Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Cabis

2X Chocolate Cheese, 4X Sugar Punch Uit Fem Zaad Onder Led

Recommended Posts

@Boefje030, hier kun je de Hortiline Hortinet 120 vinden, hoewel ik hem zelf uit een shop heb gehaald die zich, naar zeggen, in paprika's gaat specialiseren.

 

Edit: Het is overigens een net van elastiek zodat het niet al te lastig was hem los te halen van de planten. Na gebruik in een sok en in de wasmachine!

 

@Kaak, die diepte gaat ook niet echt opgevuld worden deze ronde ben ik bang. Er staan 2 verschillende soorten planten, 2x Chocolate Cheese, de kleinste, 1 kleine maar wel mooie SP en 3 SP pheno's. Het is een beetje een chaos geworden zeg maar, maar wel een lekker ruikende.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoe hoog is de lamp van de bovenste topjes en de "canopy" daaronder? Nu het plat is gemaakt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De bovenkant van de canopy zit nu op 20cm. De lagere toppen zitten schat ik op 30-40. Het verschil is nu wel een stuk minder na de buig sessie

 

Zo ziet het er een cm of 25 onder het net uit:

gallery_17791_18501_814455.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

De dag na de buigsessie, wat foto's. Licht uit flits aan.

Ik maak m'n foto's overigens met een Panasonic DMC-ZX3 van een jaar of 5 terug.

 

gallery_17791_18501_40339.jpg

 

Volgens mij is er niks mis met de dieptestraling van de COBs:

gallery_17791_18501_531240.jpg

 

gallery_17791_18501_248493.jpg

 

Dit zou anders een mooie top geworden zijn. Nu worden het afzonderlijke topjes die meer licht krijgen, ook niet verkeerd. Ze plakken inmiddels al wel behoorlijk:

 

gallery_17791_18501_112828.jpg

 

Met het licht aan zijn ze toch minder fotogeniek:

gallery_17791_18501_66.jpg

 

De paarse stelen beginnen minder te worden nu ze voeding krijgen. De pheno krijgt zelfs extra bioblogische voeding en water. Heeft zij even geluk dat ze vooraan staat. Een beetje een stress kipje. Reageert nog al snel.

 

Geen plantje voor ...

piet-paniek1-269x156.jpg

 

Wat drinken de dames zoal Cabis? Nou dat zal ik je zeggen, ongeveer 1,4L pppd. De pheno krijgt extra en zal op 2L zitten.

Ja ja , onder LED drinken ze echt veeeeeel minder.

 

gallery_17791_18501_14357.jpg

 

Cabis

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Cabis. Ik zie nu pas dit draadje, mooi armatuur heb je gebouwd, mijn complimenten. Mooi dat led ook op dit forum meer navolging krijgt. Ik hoop dat meer mensen ons voorbeeld zullen volgen. Wietefras wil nooit meer anders las ik, ik ben benieuwd naar jouw ervaringen.

 

In jouw bouwdraadje zag ik onderstaande opmerking.

 

 

Dat is normaal gesproken niet handig omdat als de voeding van de fans uitvalt en dus ook de arduino die de temp moet monitoren, de LED's gewoon blijven branden. Wat er precies gebeurt als ze te warm worden weet ik niet, maar wil dat eigenlijk ook niet testen.

 

Cabis

 

Ik heb al bijna anderhalf jaar ervaring met leds, dus kan ik er wel wat over vertellen. Als leds te warm worden, zijn er drie dingen die kunnen gebeuren: de gele laag zal knappen, maar de led zal blijven werken. De gele laag zal knappen en de helft van de led zal niet meer werken, of de hele led gaat stuk. In ca 80%-90% van de gevallen gebeurt alleen het eerste, in slechts een paar gevallen zal de led niet meer werken. Het zijn wel taaie rakkers maar het koelblokje an sich (dus zonder fan) heeft veel te weinig koelcapaciteit om een led van 30 watt te koelen. Daar heb ik mijne op lopen.

 

Succes met de kweek, ik zal zo nu en dan even langswippen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt slablaadje, de ervaring tot nu toe is goed. De planten zien er goed uit en het is prettig werken onder dat witte licht.

