Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

s3quattro

Strafblad ?

Recommended Posts

heheh, ben ik stiekem ook wel benieuwd naar! :D

 

Antwoorden voor Nederland EN Belgie aub :).

Ik denk eigenlijk zelf dat de procureur dat zal beslissen.... denk ook dat het van de omstandigheden (aftappen, eigen gebruik etc) wel kunnen doorwegen. Als je een gewone boete krijgt dan komt het normaal gezien niet op een strafblad... Maar ik denk dat je mits je onder de 40 planten en eigen gebruik enzo en niet aftappen en geen overlast veroorzaakt, dat je wel een boete krijgt... Maar of het strafblad komt???

 

Misschien weet A.S. Grow hier wat van?

 

Of mensen met ervaringen van gepakt worden?

 

Goeie topic voor de rest. Hoewel hier heus wel al ergens geschreven staat, is het misschien handig dit nog eens boven te brengen!

 

Boks

 

Domi

 

EDIT: Je kan misschien ook eens naar het "buro" gaan, en het daar vragen... ben je teminste zeker :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

hahaha dat zou een mop zijn :D

 

Maar je ziet toch nooit in de kranten verschijnen : Man betrapt op het telen van 7plantn (nederland)/ Man betrapt op telen van 2 planten(belgie) ?

 

Dit betekend welliswaar niet dat ze er niet zijn, maar soms zie je kwekers met 75 planten ofzo, bijwie dat gewoon de apparatuur wordt vernietigd, en ze krijgen een boete (vaak is er in deze gevallen ook sprake van stroomdiefstal). En dan jah, dan denk ik dat ze van 7 resp 2 planten zich niet veel zullen aantrekken...

 

Dus in de wet staat: 6 (nederland) en 1 (belgie). ... Maar of ze bij minimale grotere hoeveelheden iets op je strafblad zetten lijkt me stug....

 

Maar helaas is dit nog geen antwoord :) ik zal wat verder zoeken.

 

Boks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry ganjamens... dacht dat je 6 planten in nederland en 1 in belgie bedoelde :D.

 

Ja... in princiepe schijnt het verboden te zijn als je een lamp gebruikt.... Maar wat verwacht de overheid dan van ons? Dat we allemaal 6 bomen van planten in onze tuin zetten? Voor de 'organisaties'? Dan kunnen we toch beter 6 lowryders onder een lampie zetten? is in ieder geval beter voor eigen gebruik.

 

In het algemeen denk ik dat er nogal veel factoren in meespelen, en je het niet louter op lampen of planten kunt steken of je een strafblad krijgt...

 

Maar logisch lijkt : hoe meer lampen en planten, hoe groter de kans :).

 

ok, nu naar bed :)

 

Boks,

 

Domi

Share this post


Link to post
Share on other sites

goede vraag, dacht er laatst ook aan.

 

wel heb ik dit gevonden (hier)

gaat meer over de boete of gevangenisstraf maar ook goed te weten.

 

DE TEELT VAN CANNABIS

 

Hennep wordt veelvuldig geteeld voor de winning van marihuana (wiet). Hier ga ik in op de illegale teelt van hennep (cannabis). Dit onderdeel bevat gepubliceerde beleids-regels van het Openbaar Ministerie, welke door mij zijn bewerkt of van commentaar zijn voorzien. (Zie: www.om.nl) Mede door de aanwezigheid van growshops zijn veel burgers op de hoogte van de mogelijkheden van hennepteelt. De teelt van hennep komt dan ook steeds vaker voor.

 

Definitie hennepteelt

Telen

Beroeps- en bedrijfsmatige teelt

Zaadwinning

Hoeveelheid plantmateriaal

Niet bedrijfsmatige teelt

Teelt van cannabis en de milieuwetgeving

Teelt van cannabis en de belasting

Strafmaat

Definitie hennepteelt

 

De teelt van cannabis ziet op het gehele productieproces. Dit betekent van stekje tot wiet. Niet alleen de teelt van wiet, maar ook de teelt van hennepstekken behoort tot de strafbare cannabisteelt. Ook de handel in hennepstekken is strafbaar. Dit geldt ook voor hele kleine stekken, die gewoonlijk nog relatief weinig werkzame stof (THC) bevatten. Ieder deel van de hennepplant, waaraan de hars niet is onttrokken, valt onder de werking van de Opiumwet. Dit ongeacht het THC-gehalte van de plant. De wetgeving en de jurisprudentie is op dit gebied duidelijk.

