Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

guerilla_army

Buiten kweek 2014_Exodus Cheese Feminized 5x

Recommended Posts

Ja voor in bakken zeker handig (wel duur, moeten goedkopere oplossingen mogelijk zijn lijkt me) Voor volgend jaar volle grond wordt het bij mij 50kg kippenmest korrels en een zak NPK korrels naar de (guerilla)spot brengen, dan moet het goed komen. Grondmix wat ik volgende in bakken zal stoppen ben ik nog niet helemaal over uit, maar er zal meer voeding in moeten :-)

 

Haha, nu je het zo zegt, daar zit wat in. Heb het gedaan in de hoop dat het weer een beetje een vol struikje wordt...meer zon kan pakken en dus sneller groeit, althans dat was de gedachte. Ik ga de vorderingen nu minimaal 1 keer per week volgen en bij droogte gewoon zelf heen om water te geven, en vanaf vandaag: we are facing the sun :-)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Progressie_14-07-2014

 

Daar gaan we weer...gister veel water gegeven en vismix opgelost in water op de bladeren laten druppen...over een dag of 3 á 4 tijdens de warmte maar weer even heen water geven en koffiedik bij de bakken ingooien! Hehe, zal ook even een andere lens meenemen want de foto's zijn niet helemaal scherp :thumbsdown:

 

gallery_38741_16360_3450412.jpg

gallery_38741_16360_5217404.jpg

Exodus no.1

 

gallery_38741_16360_8878325.jpg

gallery_38741_16360_445016.jpg

Exodus no.2

 

gallery_38741_16360_519719.jpg

gallery_38741_16360_2155519.jpg

Exodus no.3

 

gallery_38741_16360_951147.jpg

Exodus bij elkaar...

 

gallery_38741_16360_3798726.jpg

Jack Herer no.1

 

gallery_38741_16360_357489.jpg

Jack Herer no.2

 

gallery_38741_16360_6421708.jpg

Jack Herer bij elkaar

 

Laters!

.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ziet er mooi uit man krijg het er warm van :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha, die van jou zien er ook top uit! Ze worden nu ook goed verzorgd en krijgen genoeg water in deze warme/tropische dagen, in principe zullen ze goed gegroeid moeten zijn als ik ze weer ga bezoeken. Zal ook even bespreken of er misschien een mogelijkheid is om te gaan verduisteren/blinderen om het toch tot een goed einde te brengen.

 

gallery_38741_16360_134373.jpg

Klopt het dat ik van bovenstaande tabel kan uitgaan i.v.m. het aantal uren licht/donker? We zitten 20-07-2014 op 16 uur ''zon'' wat dus moet worden teruggebracht naar 12 uur ''zon'' d.m.v. verduisteren......

 

Als ik avonds begin met verduisteren tussen 20:00 en 20:30 pak ik 1 uur +45 minuten tot 1 uur + 15 minuten

Als ik ochtends stop met verduisteren tussen 08:30 en 09:30 pak ik 3 uur+45 minuten tot 2 uur + 45 minuten

 

Als ik het op deze manier doe zit ik bijna altijd goed toch? Dan is het altijd minimaal 4 uur extra donker en maximaal 5,5 uur extra donker en kunnen ze wel de volle zon pakken overdag. Klopt het dat als ik dit 3 tot 4 week volhoud dit voldoende moet zijn?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vanochtend een bliksembezoekje aan de planten gebracht, wat koffiedik in de bakken erbij gegooid voor wat het waard is...Ze staan er gezonder bij als een paar week terug toen ze zulke gele bladeren hadden. Ze zijn ietsje groter geworden maar niet opzienbarend, of dat nog gaat gebeuren zullen de volgende weken uitwijzen. Het enige wat ik nu nog kan/wil doen qua voeding is wat tabs van sannie erbij gooien....ga geen bloeivoeding geven bijvoorbeeld. En verduisteren lijkt me ook top, maar ik weet nog niet precies welke tijden ik dan zal moeten aanhouden, en voor hoelang ik het moet doen. Even speuren op Wietforum, bevestiging zal wel fijn zijn om het niet te verknallen.

