Jump to content

thommytt

Full member
  • Content Count

    1,838
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by thommytt


  1. @Thoumf hej man thnx voor je replay.

    Ik heb de dames een aantal dagen alleen water gegeven daarna weer een lage dosis bloeivoeding en ben gestopt met de pk booster en heb ze nog wat cal/mag gegeven. Moet zeggen dat het zich niet verder is gaat uitbreiden.
    Geef jij dan vanaf week 2 pk booster mee zoals op het schema staat? Nog wat zitten uitzoeken wb week 2 pk booster maar idd veel mensen doen dat pas bij week 5/6 ( als het al nodig is )

    Wat het dan wel is geweest ik heb geen idee. Denk toch iets met die PK booster die ik dan toch wel iets te vroeg heb toegediend. Heb er 1 tussenstaan die staat op bemeste aarde ipv lightmix en die heeft nergens last van. ( krijgt dus ook alleen afgezuurd kraanwater )

     

     


  2. Dag mede-growers.

    dacht zelf aan een kalium of magnesiumtekort. Iemand die dit, of wat anders, kan bevestigen? 

    Ter info:

    - eind week 3 bloei

    - aarde 12 liter light mix ingewaterd met bacto en gemengd met lavameel

    - 15 ml bac bloeivoeding per 10 liter water

    - 5 ml bac pk booster per 10 liter water

    - 2 ml bloeistimulator per 10 liter water

    ec - 1.35 ( meet het toch even ondanks bac bio )

    water zuur ik af naar ph 6.5 

    1 x per week krijgen ze 5 ml cal/mag van bac mee op 10 liter water. 
     

    wateren eerst 1 x per 2 dagen 10 liter op 7 dames en sinds 5 dagen 1 x per dag 8 liter over 7 dames( ontvochtiger erbij gezet )

    large.89CD94F6-DD73-4FBF-85B9-AAD39CF7E465.jpeg.ab73ff87455ef7c6d2bad255e884bd72.jpeg

    large.7E2F253F-81BA-4FC4-9173-AF059D684417.jpeg.f71e09c9a95e004902211975e7a7fbb4.jpeg

    bovenstaande is van 1 plant en maar 1 blad helemaal onderaan.

     

    onderstaande is van 1 plant en heeft wat meer last. 

    large.870167D3-E6A0-4877-81D6-2B6846B7BAD2.jpeg.a7996351c81ab69ea12dfc2fc699ad2e.jpeg



    large.A5EA1E5C-2DF3-4065-9A61-62CF9D1B393B.jpeg.a36b1ed74bc8694c48d19b6db80e4d09.jpeg
     

    bedankt alvast voor de hulp! 
    greets,

    T


  3. @cityboxer ik denk uiteindelijk een combinatie van te lage ec icm met opgehoopte zouten in het wortelstelsel.

    Ze gaan momenteel als een trein alleen is het nog een beetje zoeken naar de juiste hoeveelheid voeding. Draai onder een zelfbouw bridgelux led van +-280 watt op 90-90-160. Aangezien deze minder warmte afgeeft hou ik de ec iets lager ( ja ja meningen zijn daarover verdeeld ) alleen moet ik oppassen dat ik niet te laag ga zitten. Blad begint momenteel iets lichter van kleur te worden in bloeiweek 3 dus de voeding opgehoogd naar minimale aanbevolen pk booster en bloeivoeding :verrygood

      


  4. Nou probleem opgelost:D

    Ben maar eens die waterontharder gaan bestuderen en blijkt dat er gewoon een bypass op zit. Bypass omdraaien, kraan paar minuten laten lopen en je hebt weer “gewoon” water:whistling

    Ik heb iig weer gewoon water voor handen voor de dames maar nog steeds ben ik er niet achter hoeveel natriumchloride per liter water je dames kunnen hebben voordat ze er hinder van ondervinden..