 

 

 

Telen

 

Op 21 april 1999 zijn enkele wijzigingen van de Opiumwet in werking getreden. Een van de wijzigingen betrof de introductie van het "beroeps of bedrijfsmatig handelen in strijd met een van de in artikel 3, eerste lid onder B gegeven verboden", alsmede de introductie in die verboden van het bestanddeel "telen".

 

Uit een in maart 1998 afgeronde procesevaluatie van de richtlijn Opiumwet van 10 september 1996, gebaseerd op de Opiumwet zoals deze luidde voor de hiervoor genoemde wijzigingen, kwam naar voren dat in het land verschillend werd omgegaan met toen onder het bestanddeel "aanwezig hebben" gehan-teerde begrippen als kleinschalige en grootschalige bedrijfsmatige teelt van nederwiet. In die richtlijn werd naast het aantal planten gewerkt met indicatoren om de professionaliteit van de teler te bepalen. Voor de strafeis werd een koppeling gelegd tussen het aantal aangetroffen planten en het aantal oogsten per jaar. In de praktijk pakte die koppeling niet altijd rechtvaardig uit.

 

 

 

Beroeps- en bedrijfsmatige teelt

 

Onder vigeur van de nieuwe wettelijke regeling gaan deze aanwijzing alsmede de richtlijn voor straf-vordering Opiumwet softdrugs uit van twee situaties: er is sprake van ofwel beroeps- of bedrijfsmatige teelt, ofwel geen beroeps- of bedrijfsmatige teelt.

 

Voor de bepaling of van beroeps- of bedrijfsmatig handelen sprake is en de mate daarvan, kan worden aangeknoopt bij een aantal indicatoren. Deze indicatoren zijn genoemd in bijlage 1 bij deze aanwijzing.

 

Bij een hoeveelheid van 5 planten of minder wordt aangenomen dat er geen sprake is van beroeps- of bedrijfsmatig handelen. Deze situatie wordt gelijk behandeld als de situatie waarin wordt geconstateerd dat sprake is van een geringe hoeveelheid, bestemd voor eigen gebruik. In die gevallen volgt sepot met afstand, met als motief "gering feit". Sepotcode: 40

 

Een andere wijziging van de Opiumwet hield verband met de invoering van een verhoogde strafmaat voor beroeps- en bedrijfsmatige hennepteelt. Op grond van het aangepaste artikel 11 van de Opiumwet behoort onderscheid te worden gemaakt tussen de normale veel voorkomende c.q. hobbymatige teelt en beroeps-of bedrijfsmatige teelt.

 

Voor de goede orde: onder teelt worden hier, behalve telen in de taalkundige zin van dit woord, ook verstaan de andere in artikel 3 eerste lid onder B van de Opiumwet genoemde handelingen.

 

 

 

Zaadwinning

 

In het in werking getreden besluit van 19 maart 1999 tot wijziging van het Koninklijk Besluit van 18 oktober 1976, houden de uitvoering van artikel 3a, eerste lid van de Opiumwet, is geregeld dat de verboden van artikel 3, eerste lid onder B van de Opiumwet niet gelden voor hennep die kennelijk bestemd is voor de winning van vezel of de vermeerdering van zaad voor de productie van hennepvezel, met dien verstande dat de uitzondering van het verbod om te telen slechts geldt voorzover de teelt plaatsvindt in de volle grond en in de open lucht.

 

Met deze wijziging is justitie verlost van veel bewijsproblemen. Voor 21 april 1999 deden henneptelers vaak een beroep op "zaadwinning". Zij stelden zich dan op het standpunt dat hun activiteiten niet strafbaar waren, omdat zij geen wiet teelden, maar zaden.

 

 

 

Hoeveelheid plantmateriaal

 

Ook bij telen is de hoeveelheid plantmateriaal van belang bij de afwegingen rond opsporing en vervolging. Het ligt in de rede om voor de teelt een toegespitste regeling te hanteren omdat levend plantmateriaal al snel de gewichtsgrens van 5 gram zal overtreffen.

