Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Knakie blind

55x pp op mapito onder 4 x 600 watters

Recommended Posts

Mijn 1e kweekverslag is hierbij dus in de maak, niet omdat ik denk dat jullie veel van mij kunnen leren maar eigenlijk meer om veel van jullie te kunnen leren. Er zijn een aantal echte cracks waarvan ik hoop dat ze de moeite willen nemen om te reageren, zeker de mapito specialisen, ga geen namen noemen want ik wil niemand vergeten. En dan is er ook nog een zuiderbuur met zijn super visie op kweken die ik ook wil uitlokken om mijn verslagje te gaan volgen met als resultaat dat ik in de buurt van de door ieder zo gewenste 1 op 1 kan gaan uitkomen, dus monster cola's ;) zoals ze hier genoemd worden.

 

Ga zometeen een fotocamera kopen zodat ik jullie alles kan laten zien, een tip voor een goede betaalbare camera is altijd meegenomen.

 

Set up:

 

1 rommel kamer van ongeveer 3,5 bij 3 omgebouwd tot kweekkamer (benutte kweekruimte 2,5/2,5 dus 6,25 m2 )

Deze kamer gevuld met op de grond een voedingsbak bekleed met vijverfolie zodat er gevoed kan worden van onder af (eb/vloed systeem)

Bij ikea kratjes gehaal van 44 cm lang en 33 cm breed en ongeveer 30 cm hoog, kratjes voor 3/4 gevuld met mapito en per krat aan de onderkant 8 gaten in gemaakt van ongeveer 3,5 cm omtrek. Per krat 4 stekken pp er in.

 

afzuiger een softbox van 1000m3 (hoop dat dit voldoende is)

Filter: carbonfilter van 1500 m3, moet genoeg zijn lijkt me

medium = mapito in kratjes van ongeveer 40 ltr inhoud

4 x lampen Philips HPS 600 watt met spiegelkappen

Aanzuig passief, heb een gat van van cm breed en 20 cm hoog in het luikje boven de deur gemaakt en deze met een rooster afgewerkt. Daarnaast is er nog een flink kier aan de onderkant van de deur aanwezig van 90 cm breed en ongeveer 20cm hoog. Ik hoop dat dit genoeg frisse lucht genereerd? In de hoek direct tegenover de deur staat een ventilator die tijdens de lichtperiode maximaal tussen de stekken en de lampen doorblaast en tijdens de donkerperiode op de laagste stand de lucht laar circuleren.

Afblaas: de flens gemonteerd op een spaanplaat ombouw (lucht en licht dicht) om het raam van 1,20/1,20, welke met haken beveiligd ongeveer 10cm openstaat.

 

De stekken zijn al voorgegroeid en 10 dagen geleden in de kratjes gegaan, nu ff een cameraatje kopen zodat morgen de 1e pics erbij geplaats kunnen worden.

 

Indien jullie opmerkingen of vragen hebben over de set up. please let me know!

 

Groetjes,

Knakie Blind

Share this post


Link to post
Share on other sites

komt er geen licht door die kier onder die deur ??

 

en dat roostertje bovenin is die ook licht dicht ?

 

verder laat maar komen die foto's ;)

 

groeten

 

skunkie

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik maak me een beetje zorgen, je inlaat is dus een strookje onderaan je deur, en een gat in dat bovenlichtje. zit daar een slang op aangesloten die alles verdeelt? of gewoon een gat gezaagd en klaar? je lucht circuleert dan namelijk niet echt lekker. ik denk dat dat rooster ook veel tegenhoud.

Share this post


Link to post
Share on other sites

High...

 

Hoop dat 1000m3 afzuiging genoeg is, had zelf in deze opstelling wel voor het dubbele gegaan (zeker in de zomer wel handig).

 

Maarruh, ben benieuwd naar de picas.

 

Laters ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je heb 4 keer pp per kratje, hoe kom je dan op 55 xmet 6 m2? dit betekend dat er ongeveer 13 a 14 kratjes zijn ?? 13.75 om precies te zijn

 

Snap ik niet helemaal ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

kratjes zullen een heel eind uit elkaar staan, anders snap ik het ook niet.

 

ben wel benieuwd naar de opstelling die ervoor moet zorgen dat er 2,4 Kg van deze 55 plantjes af komt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Boefje

Ik denk niet dat hij met 4 x 600 de gehele ruimte ga belichten, maar 4m2 ofzo

 

 

Ben benieuwd naar de foto`s!