Het was wel even wennen en er staan nog wat wijzigingen op het plan zodat de warme lucht door de planten en vervolgens aan de onderzijde wordt gezogen.

 

Bedankt ook dat je de info over te heet wordende COBs deelt. Heb je toevallig ook wat foto's van zulke LEDs?

Valt het meteen op als er defecten optreden? Is het licht anders?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wanneer de gele laag breekt, zie je geen verschil qua kleur en ook geen teruggang in capaciteit. Ik heb ruim voldoende leds om de kapotte te vervangen, maar ze doen het nog gewoon goed.

 

Wat mij één keer is overkomen, is dat de led voor de helft uitviel. Ik heb 5 leds in series en het gevolg van die halve led was dat alle leds in dezelfde rij op halve kracht werkten: je zag dus alleen iets aan de intensiteit van het licht toen ik het wattage wilde opschroeven, want de leds namen door die ene halve led geen extra vermogen meer op.

 

Ik kon de foto niet duidelijker krijgen, heb geen macrolens. Dit is een 5000k led, lichter van kleur dan de 3000k. De breuken in de gele laag zijn wel duidelijk, deze led functioneert nog goed.

 

gallery_44471_18576_155928.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat valt inderdaad niet op als je er niet op let. Ik zie wel dat het klemmetje niet goed zit rechts.

Gaan ze ook roken als ze te heet worden?

 

Toch wel handig om een schakeling te hebben die bij een te hoge temp de zaak uitzet en als de temperatuur weer gezakt is aan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ontwikkeling

 

63 / 9 Totaal Dagen / Weken

53 / 7 Totaal Dagen / Weken 12/12

32 / 4 Totaal Dagen / Weken Bloemvorming

 

Temp & RLv

 

 

25 / 21 Tmp Dag / Nacht

63 / 58 RLv Dag / Nacht

 

Drank

 

 

Ze drinken nu iets meer dan één liter per dag en krijgen af en toe voeding mee.

 

 

De laatste waterbeurten heb ik ze iets meer voeding meegegeven en daarna werden de stelen weer wat paarser.

gallery_17791_18501_152379.jpg

 

gallery_17791_18501_5248.jpg

 

Rechts midden staat een Chocolate Cheese met daarnaast verborgen onder het net een kleine CC.

gallery_17791_18501_422243.jpg

 

Top ontwikkeling zet goed door en het ruikt al echt heerlijk in het tentje.

gallery_17791_18501_233995.jpg

 

Beetje wazige foto alsof ze een THC dip heeft genomen:

gallery_17791_18501_178821.jpg

 

Meestal zit ik wat oogsten betreft zo rond dag 90 vanaf zaadje in de grond. Ze moeten volgens die berekening nog een kleine vier weken.

Hier zie je een paar bladpunten die wijzen op net iets te veel voeding. Bij de CC is dat duidelijker te zien, maar staat niet op de foto.

gallery_17791_18501_403652.jpg

 

Paarse stelen hou ik niet van of het moet rabarber zijn:

gallery_17791_18501_142079.jpg

 

 

Verder gaat het zijn gangetje en zijn de paarse stelen, bij de een erger dan bij de ander, maar niet extreem, mijn enige zorgen.

Een beetje stress door een iets te hoge voedingsscheut, maar dat zie ik eigenlijk nauwelijks terug in de SP bladpunten.

 

Ik gebruikte altijd BAC bio, maar met het autopot systeem niet zo handig. Daarnaast moeten ze de lading dan wel binnen een aantal uur opdrinken anders gaat de emmer meuren, ook met circulatiepompje. Met Canna flores heb ik dat probleem niet, maar daar heb ik om de een of andere reden toch minder vertrouwen in en moet ik nog aan wennen.

 

Wat mij wel opvalt is dat ik deze ronde veel 3 vingerig blad heb, maar aan dezelfde plant zit dan ook blad met 5 en 7 vingers. Of dat iets met LED van doen heeft?

 

Cabis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drie-vingerig blad wijst meestal op stress. Vandaar dat je misschien ook last hebt van rode bladstelen(kan door te koude temps of N-tekort ?)

