Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Dame Blanche

Grondverbeteren(outdoor)

Recommended Posts

Guest elmanito

Waarom vanuit Nederland als in België ook volop meststoffen kan krijgen.Een ander merk dat ze daar hebben is Osmo.

 

Dit product van Aveve is ook goed te gebruiken als vervanging voor cocos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok bedankt voor de adviezen, ik zal zeker is zien of ik van Osmo het 1 en en het ander kan vinden :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mensen, het mag misschien een domme vraag zijn maar als ik het niet vraag weet ik het niet. :rolleyes2:

 

Kijk Dame Blanche spreekt over gebruikt aarde en cocos voor het verbeteren van je plantgat. Ten eerste je hebt toch de kans dat er aarde wordt geleverd die al voeding bevat, als je er dan nog de mest korrels aan toevoegt krijg je niet alleen een goed bodemleven maar ook overbemesting is het niet?

Ik ben van plan een kleine guerilla te doen en ik heb niet de tijd en budget om apperatuur te kopen om alle waardes te gaan meten. :(

 

Is het voor mij niet het makkelijkste om stekgrond met kippenkorrels en beendermeel op te waarderen, of toch maar die universele grond kopen met perliet in, deze is speciaal voor rozentuinen. Ik heb dit topic redelijk doorgelezen en vind geen duidelijkheid.

 

Ook vraag ik mij af hoe groot ik plantgaten moet maken voor een autoflower, 50m2 lijkt me wat veel. ik zou graag dutch passion hun super autoflowers willen testen dus ik vermoed dat een serieus gat wel een vereiste is.

 

De persoon die mij gouden advies kan geven zal ik eeuwig dankbaar zijn! Dan kan ik aan mijn guerilla verslag verder werken :jump:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moggu Peer,

 

Een gouden tip? Degene die ik je kan geven is dat veel van de grondstoffen al aanwezig zijn op je stek. Al dat slepen met spullen is niet nodig imo. Zo gebruik ik zelf nooit aarde uit zakken. Die zit vol met veen ook overigens. Gestolen uit het oostblok waar ze de mooiste veen gebieden afgraven om bij ons in de tuin te gooien. Ja daag! :wave: Onze eigen veengebieden worden met hand en tand verdedigt, al hebben we het meeste ook al verkloot alhier.

 

 

Plantgaten voor autos kan je misschien wel iets kleiner maken maar een plangat van 50 x 50 x 50 cm is mooi toch? Weinig werk en mooi resultaat.

 

Wat je verder in een plantgat kan gooien is wat bodemschimmels, ik gebruik rootgtow? Oersteen meel zoals eiffelgold en als je toch wilt gaan sjouwen dan wat wormencastings. Maar die kun je ook zelf creëren door wat kippenmest in te graven. Die wormmenmest is vooral voor de structuur, mineralen en fyto nutrienten. Als je iets anders wilt voor je structuur wat luchtiger te maken dan kan je ook cocos gebruiken. Ik neem dit jaar zelf de cocopeat, die is al gecomposteerd en gevoed.

Ben benieuwd wat het gaat worden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miramar,

 

Je advies is heel goed maar het ligt niet heel eenvoudig, ten eerste de plek waar ik wil beginnen staat vol met naaldboompjes dus vermoedelijk zure grond dus ik zal met grond moeten zeulen. Dan het 2de nadeel is dat ik in Belgie woon, hier vind je bijna geen nuttige grondverbeteraars als oersteen en wormenmest. Kort geleden heb ik wel hier foto' s gepost van kalk, beendermeel en koe/kip korrelmest, dit zijn de enige goeie stoffen die nuttig blijken voor een eigen samenstelling te maken. De vraag is alleen welke grond ik best gebruik want ik snap niks van alle samenstellingen hier in de boerenbond, ik weet alleen dat universele grond zwaar bemest is dus wat is een beter alternatief voor dit? Ik dacht stekgrond gezien dit bijna voedingsvrij, of mik ik nu naast de plee?

 

Bestellen op internet is geen optie want thuis willen ze niks weten van rokertjes kweken, dat ik smoor vinden ze al erg genoeg hihi :likken:

 

Bedankt voor de snelle reactie, hopelijk zal ik gauw meer weten en kan ik mijn guerilla verslag verder zetten :dribble:

 

groetes Sterke Peer

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

Osmo & DCM hebben steenmeel in hun assortiment.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kippemest korrels zijn slow release dus dat maakt niet uit of je bemeste grond neemt.

