pope 0 Posted October 16, 2004 Ik heb een half uurtje terug een blokje Icehash uit de Ice-O-Lator gehaald. Hoe droog ik deze best? Betreft dat kneden: dat lukt toch niet als ze er vers uitkomt? Blijft aan mijn vingers hangen, precies scuff. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest WPW Posted October 16, 2004 hoe had je het precies gemaakt hoeveel ijs? hoeveel x mixen? gedroogd of nat blad? hoeveel? Quote Share this post Link to post Share on other sites
pope 0 Posted October 16, 2004 'K Zal later nog een volledig verslag plaatsen. Maar mdat jij het bent: Deze was van de eerste zwiering 250 gram droog knipafval. Er zaten wel véél kleine toppen bij. Water was iets te warm: 6°. Ik ben nu bezig voor de tweede keer nadat het knipafval een goed uur terug in de vriezer gelegen heeft. Watertemperatuur: 2°. Steeds volgens de handleiding: 15 min. mixen en 5 min. laten bezinken. Dit nog 4 keer herhalen, 5 keer in totaal dus. Na de vijfde mixbeurt 10 minuten laten bezinken. Maar daarmee heb ik nog steeds géén antwoord op mijn vraag, hé Quote Share this post Link to post Share on other sites
ONE 0 Posted October 16, 2004 1 manier is om die hash te verkruimelen tot poeder boven een stuk karton. het karton zuigt het overgebleven vocht op uit de hash. 2a3 dagen zo laten drogen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pope 0 Posted October 16, 2004 Ok thx, De opbrengst na twee keer door de Ice-O-Lator: Quote Share this post Link to post Share on other sites
atmosphere 40 Posted October 16, 2004 Na het drogen kun je het wel tot een geheel 'kleien' , en vervolgens .........bv een half jaar in een donkere kast bewaren. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Onimusha 1 Posted October 16, 2004 Je moet het niet klein helemaal drogen. Goed uitknijpen in de zeef, keukenrol eromheen. Dan gewoon in een stuk plastic kneden. Dan knijp je ook nog een groot gedeelte van het water er nog uit. Dan het geheel maken tot 1 platte bal en invriezen. Het water komt dan ook als ijskristallen aan de buitenkant te zitten. Daarna gewoon 2 x per dag blijven kneden en rustig laten drogen, liefst als 1 geheel. Dan blijft je hasj ook lekker zacht. Kwaliteit word met de maanden beter Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blowmonkey 79 Posted October 16, 2004 Wat dus ook kan is eerst je wiet laten drogen en dan pas hash ervan maken, hoef je het dus niet nog maanden te laten drogen om de THC's te decarboxyleren.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
atmosphere 40 Posted October 17, 2004 Dat bewaren doe je toch voor het afbreken van het bladgroen(chlorofyl) ,dat wordt omgezet in suikers? Tijdens de productie van marok bv worden de planten in z'n geheel eerst een paar maanden droog opgeslagen alvorens men gaat zeven . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Onimusha 1 Posted October 17, 2004 Wat dus ook kan is eerst je wiet laten drogen en dan pas hash ervan maken, hoef je het dus niet nog maanden te laten drogen om de THC's te decarboxyleren.. We praten hier over ice-o-laten, dat word dus altijd nat 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
atmosphere 40 Posted October 17, 2004 Ik heb wat knipafval ggedurende 2 jaar in het donker bewaard ,en er nu hash van gemaakt met de ice-o-lator methode. Dat lange bewaren geeft duidelijk andere hash , en heeft zoals ik hoopte een veel zoetere smaak . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blowmonkey 79 Posted October 17, 2004 Wat dus ook kan is eerst je wiet laten drogen en dan pas hash ervan maken, hoef je het dus niet nog maanden te laten drogen om de THC's te decarboxyleren.. We praten hier over ice-o-laten, dat word dus altijd nat Ja dat begrijp ik, maar die natte hash is zo droog, het duurt echt geen maanden om een beetje water te verdampen.. Ja atmosphere, dat gebeurt dus ook, maar decarboxyleren betekent dat de niet werkende THC's worden omgezet (gedecarboxyleerd dus) naar wel werkende, de niet werkende THC's hebben een extra koolstofdioxide groep erop zitten (THC-COOH), die er eerst moet worden afgebroken om dus actief te worden. Daarom dus ook dat lang bewaren (onder gunstige omstandigheden) soms de wiet of hash sterker maakt, het lekkerder doen smaken is inderdaad door de chlorofyl die wordt omgezet naar suikers. Quote Share this post Link to post Share on other sites