  5. Ja klopt man.

    alleen is het niet zozeer dat ik dingen mis in het leidingwater want dat voeg ik zelf wel weer toe maar dat er dus een te hoog natriumgehalte in het water zit wat kan gaan ophopen in je wortelstelsen en zodoende voor blokkades gaat zorgen of dat je planten ipv cal/mag natrium ( waar ze dus geen zak aan hebben ) gaan opnemen. Correct me if i”m wrong:huh:

    ben een leek wb waardes in het water als het gaat om natrium maar heb een berekening gemaakt van de hoeveelheid mg/liter water en kwam toen uit op 150 mg/l water. 
    leuk om te weten hoeveel natrium er in je zachte water zit maar hoeveel een dame aan kan daar ben ik nog niet uit. The search goes on! :jump:


  6. 2 minutes ago, Wiekspiet said:

    Voor de waterontharder een by-pass erop zetten zodat je gewoon leidingwater kan pakken voor de dames

    Ja hier dacht ik dus ookal aan. Zou even moeten kijken hoe dit dan in zijn werking gaat aangezien de hele aansluiting van de waterontharder in de kruipruimte zit.


  7. Ok top thnx man.
    Te nat lijkt me erg stug aangezien ik de aarde alleen heb ingewaterd. 10 liter water op 100 liter aarde.

    Lijkt me niet teveel van het goede toch? ik hou meestal 10% aan.
    Kan het een voedingstekort zijn of gaan je bladeren daar niet van hangen? Ik heb nog geen basisvoeding gebruikt en alleen elementen die het bodemleven op gang kunnen helpen zoals bacto, lavameel en symbiosis. 

    Ik ben eerlijk een beetje bangig om nu voeding toe te gaan voegen als ze er zop sneu bij staan


  8. 1 hour ago, cannarie said:

    Heb ik je net antwoord op gegeven, pik :)

    Sorry ik dacht dat je doelde op die RO filter vanuit ''normaal'' krraanwater zonder dat het onthard is.

    Ik kan dus deze filter aanschaffen en die draagt er zorg voor dat het natriumgehalte in mijn zachte water naar beneden gaat?


  9. Het klote is ook dat de ontharder is aangesloten op de hoofdleiding hier in huis dus overal komt onthard water uit de kraan. Van de badkamer tot de tuin... helaas was deze geinstalleerd voordat ik weer begon met mijn hobby. Als ik had geweten dat het zo”n negatieve invloed heeft voor de planten( niet alleen de hobby planten ) had ik sws een losse kraan laten installeren desnoods buiten waar hard water uit komt.

    Maar nu de vraag. Wat kan ik dan het beste doen? Regenwater opvangen? Vaten vullen bij een kennis met normaal kraanwater? :whistling


  10. Bij deze de foto”s met licht uit.

    Vreemde ook is dat ze behoorlijk zijn gaan strekken terwijl de tneon er echt op een cm of 5 boven hing. 
    zien er niet heel blij uit..

    extra info:Ik had last van trips dus heb gespoten met neemolie en heb beestjes uitgezet. Tevens hebben ze nog een douche gehad van bladvoeding.

    8D04ABB6-FEB9-41A6-8B64-0164BF899567.jpeg

    ABC27B72-82E2-47FA-83F5-3B548BF03D1A.jpeg

    BCF4D17D-F90A-4233-855D-8EAF3B88EC11.jpeg


  11. Dag mede-growers.

    Na veel te hebben opgezocht en mij te hebben ingelezen kom ik er momenteel niet helemaal uit vandaar dit topic.

    ik zit met de volgende vraag;

    wat is de maximaal toelaatbare hoeveelheid natrium in je water zodat je dames wel gewoon kunnen blijven groeien.

    ik zit met het volgende. Wij hebben hier thuis een waterontharder die werkt met zout. Aangesloten op de hoofdleiding die hier de woning binnen komt.

    De waterontharder haalt kalk uit het water en uiteraard ook zware metalen ed. Erg handig voor de apparatuur hier in huis dat zachte water maar wat de uitwerking is op de planten geen idee. Ik denk zelf dat ik cal/mag mis in het water. Opzich geen probleem lijkt mij want ik heb een flesje cal/mag van bac en voeg dit toe zoals beschreven op de bijsluiter. Nu zit ik met het volgende: de waterontharder vervangt bovengenoemde door natrium. Voor zover ik weet heeft de plant dit niet nodig maar wat als er teveel natrium in het water zit? Zou dit schadelijk kunnen zijn voor de planten ivm ophopingen ed?

    Ben al aan het kijken of ik wellicht regenwater kan gaan geven maar of dat het handigst is weet ik niet. 
     

    Heb ze ongeveer 3 weekjes voorgegroeid onder een 110w tneon en heb ze gister overgepot in 12 liters met aarde van plagron promix gemengd met lavameel, symbiosis en ingewaterd met sannies bacto en cal/mag. (Afgezuurd op ph 6,5) I know bio niet afzuren maar wil zeker weten dat ik start met de juiste ph in het medium. 
    Potten niet extreem ingewaterd. +-8 liter water op 100 liter aarde.