Nochtans vind ik je veldje er lekker bij staan.

 

Je lijkt me nu ook niet de kwekert die van alles aan het toeval overlaat,

 

dus van waar die stress afkomstig is ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nee, aan het toeval overlaten is niet zo mijn ding, maar de pheno stresskip is wel heel erg moeilijk tevreden te houden. Ze heeft wel de meeste toppen en stelt me dus wel een beloning in het vooruitzicht bij voldoende aandacht. Maar zoals dat wel vaker bij vrouwen is, is het soms lastig uit te vissen waar ze nu weer behoefte aan hebben.

 

Alleen is stress onhandig, zeker bij fem. zaad, zeker in deze fase. Herma's liggen altijd op de loer.

 

De stresskip pheno had wel tekenen van N-tekort in onderste blad vandaar dat ik iets meer voeding meegaf en daarnaast aan de pheno nog wat extra bio.

Ik vermoed dat die iets meer voeding op dit moment iets te veel was voor het gewas, mede ook gezien de kleur van het blad. Dat mag van mij iets lichter, maar weer niet van de CC, want dat mag weer iets donkerder. Ook weer niet handig natuurlijk, verschillende soorten in de tent met hun eigen voedings behoeften en gezamelijke voedingsemmer.

 

Op Bac bio op een bacto, symbiosis, buffertabs, snufje vleermuizenpoep, snufje betoniet medium ging alles vanzelf. Nu heb ik dat bio verwisseld met Canna Flores tewijl het medium gelijk is gebleven. Ik weet niet of die combinatie met Canna wel zo geweldig is.

 

Ik laat ze nu even kraantjes water drinken. Eens kijken of de stelen daarop reageren. Anders ga ik toch weer met de Bac bio verder. De waterbeurten tussendoor spoelen leidingen van de autopot dan wel weer schoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wanneer je

Op Bac bio op een bacto, symbiosis, buffertabs, snufje vleermuizenpoep, snufje betoniet medium ging alles vanzelf. Nu heb ik dat bio verwisseld met Canna Flores tewijl het medium gelijk is gebleven. Ik weet niet of die combinatie met Canna wel zo geweldig is.

 

 

Dus deze ronde voed je mineraal bij ? Waarom ben je dan overgestapt ? EDIT: Zie dat je met autopots werkt, vandaar..

 

Zelf zit mijn medium ook vol schimmels en dergelijke, geef soms een klein beetje voeding(BAC) en dit is ruim voldoende. Plantjes staan er lekker bij.

 

Hier staat een Chocolate Rain, ook van E$ko en deze is ook lichter van kleur in vergelijking met de rest, terwijl ze helemaal geen teken van tekorten vertoont. Zal wel genetisch zijn. De Raspberry-pheno die erin verwerkt zit, vind je ook terug in de CC-freebees, misschien vandaar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gaan ze ook roken als ze te heet worden?

 

Toch wel handig om een schakeling te hebben die bij een te hoge temp de zaak uitzet en als de temperatuur weer gezakt is aan.

 

Ik ben wat aan het prutsen met de grotere broer van de 3070 nl de 3590, die heb ik vol vermogen en begint te roken zodra deze te heet worden. Als je dan even doorzet zie je de koelpasta door de led heen komen en daarna breekt de led doormidden. Een CXA 3070 op 30 watt of 50 watt begint niet te roken is mijn ervaring.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ontwikkeling

71 / 10 Totaal Dagen / Weken

61 / 8 Totaal Dagen / Weken 12/12

40 / 5 Totaal Dagen / Weken Bloemvorming

Temp & RLv

 

 

25 / 20 Tmp Dag / Nacht

61 / 56 RLv Dag / Nacht

Drank

 

 

Ze drinken iets meer dan één liter per dag en geef geen voeding mee momenteel.

 

 

Nachttemp zou wel wat hoger mogen, maar wil eigenlijk niet bijverwarmen. Het moederhokje doet ook niet veel voor de temp tijdens de nachtelijke uren van de bloeitent.