 

het ligt altijd aan wat voor grond je hebt op je spot of je moet gaan slepen of niet. Een bboomknuffelaar als miramar moet je verder niet te serieus nemen. Ahhhhh zielig voor dat veen huilie huilie.

 

Slechte grond of bomen in de weg moet je je nooit door laten tegenhouden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahh dat moest ik weten, dan ga ik mij dit allemaal aanschaffen. Binnenkort update in mijn guerilla topic dus hierbij zijn jullie uitgenodigt om af en toe is te komen kijken En moesten jullie 1 of andere beginnersfout ofzo opmerken trek dan aan de alarmbel elke commentaar word met open armen ontvangen.

 

Voor de rest bedankt Dame Blanche voor het recept en de andere voor het advies. kzal er 1 roken op het succes dat komen gaat :dribble:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja die Jhonny dat is me er 1 hoor. Probeert mij als bomenknuffelaar belachelijk te maken door wanneer ik net lekker met een boom sta te knuffelen zo weet je wel. Komt ie aan en HOPPA, zo omver. Met zn kettingzaag op zijn motofiets. En dan is ie weer weg en roept nog iets van, alle bomen moeten wijken voor de mensen. Nou hij doet maar. Go Jhonny GO.

De rest van ons weet heus wel het belang van bomen rond onze planten. Om nog maar niet te spreken over het belang van bomen in het algemeen en dat er bijna nergens meer een boom tot wasdom uit kan groeien. Het gaat allemaal om mensen zoals jhonny, met ze grote zak.

 

@ Peer, Neem je toch die Cocopeat als vulling. Die is iets van 6/7/7 ongeveer. Niet te hoog dus denk ik. Je kan ook voor de plagron cocos gaan, zag ik vandaag nog langskomen in een ander topic. Heb je iets van 50 liter voor 6 euro online verkrijgbaar. Die is helemaal neutraal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn reactie was wat overtrokken waarvoor mijn excuses.

 

Maar ik ben nog steeds van mening dat je je niet door een paar bomen of struiken moet laten tegen houden. Er waaien elk jaar tienduizenden bomen om, die paar boompjes die wij neerhalen is er niets bij. Wij planten er ook nieuw groen. En ja met een heel egoïstisch doel, maar voor mij heiligt het doel de middelen.

 

Maargoed ontopic weer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zou graag alle middelen gebruiken die jullie opnoemen. Maar om het toch nog eens duidelijk te maken: ik ben volledig afhankelijk van de boerenbond in mijn dorp. Dit omdat ik ten eerste geen auto heb, en gezien ik nog thuis woon kan ik ook geen grote hoeveelheid zakken laten leveren want dan gaan er vragen gesteld worden die ik niet wil/kan beantwoorden :thumbsdown: Ik kan wel aan mij kweek buddy vragen of er bij hem geleverd kan worden maar daar reken ik niet op. Indien het toch boerenbond wordt ga ik waarschijnlijk kiezen voor universele grond en deze mengen met gedoogde koe/kip mest, en misschien nog beetje beendereer erdoor dit geeft fosfor en stikstof. Dan om de boel wat luchtiger te maken doe ik er geëxpandeerde klei korrel erdoor. Ik ga bij de keuze van de universele grond er opletten dat de npk verhouding rond de 7-7-7 ligt. Is dit naar jullie mening een goede mengeling? :excl:

Moest ik online plagron producten kunnen krijgen dan zou ik kiezen voor allmix deze is goed voor de gehele cyclus volgens plagron.

Btw ik laat mij niet tegenhouden door de begroeiing rond mijn spots, ik heb er straks een aantal naaldboompjes uit geschupt en overgeplant om een open plek te krijgen. Meer zon = meer opbrengst :icecream:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naaldbomen horen niet in NL, behalve jeneverbes. Tis je vergeven Sterke Peer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neerhakken die bende, maai 'm neer! Die boom brengt geen moer in het laatje, ja een stapel brandhout of een Ikea snipperhout kast of een schorspad!

Waar een boom eervol sneuveld zullen tientalle planten herreizen uit de assen waar je veel meer plezier mee zult beleven!

