Jump to content

Paranoia

Members
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Paranoia

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  1. Hoewel het niet in mijn natuur ligt om zulke theorieën te verkondigen, heb ik met deze toch wel speciale voeling... Ik ben namelijk zelf gekicked, niet alleen in de conservatieve maatschappij, maar ook hier. Mike heeft mij permanent gekicked op de chat, waarom, weet ik zelf niet... : You've been kicked out of #wietforum by mike (JEW HATER) En die "jew hater" heb ik er echt niet zelf aan toegevoegd hoor... In de eigen regels staat trouwens dat het ten strengste verboden is racistische uitspraken te doen! Mensen hebben nu eenmaal de neiging om anderen die meer potentieel bezitten, neer te slaan... Logisch toch?!? Dat is net wat er gebeurd in de maatschapppij... Ze maken mij zelfs monddood, op dit forum... Nu hoop ik echt dat ik een redelijke reactie krijg... Van de mods! Zoniet, hebben we ineens een verklaring waarom wiet illegaal is... Mensen gebruiken hun macht, al is het irrationeel!
  2. Wat een leuke avatar cocoa, enkel daarom verdien je wat extra bijstand! Ik heb het nog nooit meegemaakt dat ik niets binnen 4 dagen zie. Maar dat komt misschien omdat ik nog nooit watten heb gebruikt! Mijn systeem: 1 -Vul 1l potjes tot aan de rand met 1/3 van jouw custom growmix aan de bodem + 2/3 zaai-en stekgrond tot aan de rand 2 -Liefst nog een lepeltje mychorizza tussen de overgang van voorgaande grondsoorten 3 -Plant het zaadje tussen de 0.5 en 1cm diep (liever 0.5 dan 1cm) 4 -Water het pieterpotje matig in met water+bacto, +/- 50 tot 75ml per 1l potje -ja zo weinig!- 5 -Dek het potje af met vershoudfolie om de verdamping uit te sluiten En dan wachten tot je ergens beweging ziet. Vanaf wanneer je dat bij één ziet, zet je die en de rest mee onder de lamp, zonder folie natuurlijk. Dat gebeurt meestal na 3 dagen. Ineens je 400W op 40cm en dat 24u per dag. Door de warmte van de lamp komt de helft plotseling ook omhoog. Lamp gewoon laten branden. Na nog een dag te wachten onder de lamp is de andere helft ook boven gekomen. Diegene die nu nog niet zijn bovengekomen lijken dat meestal ook nooit meer te doen... Maar je kan ze er altijd nog bij laten staan! Je zit nu al aan 48u tot 72u onafgebroken licht met voornamelijk ontplooide plantjes. Tijd om de lamp eens uit te schakelen! En misschien direct op atmo12/12 te beginnen, en dan kan je vanaf 12 dagen het geslacht beginnen te bepalen Het systeem met de watten is misschien te vochtig, en heb je daarom zoveel vertraging. Vergeet niet dat je er niet mee gaat vissen maar kweken! Mischien heeft dat kleine zaadje ook wel al stoffen nodig die in grond zitten, daar heb ik wel geen enkel bewijs voor! Maar kom ik ben gewoon geen voorstander van watten en/of alleen water. Grond is de key, plus je hoeft maar 1 keer te verpotten bij 1l potjes indien je geen 18/6 gebruikt... Je hoeft wel 40 zaadjes te planten per m², ten einde voldoende vrouwen te hebben en een goede selectie te maken. En dan kom je soms nog maar aan 16 vrouwen. Die grondtemperatuur toch eh... ps: PM me maar, wanneer je mannen wilt gaan herkennen, dan hoef je toch al geen nieuw topic te starten...
  3. Paranoia

    Vrouw/ Man?

