Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Wave6

Bolkestein wil alle drugs legaliseren

Recommended Posts

AMSTERDAM - Alle drugs moeten worden gelegaliseerd. Dat bepleiten VVD-coryfee Frits Bolkestein, oud-minister van Volksgezondheid Els Borst (D66) en hoogleraar strafrecht Theo de Roos dinsdag in een opiniestuk in NRC Handelsblad.

 

Bolkesteins partij is tegen legalisering van drugs. D66 wil alleen softdrugs legaliseren.

 

Door het opheffen van het verbod op drugs kunnen drugsbendes volgens hen worden verdreven. Daardoor zou de werkdruk van politie en justitie tientallen procenten lichter worden.

 

Ook wordt de samenleving door legalisering volgens de auteurs veiliger. Het stuk is verder onderschreven door een reeks hoogleraren, juristen en drugsdeskundigen.

 

Onwerkbaar

 

De auteurs stellen dat het huidige gedoogbeleid voor softdrugs 'onwerkbaar' is. "Geen enkele coffeeshop kan daarop draaien. Het geeft slechts aan het OM de macht om elke coffeeshop de nek om te draaien, en daar is het de laatste jaren ook ijverig mee bezig."

 

Legalisering is volgens hen ook goed voor de volksgezondheid, omdat de kwaliteit van de drugs dan is gewaarborgd. "De drugs zijn dan voorzien van bijsluiters en voorlichting wordt geloofwaardig." De drugs zouden niet moeten worden verstrekt aan minderjarigen en buitenlanders.

 

Bron: nu.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahaha eindelijk worden ze slim.

 

War on drugs is gewoon niet meer vol te houden en te verantwoorden naar de bevolking in deze tijd van crisis.

 

Als ze alleen al met softdrugs zouden beginnen dan was ik al heel erg blij :verrygood

 

Helaas voor de broodkwekers. De hobby kwekers zullen wel altijd blijven bestaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

een heel goed teken.

hopen dat ooit zelfvoorziening ook legaal word

 

grtz,

iep

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bolkestein: Hef gedoogbeleid op, legaliseer alle drugs

 

dinsdag 18 mei 2010 15:02

 

Als het aan een groep oud-politici, hoogleraren en juristen ligt, worden alle drugs gelegaliseerd. Volgens hen werkt het huidige harddrugsverbod omkoping, bedreiging, corruptie en afrekeningen in de hand.

 

Frits Bolkestein wil dat alle drugs worden gelegaliseerd Frits Bolkestein wil dat alle drugs worden gelegaliseerd

 

Bekijk Dwarse Rozendaal

Een stickie is erger dan een sigaret

 

Commentaar Elsevier

 

Dat betogen onder meer Frits Bolkestein (oud-VVD-leider), Els Borst (D66, oud-minister van Volksgezondheid) en Theo de Roos (hoogleraar strafrecht) dinsdag in een opinieartikel in NRC Handelsblad. Ook andere drugsdeskundigen ondertekenden het stuk.

 

De VVD van Mark Rutte is tegen legalisering van drugs. D66 wil alleen softdrugs legaliseren.

 

Gedoogbeleid

Volgens de schrijvers van het artikel kost het verbod op- en de strijd tegen harddrugs iedere Nederlandse belastingbetaler 924 euro per jaar.

 

Voor cannabis is sprake van een gedoogbeleid. Coffeeshops mogen dagelijks maximaal 500 gram verkopen en gebruikers mogen maximaal 5 gram in bezit hebben. Het op grote schaal telen is echter verboden.

 

IJverig

De auteurs noemen dit ‘onwerkbaar’. ‘Geen enkele coffeeshop kan daarop draaien. Het geeft slechts aan het OM de macht om elke coffeeshop de nek om te draaien, en daar is het de laatste jaren ook ijverig mee bezig.’

 

De kenners pleiten daarom voor het volledig opheffen van alle restricties op drugshandel. Volgens Bolkestein en de zijnen zijn daar verschillende voordelen uit te behalen: ‘De zwarte markt schrompelt ineen. De werkdruk van politie en justitie wordt tientallen procenten lichter. De samenleving wordt substantieel veiliger.’

 

Bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

;)

Die man zouden ze moeten een medaille geven voor slimste minister van de wereld!!

Nu hopen dat hij veel mensen aan zijn zijde krijgt om heel dien boel te legaliseren.

:verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

924 euro per jaar... zou het niet eens een leuke ludieke actie zijn om een rechtzaak tegen de belastingdienst aan te spannen om dat terug te halen als gewetensbezwaarde ofzo?

natuurlijk lukt het niet, maar het zou mischien wel een mooie stunt zijn(moet je wel het geld ervoor hebben natuurlijk, en de tijd)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mensen,

 

Geen illusie. Bolkestein is geen minister. Dit is slechts een advies.