Die boom staat graag zijn plekje af, hij was toch al rot dus levensgevaarlijk ook nog erbij. Zit je lekker water te geven breekt die boom af, dus als je je leven lief bent.. Let niet op het vogelennest wat erin zit en knal die trekzaag d'r in en laat de heerlijkheid van het zonlicht dat de grond raakt zege vieren!

 

haha :P

 

Kon 't niet laten Miramar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hihi die boompjes zitten niet zo diep geworteld dus ze om doen is verspilde moeite, gewoon met wortels uit trekken en mee beginnen gooien :whistle: Ik heb er zo een stuk of 20 over het terrein verspreid was een goede uitlaadklep voor mijn frustraties :likken: Maar umm hebben jullie geen feedback over mijn samenstelling? Ik wil niet weer het groentje van het jaar zijn dat zijn guerilla om zeep helpt met een slechte zelfgemaakte mix ofzo :thumbsdown: Btw geeft gedroogde mest (dus geen korrel) van kippn en KOEIEN ok een slow release?

 

groetjes :showoff:Peer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja das mooi onderbouwd Canna, het begint te wennen.

 

Kon het ook niet laten, :whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jij moet niet zo lief zijn voor de bomen, misschien hoef je je centjes dan niet meer aan dure wiet in de shop uit te geven zoals ik lees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

<p>

Naaldbomen horen niet in NL, behalve jeneverbes. Tis je vergeven Sterke Peer.

De grove den (ook wel pijnboom genoemd) is een naaldboom die in Nederland van nature groeide. Ook de larix, eveneens een naaldboom, is een inheemse boomsoort. Voor het onderscheid tussen diverse naalbomen bestaat een ezelsbruggetje dat ziet op de naalden. Spar = Solo, enkelvoudige naaldgroei, Den = Duo, dubbele naaldgroei en Larix = Legio, meervoudige naaldgroei. Dat heb ik geleerd bij de padvinders.

Edited by Xtreme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jij moet niet zo lief zijn voor de bomen, misschien hoef je je centjes dan niet meer aan dure wiet in de shop uit te geven zoals ik lees.

 

Hij koopt mijn product Johnny dus wees aardig tegen 'm, daar mot ik 't van hebbuh! :P

 

Nee was maar gein miramar, maar een boompje meer of minder wat maakt dat nou uit, is toch maar aangeplante troep.

Dan kan je dat ook over al het zielige onkruid zeggen. En over de bacterien die we dood trappen met elke

stap die we maken, das toch zielig allemaal?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Xtreme, grove den van nature in NL?? Dan lijkt me vrij sterk.

 

Canna, Ja natuurlijk is het zielig, iedereen kappen met lopen.

 

Maar goed, mijn punt is duidelijk en iedereen is het met me eens dat bomen kappen een beetje vreemd is. Staat nog een hogere boete op als een beetje wiet in de bosjes laten groeien. Een grote boom betaal je al snel een paar duizend euro schadevergoeding. En het valt toch op, een afgezaagde stomp precies naast je plantjes.

Dan zou ik toch ff wat beter nadenken en plannen van tevoren.

Ik zaag ook weleens een tak weg voor wat licht maar hele bomen, nee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je de bast inzaagt rondom dan snij je de plantsappen af. Dit zie je ook in bossen wel eens als je aan 't struinen bent dan hebben ze een aantal keer volledig rondom de bast ingezaagd totdat het hout is berijkt dus alle vezels rondom het hout dienen afgesneden te worden, want dat is eigenlijk de boom, het hout dient enkel ter versteviging. Dan hou je een mooie nette kale boom over.

 

Probeer maar eens voor de gein dan blijft de boom staan maar sterft af en dan heb je enkel een paar dooie takken in de lucht hangen en die blokkeren het zonlicht niet, maar wel een beetje camo vanuit de lucht.

 

Zo doe ik 't tegenwoordig, dit doe je in de winter of enkele weken voordat je naar je spot gaat, geen blaadjes meer die het licht blokkeren.

Je smeert de wonden een beetje aan met modder en zand en klaar is kees.

 

Een dode boom is niet zo opvallend als een boom die opeens weg is.

Edited by cannabusinesss

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ga ook geen bomen van 10 mtr of zo omhakken maar meer de wat jongere boompjes in een paar jaar geleden gepland bos perceel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

aaaaaaaaaaaa, wij hebben hier te maken met een aloud en zeer bekend phenomeen. Het misverstand, no worries, story of my life

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...