blowke 151 Posted February 26, 2020 55 minutes ago, kevin112 said: En al pleur je 100 18 liter potten onder een lamp maakt geen ene kut uit. Je blijft ten alle tijden gebonden aan je waarde in µmol m-2 s-1. Dus maar ik ben wel klaar met dit zakje oproken en volgende kweek draait alweer Ah oke,dat wist ik niet ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
kevin112 20 Posted February 26, 2020 Maar jongens een discussie heb ik geen problemen mee maar als er gedaan wordt alsof ik een of andere randebiel ben die halfnatte wiet in een zak duwt en weegt dat irriteert me vrij snel. Als jullie het verslag hebben gevolgd zou je beter moeten weten 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
blowke 151 Posted February 26, 2020 Idd kerel,daar heb je wel gelijk in, je hebt een mooie zak wiet, geniet ervan Quote Share this post Link to post Share on other sites
vakman 4,595 Posted February 26, 2020 2 hours ago, kevin112 said: Als jullie het verslag hebben gevolgd zou je beter moeten weten Want dat loopt over van professionaliteit? Quote Share this post Link to post Share on other sites
vakman 4,595 Posted February 26, 2020 2 hours ago, Kluns said: Want ik merk dat jij snel geïrriteerd raakt Gast... Quote Share this post Link to post Share on other sites
kevin112 20 Posted February 26, 2020 2 minutes ago, vakman said: Want dat loopt over van professionaliteit? Nee dat geeft aan dat ik niet vandaag begonnen ben dipshit 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
vakman 4,595 Posted February 26, 2020 1 minute ago, kevin112 said: dipshit Je moet eens naar de winkel gaan en een stuk touw kopen, kun je er een langer lontje aan maken... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kevin112 20 Posted February 26, 2020 1 minute ago, vakman said: Je moet eens naar de winkel gaan en een stuk touw kopen, kun je er een langer lontje aan maken... wat verwacht je dan als je telkens alleen cynische opmerkingen plaatst....? als je geen aanvulling of inhoud hebt houd gewoon stil. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vakman 4,595 Posted February 26, 2020 Ik plaats wat ik wil, gast... Die onzinverhalen van jou wordt ook niemand wijzer van Quote Share this post Link to post Share on other sites
kevin112 20 Posted February 26, 2020 1 minute ago, vakman said: Ik plaats wat ik wil, gast... Die onzinverhalen van jou wordt ook niemand wijzer van niet mee eens, en je plaatst idd wat je wilt dat merken we allemaal. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Xaim 1,750 Posted February 26, 2020 Ik zeg hier ook even wat, dan doe ik er ook nog toe! Gr, X Quote Share this post Link to post Share on other sites
kevin112 20 Posted February 27, 2020 22 hours ago, Xaim said: Ik zeg hier ook even wat, dan doe ik er ook nog toe! Gr, X geen probleem , ik zal gewoon hier verder posten met de nieuwe kweek net zo handig voor diegene die het interessant vinden en volgen welkom . Quote Share this post Link to post Share on other sites
FoolOnTheHill 1,676 Posted February 27, 2020 On 2/26/2020 at 3:57 PM, kevin112 said: ...alsof ik een of andere randebiel ben... Dat moet zijn: randdebiel. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kees A 1,163 Posted February 28, 2020 Je kunt nog wel sneller drogen. Leg het in de oven en zet hem op 40 graden. Dan is het binnen een paar uur wel droog. Alle smaak ook weg, maar het is wel droog! Quote Share this post Link to post Share on other sites
kevin112 20 Posted February 28, 2020 4 hours ago, Kees A said: Je kunt nog wel sneller drogen. Leg het in de oven en zet hem op 40 graden. Dan is het binnen een paar uur wel droog. Alle smaak ook weg, maar het is wel droog! ik weet dat snel drogen smaak en geur verpest daarom laat ik em normaal ook langer aan de tak zitten, denk dat dat het probleem is geweest Quote Share this post Link to post Share on other sites
FoolOnTheHill 1,676 Posted February 28, 2020 14 hours ago, Kees A said: Leg het in de oven en zet hem op 40 graden. Dan is het binnen een paar uur wel droog. Dat geloof ik niet. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zwemvis 422 Posted February 29, 2020 (edited) Dat ligt aan de luchtsnelheid. v + T = d maar even serieus, ik ben het vitten een beetje beu hier. Mijn tante ging een half uur in de tuin in de zon zitten en mijn moeder moest een uur onder zo'n plastic kap met een feun er aan. Dat was het verschil tussen twee continenten. Wiet kun je dus ook op honderd manieren drogen. Edited February 29, 2020 by Zwemvis Quote Share this post Link to post Share on other sites