 

Er gebeurt niet zo heel veel. De paarse stelen worden wat minder nu ik geen voeding meer meegeef. Sommige bladpunten laten duidelijk zien dat het iets te veel was.

 

Het aandikken van de toppen gaat beetje bij beetje gelijkmatig. Ik hou momenteel met een timelapse bij hoe hard het gaat, maar het is redelijk saai momenteel.

 

De Pheno heeft wel de meeste toppen, maar de dikte van die toppen is duidelijk nog wat minder dan van de andere SP's.

 

De vorming van trichomen gaat wel lekker evanals de geur.

 

gallery_17791_18501_953416.jpg

 

Hier zie je goed dat de paarse stelen niet over de gehele plant zitten.

gallery_17791_18501_1052540.jpg

 

Ze zijn ook niet meer zo heel donkergroen.

gallery_17791_18501_350744.jpg

 

gallery_17791_18501_650640.jpg

 

gallery_17791_18501_1207147.jpg

 

Een Pheno topje

gallery_17791_18501_1009096.jpg

 

Dit is ook de pheno

gallery_17791_18501_850442.jpg

 

Evenals deze.

gallery_17791_18501_976451.jpg

 

Chocolate Cheese gaat ook lekker, helaas heeft ze andere voedingsbehoefte dan de SP. Zij laat het snelste zien dat er te veel voeding voorhanden is. Hier nog duidelijk zichtbaar in de bladpunten.

gallery_17791_18501_1263450.jpg

 

De vroege SP heeft ook als eerste bruine haren maar wel een echte dikke top.

gallery_17791_18501_245434.jpg

 

Met het licht aan:

gallery_17791_18501_154335.jpg

 

 

gallery_17791_18501_301479.jpg

 

Volgens Sannie heeft deze SP 9-10 weken bloeitijd nodig, maar ik vraag me altijd af of dat nu is gerekend vanaf het moment dat ze op 12/12 staan of het moment dat ze bloemen laten zien. In het eerste geval zou ik nog 9 dagen moeten (hahahahaha) in het 2e geval 3-5 weken. Dat lijkt me realistischer. Het maakt toch wel uit of je eerst voorbloeit lijkt me. Daarom reken ik liever met het totaal aantal dagen vanaf zaadje in de grond, meestal rond de 90 dagen.

 

Dat zou in dit geval dan over een week of 4 zijn.

 

Ik ben benieuwd.

 

Cabis.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er goed uit.

 

Ben wel benieuwd naar of die time lapse goed bruikbaar is. Dat wilde ik ook proberen om aan het eind van de kweek te zien of ze klaar zijn met aandikken of niet. Sowieso grappig lijkt me.

 

Wat is er mis met 20 graden nachttemperatuur? Het verschil met de dagtemperatuur van 25 is toch niet te groot? Bij mij is het met lamp uit ook altijd 20 graden in de tent. Die ruimte is altijd 21 graden en de planten koelen er dan zelf nog een graad vanaf. Bladtemperatuur is nog een graad lager.

 

Sannie geeft de bloeitijden die genoemd worden vanaf 12/12:

Ik bereken alle bloeitijden vanaf het moment dat ze op 12/12 gaan en dus niet vanaf het moment dat je de eerste bloeiverschijnselen ziet.

Een sativa kan er soms erg lang over doen om de eerste bloei verschijnselen te spotten terwijl een hybride of indica dit heel snel kan laten zien,dit wil niet zeggen dat de plant niet in bloei is. Tevens vind ik het niet meer als logisch dat die eerste week/weken 12/12 er bij geteld worden.

 

greetz sannie

Zou de temperatuur daar nog een invloed op hebben? Bij 25 graden gaat de fotosynthese toch wat minder snel dan bij 28 graden, maar of daardoor de bloei dan ook langer duurt?

