Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
sticky icky

Eén joint per dag is niet slecht voor longen of hersenen

Recommended Posts

Af en toe een jointje roken, is niet slecht voor de longfunctie. Meer zelfs: jongeren die zeven jaar lang elke dag één joint roken, of gedurende 49 jaar elke week één joint, scoren zelfs iets beter op longfunctiemetingen dan mensen die geen joints roken. Dat blijkt uit onderzoek in de Verenigde Staten gepubliceerd in het Journal of the American Medical Society.

 

 

Meer dan 5000 Amerikaanse jongeren tussen 18 en 30 jaar werden gedurende meer dan 20 jaar opgevolgd om de relatie tussen roken en longfunctie te bestuderen. Gewone sigaretten bleken op termijn nefast te zijn voor de longfunctie. Bij marihuana-rokers lag dat anders. Gedurende de eerste zeven 'joint-years' (of: één joint per dag gedurende 7 jaar, of 49 jaar lang één joint per week) is de longfunctie van blowers zelfs iets beter dan voor niet-blowers - maar zo weinig dat men het niet merkt. Daarna neemt de longfunctie wel af.

 

Wie af en toe een jointje rookt, moet ook geen schrik hebben voor een mentale achteruitgang op middelbare leeftijd: marihuana-rokers zijn niet vergeetachtiger of mentaal trager dan niet-rokers. Dat blijkt althans uit een onderzoek bij meer dan 9.000 Britten van 50 jaar en ouder in het American Journal of Epidemiology. Ook sporadisch gebruik van andere drugs zoals cocaïne of ecstasy had geen negatief effect op de mentale vermogens.

 

bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.as...B_GZT2012040210

Edited by sticky icky

Share this post


Link to post
Share on other sites

Britten roken poep wiet ........

 

UG

Share this post


Link to post
Share on other sites
Geloof hier echt helemaal niks van..

 

en waarom niet ?

 

 

Er is nog nooit iemand dood gegaan aan de gevolgen van cannabis gebruik , nog nooit !

 

nog nooit 1 geregistreerde Dode in 5000 jaar

 

hoeveel doden vallen er ook alweer door alcohol gebruik ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

onderzoek gaat over longen en hersenen, komt hij weer aan.. d'r is niemand dood aan gegaan.. hahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites
:lol: hee Elmo, 5000 jaar geleden was er nog geen registratie of statestieken

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik rook tegenwoordig puur, zonder tabak en sport dagelijks.

Nou ben ik geen duursporter maar ik ren makkelijk een half uurtje.

Volgens mij is het geen enkel probleem om een goede conditie op te bouwen met alleen wiet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik was zon beetje de enigste blower in 't voetbalteam

en ok zon beetje de enigste die niet moe te krijgen was :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Altijd dat gelul-argument van er is nog nooit iemand doodgegaan aan cannabis...Oké, misschien niet aan een overdosis maar roken is ongezond. Of je nu tabak, wiet of gras rookt, het is ongezond voor je lichaam. De kans dat er ooit al iemand is doodgegaan aan het roken van cannabis lijkt mij eerder 100% dan 0%. Cannabis kan heilzaam zijn, roken niet. Rook zijn kleine vaste partikels(geen gas!) en dat wil je gewoon niet in je longen. En elke plant die je verbrandt bevat teer hoor. Elke plant geeft bij verbranding giftige of carcinogene stoffen vrij. Logischerwijs kan je dus ook gewoon longkanker krijgen van het roken van gras of hop of weetikveelwat.

 

Ik denk dat dit weer zo'n bullshit onderzoek is waar erg weinig mee gedaan kan worden. We kunnen enkel concluderen dat iemand die sporadisch rookt daar weinig significante gevolgen van zal ondervinden.

 

We moeten cannabis prijzen voor z'n positieve effecten, maar we moeten nu ook niet dom gaan doen en zeggen dat het een superplant is met alleen voordelen. Dan verblind je jezelf en anderen met leugens.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat is niet waar wat je daar zegt

door cannabis rook ga je niet dood en krijg je ook geen kanker van

simpel als dat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klinkt allemaal idd logisch Rock fever, maar je moet zelf ook kijken dan je neus lang is.

