Jump to content

Whaptidoo

Members
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Whaptidoo

  • Rank
    Groentje

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Dat is dan weer een ander uiterste... Houd je ook rekening met de weersveranderingen? Als het heeft geregend wat minder watergeven, als het warm is meer watergeven et cetera.
  2. Wat echter geen stonerswijsheid is, is dat THC in planten wordt gevormd, geen tetrahydrocannabinol is, maar ik meen tetrahydrocannabinolcarbonzuur is. Dit is niet in staat om te hechten aan de receptoren in de hersenen, waar "het allemaal gebeurt" met THC en je beleving. In je spieren of je maag doet het niets dan niets. Bij verwarming zal deze zuurgroep eraf gaan en komt de receptor-actieve delta-9-tetrahydrocannabinol, die op de delta-9-receptor hecht, tevoorschijn. Als je wiet rookt - en de cannabinoïden dus niet in de maag en darmen bewerkt kunnen worden met zouten en enzymen - zal het THC al in de actieve vorm in de bloedbaan gebracht moeten worden. Daarvoor moet THC dus gevormd worden door een hittebron bij de wiet te houden die warmer is dan zo'n 90 graden. Voor een cake zal dat gebeuren door de oventemperatuur en bij een joint is dat een aansteker en daarna de top zelf. Echter hoe dat in zijn werk gaat in het lichaam zonder warmtebron weet ik niet. Het zou kunnen dat er enzymen zijn die de zuurgroep erafhalen, maar dat zou je zelf moeten uitzoeken. Maar geheel waar is je ontkenning/hypothese dus zeker niet, misschien is hij zelfs wel geheel onwaar. Maar dat is dus in het geval dat het lichaam tetrahydrocannabinolcarbonzuur niet kan metaboliseren tot THC. Excusez moi pour ne pas répondre au message original, mais un malentendu est solvée. Ik zou per persoon simpelweg 0.4 a 0.5 gram hasj doorheen doen, of zo'n 0.8 tot 1 gram wiet. Gemiddelde coffeeshopwiet genomen. Echt veel meer zou ik niet doen als je onervaren bent. Ik ken een ervaring met 1,25 gram matige hasj. Wat eindigde in een drukkend gevoel in het hoofd, enigszins zeerte, extreme moeied en extreme honger. Maar dat was klaarblijkelijk niet geheel leuk meer.
  3. Na tijden lang geweldig gebruik van het forum is het sinds een week iets moeilijker in gebruik. Ik krijg veelal foutmeldingen van het forum, waarin wordt gezegd dat het forumserver te druk is en ik het later nog maar eens moet proberen. Dit komt in vlagen, soms vijf minuten alleen maar board messages, maar daarna weer vijf minuten geen enkele. Ook is de laadtijd van pagina's een stuk langer dan dat het normaal was. Ik heb mijn internetverbinding nagekeken, met meerdere browsers gesurfd en nog wat dingetjes geprobeerd, maar niets leek verkeerd. Omdat ik andere mensen niet hoor over dit probleem, leek het mij tijd om een bericht te plaatsen. Heeft iemand een idee welk probleem hieraan ten grondslag ligt?
  4. Na dit topic toch redelijk doorgezocht te hebben is het mij niet geheel duidelijk geworden of er mensen zijn geweest die planten met een hoogte groter dan twee meter, met succes hebben weten te verduisteren. Als dit is wel zo is geweest, hoe heeft deze of gene dit dan gedaan is mijn vraag. Het simpelst lijkt mij om planten in een garage of tuinhuis te schuiven, echter is dat niet de lichtste klus. Zijn er nog andere manieren om grote planten te verduisteren? Ik weet dat het al behoorlijk aan de late kant is, ik heb zelf ook al het een en ander geprobeerd, maar zonder succes - hoewel het nog steets potentiaal bevat. Dit is dan ook eigenlijk alleen ter informatie voor de kweek van volgende zomer. Met vriendelijke groet, Whaptidoo
  5. Ja, dat begrijp ik, maar is dat geïnduceerd door het naarbuiten plaatsen of zat dit al zo in "the manual" van de plant? En, iets wat ik me daarnaast nog afvraag. Die voorbloei, hoe lang kan dat aanhouden tot de echte bloei begint, of staan deze totaal los van elkaar en begint de echte bloei pas wanneer de plant wordt verduisterd voor een bepaalde periode?