En ook naar de waardes na het spoelen van de mapito.

Welk merk mapito je bebruikt?

Rotterdam ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Altijd leuk een mapito starter ;)

Ben benieuwd naar de opstelling..las alleen dat je gaten onderin je bakken had geboord.

Ik zou toch kiezen om aan de zijkant ook gaten in te boren, zo laag mogelijk.

Als je bakken op vijverfolie staan dan kan het wel eens zijn dat de gaten onderin afgesloten worden, tenzij je een opstaand randje onder je bakken hebt.

 

Gr schenkie

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik denk dat je passieve inlaat veels te klein is,

voor 1000m3 continu te verversen,

 

maargoed, dit kun je zelf eens goed testen door te kijken of er teveel onderduk aanwezig is,

trek je bodemzeil ,z/w op de wanden bol naar binnen ? dan zul je je inlaat moeten vergroten totdat er een minimale onderdruk aanwezig is,

zodat de stank wel afgezogen wordt en er toch genoeg frisse lucht naar binnen wordt gehaald.

 

succes,

Share this post


Link to post
Share on other sites
Altijd leuk een mapito starter ;)

Ben benieuwd naar de opstelling..las alleen dat je gaten onderin je bakken had geboord.

Ik zou toch kiezen om aan de zijkant ook gaten in te boren, zo laag mogelijk.

Als je bakken op vijverfolie staan dan kan het wel eens zijn dat de gaten onderin afgesloten worden, tenzij je een opstaand randje onder je bakken hebt.

 

Gr schenkie

 

en als dat opstaande randje te hoog is, gaat dat van onderaf watergeven ook problemen geven. maargoed er zal wel over nagedacht zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ superskunk en amnees

De kier onder de deur laat wel wat licht door maar aangezien de ombouw van de voedingsbak dit licht tegenhoud is er geen directe lichtval op de plantjes. de kier is overigen geen 20 cm hoog zoals eerder gemeld maar 2 cm en 90 cm breed, ik heb hem bewust niet dicht willen maken om wat extra verse lucht inlaat te creëren.

De lichtinval door het rooster boven de deur wordt weggenomen door een handdoek welke tijdens de donkerperiode er voor gespannen wordt. Dit levert misschien wel wat inlaatverlies op maar beter dan directe lichtinval op mijn slapende dames lijkt me. Zit zelf nog te denken om een houten paneel aan de binnenkant van de deur te monteren en daar 3 kleine flensjes op de monteren en voorzien van een aantal meters slang welke dan op de verschillende plaatsen in mijn hok de lucht uitblazen voor een betere verdeling. nu wordt de lucht door dit rooster aangezogen en door de kier onder de deur en door een ventilator over het hok verdeeld.

 

gallery_21491_9858_236634.jpg

 

gallery_21491_9858_2326263.jpg

 

gallery_21491_9858_1790785.jpg

 

gallery_21491_9858_376759.jpg

 

@ good shepperd

Idd ik heb dezelfde zorgen, op sommige plaatsen in mijn hok komt de temperatuur direct onder de lamp, op mapito hoogte gemeten net boven de 30 graden. Maar dr zit geen beschermend kapje over de meter dus weet niet of dit wel helemaal betrouwbaar is.

 

@boefje

idd staan er ruim 13 kratjes op die oppervlakte

@Amnees, ik heb idd gekozen voro wat ruimte tussen de planten, wellicht had ik wat langer moeten voorgroeien dan ruim 1 week. Die 2,4 kilo is een utopie, zeker gezien het feit dat alles niet super is ingedeeld. Ik hoop minimaal 1,5 kilo te gaan halen.

Voor de opstelling van de kratjes hieronder weer een pica

 

gallery_21491_9858_1052008.jpg

 

Irezumi1

De mapito zat in witte zakken, aangeschaft bij mijn favoriete shoppie de kast in Rotjeknor, weet niet welk het merk het is, het valt me wel op dat deze mapito veel lichter is qua kleur en een andere samenstelling heeft dan de mapito die ik eerder heb gezien. Ken jij de verschillen hiertussen?