kevin112 20 Posted February 29, 2020 9 minutes ago, Zwemvis said: Dat ligt aan de luchtsnelheid. v + T = d maar even serieus, ik ben het vitten een beetje beu hier. Mijn tante ging een half uur in de tuin in de zon zitten en mijn moeder moest een uur onder zo'n plastic kap met een feun er aan. Dat was het verschil tussen twee continenten. Wiet kun je dus ook op honderd manieren drogen. Nou er is wel bewezen dat langzamer drogen bevordelijk is voor de smaak en geur van wiet maar toch ziet ruikt en smaakt hij net als shopwiet en zijn de toppen knoerhard dus heb geluk gehad. Enige wat het kan zijn geweest is dat er toch te veel circulatie in de tent is geweest dus dat hij Drooggeblazen is. Normaal laat ik em langer aan de takken zitten volgende keer doe ik dat weer wel. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kees A 1,163 Posted February 29, 2020 (edited) Mijn reactie was niet als vitten bedoeld. Ik bedoelde het meer als dat je drogen inderdaad op vele manieren kunt doen, maar dat 'droog krijgen' niet het ultieme doel is. Dus het was eerder een waarschuwing aan de lezers van het topic. De discussie of drogen aan de tak beter is, of voor een betere smaak zorgt... die zag ik al vaak voorbij komen. Maar geen idee of dit invloed heeft op de smaak. Het zal misschien het droogproces iets vertragen omdat er meer vocht 'weggewerkt' moet worden. Maar dat kun je ook op andere manieren bereiken. Edited February 29, 2020 by Kees A Quote Share this post Link to post Share on other sites
kevin112 20 Posted February 29, 2020 10 minutes ago, Kees A said: Mijn reactie was niet als vitten bedoeld. Ik bedoelde het meer als dat je drogen inderdaad op vele manieren kunt doen, maar dat 'droog krijgen' niet het ultieme doel is. Dus het was eerder een waarschuwing aan de lezers van het topic. De discussie of drogen aan de tak beter is, of voor een betere smaak zorgt... die zag ik al vaak voorbij komen. Maar geen idee of dit invloed heeft op de smaak. Het zal misschien het droogproces iets vertragen omdat er meer vocht 'weggewerkt' moet worden. Maar dat kun je ook op andere manieren bereiken. Drogen aan de tak is idd om rustiger te laten drogen, belangrijker nog is daarna curen als je het langer wilt bewaren dit wordt met wiet in de shop echter niet gedaan omdat deze direct weer vers verkocht wordt. Wiet zit ook vaak nog licht vochtig in het zakje Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zwemvis 422 Posted February 29, 2020 (edited) Ik kan alleen zeggen dat ik mijn wiet langzaam laat drogen om fermentatie een kans te geven. Inderdaad kan ik wiet in een kwartier drogen in mijn oven als ik dat wil. De wiet is dan binnen een kwartier dood, inclusief de microorganismen die er op zitten. Dat doe ik daarom niet. Mijn wiet krijgt een week om te sterven (drogen) en dat geldt voor de complete biotoop die op de planten zit. Edited February 29, 2020 by Zwemvis Quote Share this post Link to post Share on other sites
kevin112 20 Posted February 29, 2020 Zo hydro leek aanvankelijk prima te lopen echter zoals hij er nu uitziet krijg ik twijfels ondanks het ongekend formaat verschil ten opzichte van planten even oud op aarde...? Iemand een idee miss zit nu in een emmer op ec 1.2 ph tussen 5.5 en 5.8. Ik gebruik plagron hydro a en b. Power roots en enzym. Verder gebruik ik speciaal voor hydro gevriesdroogde bacterien en laat ik het water min 12 tot 24 uur staan met alleen voeding voor ik de rest erop gooi voor het verdampen van de chlorine emmer bevat 15 liter water en een luchtpomp temp is 20 gemiddeld en lv is 60 rh. Gebruik 600 watt hps op 60 cm hoogte Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kees A 1,163 Posted February 29, 2020 Gevriesdroogde bacteriën voor hydro heb ik nog nooit van gehoord. Kun je daar iets meer over vertellen? In Nederland zit er geen chloor in het drinkwater, dus je hoeft het om die reden niet te laten 'luchten' voor een dag of halve dag. Quote Share this post Link to post Share on other sites
FoolOnTheHill 1,676 Posted February 29, 2020 18 hours ago, Zwemvis said: ...inclusief de microorganismen die er op zitten.... ...en dat geldt voor de complete biotoop die op de planten zit. Dat klinkt als een zwamverhaal. Micro-organismen kunnen goed zijn als ze in je grond zitten. Uit welke micro-organismen bestaat die complete biotoop die er op je bladeren zit? En waarom moet je die langzaam drogen? Waarom vernoem je die onzin eigenlijk? Quote Share this post Link to post Share on other sites
greentjeonatrip 1,093 Posted February 29, 2020 1 hour ago, FoolOnTheHill said: Micro-organismen kunnen goed zijn als ze in je grond zitten. Die zijn in de Fyllosfeer net zo goed. Quote Share this post Link to post Share on other sites