 

Prioriteit ligt bij de beroeps/bedrijfsmatige teelt. Bij de vaststelling van hetgeen beroeps/bedrijfsmatige teelt is, spelen de volgende factoren een rol:

 

de schaalgrootte van de teelt:

ode hoeveelheid planten; in ieder geval meer dan 5;

ohet soort perceel waarop geteeld wordt.

 

 

indicatoren met betrekking tot belichting, ver-warming, bevloeiing, etc. (opgenomen in bijlage 1);

de rol van de verdachte: is er bijvoorbeeld sprake van het gedurende langere tijd investeren in het Indien wordt voldaan aan meer dan twee punten, genoemd in de lijst indicatoren met betrekking tot de mate van professionaliteit, zoals opgenomen in bijlage 1, gaat de richtlijn voor strafvordering Opiumwet, softdrugs, uit van een hogere beboeting. Uit de richtlijnen wordt al gauw duidelijk dat in de ogen van justitie al zeer gauw sprake is van professionele hennepteelt.

 

 

 

Niet bedrijfsmatige teelt

 

In geval van teelt van niet meer dan 5 planten wordt aangenomen dat sprake is van niet beroeps/bedrijfsmatige teelt. Bij dit aantal mag worden aangenomen dat het een teelt uitsluitend voor eigen gebruik betreft. Er volgt in dat geval bij ontdekking politiesepot met afstand. De teler dient bij ontdekking dus wel afstand van zijn hennepplanten te doen. Niet bedrijfsmatige teelt van een geringe hoeveelheid voor eigen gebruik heeft, indien de verdachte volwassen is, geen prioriteit. Teelt door minderjarigen behoort steeds te leiden tot een strafrechtelijke reactie.

 

 

 

Teelt van cannabis en de milieuwetgeving

 

Bij de illegale productie van hennep kan sprake zijn van overtreding van de Opiumwet, maar ook van overtreding van de Wet milieubeheer of andere milieuwetten.

 

De Wet milieubeheer verplicht tot het hebben van een vergunning voor het oprichten en/of in werking hebben van een inrichting die nadelige gevolgen voor het milieu kan veroorzaken. (art. 8.1, eerste lid, jo. art. 1.1, derde en vierde lid).

 

Vooraf dient van geval tot geval te worden bezien of er redenen zijn om (ook) op basis van milieuwetgeving op te treden. In de afweging dient ook betrokken te worden de schaarse capaciteit van milieudiensten en het gerechtelijk laboratorium. Het driehoeksoverleg is het geëigende forum om hierover afspraken te maken.

 

 

 

Teelt van cannabis en de belasting

 

De fiscale behandeling wijkt af van de strafrechtelijke. De belastingdienst heft geen BTW over de handel in wiet (marihuana) en hashish. Heffing van BTW over binnen de Europese Unie absoluut verboden zaken (drugs en vals geld) is namelijk niet toegestaan.

Ondanks het feit dat nergens in de Europese Unie de handel in hennepstekken is toegestaan, wordt over deze handel in Nederland vaker BTW geheven. De belastingrechter merkt hennepstekken (vooralsnog) niet aan als verdovende middelen en staat toe dat de belastingdienst het algemene tarief heft. Grow-shophouders die handelen in hennepstekken zijn over hun winst Inkomstenbelasting/Premie volks-verzekeringen verschuldigd. Over hun behaalde omzet hennepstekken dienen zij Omzetbelasting (BTW) af te dragen. Omdat geen enkele leverancier een factuur zal uitreiken, wordt de BTW geheven over het bedrag van de omzet (dus zonder rekening te houden met de inkoop).

 

Sinds 1 januari 1997 is de belastingdienst niet langer neutraal. Zij heft weliswaar belastinggelden over alles wat god en wet verboden heeft, maar aan de kostenzijde is de neutraliteit in de Wet op de Inkomstenbelasting opgeheven. Indien de grow-shophouder na afdracht van belastingen door de strafrechter wordt veroordeeld wegens de handel in hennepstekken kan de belastingdienst de kosten die verband houden met het misdrijf waarvoor hij is veroordeeld bij de winst tellen. Stel dat de growshophouder in zijn boeken heeft gemeld dat hij voor 1.000,-- gulden stekken heeft ingekocht en dat deze voor 1.250,-- heeft verkocht, dan bedraagt zijn bruto winst 250,-- gulden. Wordt hij echter door de strafrechter veroordeeld voor het verhandelen van de ingekochte stekken, dan wordt in het jaar van de veroordeling 1.000,-- gulden bij zijn winst geteld. De kosten van de inkoop wordt dan ineens winst.

