Jump to content

thommytt

Full member
  • Content Count

    1,838
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by thommytt

  1. @Thoumf hej man thnx voor je replay. Ik heb de dames een aantal dagen alleen water gegeven daarna weer een lage dosis bloeivoeding en ben gestopt met de pk booster en heb ze nog wat cal/mag gegeven. Moet zeggen dat het zich niet verder is gaat uitbreiden. Geef jij dan vanaf week 2 pk booster mee zoals op het schema staat? Nog wat zitten uitzoeken wb week 2 pk booster maar idd veel mensen doen dat pas bij week 5/6 ( als het al nodig is ) Wat het dan wel is geweest ik heb geen idee. Denk toch iets met die PK booster die ik dan toch wel iets te vroeg heb toegediend. Heb er 1 tussenstaan die staat op bemeste aarde ipv lightmix en die heeft nergens last van. ( krijgt dus ook alleen afgezuurd kraanwater )
  2. Ja staat vanaf week 2 bloei 10-20 ml organic pk booster en 20-30 ml organic bloom per 10 liter water.
  3. Ik zit laag in de voeding want de minimale aanbevolen ( volgens het flesje en schema) is 20 ml bloeivoeding per 10 ml water en 10 ml pk booster per 10. Merkte dat de bladpuntjes wat begonnen te verbranden dus toen weer teruggeschroefd naar 15 ml bloei en 5 ml pk booster
  4. Dag mede-growers. dacht zelf aan een kalium of magnesiumtekort. Iemand die dit, of wat anders, kan bevestigen? Ter info: - eind week 3 bloei - aarde 12 liter light mix ingewaterd met bacto en gemengd met lavameel - 15 ml bac bloeivoeding per 10 liter water - 5 ml bac pk booster per 10 liter water - 2 ml bloeistimulator per 10 liter water ec - 1.35 ( meet het toch even ondanks bac bio ) water zuur ik af naar ph 6.5 1 x per week krijgen ze 5 ml cal/mag van bac mee op 10 liter water. wateren eerst 1 x per 2 dagen 10 liter op 7 dames en sinds 5 dagen 1 x per dag 8 liter over 7 dames( ontvochtiger erbij gezet ) bovenstaande is van 1 plant en maar 1 blad helemaal onderaan. onderstaande is van 1 plant en heeft wat meer last. bedankt alvast voor de hulp! greets, T
  5. @cityboxer ik denk uiteindelijk een combinatie van te lage ec icm met opgehoopte zouten in het wortelstelsel. Ze gaan momenteel als een trein alleen is het nog een beetje zoeken naar de juiste hoeveelheid voeding. Draai onder een zelfbouw bridgelux led van +-280 watt op 90-90-160. Aangezien deze minder warmte afgeeft hou ik de ec iets lager ( ja ja meningen zijn daarover verdeeld ) alleen moet ik oppassen dat ik niet te laag ga zitten. Blad begint momenteel iets lichter van kleur te worden in bloeiweek 3 dus de voeding opgehoogd naar minimale aanbevolen pk booster en bloeivoeding
  6. Nou probleem opgelost Ben maar eens die waterontharder gaan bestuderen en blijkt dat er gewoon een bypass op zit. Bypass omdraaien, kraan paar minuten laten lopen en je hebt weer “gewoon” water Ik heb iig weer gewoon water voor handen voor de dames maar nog steeds ben ik er niet achter hoeveel natriumchloride per liter water je dames kunnen hebben voordat ze er hinder van ondervinden..
  7. Maar iemand een idee hoeveel mg/l natrium acceptabel is zodat je dames er geen last van ondervinden?
  8. Je bedoelt ph PH? lijkt mij niet dat adam een ec van 8.6 heeft uit de kraan
  9. Ja klopt man. alleen is het niet zozeer dat ik dingen mis in het leidingwater want dat voeg ik zelf wel weer toe maar dat er dus een te hoog natriumgehalte in het water zit wat kan gaan ophopen in je wortelstelsen en zodoende voor blokkades gaat zorgen of dat je planten ipv cal/mag natrium ( waar ze dus geen zak aan hebben ) gaan opnemen. Correct me if i”m wrong ben een leek wb waardes in het water als het gaat om natrium maar heb een berekening gemaakt van de hoeveelheid mg/liter water en kwam toen uit op 150 mg/l water. leuk om te weten hoeveel natrium er in je zachte water zit maar hoeveel een dame aan kan daar ben ik nog niet uit. The search goes on!
  10. Thnx ph! Aangepast aan ons leidingwater dus niet aan onthard water..?
  11. Ja hier dacht ik dus ookal aan. Zou even moeten kijken hoe dit dan in zijn werking gaat aangezien de hele aansluiting van de waterontharder in de kruipruimte zit.
  12. Ok top thnx man. Te nat lijkt me erg stug aangezien ik de aarde alleen heb ingewaterd. 10 liter water op 100 liter aarde. Lijkt me niet teveel van het goede toch? ik hou meestal 10% aan. Kan het een voedingstekort zijn of gaan je bladeren daar niet van hangen? Ik heb nog geen basisvoeding gebruikt en alleen elementen die het bodemleven op gang kunnen helpen zoals bacto, lavameel en symbiosis. Ik ben eerlijk een beetje bangig om nu voeding toe te gaan voegen als ze er zop sneu bij staan
  13. Sorry ik dacht dat je doelde op die RO filter vanuit ''normaal'' krraanwater zonder dat het onthard is. Ik kan dus deze filter aanschaffen en die draagt er zorg voor dat het natriumgehalte in mijn zachte water naar beneden gaat?
  14. Het klote is ook dat de ontharder is aangesloten op de hoofdleiding hier in huis dus overal komt onthard water uit de kraan. Van de badkamer tot de tuin... helaas was deze geinstalleerd voordat ik weer begon met mijn hobby. Als ik had geweten dat het zo”n negatieve invloed heeft voor de planten( niet alleen de hobby planten ) had ik sws een losse kraan laten installeren desnoods buiten waar hard water uit komt. Maar nu de vraag. Wat kan ik dan het beste doen? Regenwater opvangen? Vaten vullen bij een kennis met normaal kraanwater?
  15. Bij deze de foto”s met licht uit. Vreemde ook is dat ze behoorlijk zijn gaan strekken terwijl de tneon er echt op een cm of 5 boven hing. zien er niet heel blij uit.. extra info:Ik had last van trips dus heb gespoten met neemolie en heb beestjes uitgezet. Tevens hebben ze nog een douche gehad van bladvoeding.
×
×
  • Create New...