Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
suffie63

Tweede Kamer Wil Growshop Verbieden

Recommended Posts

Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt een voorstel van het CDA voor een verbod op growshops. In een growshop worden allerlei benodigdheden voor het telen van wiet verkocht.

 

Volgens CDA-Kamerlid Van Haersma Buma zijn de winkels onderdeel geworden van de georganiseerde wietteelt en -handel geworden en moeten ze daarom uit het straatbeeld verdwijnen. Zijn voorstel wordt gesteund door de VVD, de PVV, de ChristenUnie en de SGP.

 

De belangenorganisatie van growshops ziet niets in een verbod. Daarmee zou de growshopondernemer alleen maar in de criminaliteit worden gedrukt.

 

bron

[balk]Games en pooiers trouwens ook[/balk]

Edited by suffie63

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gaat ze nooit lukken.

Het idee is water naar de zee dragen.

99% van de onderdelen zijn ook via andere wegen te verkrijgen dan een growshop.

Daarbij zal het de prijs van de wiet opvoeren, waardaar het (nog) aantrekkelijker wordt een wietje te kweken, dus de "misdaad" zal het hier zeker niet ten goede komen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

of het ze niet gaat lukken betwijfel ik, de paddo is toch ook gelukt al zijn ze op de moment nog te verkrijgen.

het is idd zo dat die spullen via een andere weg te verkrijgen zijn, ze kunnen het ons wel lastiger maken alles te vinden wat we nodig hebben.

een verbod op alle benodigheden zie ik idd niet gebeuren.

ons geliefde groen gaat dan schandalig duur worden en de kriminaliteit gaat ook enorm stijgen.

wat gaat het volgende zijn?

verbod op coffieshop's?

dit zijn allemaal gevolgen van die klote eu.

de europese regeringen kikken er nu eenmaal op mensen hun plezier af te nemen!!!!!

 

 

welkom in de eu nederland......

 

groeten uit belgie (waar de regering altijd al tegen plezier is geweest en waar de corruptie heerst!!!)

Edited by lysergic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wanneer gooien we die tweede kamer eens op slot?

 

Het is een broedplaats van "virus-achtige" ideën bedacht door totaal incompetente mensen!!!

Ik voel dat we steeds dichter tot de climax komen, de climax waarbij het volk het niet meer pikt!!! Ik hoop het in ieder geval van wel.

 

Op basis van welke informatie maken ze zulke beslissingen eigenlijk en zijn ze dat verplicht te openbaren? Want op mij komt het over alsof ze al die pieterluttige wetjes invoeren op basis van rare gevoelens in de onderbuik en niet op wetenschappelijke onderzoeken.

 

Neem nou bijvoorbeeld de controle op soft-drugs in het verkeer. Elk onderzoek wat er naar verricht is heeft een uitkomst in het voordeel van de blower, dus waarop baseren hun het op dat het "gevaarlijk" is? Als ze dat niet kunnen beargumenteren dan kan je daar toch ook niet mee weg komen? Of zijn we in dit land al zo diep gezakt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ach weer heerlijk populistisch gelul dit... We verbieden de Growshop en er is nooit meer handel in Wiet of Stekken. :) Je moet toegeven dat ze zo ook het harddrugs probleem opgelost hebben, je verbied het en je ziet nergens meer een drugsdealer. ;)

 

Hetgeen wat mij wederom steekt zijn de media :o

 

De media typt alles keurig over en meld het als nieuws. Haalbaarheid? Achtergronden? Nee joh :nerd daar doet de gemiddelde journalist niet meer aan. Kost moeite, zijn ze te lui voor...

 

 

Growshop verboden, dan noemen we het toch een binnen-tuinshop... De spullen die een growshop verkoopt zijn allemaal 100% legaal, behalve natuurlijk de gloeilamp. Natuurlijk heb je er mensen bij zitten welke ook illegale handel erbij doen, stekken / wiet enz... Maar dit zijn duidelijk illegale bezigheden en hebben op zich niet met de "normale" spullen van een GS te maken, deze zijn namelijk bij een gemiddeld tuincentrum ook te koop...

