Jump to content

tadnecty

Members
  • Content Count

    203
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About tadnecty

  • Rank
    Kind aan huis lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands
  1. Het is inderdaad zo dat mensen in Afrika een veel hogere kans hebben om een levensbedreigende ziekte op te lopen of te sterven aan ondervoeding of geweld dan te sterven aan kanker. Omdat kanker veel vaker in latere stadia van het leven naar buiten komt of ontstaat, zal het aantal sterfgevallen door kanker veel lager liggen dan van andere ziektes. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Huntington en veel andere ziektes.
  2. tadnecty

    Vapostar

    Zoek eens op de VaporGenie voor een alternatief. Ietsje duurder, maar wel heel mooi en goed gemaakt.
  3. Ik las laatst wat over de Coleus. Erowid informatie Overal legaal te verkrijgen. Daarnaast zijn er ook de Hawaian Baby Woodrose en Morning Glory (= blauwe winde). Morning Glory vindt je echt overal in de tuinwinkels. Van wat ik er van gehoord heb, krijg je er heel erge buikkrampen van en moet je kotsen tot je niks meer over hebt. Dan begint de 12 uur durende trip. Maar volgens mij is de dosis toch veel hoger dan 15 zaadjes. Oja, ik heb geen ervaring buiten leeservaring. Waarom heeft iedereen het vaak meteen over Datura? Niemand wil er iets over weten, maar roept het toch overal rond. Straks gaan er nog onwetende mensen zoeken naar het plantje. Je laat een kind ook niet in een medicijnenkastje met lekkere "snoepjes" rondkijken?
  4. http://nieuws-uitgelicht.infonu.nl/mens-en...-softdrugs.html
  5. Niet stemmen = stemmen op de grootste partij (vaak de CDA dus) Stem dan blanco, dan maak je de grootste partij ook niet blij...
  6. @ klikodog: Ik bedoelde met "Ik ben het eens met de E-nummers" dat ik het eens was met jullie/jouw standpunt. Ik probeer zelf zoveel mogelijk aspartaam en feny the vermijden. Helaas zit het door bijna alles. Je kan helaas niet op alles letten.
  7. @ El Tulipan: Inderdaad wordt veel voeding bestraalt (aardbeien zijn een goed voorbeeld). Echter gebruikt men hier gamma-straling. Gamma-straling bestaat uit gamma-fotonen die geen massa hebben. Door deze eigenschap kan gammastraling nooit voor 100 procent tegen worden gehouden (alfa- en beta-straling wél). Van deze eigenschap maken ze handig gebruik bij het bestralen van voedsel. Ze richten een stralingsbron op het voedsel, zodat de straling alle bacteriën in het voedsel dood en de rest ongemoeid laat. De straling gaat er dwars doorheen en verdwijnt ergens. Bacteriën doden in bijv. aardbeien hoef je echt niet te proberen door het te pasteuriseren of te koken, dus moeten ze het zo wel doen om het product vers te kunnen leveren in de supermarkt etc. Ik ben het overigens wel eens met de E-nummers. Kijk maar naar Aspartaam en Fenylalanine. @ klikodog: Geurstoffen in voedsel zijn in feite gewoon esters. Die worden inderdaad van alcoholen gemaakt, maar de eigenschap van het alcohol verdwijnt als je er een ester van maakt. Het alcohol reageert met een zuur, waardoor een stof met een andere eigenschap ontstaat. Tevens ook niet geheel ongevaarlijk, maar dat is water bij een hoeveelheid van ongeveer 5L in een keer ook.
  8. volgens mij maakt het niet veel uit. Anders kan je het altijd horizontaal in de grond stoppen. Het zaadje laat namelijk eerst een wortel in de grond groeien en duwt zichzelf dan omhoog.