 

 

gallery_38741_16360_596164.jpgdancing in the rain......the sun will rise again

 

http://www.youtube.com/watch?v=8inyifeKpf0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hè guerilla,

 

Je planten gewoon verduisteren om kwart voor 6 tot 10 uur in de avond. Dan zijn ze in principe verduisterd van kwart voor 6 in de avond tot kwart voor 6 in de ochtend.. precies 12 uur dus. Doe het zelf zo ook een werkt prima !

 

Succes! Gr hagi

Share this post


Link to post
Share on other sites

toch vin ik dat je mooie struiken heb maat! Valt me wel op dat je potten nie helemaal tot de rand zijn gevuld? En staan d'r nou lampjes bij in de potten? Of ben ik zo scheel in de ochtend?:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

lekker verduisteren dan heb je meer dan genoeg lekkers!!!! anders verpruts je de hele bende. en kweek je kersemus weed. DAT WIL JE NIET!!!

 

begin zo spoedig mogelijk want 9 weken is minimaal wat ze nodig zullen hebben.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hagi, bedankt voor de tip. Komt beter uit, alleen avonds verduisteren. En dan pakken ze inderdaad 12 uur, jammer dan van de laatste zonnestraaltjes in de avond. Zo vroeg in de ochtend de bedekking er weer afhalen is ongetwijfeld een recept voor mislukking. Ik ga het meteen bespreken, denk zelf ook dat het een must is. Ga denk ik voor een simpele maar waarschijnlijk effectieve methode:

 

 

gordijnstof + vuilniszak is ook ok

meestal gebruik ik zelf alleen vuilniszakken, 4 ofzo over elkaar, maar met jouw meeldauw lijkt me verstandiger een stoffen buffer te hebben om condens te beperken.

 

 

In elke bak een skelletje bouwen van bamboestokken, stokken of pvc buis o.i.d....even kijken wat voor handen is. Zeilen maken van 4 vuilniszakken over elkaar (als de grootte van 1 zak niet voldoende is), en dan blinderen die hap!

 

Ozzoes, mooi ja,top nee, kweek liever in de volle grond, helaas was het hier niet mogelijk i.v.m. te zuur. In wat andere tuintjes (drop ik in een iets later stadium nog wel wat foto's van), loopt het echt uit de hand, dat is echt smullen....

 

Update volgt dus, stay tuned!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Houd er wel rekening mee dat vulniszakken zwart zijn en dus warm worden. En als ik jou was zou ik een stukkie stof of dergelijk over de uit eindes van je bamboestokken doen, scheelt je waarschijnlijk een hoop scheuren!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zit te denken aan een stuk zeil van de growshop o.i.d.,zwart binnen (absorp), wit buiten(reflect) en goed dik, steviger materiaal.

Maar liever alles zo goedkoop mogelijk, als ik zelf een tuin beschikbaar heb dan wist ik het wel,maar....

eigenlijk is het een beetje hetzelfde verhaal als bij jou, in de zin van niet onafhankelijk zijn, wordt er een beetje moe van, :withstupid:

 

Niet onafhankelijk qua kweek hier. "t is of zijn niet volledig mijn tuin/tuintjes, mag bij wijze van blij zijn dat t zo kan.

Ik kan wel gaan investeren in zeil, stokkies of improviseren maar iemand moet uiteindelijk wel het dakkie erover schuiven, aantal week lang.

work in progress.... :bier

 

Ben natuurlijk wel blij dat ik samen kan kweken met iemand, maar zonder verduisteren wordt t bagger.Een goed eerste leerjaar dit...dat is wat vast staat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey guerilla_army ik ben ook aan het verduisteren

en ben op goedkope manier aan lichtdicht en zwart/wit folie gekomen

gewoon dorp of stad uit beetje de binnenlande door op zoek naar een boer met kuilvoer

daar gooien ze ook zwart/wit folie overheen en dan vragen of ze een stuk over hebben

of een stuk kunnen missen voor weinig zo ben ik er ook aan gekomen stukje van 6x9 meter voor een 10tje

vond hij al te veel toen heb ik hem gezegd dat ik volgend jaar wel terug kom voor nog een stuk

veel succes en dat er veel rookwaar vanaf mag komen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kijk, dat zijn de tips waar ik wat mee kan, was ik zelf niet opgekomen....verduisteren wordt m dit jaar helaas niet meer: er kan niet met zekerheid geblindeerd worden i.v.m. vakanties enzovoort enzovoort....Dus, we gaan zien wat het wordt, vind het wel een beetje jammer, maar weet genoeg voor de volgende keer!