 

Ik had zelf ook wel het idee dat de toppen wat langzamer ontwikkelen dan onder HPS, maar op het eind liepen ze dat weer in en wogen ze dan wel evenveel. Of meer dus. Die side-by-side van een HPS met led van Greengenes zei hij dat ook elke week van de bloei weer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

gewoon op trichomen oogsten

je hebt een snelle pheno die is met 10 weken klaar

maar je hebt er ook 2 pheno s tussen zitten

die er 12 weken over doen

zo zit ik vrijdag op dag 70 12/12

en kan alleen pheno nummer 2 om

nummer 1 en 3 mogen nog even door

 

eskobar zijn strains staan erom bekend

dat ze niet veel voeding nodig hebben

 

volgende ronde als je verschillende strains zet

ook verschillend gaan voeden

aangezien elke strain weer zijn eigen hoeveelheid voeding nodig heeft

 

zelf s in 1 strain

kan je pheno s vinden die van elkaar verschillen.

qua voedings inname

Edited by chucha
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor de reacties!

 

@Crimson Fart, dan zat ik inderdaad goed hoewel dat een post later dan weer tegengesproken wordt.

 

@Wietefras, timelapse maak ik eigenlijk iedere run. Dan zie je best wel leuke dingen. Zo is me bijvoorbeeld opgevallen dat de planten om hun hoofdstengel met de klok meedraaien en/of tegen de klok in. Ik heb daaruit nog geen conclusies kunnen trekken, maar de mannelijke plant draaide destijds een andere kant of juist helemaal niet, dat zou ik moeten nakijken maar daar was ik destijds wel zeer verrast over. Ik dacht meteen, dat zou mooi zijn dat je aan de draairichting/niet draaien al kunt zien of je kerels in de tent hebt.

 

Aan de timelapse zie ik wel dat de topjes groeien, vooral omdat ik natuurlijk tijdens de nachtelijke uren geen opnames maak. Ik heb twee cams in timelapse mode die tevens dienen als live beeld via de webinterface op de Raspberry met mjpg-streamer en een Python script voor de timelapse.

 

Hier de code voor de liefhebbers.

#!/usr/bin/python
import time
import os
import sys
import re
import subprocess
import datetime

ports = {}
ports['cam1'] = '8080'
ports['cam2'] = '8081'

device = sys.argv[1]

port   = ports[device]
now	= datetime.datetime.now()

StampImage = "/home/pi/timelapse/" + device + "/Img_" + now.strftime("%Y_%m_%d_%H_%M_%S") + (".jpg")
subprocess.call(["/usr/bin/wget","-O",StampImage,"http://127.0.0.1:" + port + "/?action=snapshot"])

 

Was er niets iets met toenemende kans op een bepaalde wortelziekte bij 20C?

 

Bloeitijd van 12/12 klopt volgens mij niet. Meestal zit ik op minimaal 90 dagen en max 120 dagen vanaf zaadje in de grond tot oogst. Het klopt wellicht wel als je een week of 2-3 voorgroeid.

 

Het filmpje van Greengenes heb ik twee maal gezien en hij legt uit hoe het komt dat de ontwikkeling achter lijkt te lopen. Meer vocht is dikker uitziende toppen, maar na droging zie je dat niet meer zo terug.

 

@Chuca, ik oogst altijd door naar de trichs te kijken, maar was gewoon even benieuwd naar de opgave van de kweker. En ik was al even gestopt met voeding. Wist niet dat de escobar strains minder nodig hebben. Normaal werk ik met Bac bio en ga altijd over de aanbevolen hoeveelheid heen, soms zelf dubbel. De planten hebben daar nooit zichtbare last van gehad. Paarse stelen komen bij mij niet zo vaak voor, tenminste niet onder HPS.

 

Het is dan ook niet echt simpel om een oorzaak te vinden voor de paarse stelen. Het blad verteld dan toch meer en daar is deze run niet zo veel aan te zien. Daarnaast heb ik deze soort nog niet eerder gekweekt.

 

Wel zie ik nu langzaam een N te kort ontstaan hier en daar.

 

De verschillende strains in de tent kwam door een mislukte ontkieming van 5 SP's. Voor de zekerheid heb ik vervolgens 5 nieuwe SP's en 2 CC Freebees gezaaid en daar bleven er 6 van over. 4 SP's in twee pheno's en 2 Chocolate Cheese waarbij ook een Pheno.

 

Ik ben niet voor niets gestart met een moederplant, want wil eindelijk wel eens planten die een beetje gelijk reageren.