Zal wel niks mee gebeuren

Share this post


Link to post
Share on other sites

Legalisering is volgens hen ook goed voor de volksgezondheid, omdat de kwaliteit van de drugs dan is gewaarborgd. "De drugs zijn dan voorzien van bijsluiters en voorlichting wordt geloofwaardig." De drugs zouden niet moeten worden verstrekt aan minderjarigen en buitenlanders.

 

 

dus elke gram wiet zal onderzocht moeten worden, om de kwaliteit te kunnen waarborgen, bijsluiter en voorlichting erbij, dat maakt de wiet alleen maar duurder. en wie gaat deze uiteindelijk kweken is nog steeds de vraag, want als de overheid wat kwekerijen opzet ter grootte van een flinke stad, dan zijn ze er alsnog alleen zelf maar beter van geworden. zodra er een prijs word vastgesteld voor "veilige wiet" zal elke broodkweker daar net onder gaan zitten, of gewoon zoals nu al met 95% van de wiet gebeurt, exporteren. ik verwacht niet dat Nederland binnen 10 jaar een fatsoenlijke regelgeving heeft omtrent cannabis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goed punt Amnees.

 

En los daarvan gaat nederland gigantische bonje krijgen met de rest van europa, eigenlijk is die bonje er al door het gedoogbeleid. Nederland zal het echt wel uit zn hoofd laten om dat erger te maken. Dus er gaat helemaal niets veranderen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ik hoop dat het blijft zoals het is..

 

Greetz

 

De woorden van iemand die niet afhankelijk wil zijn van de kweek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik ben het eens met cannabusiness,

Ik vind niet dat het volledig gelegaliseerd moet worden, ik ben wel voor een andere wetgeving:

marihuana gebruik voor medicinale doeleinden, ben ik volledig mee eens.

5 plantjes vind ik persoonlijk wel genoeg in Nederland, tenzij je natuurlijk broodkweker bent :lol:

ook vind ik dat men toch een 10-12g in bezit mag hebben.

 

Maar ik begrijp wel dat ze ergens een grens moeten trekken.

Jongentjes van 13-14 jaar zijn te jong om te smoren vind ik, en als het gelegaliseerd word, dan zullen deze kindjes er zeker makkelijker aan geraken. + als ze softdrugs gaan legaliseren, wordt het niet meer zo aantrekkelijk omdat het voor sommigen dan "te soft" is. Dan zullen die overstappen naar coke, heroine, amfetamine etc. Dan loopt het vol met junkies.

 

grtz

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik snap daarom ook niet waarom iedereen loopt te roepen dat het zonodig legaal moet gebeuren, met 5 plantjes kan je meer dan genoeg te roken kweken voor het hele jaar.

 

Als het gelegaliseerd word en dan? de mensen die erop tegen zijn blijven erop tegen en de mensen die er voor zijn blijven er voor.

moeite voor niks.

niet voor illegalisatie en ook niet voor legalisatie, gedogen is precies goed. Wie kweekt voor eigen gebruik heeft het goed en wie kweekt voor de poen loopt risico voor een leuke duit.

 

zoals het nu is, is het namelijk voor ieder wat wils.

 

Legalisatie betekend in mijn ogen ook niet dat je legaal mag kweken maar dat coffeeshops legaal mogen inkopen van overheidsplantages, voor de kwekende burger schiet het niet op.

 

--------

 

Mijn beeld van legalisatie is dat er een hele nieuwe branche ontstaat, bedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van plantages met de nodige certificatie dat zei dit mogen uitvoeren. Je zult ook zo een bedrijf moeten laten komen ter inspectie van een zelf aangelegde plantage die vervolgens een vergunning verleend via de gemeente. Daarbij dienen ook controleurs te worden opgeleid die eens in de zoveel tijd inspecteren bij de plantages of deze nog wel aan alle eisen voldoet, denk aan brandveiligheid en dergelijke. Wellicht ontstaat ook de mogelijkheid dat er een ondernemersbranch ontstaat die in naam van de gemeente wiet teelt voor de aanlevering van coffeeshops. Natuurlijk zullen er allerlei regeltjes ontstaan van de hoeveelheid die gekweekt mag worden en het percentage thc dat het mag bevatten.

 

't moet wel leuk blijven

 

Als het echt gelegaliseerd word komt er meer bij kijken dan dat iedereen recreatief zonder vergunningen maar raak mag kweken.

legaliseren betekend handhaven en als er gehandhaaft word komt er in nederland altijd het financiele plaatje bij kijken.

 

mensen die voor een rokertje kweken hebben niks te klagen en mensen die het voor het geld kweken weten waar ze het voor doen.

 

Greetz :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...