Voor alle duidelijkheid merk ik op dat ook wiettelers over hun opbrengsten Inkomstenbelasting/Premie volksverzekeringen zijn verschuldigd.

 

 

 

Strafmaat

 

Op 10 september 1996 werden door het College van Procureurs-Generaal richtlijnen inzake het opsporings- en strafvorderingsbeleid strafbare feiten Opiumwet vastgesteld. De hennepteelt komt in deze richtlijnen in bijlage B onder III aan de orde. Ik citeer: "Opzettelijk aanwezig hebben (telen of kweken)."

 

Het uitgangspunt/criterium is de hoeveelheid eindproduct. Het aantal aangetroffen planten, de grootte ervan, alsmede het aantal oogsten per jaar kunnen dienen als indicatie voor die hoeveelheid.

 

A tot 5 planten: politiesepot (met afstand)

B van 5 tot 10 planten: € 22, 69 per plant (bij recidive: € 34,03 per plant)

C van 10 tot 100 planten: € 56,72 per plant en/of ½ dag per plant

D van 100 tot 1000 planten: 2 - 6 maanden + max. € 11.250,--

E meer dan 1000 planten: 6 maanden - 2 jaar + max. € 11.250,--

 

Op 21 april 1999 is de maximale gevangenisstraf voor de beroepsmatige hennepteelt verhoogd van maximaal 2 jaren tot maximaal 4 jaren. De maximale geldboete is verhoogd tot € 45.000,--.

 

Bovenstaande richtlijnen zijn op 2 november 2000 komen te vervallen. Op die datum zijn nieuwe richtlijnen in werking getreden, welke op 27 december 2000 zijn gepubliceerd in Staatscourant nummer 250. Aan de hand van deze richtlijnen kan in Opiumwetzaken de eis van de Officier van Justitie ter terechtzitting vrij nauwkeurig worden berekend. Justitie heeft voor dit doel een voor een ieder toegankelijk computerprogramma ontwikkeld. Dit zogenoemde “Beslissing Ondersteuning Systeem” treft u op deze site onder “overige publicaties” aan.

 

Het valt op dat de ruimte om hennepteelt af te doen middels een transactie (het betalen van een geldsom ter voorkoming van strafvervolging) is toegenomen. In de “boeteregeling Opiumwet softdrugs” wordt met betrekking tot softdrugsdelicten opgemerkt dat daarbij meer ruimte bestaat om de economische aspecten te belichten. Op deze wijze kan het Openbaar Ministerie veel teeltzaken afdoen zonder tussenkomst van een strafrechter.

 

Ondanks het feit dat het Openbaar Ministerie gewoonlijk de richtlijnen hanteert, moet worden geconstateerd dat de strafoplegging in drugsdelicten nog steeds aanzienlijke verschillen vertoont. Dit is enerzijds ook logisch als we bedenken dat de strafrechter rekening houdt met de persoonlijke omstandigheden van de verdachte teler. Kweekte hij uitsluitend uit winstbejag of kweekte hij voor eigen gebruik? Is hij eerder met politie en justitie in aanraking geweest, met andere woorden was hij een gewaarschuwd mens? Heeft het opleggen van straf vanwege bijzondere omstandigheden een extra leed toevoegend effect? Verklaarbaar of niet, de voorzitters van de gerechtshoven en de rechtbanken hebben afgesproken te streven naar meer eenheid in het opleggen van straffen. De gemaakte afspraken zijn als zogenoemde “oriëntatiepunten voor de zittende magistratuur” gepubliceerd in het Nederlands Juristenblad van 13 oktober 2000 en zijn tevens te vinden op de website www.rechtspraak.nl. Ik citeer:

 

Het gaat hier om het min of meer bedrijfsmatig, in ieder geval met een zekere professionaliteit, kweken van hennepplanten in ruimten zoals bijv. een huis of een loods met als doel de verkoop van de geoogste planten. Bovendien moet het dan gaan om een verdachte die hiervoor niet eerder is vervolgd en die niet in georganiseerd verband handelt. Uitgangspunt bij het hanteren van deze oriëntatiepunten is dat het financieel voordeel is of wordt ontnomen en dat de apparatuur is of wordt onttrokken aan het verkeer.