 

Alle rookt is in principe slecht voor je, maar met Cannabis wordt dat als het ware gecompenseerd door de stoffen die de plant bevat.

 

 

Moet je maar kijken vanaf 20:00 tot 25:00, zelfs ''heavy use'' is de kans op longkanker etc verminderd.

Misschien moet je de hele docu maar is gaan kijken.

 

En ja het is gewoon een superplant klaar :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

juist Donkey Kong :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je nog steeds niet bent overtuigd.

 

http://forum.grasscity.com/medical-marijua...ist-2009-a.html

 

(Probeer) Deze lijst maar is door te lezen met wat cannabis allemaal wel niet kan doen/genezen. :lol:

 

Er zijn zoveel keiharde bewijzen en feiten, door alle propaganda worden deze zelfs bijna niet meer geloofd door de roker zelf > Rock fever.

 

Kijk deze serie dan ook gelijk ff

zie je gelijk hoe de overheid het weet en hierop in het geheim reageert. Als je nogsteeds niet bent overtuigd hoor ik dat graag van je :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Zowel in cannabisrook als tabaksrook komen carcinogene stoffen voor zoals polyaromatische koolwaterstoffen, benzeen etc.Er is nu een 15 jarig onderzoek door Dr.D.Tashkin & zijn team gedaan medegefinancierd door de Amerikaanse overheid.Ook is er naar zwaar gebruik gekeken.De gevolgen die het roken van tabak met zich meebrengt zoals longkanker, longemfyseem komt niet voor bij het roken van Cannabis is uit hun bevinding gekomen.

 

Longkanker door tabaksrook is mede te danken doordat de tabaksplanten bemest worden met kunstmest die radioactieve deeltjes van lood & polonium bevatten.Tabak bevat nicotine, maar nicotine heeft geen anticarcinogene eigenschappen zoals de cannabinoiden.Juist door die cannabinoidengroep zal je geen longkanker krijgen.

 

Je loopt eerder de kans longkanker te krijgen wanneer je elke dag langs de snelweg hardloopt, dan weer je elke dag een jointje rookt.

 

Namaste :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ten eerste ,ik twijfel niet aan de heilzame eigenschappen van cannabis. Waar ik 100% aan twijfel en nog steeds na die stukjes video is dat er nog nooit iemand is dood gegaan aan de gevolgen van cannabis.

 

Je geeft zelf toe dat rook schaadt. Wat je dan zegt is dat de andere stoffen in cannabis deze schade teniet doen. Waar kan ik hier bewijzen of onderzoeken van vinden? Je hebt zelf toch ook al wel gevoeld dat je moet hoesten van cannabisrook, of dat je keel wel eens geirriteerd geraakt. Dat het ongezond is lijkt me wel duidelijk.

Hopelijk kan je me er van overtuigen dat je inderdaad gelijk hebt. Maarre, propagandavideo's van youtube zijn geen bewijzen of gefundeerde bronnen. Er is inderdaad véél propaganda tegen wiet maar niks bevestigt dat de pro-wiet propaganda op youtube wel feiten zijn;).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blijf maar in de fabels geloven rock fever

 

in al die youtube video`s worden feiten genoeg aangehaald

en ja ik heb ze allemaal al gezien

 

van cannabis gebruik is in de afgelopen 5000 jaar nog Nooit iemand dood gegaan !!!!!

....nog nooit 1 cannabisgebruik gerelateerde dode

 

en dat is een keihard feit

Share this post


Link to post
Share on other sites

DEA topman/woordvoerder zei ooit: ''Cannabis in it's natural form is one of the safest substances known to man''.

In de documentaire die ik stuurde zei één van die doctoren ook dat het nog gevaarlijker zou zijn om tien aardappels te eten.

 

Wat ze zeggen is niemand is ooit doodgegaan direct gerelateerd aan Cannabis.