    Ze staan nu in hun definitieve verblijf. 90x90x160 met een 280 watt zelfbouw bridgelux 3000 k lamp. Lamp hangt op de hoogste stand (+-1 meter) op 50% vermogen om ze even te laten wennen aan hun nieuwe potten en verblijf.
     

    Probleempje nu: bladeren hangen naar beneden momenteel.( zal zo even een foto uploaden) Wel hard dus niet te weinig water, groei lijkt wat minder hard te gaan. Lijkt eerder te veel maar zo nat is de aarde niet.

    commentaar is meer dan welkom. Ik heb al geprobeerd een hoop info te zoeken over een waterontharder maar kan dus niet vinden of dit ook daadwerkelijk invloed heeft op de groei van de dames.

    Erg frustrerend aangezien ik in het verleden prima rondes (woonde toen in een ander huis zonder ontharder) heb gedraaid en ik Het gehele proces volgens mij wel redelijk onder de knie had.

    Wie kan mij verder helpen? 
    thnx alvast! 
    greets,

    T


  12. Hej Jack. 
    mooi topic heb je hier man! 
    dames staan er ook lekker bij:verrygood
    wat betreft je lv daar had ik tot verkort ook last van. Wat ik heb gedaan is het volgende. Ik had geen plek meer in mijn hok om er een ontvochtiger in te zetten dus heb ik de ontvochtiger bij de actieve luchtinlaat gezet. Ik had nog een iniminitentje liggen van silverbox (30-30-60) waar ik mijn actieve inlaat op heb aangesloten en de ontvochtiger erin heb gezet. Voordeel is dat je ontvochtiger niet een “hele” kamer hoeft te ontvochtigen en de lucht in de silverbox altijd tussen de 40 en 50% zit. Nadeel hiervan is dat er natuurlijk warme lucht ( maar wel droge )je tent binnen komt. (+-24 graden) waardoor ik harder moet afzuigen om de temp wat te drukken. ( is nu rond de 27,5 - 29 graden afhankelijk van de buitentemp) 

    moet zeggen dat het erg goed werkt op deze manier en mijn lv niet meer boven de 50% komt. Was voorheen 65-75%:no(week 5 bloei) en heeft me al 2 colas rot gekost.

    Succes kerel! 

    ik volg je!
    greets,

    T

    • Like 1
    • Thanks 1

  13.  

     

    Hallo mede growers.

    Na lang te zijn weggeweest ( kuch +- 10 jaar ) begon het toch weer te kriebelen om zelf weer een ronde op te starten.
    Uiteraard een hoop ingelezen en uiteindelijk besloten om voor de Classic 90 van Mammoth te gaan ( 90-90-160 ).

    Ik heb in het verleden altijd met Tneon gedraaid maar na 10 jaar zag ik een aantal moie ontwikkelingen op het gebied van led lampen en mijn keus is ook uiteindelijk gevallen op het zelf ( na ) bouwen van een led lamp. Ik heb tot week 1 bloei gedraaid met een goedkope (150euro ) ledlamp met blauw en rood licht icm een 110w Tneon maar die verdeling van het licht was zo slecht dat  ik besloten heb zelf een lamp te bouwen waarbij de verdeling stukken beter is.
    Ik heb de lamp nagebouwd van @pindarots123 alleen heb ik er , op aanraden van Pindarots nog 4 strips á 34 cm bijgedaan waardoor ik op een totaal wattage kom van 282 watt.

    Mijn keus ging uit naar 4 x 25 liter vierkante potten met schoteltjes eronder en voorbemeste aarde van Atami kilomix.
    Deze aarde heeft voeding voor +- 6 weken. 
    Na deze 6 weken heb ik de voedingslijn van BAC. Bac bloei, Bac final solution, Bac PK13/14, Bac root stimulator( in het begin gegeven op de lightmix ) en Bac Bloom stimulator
    Naast de voorbemeste aarde heb ik per 25 liter 2 buffertabs van Sannies in de grond gedaan van 21 gramm, de aarde gemengd met Symbiosos en bij het overpotten ( van de begin potjes in lightmix naar de voorbemeste aarde ) nog wat rond de wortelkluit gestrooid.