    Volgens mij zijn er minder vrouwen die weten dat hun wiet vervuild is... Omdat het van hun vriendje komt en dan is het goed , ze denken niet echt verder na... En enkel growers weten dat de wiet zo vervuild is tegenwoordig en voor de growende vrouwen: Jij bent dan 1 van die vrouwen die wel met de slimste mannen meekunnen... Leuk toch!
  4. Wel bambino, bekijk het langs de positieve kant, wanneer we het volgende zomer te warm krijgen, kunnen we met zen allen in het hok van rookbommetje gaan zitten... Lekker fris! Maar nu effe serieus: kan men de capaciteit tot 30% dimmmen of is het minimum 50%? Vooraleer een goeie vriend van mij zich mispakt en met vorst in zijn hok te maken krijgt.
  5. cocoa, hier luisteren ze niet naar mij en vergeet niet dat die lichtoppervlakte volgens verhoudingen is... 1m bij 1.2m voor de 600W en 0.7m bij 1m voor de 400W en het aantal m³ bij de afzuiging is voor de ventilator, de filter dient nog eens 20% groter te zijn dan de capaciteit van de ventilator, tenzij het die nieuwe generatie filters betreft heb ik me laten vertellen... o, ja en laat je niets anders wijsmaken in de growshop, want dat gaan ze gegarandeerd proberen... ps: zulke sticky bestaat al...
  6. Beste cocoa, Normaal reageer ik niet op zulke (beginner) posts, maar jij hebt geluk... Iedere degelijke wietkweker lacht nu met jou, maar dat is niet erg, zo zijn we allemaal begonnen... Een degelijk beginners wiethok heeft nodig: 1- Geen growtent te zijn!!! 2- Het geraamte dient gebouwd te worden uit een degelijke standaard bouwbalk -in USA aka 2by4 (inch)- 3- Vochtbestendige gipsplaten (de groene) 4- Geen zwart/wit-folie maar 3 lagen wit-kalk aan de binnenkant van je gipsplaten (brandveiligheid) 5- Elektronica die voldoet aan de strengste voorschriften!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 6- Met passende afzuiging (500kuub per 600W in de zomer, 225kuub bij koude winterlucht) 7- Houdt rekening met de beschikbare lichtoppervlakte (1.2m² voor 600w en 0.7m² voor 400W) 8- En een aardebak met goede waterhuishouding (tensiometer) zonder al teveel voeding (lage Ec) Dit is volgens MIJ de beste houding als beginner, om het risico tot een slechte oogst -en verloren moeite- te beperken. Echter dit is geen lijst van prioriteiten. Elk punt is even belangrijk, besef dat je met iets illegaal bezig bent en enkel jij als verantwoordelijk zal worden gehouden. May the force be with you! De rest leer je wel door, en enkel en alleen door ervaring! Meer kan ik voor jou niet doen...
  7. Veel is al gezegd maar één ding nog niet! We vergeten vaak dat wij ongeveer de eerste generatie zijn die cannabis op zulke schaal gebruiken. En dat het vanwege onze leeftijd evident is dat we nog niet voldoende vertegenwoordigt zijn in het politieke landschap en onze belangen geen rol spelen in de politiek. En dan heb ik het zeker niet alleen over cannabis! Sommige mensen zweren bij links tegen rechts, kat tegen hond of arm tegen rijk maar het is jong tegen oud. Zo is het altijd geweest, van in den beginne bij mens en dier. Het is enkel een kwestie van tijd voor zulke vertegenwoordigers verschijnen en anders doe ik het zelf wel. En als je het zo bekijkt, dan komt de huidige gevestigde orde mij vrij spartelend en stervend over. Alsof ze het zelf eigenlijk ook niet meer weten. Die zwakte kondigt de val aan. Je mag dan wel even wat werk aan dat gat hebben GV, maar dat neemt niet weg dat je er even goed zelf in zal vallen.
  8. Volgens mij werkt dit zo goed, dat je zal moeten oppassen voor toprot. Een niet te verwaarlozen risico bij dit soort ondernemingen! Zelf denk ik aan het preventief wegnemen van een aantal topjes. Zo hou je er nog meer aan over dan wanneer je een noodoperatie moet uitvoeren. De dikste (+12cm diameter) zullen er toch sowieso last van hebben. Het water verdampt gewoon niet meer... Een gemiddelde bloeitijd nemen is een goed idee, ik heb ze zelf volledig afgebloeid en dat lijkt me nu de moeite niet meer waard. Veel succes!
  9. Het enigste wat ermee te maken heeft, is temperatuur in de grond!!! Mvg
  10. Dit fenomeen heeft nix te maken met het lichtspectrum van de lamp. Als je zaden op een degelijke manier ontkiemt onder een 600W hps lamp zal deze maar 60cm boven de plantjes hangen. Als je dan waarschijnlijk nog pieterpotjes gebruikt zal de grondtemperatuur door de warmteontwikkeling van zo'n hps lamp erg hoog oplopen. De warmte die een tl-buis(lamp) ontwikkelt is veel minder. De tl-buis is de meest efficiente lichtbron die men vandaag kent. Daar ben ik zeker van want ik ben nog maar twee weken geleden op de tentoonstelling "Fotonica" van de VUB geweest. Dat heeft trouwens te maken met de verhouding tussen warmte- en lichtopbrengst. Als je dus zo veel mogelijk vrouwtjes wil, moet je de grondtemperatuur laag houden. Bij een hps zal men het medium(de pieterpotjes) moeten koelen of rekening houden met de cijfers en meer zaden planten. Waarom denk je dat atmosphere zijn potjes wit schildert of direct in de aardebak wou planten? Dat heeft alles te maken met grondtemperatuur... Hij poste al reeds letterlijk dat temperatuur een invloed uitoefent bij het ontkiemen van zaden! Wij weten niet welke plantjes vrouwtjes zullen worden maar wel hoeveel. Dat hangt af van de omstandigheden. Tot nu toe heeft nog niemand een correlatie met het lichtspectrum serieus genomen... Begrijpelijk... Mvg
  11. En ik vind als je dan toch "empirisch" wilt vast stellen hoe gemakkelijk het is om €20 000 wiet te kweken, dat je die planten moet afbloeien ook . Ze zijn zelfs verblind door growshoplogica! Na hun onconfortabele ontmoetingen ben ik er zeker van dat die ventjes blij zijn dat ze maar op de nieuwsdienst van vtm werken... satan: You have no talent ... Yet you want to be a star... I gess something can be arranged .... *satan swings out 30 inch cock* *faroek sucks satan's cock* satan: Compromise your objectivity and you will be rewarded ... aaaaahhhhhhhhh *satan orgasms* (Faroek heeft één of andere prijs -erkenning- voor journalistiek gekregen vanwege deze reportage) Voer voor de schapen!!!
  12. Paranoia

