op het

forum moet kunnen, aan hand van media berichten.

 

gr, Zappie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik stem geen ene moer, ik heb het niet nodig of het legaal is of niet. De meerderheid van het volk is tegen dus vergeet het maar.

 

Legalisering brengt globale narigheid zo is het.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opstelten had al aangegeven na dit kabinet te stoppen met de politieke carriere, dus die komt zowiezo nie meer terug.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als Rutte opnieuw premier wordt , dan wordt Fred Teeven waarschijnlijk minister van V. en J. Dit wil je dood toch nog niet mee maken?!

Dan zijn we verder van huis.

Naar wat mij uit zeer betrouwbare bron is gebleken,is dat deze man een persoonlijke rancune tegen mij heeft ontwikkeld. Ik heb nl. de beeldvorming(het zijn allemaal criminelen) doorbroken en heb de waanzin zichtbaar gemaakt. Dit wordt mij niet in dank afgenomen.

Daaarom roep ik ook iedereen op om te zorgen dat Rutte geen premier wordt ,om ons en in het byzonder mijzelf te vijwaren van deze potentieele nachtmerrie. Dit is onze kans.

Hartelijke groeten.

 

Doede.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben zooooooo blij dat ik niet de enige ben die oproept tot SP stemmen :verrygood

 

Nu kunnen we het verschil maken! (Of definitief de afgrond in glijden natuurlijk....)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als de sp de verkiezingen wint zijn ze je alweer vergeten en over het coffeeshop beleid hoor je ze niet meer.

 

Dat standpunt word gewoon als munitie gebruikt om andere standpunten van partijen omzeep te helpen.

 

Laat je aub niet misbruiken, stem niet en gebruik je tijd nuttig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laat je aub niet misbruiken, stem niet en gebruik je tijd nuttig.

 

 

Ik dacht altijd als je niet gaat stemmen gaat jou stem naar de grootste partij of heb ik dit fout?

Share this post


Link to post
Share on other sites

vroeger wel , nu vast ook nog wel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...