  6. Kijk aan, dit was het topic dat ik zocht, maar al een tijdje kwijt was. Ik heb mijn planten een - pak hem beet - tweeëneenhalve week geleden van binnen naar buiten gedaan. De planten kregen zo'n 18 uur licht per dag, na het overpotten werd dit gereduceerd tot de zonlichtcyclus hier in Nederland. Dit betekende kortgezegd dat de planten zo'n tweeëneen half uur minder licht kregen. Nu, vandaag, heb ik het idee dat de planten in de bloeifase beginnen te komen. Uiteraard nog geen toppen, maar wel toning van geslacht waarbij elke nieuwe internode weer meer sinsemilla haartjes. Nu is mijn vraag of het daadwerkelijk mogelijk zou kunnen zijn dat de plant in bloei is gegaan zonder het gebruik van bewuste verduistering, want dat idee heb ik wel een beetje. Of zou het gewoon toeval zijn dat de plant ineens minder hard groeit en in toenemende mate geslacht toont? Overigens zit ik toch correct dat de planten hier wel weer uit kunnen schieten nu ze merken dat de dagen nog wel "langer" worden?
  7. Als je die kas al hebt staan zou ik eerst eens even experimenteren hoe de temperatuur zich verhoudt overdag, 's nachts, luchtvochtigheid, en eventueel ook lichtintensiteit. Maar die temperatuur is verreweg het belangrijkst in dit geval.
  8. Bij mij zit de bloei er wel stevig in nu, nu maar hopen dat het weer het lang goed houdt. Rot is nu niet bepaald hetgeen waar ik nu op zit te wachten. Ik laat de boel gewoon staan en ik zie wel wat het wordt, superspectaculair wordt het niet denk ik. Als de eerste nachtvorst komt zal die plant nog zeker niet uitgebloeid zijn. De andere plant, die al wat langer bloeide, mag er aan het einde van de volgende week zeker uit, misschien zelfs wat eerder.
  9. Allicht dit plaatje? Komt van de Nederlandse Wikipedia, onder de kop verslaving.
  10. Ja, pokon, geen pokemon. Maar ik ben ook wel benieuwd. Wat is er zo slecht aan pokon t.o.v. de kwaliteit van het rookwaar of eten of whatever? Alleen zal het zeker lonen om gewoon eens voor een jaar of twee drie vooruit te kijken en bij een tuincentrum of een growshop een grotere voorraad voeding te kopen, als je een goede voeding hebt. (Groot)verpakking scheelt vaak vrij wat, vooral bij meststoffen.
  11. De twee planten staan vrijwel naast elkaar, sterker nog de niet bloeiende plant staat in een donkerder deel dan de bloeiende plant. Dus het zal niet aan de lichtintensiteit liggen, dat is zeker. Overigens, als de plant gewoon niet in bloei schiet of dit veel te laat doet, dan is het toch nog gewoon mogelijk om het als mooie moeder voor volgend jaar te gebruiken?
  12. Ik heb twee mooie vrouwtjes achter het huis staan, waarvan één al zo'n drie week goed bloeit. De andere plant, echter, wil maar niet bloeien. De haartjes, de top-beginselen zijn allemaal wel aanwezig, maar zo ziet het er nu al zeker twee volle weken hetzelfde uit. Het zijn beide sativa's. De bloeiende is een Skunk-haze hybride en de niet bloeiende is van een onbekend type. Omdat het nu toch al tegen eind september begint te lopen, wordt dit me toch iets te gek - het is overigens ook mijn eerste kweek. Zou er iets mis kunnen zijn of moet ik toch maar gewoon wachten totdat het november in loopt?
  13. Okee, bedankt allemaal, vooral de laatste twee posts vond ik heel handig. Ik denk dat ik dan maar eens gewoon naarbinnen ga en eens even wat ga vragen, met deze info in mijn achterhoofd. Ik denk, met mijn kennis, dat haze dan een van de beste opties is, maar dat zie ik dus wel in de shop.
  14. Hallo, Ik ben vrij nieuw in de wereld van de hasj en wiet en ik vraag daarom om advies welke wiet ik moet nemen. Ik wil graag high worden; een intensere kleur- en geluidsbeleving, verhoogde creativiteit en activiteit van de geest. Echter weet ik nu niet welke soort ik moet nemen, of of ik has of wiet moet nemen. Daarom vraag ik hier om advies voordat ik bij de coffeeshop kom zodat ik enig referentiemateriaal heb. Dus wat moet ik nemen, hasj of wiet, en welke soort dan wel? De prijs moet een beetje binnen de preken blijven en aan antwoorden van: "Je bent nog maar een beginner, dús moet je dit en dat nemen." heb ik eigenlijk niet zoveel. Overigens heb ik zelf een eigengemaakte laboratoriumopstelling om te vaporizen, vandaar de vraag ook of ik hasj of wiet moet nemen. Alvorens dank. Groet, Whaptidoo
×
×
  • Create New...