Waardes na het spoelen waren ec tussen 0,6 en 0,8 en de ph was door het kraantjeswater opgelopen tot ruim 7,4. Daarna ingewaterd met ec van 1,2 en ph van 5,5. Na de 1e voeding beurt kwam er als drain terug e.c 1.4 en ph 6,1

 

gallery_21491_9858_1150391.jpg

 

 

@Schenkie

De kratjes hebben verhoogde hoeksteunen waardoor er makkelijk water onderdoor kan lopen, ook heb ik gaten aan de zijkanten geboord, zij het wat kleiner dan de gaten aan de onderkant. Commentaar altijd welkom, Zie pica

 

gallery_21491_9858_87918.jpg

 

@Tim

Idd staat het zwartwitfolie wat als wandbekleding is gebruikt tijdens de lichtperiode wanneer de afzuiger richting maximaal draait enigzins bol. Heb echter weinig alternatieven voor meer aanvoer. Graag je commentaar

 

Hieronder nog wat pics van de opstelling, de plantjes en de gebruikte voeding.

 

 

gallery_21491_9858_1355090.jpg

 

gallery_21491_9858_1500545.jpg

 

gallery_21491_9858_312139.jpg

 

gallery_21491_9858_1748001.jpg

 

gallery_21491_9858_2560124.jpg

 

Vandaag dag 10 van de bloei wordt er voor de derde maal voeding gegeven. Aangezien de laatste drain een ec van 1.4 met een ph van 6,2 had ben ik van plan wederom voeding aan te maken met een ec van 1.3 en een ph van 5,6.

Ondanks het feit dat de kratjes nog zwaar aanvoelen is mij verteld om toch gewoon voeding te geven. De vorige keer was dit ook het geval maar desondanks dat leek het erop dat de dag na het geven van de voeding er een groeispurt plaats vond. ben benieuwd of dit deze keer weer zal gebeuren.

 

Sommige plantjes lijken wat lichter van kleur te zijn, het valt mij op dat dit met name plantjes zijn in het midden van de ruimte, dus de planten die van 2 lampen wat licht meekrijgen ivm de overlap waar ik niet aan kan ontkomen. Kan dit zijn door teveel licht of wellicht teveel warmte ivm de overlap van de lampen of heeft dit te maken met te weinig aanvoer van verse lucht?

 

Kom maar op met jullie commentaar, kan het hebben!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ff wat tips....

 

.HAAL DE VSA VAN DE HOUTEN PLANKJES AF EN BEVESTIG DEZE OP EEN NIET BRANDBAAR MATERIAAL.

.Bevestig de voedingskabels naar de lampen fatsoenlijk zowel bij de vsa als lampen.

 

en je verse luchttoevoer is echt veels te klein, met een beetjes geluk behaal je nu maar 200m3 toevoer ;)

als je de handdoek weghoudt......

 

plaatse een grooter rooster of gebruik een mechanische toevoer ... ANDERS ZUL JE I.I.G NOOIT 1OP1 HALEN..

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tim

Ik zal de houten plankjes bekleden met een brandwerende isolatie of een alluminium plaat, ivm evt. stroom geleiding neem ik aan dat een brandwerende isolatie de voorkeur heeft? De kabels ogen idd wel wat rommelig maar zijn wel veilig aangesloten en geaard. Ik zal de kabels met ty-rips bundelen.

 

Gisteravond de dames weer tot de enkels in de voeding gezet. Voeding aangemaakt op ec 1.4 en ph 5,6, de drain gaf aan ec 1.4 dus dat is prima onder controle en ph 6,4 daar zit nog al wat verschil in t.o.v. de voeding maar blijft volgens mij binnen acceptabele normen. Wat doet een ph van 6,4 beter of minder t.o.v. de ideale 5,8 op plantjes die net 12 dagen in de bloei staan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

tip 1:zet een wasknijper op je neus, pak een rol tape, plak wat tape op je mond met een gaatje van 1 mm om door te ademen.

 

hoe voelt dit?

 

tip 2:over die trafo's en eigenlijk het hele elektronica gedeelte, zorg dat dit in orde is anders brand je hok nog uit.

 

alweer bijgekomen van tip1?

 

't is jammer dat ik 2 weken geen foto's kan maken anders kon ik je laten zien hoe ik een berg lampen koel dmv 1 bovenlichtje boven de deur.