 

 

PS

 

Laten we de gewelddadige games ook maar verbieden http://www.nu.nl/news/1333901/55/Kamer_wil...dige_games.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik heb tog al de schijt met politiek dus ook met die 2e kamer..

dan kan je ook slagersmessen verbieden, die kan ik ook gebruiken om iemand mee dood te steken :nerd

 

van mij krijgen ze dus weer niks anders dan m'n middelvinger..

 

in dit land moet en zal je je laatste cent nog met de overheid delen.. ze kunnen er niet tegen als je zelf iets kleins onderneemt om je waakvlam aan te houden terwijl de overheid met een brandslang staat te blussen, ze maken de mensen zelf blut door alles duurder te maken dus moet je ook niet kijken als de mensen wat extra's verdienen.

weg met de politiek.. weg ermee!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

word de welkoop ook verboden ?

daar verkopen ze ook aarde en mest stoffen en potten en andere kweek spulen

 

nuttloos dit :S

waar gaat het heen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stelletje alcoholisten daar in de regering, zuip je maar lekker te pletter.

 

Jullie hersenen zijn toch al aangetast, dus de rest zo spoedig mogelijk ook.

 

Doei...................

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vergelijk het altijd maar heel heel lang geleden.

 

Je had vroeger van die rovers en boeven die hele dorpen plat brandde en hele volkeren uitmoorden vrouwen verkrachtte om aan meer rijkdom roem en geld te komen.

Als je rijk was had je niets te vrezen en was je waarschijnlijk de baas van de plunderaars.

 

Dit gebeurd nog steeds maar dan op een (Nette manier), want je MOET wel geld afstaan anders maken ze je leven een hel.

En als je wel geld in de tegenwoordige tijd hebt, heb je vrienden. enz enz enz.

Dit land is verziekt van idd regeltjes, de media, en die idioten met slappe knieén in Den Haag. Het grote schorem, totaal KANSLOOS.

 

We zitten allemaal maar op de bank stoned te wezen maar als je kijkt naar hoe door en door rot dit landje is verbaasd het me dat we allemaal nog zitten,. en niets doen,... Pfff. Dat zou wat worden als wiet/een jointje roken straks ook uit den boze wordt.

 

Dit gaat natuurlijk niet gebeuren want anders wordt er weer geschiedenis geschreven, maar dan ¨De Nederlandse revolutie¨

 

Ik weet niet of iemand het snapt maareh ,... ik ben het kwijt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Growshop verbieden, lekker boeiend, begin je toch een tuincentrum :nerd .

 

Het is onrealistisch, onverantwoordelijk, ondoordacht, dom, suicidaal en vooral naïef om growshops te verbieden.

 

 

Vandaag nog hoorde ik ook dat de wiet steeds sterker wordt, dat is een zege, niet slecht. Dan hoef je minder in je jointje te proppen aka minder teer in je longen te pompen.

 

Dan ook van die naïeve mensen die beweren dat wiet een gevaar is voor de samenleving en bladiebla je kent het wel. Hardroepers zijn poepeters zeg ik dan maar weer. De mensen die het hardste om een verbod schreeuwen zijn de christenhonden of mensen die zelf een wietplant niet kunnen onderscheiden van een tomatenplant en in de realiteit vaak zelf verslaafd zijn aan een ander veel heftiger middel als alcohol. Deze zwaar bevooroordeelde mensen hebben vaak nog niet eens zelf een jointje gerookt en mogen wat mij betreft het spreekverbod opgelegd krijgen.

 

Een ieder die ooit een jointje heeft gerookt en de onderzoeken leest weet dat het in ieder geval minder schadelijk is dan alcohol en een goede manier is om te stoppen met roken. En toch zijn er mensen die er boos over kunnen worden. Hoe zat het ook alweer (suffie?!) Handelingen 26 Vers 18 ?!

 

Gaar. Maar die growshops gaan niet zomaar weg. Al vind ik wel dat een growshop waar men vuurwapens ed draagt gewoon gesloten moet worden.