 

50 -100 planten: € 900,-- boete.

100 - 500 planten: 6 weken gevangenisstraf.

600 - 1000 planten: 12 weken gevangenisstraf.

Daar waar hierboven gesproken wordt over gevangenisstraf moet worden bedacht dat “first offenders” in plaats daarvan gewoonlijk een werkstraf opgelegd krijgen.

 

De eis van de Officier van Justitie kan met behulp van het BOS/Polaris systeem berekend worden. U kunt het programma bij "overige publicaties" downloaden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Duidelijke taal lijkt me

Bedankt voor deze info!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik weet dat je bij politie sepot geen strafblad krijgt,dus dan maar 5 bomen onder 4x600 watt betaald ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

High s3quattro,

 

Bij de gegevens van het strafblad gaat het om de Wet Justitiele en Strafvorderlijke Gegevens.

 

Hierin staat hoelang misdrijven in je strafblad blijven staan;

En welke overtredingen afhankelijk van de hoogte van de boete ook voor vijf jaar zichtbaar blijven.

 

Zolang je geen (strafrechtelijke) boete krijgt ben je in beginsel goed bezig. En zolang je binnen de rechterlijke norm van vijf planten blijft zitten en de planten afdraagt als Justitie daarom vraagt, dan kun je ook geen boete hiervoor krijgen. (wel verklaren dat het voor eigen consumptief recreatief gebruik is. Bij geneeskundige gebruikers gelden andere normen)

Natuurlijk wel onder voorwaarde dat geen sprake is van stroomdiefstal, overlast, e.d.

 

Toch komt ook in die laatste gevallen een notitie in je strafblad voor het feit dat je "verdacht was van een strafbaar feit".

Deze notities hebben alleen (nu nog) geen effect in het dagelijks maatschappelijk verkeer.

 

Deze eerder genoemde wet geeft in artikel 35 ook het verband tussen het strafblad en de verklaring van goed gedrag weer. Alleen natuurlijk wel weer in juridische termen.

 

Groeten uit Eindhoven,

 

AS Grow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Staat daar nu echt tot 5 planten?

Dat betekent dus dat je dr maar 4 mag hebben

Vanaf 5 kun je bij ontdekking dus dokken

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zie toch een halve dag cel straf per plant als je er tussen 10 - 100 planten hebt. Hoe realistisch is dat eigenlijk? Stel je hebt 30 plantjes en betaald gewoon de stroom. Dan lijkt me toch niet dat een rechter je gaat veroordelen tot de max straf of cel straf uberhoud? Voor eigen gebruik uiteraard.

 

Asgrow?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Staat daar nu echt tot 5 planten?

Dat betekent dus dat je dr maar 4 mag hebben

Vanaf 5 kun je bij ontdekking dus dokken

 

Ja is niet echt helemaal duidelijk :blink:

Zou je vol vertrouwen bezig zijn , ben je uiteindelijk nog strafbaar !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is toch allemaal zo krom als een hoepel :blink:

 

12 Bomen onder 1800 watt wort dus minder bestraft dan

25 onder 1 600 wattertje ?????????

 

Greets G4A :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

High Silver en andere lieve rakkers,

 

Tja,

De weledelgestrenge heer Beckers maakt zich zo wel verdacht van het zo gewraakte gegoogled juridisch advies. Iets wat we ook op dit forum tegenkomen maar die uurtarieven zijn waarschijnlijk lager.

 

De tekst is niet alleen een achterhaalde tekst aangezien de Opiumwet sinds die tijd meerdere wijzigingen en verzoeken tot wijzigingen heeft gehad maar (en dat is het kwalijke) de tekst is geen zelf geschreven interpretatie van de betreffende regeling maar een kopie van de site van het Openbaar Ministerie voor justitiabelen.