 

En dit zijn trouwens Experts/doctors/proffessors/onderzoekers en het onderzoek is gebasseerd op 20 jaar onderzoek. En is wetenschappelijk ondersteund. Maargoed, als je er niet voor openstaat en je het niet geloofd dan geloof je het toch niet.

 

En internet staat er vol mee, duidelijk uitgelegt in filmpjes hoe Cannabis bv. kankercellen aanpakt, je moet gewoon zoeken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

een youtube-filmpje is geen bron. Dat documentaires met 'experts' niet persee waardevol zijn bewijzen kanalen als History channel of discovery keer op keer. Ik sta open om alles te geloven maar dan wel van een betrouwbaar objectief onderzoek( als ze er toch zoveel zijn kunnen jullie me vast wel wat documenten bezorgen). Een youtubefilmpje is dat niet.

 

Elmo is altijd wel best snel in lijnen doortrekken zonder gefundeerde mening. Ten eerste lijkt het mij onmogelijk te achterhalen of er in de geschiedenis al mensen gestorven zijn aan de gevolgen van cannabisgebruik en ten tweede ook al kon men dat doen, dan ben ik nog vrij zeker dat je het niet gedaan hebt. Simpelweg roepen dat het nooit gebeurd is zonder bewijzen is al even dom als een christen die oproept tot onbetwistbaar geloof in god.

 

Het zou maar erg worden als de mensheid zijn kennis enkel opbouwde uit...filmpjes op het net.

 

Geef mij betrouwbare en objectieve onderzoeken en ik zal geloven...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahaha. Dat ''youtube'' filmpje is gewoon een geuploade documentaire. Wat heeft dit nou met youtube te maken?

En ik kan best harde wetenschappelijke feiten voor je vinden, dat filmpje heeft dat trouwens ook, maar daarin publiceren ze alleen wat ze gevonden hebben. Er zijn zelfs microscopische-filmpjes waarin het moment is vastgelegd dat de kankercellen worden aangepakt door Cannabinolen. En het staat er vol mee, ook Universiteiten zoals Harvard hebben dit aangetoond. Overigens heeft dit zich in de praktijk al vaak genoeg bewezen.

 

Maar wat geloof je nou nog steeds niet dan? Dat wiet een anti-kanker effect heeft?

 

En Elmo heeft gewoon gelijk, er is geen geregistreerde dode DIRECT gerelateerd aan Cannabis.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito
Je geeft zelf toe dat rook schaadt. Wat je dan zegt is dat de andere stoffen in cannabis deze schade teniet doen. Waar kan ik hier bewijzen of onderzoeken van vinden? Je hebt zelf toch ook al wel gevoeld dat je moet hoesten van cannabisrook, of dat je keel wel eens geirriteerd geraakt. Dat het ongezond is lijkt me wel duidelijk.

Bewijs ligt bij het onderzoek dat door de longspecialist Dr.D.Tashkin gedaan is & nee ik hoest niet van cannabisrook, maar rook dan ook niet te samen met tabak.

 

Namaste :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

een stukje uit de pdf van elmanito

 

 

Het feit dat diverse goed opgebouwde studies met grote aantallen proefpersonen geen verhoogd risico vinden voor de meeste of alle tabaksgerelateerde kankers,

geeft wel aan dat het roken van cannabis alleen meer dan waarschijnlijk een veel lager risico op kanker met zich meebrengt dan het roken van tabak.

 

 

..... je gelooft het nog steeds niet ?

 

nog een mooi stukje

 

Voor THC werd merkwaardig genoeg aangetoond dat het menselijke glioom (agressieve hersentumor) cellen doet afsterven door apoptose (geprogrammeerde celdood, dit wil zeggen dat de cel zichzelf afbreekt) te veroorzaken, terwijl het dit niet doet bij gezonde cellen (4).

Cannabidiol of CBD, het tweede meest voorkomende cannabinoïde in cannabis, blijkt dit effect te versterken (5). Dit CBD heeft overigens ook antipsychotische eigenschappen, zodat cannabisgebruikers met psychische problemen of een genetische aanleg hiervoor best cannabis met een relatief hoog CBD en een wat lager THC gehalte gebruiken

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...