 

En het argument dat growshops wiet inkopen? So WHAT. Is er één politicus die mij een direct en eerlijk antwoord kan geven op de vraag waar de coffeeshop zijn wiet dan vandaan moet halen ? Nee, nou hou dan je mond er over en gedoog het gewoon. Net legaliseren, gewoon gedogen. Dat is prima.

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dan open je toch een winkel voor "tuin benodigdheden" zag er zelfs laatst een in de buurt van antwerpen kon je zo ook alles kopen voor de cannabisteelt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

de grootste oorzaak is denk ik die gristelijke partijken die in dit kabinet zitten. denken dat verbieden helpt... bevorderd alleen maar de criminaliteit. het zijn net struisvogels met de kop in het zand: "nu het verboden is zien we het niet meer op straat... dus wordt het niet meer gedaan... achterlijk volk die gristenen. als het aan hun lag dat de kerk nu nog steeds macht had zoals vroeger leefden we nog in de middeleeuwen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wij (kwekers) zijn maar een heeeeeel klein deeltje van de bevolking... ze kunnen het zo verbieden, en 99 % van de rest van de bevolking kan het geen haar schelen.

 

Klopt wel , we noemen het dan gewoon , tuincentra ofzo, maar.....

 

ik woon in belgie, en elke keer ze hier een Growshop proberen te openen... duurt het nooit lang, en hij is ook dicht....

ze vinden altijd wel iets hoor om de zaak te sluiten.

 

 

ZeMeC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Achja, 30k handtekeningen is genoeg om een voorstel te moeten herzien.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het probleem in België is dat de simpele zielen die een growshop willen beginnen hun vitrine altijd volzetten met rasta-asbakken, waterpijpen en andere 'parafernalia'. Als ze eens nuchter zouden zijn en gewoon het kweekmateriaal zouden verkopen en daarrond niks zou de politie ze niks kunnen maken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

in belgië was er eens een reportage over waar de growshop je een winstmarge voorschotelde naargelang je ruimte. Zij deden al het werk voor jou, al hetgeen nodig was is een ruimte ter beschikking stellen zodanig dat ze daar kunnen kweken. Ze verzekeren dan een opbrengst van de winst.

Coffeeshops zal men altijd kunnen bevoorraden, al was het maar met buitenlandse illegale wiet. Daarvoor heb je growshops niet nodig. Voor eigenkweek is dat nuttig maar als ze eigenkweek illegaal maken is dat ook al overbodig omdat het dan niet meer mag.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nou omdat de tweede kamer vind dat de growshops van nu zich steeds meer in criminele kringe vertonen vind ik gek , je bent altijd namelijk crimineel als je wiet kweekt het word gedoogd wa meteen wilt zeggen dat je wel zeker de wet heb ovetreden, als dit nieuw voor ze was dan zijn ze wel heel dom :nerd

 

growshops verkopen.... artikelen .... aan wie word verkocht ..... de klant wat dot die klant.... iets kweken wat niet mag

 

 

las trouwens dat gloeilampen niet vrkocht mochten worden ????? van stylloos die zei zoiets dat wist ik niet eensleg me dat is alsublieft uit ????? of iemand anders die het weet???

 

ovrigens kunnen ze gamma, praxis, en alle supermarkten ook wel sluiten zij verkopen ook spullen waarvan ze weten dat het niet voor een legaal werkje gaat zoals .... supermarkten kun je gewoon 10 gasflessen kopen raar wt doet die daarmee???? zijn aansteker vullen :o kom nou dan weten ze echt wel dat daar iets niet klopt hoor

 

kan het weten heb zojuist een paar flessen gehaald of ingredienten om een dikke bom te maken kan e ook gewoon halen bij de supermarkten. een beton schaar is te koop bij elke doe het zelf zaak duzz tsjaa die kunne wat mij betreft ook sluiten

 

 

allemaal gelul

 

 

greetzzz

Share this post


Link to post
Share on other sites

@my, helemaal gelijk in jongen. Je kan in de supermarkt, DA-drogist, tuincentrum alles halen om de tweede kamer of ieder ander gebouw op te blazen. Je moet het alleen willen. En de regering probeert die richting in ook alles te verbieden terwijl dat absoluut kut is voor de mensen die serieus om willen gaan met dat soort dingen.

