Jump to content

ekhart

Members
 • Content Count

  131
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About ekhart

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. ekhart

  Arduino ph

  Kan wel iets voor je in elkaar bakken, had je al enig idee wat en hoe je eea wilt realiseren ?
 2. @Wiekspriet, een slangenpomp werkt door de slang (etje) draaiend dicht te drukken en 'drukt' zo vloestof door de slang, met gewoon capillair (pvc) gaat dat niet lukken, is veel te stug en zou te snel stuk gaan. @ Wietefras, dat klinkt als santoprene, ik heb hier nu 2 meter, inderdaad behoorlijk prijzig. Is een stuk stugger dan siliconen, maar geloof dat dat wel gaat lukken. Ik laat even weten hoe het werkt...
 3. ekhart

  slangenpomp

  Mijn eerste slangenpomp, de pompen worden aangedreven door stappenmotoren en zijn zo zeer precies te sturen.
 4. Ziip & weetje, bedankt voor de antwoorden. Ik heb nog even verder gezocht en kom uit op 'santoprene', heb even een stukje besteld en ga daar wel even mee testen. @weetje, gebruik je die siliconen dan voor een doseerpomp ? Ik heb standaard siliconenslang, niet veel info over. Ik heb een wat dun slangetje nodig (4/2) of iets in die buurt... Heb ook wel slang die gegarandeerd zuurbestendig is, maar deze is weer veel te stug. Als je een link hebt, graag...
 5. ekhart

  automate

 6. Mensen, Met mijn 3d-printer heb ik een 3-koppige slangepomp ontworpen en geprint. Het doel van deze pompjes is voedingsconcetraat en zuur automatisch toe te voegen/doseren. De pompjes werken zeer nauwkeurig en goed. Echter toen ik hem in het echt inzette bleek na een aantal weken dat de gebruikte siliconenslang niet goed bestand was tegen het voedingsconcentraat. Ik had getest met gewoon water. Omdat siliconenslang tamelijk inert is, was ik er van uit gegaan dat dit prima zou voldoen en eerste testen bevestigen dat ook, Maar het concentraat tast de slang toch aan. Heeft iemand een suggestie / idee wat voor slang ik zou kunnen gebruiken ?
 7. Ik wil niet een spelbreker zijn, maar denk je wel even aan de bouwkundige staat van je huis ? Misschien heb ik het mis, maar ik heb alleen 20cm beton tussen de bg en 1e, ik zou het niet aandurven om daar zomaar een gat van 100 bij 80 in te maken,
 8. ik heb eens een paar van die zelfde dingen op een bord gemaakt. Ik heb geen pieptoon gehoord... Het zou best kunnen dat er binnenin een schakelende voeding zit waar een spoeltje niet goed vast zit. In dat geval zou het redelijk onschuldig kunnen zijn. Maar... je weet het natuurlijk niet. Wel leuk spul die dingen.
 9. gast hou je domme comentaar voor je!! volgens mij weet jij niet waar je mee bezig bent... kweken kan ik wel maar electra laat ik liever aan iemand anders over die er verstand van heeft ivm veiligheid. dus als ik het iemand anders laat aanleggen weet ik niet precies waar ik mee bezig ben?? gast rook je nog een maar hou je comentaar hier voor je!! @ racker,Bedankt voor je hulp ik weet wat me te doen staat! Jep, te beroerd om een paar honderd uit te geven, maar dadelijk wel 20k cashen...
 10. Je hebt gelijk Piet, maar zulke mensen halen het "leuke" er voor mij een beetje af... Geen benul en dan ook nog een ander voor hun karretje spannen.
 11. "kost weer veel tijd en benzine voor hem en mij ook geld" Ja, dat is ook echt een probleem wanneer je 12x 600W hebt... stel je voor dat je je zaken eens goed voor elkaar kreeg en dat dat dan ook nog geld kost zeg. En succes bij het zoeken van 5x 4mm2 in de bouwmarkt... Het is duidelijk dat je precies weet waar je mee bezig bent.
 12. http://www.dcisite.be ...
 13. ekhart

  ledlamp maken

  Ik heb in den beginne ooit eens eentje gemaakt, 506 smd-leds op een pcb van 20x30. De leds had ik gegroepeerd in 3 rood en 1 blauw. Dit leverde het bekende paarse licht. Ik joeg er ca 3A doorheen bij (uit mijn hoofd) ergens rond de 10 V, dus 30W. Ik heb geprobeerd om daar 2 plantjes onder groot te krijgen. Maar dat werd niets. Ik had gewone, goedkope (smd) leds gebruikt. Achteraf bezien geven die toch echt te weinig licht. Als je wat wilt zul je toch wat steviger leds moeten kopen, Nichia, Cree of Luxeon. Maar als je dat doet, en je maakt een serieuze lamp, ben je toch snel meer kwijt dan een HPS-set. Ga er maar vanuit dat dit soort gepionier je weinig tot niets oplevert, anders was de led allang doorgebroken, er zijn immers hele stammen mensen mee bezig. Als je er dan ook nog een 200W ir heater bij wilt doen, is je winst helemaal weg. Nothing beats HPS... nou ja, misschien een plasma, maar die heeft weer een ander probleem. Mijn advies, stop je innovatieve energie in het tweaken van een gewoon hps-verlichte kast en probeer daar zoveel mogelijk uit te halen.
 14. Een goed voorbeeld doet altijd goed volgen.
 15. ekhart

  dimbare vsa

  Quote: stel 10m2 op een gelijk belichtingsniveau is dus 10x evsa= 2000euro of 11x vsa =550euro verschil in kosten is dus 1450euro /Quote Ja, en als je nou gewoon lekker gaat vissen, kun je die 550 ook nog in je zak houden... Heb je mooi 550 euro verdient. En het scheelt ook nog eens 500 euro stroom in de maand. Vette winst.
×
×
 • Create New...