  9. Je kan volgens mij geen miracle fruit poeder door je drinken/eten doen zodat het zoet smaakt. Miraculine (De stof die zorgt voor de zuur-zoet verandering) moet zich eerst hechten aan de receptoren op de tong. Als er dan een zuur bij komt, reageert het miraculine met het zuur. Stevia is weer een heel ander verhaal. Daar zit volgens mij gewoon een zoetstof in, terwijl miraculine een eiwit is. Daarom is het onmogelijk om miraculine te verwerken in eten dat gekookt of gepasteuriseerd moet worden. Eiwitten worden namelijk gedenatureerd bij hoge temperaturen. @ Parve: Ik doe het vooral voor de zuur-zoet verandering. Bitter-zoet werkt helaas niet. Lijkt mij ook wel wat om voor m'n vrienden lachend een citroen op te eten:D
  10. Ok, bedankt. Die E. coca alleen hetzelfde symptoom, dus ik dacht dat er misschien een link was. Mooie propagator-bak trouwens. heel wat professioneler dan een plastic zak er omheen
  11. Ziet er idd heel goed uit, vooral voor een jaar oud zaad. Onderste blaadje is wellicht wat wit? En weet je wat de oorzaak is van het bruin-verschrompelde blaadje? Hier had ik met mijn E. Coca coca ook al last van, waar ze uiteindelijk aan dood zijn gegaan. Ik dacht iets met pH?
  12. De plant zelf is al geweldig, maar de bessen overtreffen echt alles. Als je er 1 in je mond neemt en goed kauwt, komt het miraculine uit de bes vrij wat ervoor zorgt dat een citroen bijvoorbeeld heel zoet smaakt Helaas houdt deze plant van warmte en vochtige lucht, dus moet ik hem constant in een doorzichtige plastic zak houden. Haal je de zak er 5 minuten af, dan zullen een paar bladeren meteen omkrullen. Ook moet de pH tussen de 4.8 en 5.5 liggen. iets erboven en je plant stopt met groeien. Daarnaast groeit hij ook nog eens heel erg langzaam. Het grappigste van de plant zelf is dat hij zure grond nodig heeft om in te leven en het dan via de bes vervolgens omzet naar iets zoets.
  13. Je kan ze volgens mij wel stekken, maar ik heb niet het lef en de kennis om dat in dit stadium uit te proberen. Ik wil eerst een mirakelbes eten. Als je zelf een plant wil hebben voor de vrucht zou ik niet met zaden beginnen. Dat duurt 2 tot drie jaar en ze willen nogal vaak niet opkomen (of je moet gyberillic acid gebruiken, maar dan verkort je de levensduur). Als die van mij gaat bloeien wil ik overigens best wel zaden verkopen/ruilen, maar dat duurt nog even.
  14. Ik heb al gezocht via de zoekfunctie. Had het topic ook al veel eerder gelezen (1.5 jaar geleden?) en kwam toen op het idee om er ooit 1 te kopen. Dat is er nu dus van gekomen en nu wilde ik weten of er nog mensen waren die er ook 1 hadden. Wilde ook niet een heel oud topic omhoog schoppen.
  15. Hallo, Ik heb op Ebay een Synsepalum Dulcificum besteld (ongeveer 23 met verzendkosten). Plantje is 20 cm (0,65 feet) groot en dus denk ik 1 jaar oud. De plant begint bij ongeveer 1 feet te bloeien, dus ik zal nog even geduld moeten hebben. Ik wilde graag weten of er nog meer SD-growers zijn. Ik ben zelf namelijk net aangemeld op http://www.miracletaste.com, waar al wat meer informatie te vinden is over deze plant. Als er hier mensen met SD-kennis (SD = Synsepalum Dulcificum) zijn, zou ik ook graag wat meer informatie willen hebben over het succesvol cultiveren van de plant. Ik heb gelezen dat het niet de makkelijkste is en ik beschik helaas over weinig hulpmiddelen. Foto's gemaakt met mobiel (3.2MP, slechte lens) tadnecty
×
×
  • Create New...