 

Als je daar meer van wilt weten, zoek maar eens op keesthemad bij google :nerd.

 

@maeva, tuurlijk kun je buitenlandse wiet verkopen, maar dat wil niemand, iedereen wil nederwiet want dat is sterker en fijner.

 

T is gewoon weer een of ander jankidee net als met de paddo's, het waait wel over.

 

En anders schieten de nieuwe tuincentra als paddestoelen uit de lucht.

Share this post


Link to post
Share on other sites

formcartoon_4708_acb7d702f3fced5d6b11f6b7fe0b4bb7f0a5549d.gif

 

zwakke cartoon, maar toch wel ontopic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze kunnen er tog niks tegen doen

 

het is een netwerk, en het zit diep DIEP geworteld in de nederlandse bodum. :o

 

ik vind wel dat als er stekjes en wietplantages achter de GS's zitten dat ze die mogen sluiten ze weten immers zelf dat het niet mag.. Je bent van te voren bewust van de strafbare feiten en tog pleeg je ze.

Dat is het risico van het vak :)

 

Maar een beetje kamerlid met enig gezond verstand (die niet bestaan) weet dat dit er tog never nooit niet doorheen komt want ze kunnen de shops niet straffen die zich wel aan de regels houden.

 

De politiek roept en doet maar, maar het enige wat ik zie is dat de samenleving alleen maar meer naar de klote gaat.

 

CDA..... Communistische Doelloze Achterlijken :nerd

PvdA..... Partij v/d Alcoholisten :)

Groen Links... Een joint roken doe je met links ;)

 

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is dus waar... dat de gevestigde orde in Nederland (de regerende partijen) samen met hun kompanen de illumanitati, de Bilderberg-groep de "burger" hun wil kunnen opleggen, mits dit snode plan doorgaat. Wat komt er dan.... ? komt de "Inquisitie" terug ? Die we nog kennen van ver vroeger... Die "ons soort" mensen gaat "aanpakken" .... brrrr... de rillingen lopen me nu al over m'n rug.... Tot die tijd.... maar veel kweken, en een extra vrieskist aanschaffen :nerd

Share this post


Link to post
Share on other sites

echt schandalig dat ze nu growshops willen gaan verbieden. Ze denken echt dat alleen maar wietteelers spullen in een GS kopen voor reuzeplantages. Ik ben overlangs met mijn vader (wat zelf niet rookt en niet echt pro wiet is maar graag zijn groententuintje heeft) naar een GS geweest waar hij tot mijn verbazing zelfs met een hoop spullen naar buiten ging. Potten, aarde, voeding en helemaal niet voor wiet te kweken.

 

Dus mijn point, waarom een GS verbieden? Het zijn gewoon gespecialiseerde tuincentra, meer niet. Maar het is gewoon zo dat de wietkweker graag fatsoenlijk materiaal heeft om te kweken en daarom niet altijd naar de gewone tuincentra's gaat.

 

En hier in belgie is het ook niet veel beter.

 

gtz chuck

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kamer wil verbod op growshops

29 november 2007, 12:33 (22 reacties)

 

AMSTERDAM - De Tweede Kamer wil een verbod op growshops. Volgens een meerderheid van de kamerleden zijn de shops een verlengstuk van de illegale wietteelt. Amsterdamse growshopeigenaren zijn verontwaardigd.

 

Bekijk video: Smalband/Breedband

 

Bekijk video: Smalband | Breedband

 

 

 

http://www.home.nl/nieuws/binnenland/artikel/00340271

 

hier een filmpje

 

:nerd :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuincentrum, alles voor het buiten kweken van planten op amateurkwaliteit. Het liefst overal leuke kleurtjes op om net een paar euro meer te kunnen vragen.

 

Growshop, alles voor het binnen en buiten kweken op topkwaliteit van alle soorten planten, hoeft niet mooi te zijn, als het maar werkt.

 

Dat is ongeveer het verschil, ohja, bij growshops komen veel wietkwekers, hmmm bij tuincentra ook... RAAR HE.

 

Kees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

met of zonder growshops

 

blowen en kweken blijven we toch :spliff:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...