    Ik moet eerlijk bekennen dat ik voorheen met kleinere potten werkte waardoor ik in het begin van deze ronde af en toe wat teveel water heb gegeven aangezien dit 25 liter potten zijn.

    Ik heb gewoon normaal onafgezuurd kraanwater gegeven al die tijd en ze groeide als kool.  In totaal 4 weken voorgegroeid om toch het hele hok vol te krijgen ( momenteel veels te vol haha *leermomentje  ).

    Nu zit ik met het volgende probleem. Ik heb 2 x skunk #1( WSS ) staan, 1 x fruit spirit ( RQS ) en 2 x WSS Skunk ( WSS ).

    Ik ben in week 2 bloei begonnen met een halve dosering bloeivoeding en ik ben bang dat ik dat beter nog even niet had kunnen doen.
    De fruit spirit doet het als een malle en heeft voor een 2e week bloei al behoorlijk dikke toppen ( zie foto's ).
    De Skunk #1 vooraan doet het ook prima, loopt iets achter ten opzichte van de fruitspirit maar ik mag niet klagen evenals de WSS.

    Nu komt het probleem. De Skunk #1 rechtsachterin heeft rare klauwvormige bladeren bovenin de toppen. Dacht uiteraard meteen aan overbewatering maar nadat ik haar 2 x heb overgeslagen bij het watergeven trokken de bladeren niet bij. Na verder speurwerk kwam ik uit op een stikstofoverschot. Vreemd dat dan alleen deze last van heeft en de rest niet aangezien ze allemaal hetzelfde krijgen. Door deze klauw bladeren blijven de toppen behoorlijk achter. Alsof hij even heeft stilgestaan.

    Ik las dat je dan het beste gewoon water kan geven met een PH van rond de 6-6,3 zonder voeding of iets. Momenteel heeft ze al een week afgezuurd water gekregen maar trekt nog niet echt bij. Lijkt er wel op dat ze langzaam wat bloemen gaat maken maar veel blad ertussen ( alsof ze niet volledig bloeit maar nog in de vegatieve fase zit ofso.

    Weet iemand wat ik hier nog aan kan doen? Gewoon afgezuurd water blijven geven ? Alle tips zijn welkom!

     

     

    Probleempje 2 ( paar blaadjes )

    Sommige blaadjes van de wss trekken wat krom en er ontstaat een witte kleur op wat echt in het blad zit. Geen meeldauw maar echt in het blad zelf. Zie de 1e foto. ( lichtoverschot ivm te dicht op het gewas na wisselen blauw/rood naar warm wit? )

     

    Vreemde scheve blaadjes met witte randen ( WSS SKUNK )

    large.IMG_7485.JPG.d83d7cfbc4413d9a3f48c62bf689258c.JPG

     

    Fruit Spirit ( RQS )

    large.IMG_7486.JPG.d8b1a09422354538a2ffe1382bf4520e.JPG

    Rechtsachterin staat de Skunk #1 met de klauwblaadjes. Behoorlijk doorgegroeid en minder bloeiontwikkeling zoals je kan zien: 

    large.IMG_7489.JPG.154e498daea73cf665c2150636d608de.JPG

     

    De Skunk #1 met klauwblaadjes

    large.IMG_7512.JPG.3f2c52571f36994fee2acb3b33687691.JPGlarge.IMG_7514.JPG.b73217cf0cc1cdc62a0c0b26f442c9a9.JPG
     

    Ze zitten nu in de 3e week bloei en krijgen momenteel allemaal even afgezuurd water naar ph 6.3.

    Temp is rond de 27-28,5 graden met lamp aan en lamp uit rond de 23 graden. Een lv van rond de 55/60%. als het regent kan deze iets hoger liggen.

    Na de switch van blauw/rood led naar warm wit led heb ik ze de eerste paar dagen er vrij dicht op gehad. Momenteel hangt de lamp op 25 tot 30 cm.

    Bedankt alvast voor het meedenken!:tu

     

    Greets,

    Thommy

     

    Nog een paar fotos van het geheel:
    large.IMG_7523.JPG.5623dfd2bf3f39c328860642ba3ac609.JPGlarge.IMG_7517.JPG.b4baca72ef1fdc1715cd6b91f3c82e32.JPGlarge.IMG_7522.JPG.925adbdf0b664154ba31982b8ac0505d.JPG

    Iets te vol geworden.. volgende ronde maar wat minder lang voorgroeien:)

×
×
  • Create New...