 

O.a. vroeger soortje.(had deze zaden gekocht toen ik me nog niet ingelezen had, dik impulsieve actie)..en wél verduisteren als het kan. De hamvraag van vandaag:

 

Wanneer zullen ze gaan bloeien, hoe snel daarna zullen ze gaan rotten of bloeien ze netjes af in de sneeuw :likken: !? Nog even geduld mensen....jullie gaan het meemaken. De plek heeft veel meer potentie dan er nu uitgehaald is of wordt, maar daar leer ik alleen maar van. Over een twee á drie weekjes ga ik weer even kijken, hou jullie op de hoogte...!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fouten maken we om er van te leren he maat! Wel jammer dat verduisteren geen optie is maar alst nie anders ist niet anders. Je realiseerd je wel dat er niet heel lang meer verduisterd hoeft te worden he? Geloof dat midden augustus lang zat is, maar weet t niet zeker.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

't is weer update tijd. Omdat ik de Exodus Cheese en Jack Herer in de bakken al lang niet heb bezocht weet ik niet hoe het hier mee gaat. Ik ga er vanuit dat ze zo sinds 1 september in de bloei staan. Er is helaas niet verduisterd, dus we zijn overgeleverd aan de weergoden. Omdat ik ''nog'' geen sappige foto's heb, breid ik het verslag langzaamaan uit met een ander gedoogkweekje:

 

2 x Hollands Hope (Dutch Passion) en 1x Jack Herer (GreenHouseSeeds) in de volle grond uitgegroeid tot grote/zeer grote planten.

 

gallery_38741_16360_34629.jpggallery_38741_16360_2536.jpg

 

De Hollands Hope zijn al zeer vroeg voorgegroeid en rechtstreeks gepoot in de volle grond, bewerkt met wat cocos, kippenmestkorrels en universele potgrond van de Welkoop: eerst waren er 4x Hollands Hope, 1 daarvan is blijven steken in de groei door de kou begin dit jaar, 1 plant die de 3 meter al had bereikt is omgewaaid door een rukwind. Twee over dus, zal de progressie laten zien.....De Jack Herer is een stuk later geplant maar toch nog uitgegroeid tot een leuke struik.

 

ontkiemen en voorgroei 07-03-2014

 

4x Hollands Hope, tijdens de voorgroei onder Tneon 150 Watt lamp af en toe vismix en wortelsap meegegeven.

 

poten in volle grond 25-03-2014

gallery_38741_16360_533100.jpg

plant nr 1, plant nr 2 geen foto van.

 

't was nog vrij koud rond die tijd, toch hebben uiteindelijk drie van de vier het goed overleeft.

 

19-04-2014

gallery_38741_16360_519511.jpg

plant nr.1 rechts vooraan, achter de bak in de volle grond plant nr.2

 

In de bak staan twee Big Bangs, ze zullen af en toe op de foto's voorbij komen, maar dit is een mislukt project.

 

gallery_38741_16360_2690843.jpg

plant nr.2, Hollands Hope

 

04-05-2014

gallery_38741_16360_926439.jpg

plant nr.1, Hollands Hope

 

gallery_38741_16360_543973.jpg

gallery_38741_16360_571509.jpg

plant nr.2, Hollands Hope

 

Een jack Herer ontkiemt en voorgegroeid ter vervanging.

 

09-05-2014

gallery_38741_16360_2895080.jpggallery_38741_16360_2009024.jpggallery_38741_16360_55430.jpg

plant nr.1, Hollands Hope

 

gallery_38741_16360_391299.jpggallery_38741_16360_1418501.jpg

plant nr.2, Hollands Hope

 

20-05-2014

Voorgegroeide Jack Herer gepoot.