 

ik heb 2 grote flensen op de achterkant geschroefd, 2 ronde gaten gezaagd, 2 slangen erop geschoven die de lucht in het hok verdelen. aan de voorkant heb ik een plaat hout precies op maat gemaakt tussen het kozijn in, deze zit met een pianoschanier bovenaan vast. deze staat gewoon open, maar mocht er iemand op de koffie komen dan klap ik dat raam dicht (lees enkel in noodgeval!) en dan schuif ik ergens anders weer een schot open zodat de afgevoerde lucht circuleert in het hok.

je kunt van de buitenkant absoluut niets vermoeden wat er in die kamer aan de gang is. die cm onderaan je deur zou ik dicht maken. dorpel ervoor leggen en met tochtband dicht maken, aan de achterkant van de deur wat rubber zodat er 0,0 licht doorheen komt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry hoor maar als je dit allemaal ziet pfffffffffffff niet best.

Het ziet er echt uit alsof je het ff in een uurtje inmekaar heb gerommeld.

Geen enkele stroomkabel vast gelegd.

 

Gebruik je wel adereind hulsen? Lampen aan een kettingwaslijntje :D

Haast dubbel gevouwen stroomdraden bij het kroonsteentje van je vsa.

 

Wortels nestelen zich vooral aan de randen van de bakken en houden niet van licht, wat je nu dus wel heb.

Sommige bakken zijn half gevuld en dus sneller leeg gedronken als andere.

Dikke bochten in je afblaas, scheelt veel afzuig kracht.

 

Nee niet echt een voorbeeld voor andere kwekers :D

Zal vast wel wiet aankomen, maar voor de rest ;) ;)

 

Gr Irezumi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nog een paar tips

 

Die doorzichtige kratjes zijn niet heel slim, haal kartjes van action die zijn wel handig en niet duur...

 

Uhm onder je VSA kan je dakbedekking of dergelijke leggen..

 

En onder je kratjes kan je eventueel ook pvc buizen neer leggen zodat het water wat makkelijker terug loopt wel die grijze en niet die gele

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey,

 

ik ben wel niet zo ervaren, maar ik had het als volgt gedaan als ik jou was.

 

onder die vsa's kun je eventueel ook een tegel leggen. brand niet en geleid geen stroom.

 

voor die kabels. kun je die niet netjes langs een plaat bevestigigen of iets dergelijks? dan heb in ieder geval trek ontlasting, en liggen je kabels niet te dicht tegen elkaar.

als die kabels allemaal in de knoop komen te zitten en warm worden krijg je denk ik een goede fik in dat hokje, en dat zou niet de bedoeling zijn.

 

en luchtaanvoer, daar heb ik me mijn eerste kweekje dik op verkeken hoe belangrijk dat nog kan zijn.

het gemene eraan is, je plant overleeft wel, maar zal nooit echt dikke toppen kunnen schieten als de lucht die er is niet goed is.

 

kijk maar wat je ermee doet.

 

in ieder geval veel succes.

 

munsterman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je had een frame van 2/3-en (44x67mm) moeten maken en daar al je spullen aan moeten hangen.

 

Ik hoop voor je dat je er niet slaapt en al helemaal dat er geen kinderen wonen, 1x een lamp die valt of je afzuiger die naar beneden komt en je hele toko fikt af. Dat duurt heel veel keren 1,5kg voordat je dat terugverdiend hebt.

 

Wiet kweken is leuk maar doe het veilig, als je klaar bent met dit rondje, breek de hele handel af en bouw het netjes of laat het doen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

veel hoeft er niet meer gezegd te worden lijkt mij omdat de andere het al hebben

aangegeven. Maar wil je ook inderdaad zeggen dat dit niet al te best is en het

waarschijnlijk een stuk beter kan. verder in ieder geval veel succes hoop toch voor

een goede oogst voor je. En ik zou als ik jouw was zeker wat met de adviezen doen

die worden gegeven.

 

groetje rodney

Share this post


Link to post
Share on other sites

owjah, voor de lampen om die op te hangen kun je het best eassyrollers nemen.

 

als dat er even niet in zit, denk ik dat een stuk ketting van de gamma ook wel voldoet.(kost bijna niks die ketting)

 

groeten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Met een beetje schaamrood op mijn kaken toch maar de moed verzameld om met mijn verslag door te gaan. Zoals aan het begin van mijn verslag al aangegeven maak ik dit verslag puur en alleen om van te leren en pretendeer ik zeker niet dat anderen hier een voorbeeld aan moeten nemen. Hopelijk zal dit wel het geval zijn als ik alle aanmerking heb verbeterd voorzover dat deze ronde nog mogelijk is. In ieder geval bedankt voor de kritiek en tips. Ik ga dit weekend zeker een aantal punten aanpassen.