 

En zoals we al vaker hier geopperd hebben, de site van het Openbaar Ministerie is natuurlijk geen juridische bron. De weledelgestrenge heer Beckers had natuurlijk beter zelf de regeling goed door kunnen nemen en een niet zo gekleurde interpretatie als het OM kunnen neerzetten. Dan was het ook niet zo slordig overgekomen met een overgenomen verwijzingen naar een bijlage zonder toevoeging van die bijlage

 

En zoals wel vaker gebeurt in deze internet-zoekfunctie-copy-paste cultuur worden zo schrijffouten tot waarheden gebombardeerd.

 

Dus wees maar gerust.

De strafbaarstelling begint bij zes planten.

Alle kweken met vijf planten of minder worden als niet strafbaar voor de dader gezien.

Ook onder lampen.

 

Alleen bij kweken met meer dan vijf planten is het kweken onder lampen een strafverzwarende omstandigheid.

 

Wees blij met deze maatstaf.

Door het aantal planten te beperken in plaats van het aantal lampen tot 1 bijvoorbeeld te beperken bestaan voor ons, de kwekers, veel meer mogelijkheden.

We moeten alleen verstandig van de ruimte gebruik weten te maken.

 

Dus inderdaad vijf planten onder vier lampen is niet strafbaar.

En 12 planten onder 1 lamp is wel strafbaar.

 

Lijkt me toch niet zo'n moeilijke keuze.

 

Groeten uit Eindhoven,

 

AS Grow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is misschien ook wel makkelijk om te weten dat je bij ontdekking van je hokkie ook wel eens een regeling kan treffen met de desbetreffende officier van justitie. Soms zien ze er heilin om je direct een boete op te leggen en dan komt het niet eens voor.

 

Dit heb ik zelf 2maal aan den lijve mogen onder vinden.

Dus dokken en klaar. Je moet natuurlijk wel je mond open durven doen en de betreffende personen aan spreken.

 

Tis maar een tippie. Dan gaan ze naar mijn weten op een aparte stapel, maar daar zal Asgrow denk ik meer van weten/7

 

 

Gr ert

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kweken voor eigen gebruik

In geval van teelt van niet meer dan 5 planten wordt aangenomen dat sprake is van niet beroeps/bedrijfsmatige teelt. Bij dit aantal mag worden aangenomen dat het een teelt uitsluitend voor eigen gebruik betreft. Er volgt in dat geval bij ontdekking politiesepot met afstand. De kweker dient bij ontdekking dus wel afstand van zijn wietplanten te doen.

 

Ook bij telen is de hoeveelheid plantmateriaal van belang bij de afwegingen rond opsporing en vervolging. Het ligt in de rede om voor de teelt een toegespitste regeling te hanteren omdat levend plantmateriaal al snel de gewichtsgrens van 5 gram zal overtreffen.

 

Bij de vaststelling dat het bedrijfsmatige teelt is, spelen de volgende factoren een rol:

- De schaalgrootte van de teelt

- De hoeveelheid planten (meer dan 5)

- De proffesionaliteit waarmee gekweekt word: belichting, verwarming, bevloeiing, etc.

 

Ik denk zelf hoe je opsteld en mee werk.

dat dat ook mee speelt in je straf of geld boeten

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kweken voor eigen gebruik

In geval van teelt van niet meer dan 5 planten wordt aangenomen dat sprake is van niet beroeps/bedrijfsmatige teelt. Bij dit aantal mag worden aangenomen dat het een teelt uitsluitend voor eigen gebruik betreft. Er volgt in dat geval bij ontdekking politiesepot met afstand. De kweker dient bij ontdekking dus wel afstand van zijn wietplanten te doen.

 

Ook bij telen is de hoeveelheid plantmateriaal van belang bij de afwegingen rond opsporing en vervolging. Het ligt in de rede om voor de teelt een toegespitste regeling te hanteren omdat levend plantmateriaal al snel de gewichtsgrens van 5 gram zal overtreffen.

 

Bij de vaststelling dat het bedrijfsmatige teelt is, spelen de volgende factoren een rol:

- De schaalgrootte van de teelt

- De hoeveelheid planten (meer dan 5)

- De proffesionaliteit waarmee gekweekt word: belichting, verwarming, bevloeiing, etc.

 

Ik denk zelf hoe je opsteld en mee werk.

dat dat ook mee speelt in je straf of geld boeten

 

 

Lekker met 5 planten onder 4 1000 watters dan !!!

 

Zegt beckers ook dat je dan niks hoeft te vrezen ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...