 

26-05-2014

gallery_38741_16360_22978.jpggallery_38741_16360_5646.jpg

plant nr.1, Hollands Hope

 

gallery_38741_16360_5388.jpggallery_38741_16360_227447.jpggallery_38741_16360_3665.jpg

plant nr.2, Hollands Hope

 

gallery_38741_16360_213621.jpg

plant nr.3, Jack Herer

 

04-06-2014

gallery_38741_16360_89672.jpggallery_38741_16360_98815.jpggallery_38741_16360_1483589.jpg

plant nr.1, Hollands Hope

 

gallery_38741_16360_35960.jpggallery_38741_16360_2811.jpggallery_38741_16360_67907.jpggallery_38741_16360_846459.jpggallery_38741_16360_1115506.jpggallery_38741_16360_418100.jpggallery_38741_16360_871713.jpggallery_38741_16360_418063.jpg

plant nr.2, Hollands Hope

 

gallery_38741_16360_88272.jpggallery_38741_16360_109159.jpg

plant nr.3, Jack Herer

 

15-06-2014

gallery_38741_16360_90178.jpg

plant nr.1, Hollands Hope

 

gallery_38741_16360_713930.jpggallery_38741_16360_192492.jpg

plant nr.1 vooraan & 2 achteraan, Hollands Hope

 

gallery_38741_16360_27010.jpggallery_38741_16360_219700.jpg

plant nr.2, Hollands Hope

 

gallery_38741_16360_404567.jpggallery_38741_16360_498278.jpggallery_38741_16360_216212.jpg

plant nr.3, Jack Herer

 

25-06-2014

gallery_38741_16360_100951.jpggallery_38741_16360_110896.jpggallery_38741_16360_2591508.jpg

plant nr.1, Hollands Hope

 

gallery_38741_16360_1331453.jpg

plant nr.1, Hollands Hope en plant 3, Jack Herer, linksachter ook een Hollands Hope die superlekker ging; maar omgewaaid met hoogte van 2.5m.

 

gallery_38741_16360_176584.jpggallery_38741_16360_460526.jpg

plant nr.2, Hollands Hope, deze gaat meer de hoogte in.

 

gallery_38741_16360_1602703.jpggallery_38741_16360_319471.jpggallery_38741_16360_2254916.jpg

plant nr.3, Jack Herer heeft plant nr. 1 qua hoogte evenaard nu maar de Hollands Hope is beduidend dichter begroeid en ouder.

 

05-07-2014

gallery_38741_16360_421037.jpg

plant nr.1, Hollands Hope

 

gallery_38741_16360_210428.jpg

plant nr.1, Hollands Hope rechts en plant nr.3, Jack Herer links

 

gallery_38741_16360_70333.jpg

plant nr.2, Hollands Hoop achteraan

 

gallery_38741_16360_318794.jpggallery_38741_16360_114957.jpg

plant nr.3, Jack Herer

 

Alle planten zijn getopt, alhoewel plant nr.1 wat eerder dan plant nr.2. Hierdoor is plant nr.1 superbreed geworden en plant 2 juist erg hoog, maar wel veel toppen.

 

20-07-2014

gallery_38741_16360_363222.jpg

plant nr.1, Hollands Hoop

 

gallery_38741_16360_468307.jpggallery_38741_16360_271834.jpg

plant nr.2, Hollands Hoop

 

gallery_38741_16360_246700.jpggallery_38741_16360_538559.jpg

plant nr.3, Jack Herer

 

Plant nr.2 is op een hoogte van plusminus 1.5m opgebonden met een touw/net, omdat we bang zijn voor omwaaien en takken die breken zoals al was gebeurd. Vandaar dat deze extreem de hoogte in is geschoten, ondanks het toppen en waarschijnlijk nu tussen de 3.5 en 4m is! Deze plant heeft wel het gezondste blad en vertoont nog totaal geen tekorten, benieuwd of die het haalt. Bij alle planten is laatst een hoeveelheid vloeibare voeding dosis bijgevoegd.

 

gallery_38741_16360_2755585.jpg

Alles staat in bloei sinds 1 september, en het bloeien gaat nu snel, hopen dat het goed weer blijft.

 

Tot zover, update volgt later als alles goed gaat. Nog een paar weken namelijk (in principe tot 1 november),

Share this post


Link to post
Share on other sites

gaat de goede kant op

nog zes weekjes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb zelf ook Jack staan super plant groeit ook snel nu drie weken bloei ken niet wachten tot die klaar is :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...