 

Met LED kun je verschillende lengtes wel opvangen, maar dan moet je iedere LED in hoogte kunnen regelen. Ik heb gekozen voor een vast frame. Het zou wel een prachtig gezicht zijn, losse LEDs units boven de canopy die automatisch hun hoogte zoeken.

 

Maar goed voorlopig nog even te gaan en moet ik uitzoeken hoe ik wat meer N in het gewas krijg.

 

Cabis.

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zal mijn webcam ook maar eens terug hangen dan. Onder HPS licht vond ik het geen succes, maar met de leds moet het wel weer wat bruikbaars opleveren.

 

Die bloeitijden die ze noemen zijn inderdaad nooit echt bruikbaar. Op seedfinder kun je vaak wel wat betere gegevens vinden. Als er tenminste genoeg gebruikerservaringen gedeeld zijn voor een gebruikers profiel.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Met LED kun je verschillende lengtes wel opvangen, maar dan moet je iedere LED in hoogte kunnen regelen. Ik heb gekozen voor een vast frame. Het zou wel een prachtig gezicht zijn, losse LEDs units boven de canopy die automatisch hun hoogte zoeken.

 

 

Cabis.

 

Ik had hetzelfde probleem als jou: zaadplanten die teveel veel in hoogte varieerden. Mijn oplossing was om ledunits van 1 meter te maken met 5 leds per unit. Onder elke unit 4 potten van 11 liter waardoor je de hoogte per rij goed kon instellen. Daarnaast een paar keer potten verschuiven om in elke rij gelijke planten te krijgen. Nu heb ik het stekken ontdekt en ben ik van het hele probleem af. Het scheelt ook flink in de kosten. Moedertje maken en daar stekken van nemen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik kan het frame wel schuinhangen als ik zou willen, maar een moeder is een beter idee. Ben er ook mee bezig, maar de eerste stekken moet ik nog nemen.

Of het flink in de kosten scheelt zou ik eens moeten narekenen. Je moet tenslotte een moeder tevreden houden, maar het zal inderdaad wel iets voordeliger zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ontwikkeling

79 / 11 Totaal Dagen / Weken (zaadje in de grond)

69 / 9 Totaal Dagen / Weken 12/12

48 / 6 Totaal Dagen / Weken Bloemvorming

 

Temp & RLv

 

25 / 20 Tmp Dag / Nacht

63 / 63 RLv Dag / Nacht

 

Drank

 

Om de drie dagen krijgen ze nu 20L. De tensio geeft dan meestal rond de 350 aan.

 

 

Eerst maar wat foto's

 

gallery_17791_18501_291902.jpg

 

gallery_17791_18501_633772.jpg

 

gallery_17791_18501_696238.jpg

 

gallery_17791_18501_495057.jpg

 

gallery_17791_18501_881513.jpg

 

gallery_17791_18501_1031837.jpg

 

gallery_17791_18501_611827.jpg

 

gallery_17791_18501_744266.jpg

 

Chocolate Cheese

gallery_17791_18501_120563.jpg

 

Vroege SP

gallery_17791_18501_573638.jpg

 

gallery_17791_18501_7880.jpg

 

 

De toppen beginnen nu echt aan te dikken en dat gaat gepaard met de vorming van bruine haren. Een kleine drie weken zouden ze nog moeten. De paarse bladstelen blijven, maar wel minder drie vinger blad nu. Ergens hebben ze dus stress van maar ze staan niet stil of zo.

 

Een paar dagen geleden ook eens gevoeld of de toppen hard waren. Dat was wisselend waarbij de snelle SP en CC harde toppen hebben en de strekkende pheno nog wel het e.e.a. mag doen wat dat betreft maar die heeft in verhouding tot de andere planten wel veel meer topjes.

 

Nog een paar weken te gaan.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er goed uit.

 

Misschien dat een wat lagere temperatuur die paarse stelen geeft? De planten worden onder HPS toch een stuk warmer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat netje heeft z'n werk goed gedaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

he cabis

ziet er top uit man .ben erg benieuwd wat de eind score zal zijn

succes

bots

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...