    Help

    Die zien er goed uit. Sommige rare blaadjes heb ik ook altijd, soms liggen ze zelfs gewoon op de aarde. Maar dat komt wel goed wanneer je wat plant hebt. Die 600W is natuurlijk wel wat. Ik maak me meer zorgen om je voeding. Als die grondmix al wat bemest is hoef je zeker geen groeivoeding te geven de eerste 3 weken. En als je 12/12 doet zelfs helemaal geen en begin je gewoon met je bloeivoeding. Hou het gewoon niet te warm, niet te nat en rustig met de voeding en dat worden prachtige planten.
  13. Het eerste voordeel van de 12/12 methode is dat je nou net niet hoeft te gaan toppen en scroggen. Een echte indica wordt niet langer dan 30cm, een 50/50 kruising tussen de 50 en 80cm en een echte sativa die wordt nog wel een (goeie) meter. Ik denk dat je hier trouwens toch geen voordeel behaalt met toppen omdat deze zaailingen vooral één grote mega hoofdtop maken en de zijtakken niet echt sterk ontwikkelen. Het zou spijtig zijn deze natuurlijke beweging tegen te gaan. Het beste is hier gewoon een sog met voldoende planten om alles dicht te krijgen. Toppen is volgens mij vooral voor mensen die een groei periode gebruiken en minder planten per vierkante meter zetten ivm onze antipool, de politie. Een tweede voordeel is dat het -ondanks andere vooroordelen- snel gaat. Na 12 a 21 dagen na ontluiken zullen de vrouwtjes hun geslacht laten zien. Er is verder geen echte overgangs periode meer mee te tellen om je bloei te berekenen. Dus als alles goed gaat neem je na drie weken sinds ontluiken je eerste bloeiweek. Bloeit je soort af in 9 weken volgens de producent dan zal je dus rond de 12e week kunnen gaan oogsten als er geen vertragingen door jou zijn ontwikkelt (zoals toppen, te veel water of voeding dus). Zaad op 12/12 dat is het gewoon! En ik weet dat nu Mvg paranoia
  14. Paranoia

    De Tensiometer

    4 mogelijkheden: -grond is verzadigd, veel te veel water dus (de buis kan ook leeg lopen bij verzadiging) -er kan lucht in de meter -pot is te klein om de meter te kunnen gebruiken, die moet minimum 10l zijn. -de meter is stuk Hoewel het onwaarschijnlijk is dat je pot te klein is want dan zou ik eerder wisselende meetresultaten verwachten ipv een lege buis. Is je grond niet gewoon te nat?
  15. hey je kweekt dus in 40l potten als ik het goed begrijp? Staar je niet zo blind op die meststoffen! Zeker niet als je aarde zeiknat is. Waterhoushouding is veel belangrijker en zal veel meer vooruitgang teweegbrengen als je dat in orde hebt. Ik schakelde na een slechte ronde over naar een grote bak met tensiometer en ben daar zeer tevreden van. De eerste 5 weken geen voeding en verder slechts 1 maal per week één vierde van de aanbevolen hoeveelheid(biobizz). En ik heb ook geen meststoffen onder mijn aarde gemengd, wel mearl. En ze gaan veel beter dan ervoor. Toen gaf ik te veel water en veel te veel voeding, wat dodelijk is naar mijn mening. Zelfs wanneer na veel kweken je aarde volledig uitgeput is kan je dat corrigeren met bv. vloeibare organische voeding. Denk maar eens aan steenwol. Hoeveel voeding zit daar in? Niets... Hetgeen jij doet, daar zou ik zelf niet aan beginnen. Mijn onderste laag (10cm, die de drainageslang toedekt) bestaat uit 1/3 vivimus voor goenten en 2/3 cocos. Deze mix transporteert het water heel goed naar boven. Ik heb na een watergift al na 1.5uur een stabiele meetwaarde van de tensiometer. Zie ook mijn topic: Wat moet er in de aardebak? Ik had zowat hetzelfde probleem als jij. Uiteindelijk heb ik enkel batmix in de growshop moeten gaan halen. Al de rest in reguliere tuincentra. Waterhuishouding is veel belangrijker dan voeding, boosters en wat weet ik nog allemaal! Voor mij is een tensiometer een investering die ik voor de ph-meter zou doen. Schimmels en bacto werken idd zeer goed met organische voeding. Echt een aanrader! Mvg,
×
×
  • Create New...