Ik hoop dat ik in ieder geval ook nog tips over de plantjes en de voeding ga krijgen en niet alleen kritiek op de set up. Ik heb inderdaad 2 linker handen en heb wat te makkeijk over het bouwen van een hok gedacht. Laten bouwen lijkt me lastig aangezien ik mijn hobby liever stil hou. Dus hierbij de belofte dat na het weekend er foto;s komen van de set up om het één en ander veiliger te maken en de lucht toevoer te verbeteren.

 

Gisteren weer een voedingbeurt gegeven, de ph bewust laag gehouden op 5,5 aangezien de laatste drain een ph van 6,3 aangaf. De ec waarde nog een keer op 1,4 maar aangezien ik de plantes wat aan de licht kant vind zal ik de ec waarde wat opschroeven. Kan dit in 1 keer van 1,4 naar 1.8 of is een tussenstap verstandiger? Ik zit nu op dag 13 van de bloei en de bloemvorming is gisteren op gang gekomen. Plantes zien er over het geheel genomen wel gezond uit maar zijn met gemiddeld 35 cm wellicht wat aan de korte kant? Daarom de lampen iets verhoogd zodat ze wellicht nog iets sneller doorgroeien.

 

Hier nog wat foto's, graag krijg ik ook op de plantes/ec waarde/ph waarde, kritiek, positief of negatief geen probleem ik heb nu toch al heel wat voor mijn kiezen gehad.

 

Hou ze groen en kom maar op met de kritiek,

Knakie

 

gallery_21491_9858_193846.jpg

 

gallery_21491_9858_2321150.jpg

 

gallery_21491_9858_2101205.jpg

 

gallery_21491_9858_2125422.jpg

 

gallery_21491_9858_82965.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

dan heb ik toch nog 1 vraag hier: wat is er mis met het ophangen van de lampen aan kettingen? ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@panjaabie

 

Mijn inziens niets het is alleen minder gemakkelijk met het verstellen

ten aanzien van easyrollers. Mijn inziens de beste combinatie

easyrollers met metalen spankabels die worden verankerd in de muur

doormiddel van een plug. Dit is zo ontzettend sterk dat je er gewoon

met je hele gewicht aan kan hangen.

 

@knakie blind

 

hehe ik dacht al toen ik de reactie las, die komt nooit meer terug.

maar is alleen maar goed als je kritiek kan incasseren en er wat

mee doet. Dan heb je al tien punten voor op al die eigewijze

lamlullen die alles denken beter te weten. Je bladeren aan de

onderkant beginnen al redelijk geel te trekken zo te zien lijkt me

wel een puntje om effe je aandacht aan te besteden.

 

groet rodney

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Knaakie

heyy kritiek is niks mis mee ;) daar kan je alleen maar van leren.

Maar als je weet dat je in een leerfase zit had je beter eerst met 1 lampje kennen beginnen.

Je ec en ph waardes zijn zoals je ze aangeef goed, ec moet je elke keer (week) met een 0,1 a 0,2 verhogen normaal.

Maar ec 1.4 zou voor dit stadium goed moeten zijn, als je te hoog gaat krijg je meer problemen dadelijk.

Je hebt wel een serieus beginned probleem, zoals je ziet aan je bladeren.

 

Als het niet aan je waardes lig want zoals je aageef zijn die goed, dan moet het misschien aan je luchttoevoer liggen.

Is de inblaas en afzuig al goed in balans nu?

Die doorzichtige kratjes zou ik ook vervangen volgende ronde er komt licht bij je wortels.

 

 

@Dr Rodney

Volgens mij hebben de eigenwijse lamlullen wel gelijk, dus zo eigenwijs is het niet ;)

Je geeft ook zelf aan dat hij de adviezen op moet volgen??

Hij kan er alleen maar van leren :D

Easyrollers werken met lichte kapje zoals deze niet goed, die schieten dan terug omhoog.

Wel is geprobeerd?

 

@Knakie

Indd gewoon doorgaan en beetje bij beetje alles aanpassen, komt vanzelf goed dan!!!!

Knijp de mapito onderuit de bak eens uit en meet de waardes eens, het terug gepompte water is een indicatie maar niet echt nauwkeurig.

 

Gr Irezumi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...