Ga naar inhoud


Davin Schakelkast + Kachelcontact


11 replies to this topic

#1 Koosh

    zomaar een lid

  • New Members
  • 3 Posts:

Gepost 06 december 2017 - 19:36

Hoi,

Ik heb reeds wat opzoekwerk gedaan en meedere malen de zoekfunctie gebruikt maar geraak er nog niet helemaal aan uit.

Ik heb een lowbudget Davin schakelkast met kachelcontact, 4x600watt.

Nu vroeg ik me af of ik deze ook kan gebruiken voor het schakelen van de TL lampen in m'n groeihok. Hier hangen 4 TL lampen. Zou de bovengenoemde schakelkast deze kunnen schakelen?

Hopelijk kunnen jullie me helpen.

Ik hoor het graag,

Alvast bedankt,


#2 ZiiP

    Kind aan huis lid

  • Members
  • Pip Pip
  • 217 Posts:

Gepost 06 december 2017 - 19:43

Nogmaals tot 600watt.

#3 Green2Day

    Kind aan huis lid

  • Members
  • Pip Pip
  • 213 Posts:

Gepost 07 december 2017 - 11:14

4x 600 watt is per uitgang te belasten tot 600 watt, dus ook 4 TL armaturen. Het kan dus prima zonder problemen.

Maar waarom mensen een Budget kast pakken voor stroom kasten, heb ik nooit begrepen, op zoiets bespaar je toch niet?
Green2Day Every day is a Greenday
FLUENCE SPYDERx PLUS the future is here.
Dare to compare Uniteck G-LEDS PAR rammen / MARS Pro II Epistar 120

#4 Kees Amnees

    Groentje

  • Members
  • 16 Posts:

Gepost 07 december 2017 - 13:19

Is die Davin niet goed dan, green?
Wat is een beter alternatief volgens jou?

#5 martist

    Begin z'n weg te vinden

  • Members
  • Pip
  • 27 Posts:

Gepost 07 december 2017 - 13:36

Wat ik vreemd vind aan een 4x 600w Davin. Er zit een kabel aan van 1.5mm2. Hier moet 4x600w doorheen, waarna dit gesplitst word.

Als ik de aanbevelingen aan stroom op fora zo lees. Is het niet beter dat hier 2.5mm2 voor gebruikt wordt?

#6 ZiiP

    Kind aan huis lid

  • Members
  • Pip Pip
  • 217 Posts:

Gepost 07 december 2017 - 13:48

16 ampere voor 1.5mm2.
230 x 16 = 3680.
600 x 4 = 2400.
3680 - 2400 = 1280 marge.
Wat vind je hier vreemd aan?

#7 martist

    Begin z'n weg te vinden

  • Members
  • Pip
  • 27 Posts:

Gepost 07 december 2017 - 13:57

Theoretisch inderdaad. Opstartspanning, piekspanning.

Adviezen die ik lees. 2.5mm2 overal leggen.

Van vsa naar 600w 1.5mm gebruiken.
Niet teveel op één stopcontact ( die wel 2.5mm is).

Maar dan wel 2400 watt door die 1.5mm2 kabel knallen. Wat doet die piekspanning met 2400watt?

Dat vind ik vreemd. ( ik ben dan ook een groentje :) )

#8 ZiiP

    Kind aan huis lid

  • Members
  • Pip Pip
  • 217 Posts:

Gepost 07 december 2017 - 14:07

Hoelang duurt die piekspanning? En hoelang denk je dat de kabel in je davin kast is? Hoeveel weerstand heeft zo korte lengte kabel? Daar liggen je antwoorden.

#9 martist

    Begin z'n weg te vinden

  • Members
  • Pip
  • 27 Posts:

Gepost 07 december 2017 - 14:22

De kabel buiten het kastje zal 2m zijn. Intern volgens mij 1.5 , dat wordt verdeeld per 600w. Daar zit massieve draad in.
Zoals je zegt klopt het natuurlijk wel. De lengte van 2m is meer belastbaar.

Ik lees ook niet dat die dingen zomaar ontbranden of weet ik veel wat.
Ik zal er geen 2400w op aansluiten op een kastje, maar dat is meer mijn gevoel.
(buiten dat ik helemaal niet zo veel nodig heb, en ze ook niet allemaal gebruik)

#10 Jeice

    Unrankable Forum Junkie

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 4687 Posts:

Gepost 07 december 2017 - 14:26

Bekijk Post Green2Day, op 07 december 2017 - 11:14 , zei:

4x 600 watt is per uitgang te belasten tot 600 watt, dus ook 4 TL armaturen. Het kan dus prima zonder problemen.

Maar waarom mensen een Budget kast pakken voor stroom kasten, heb ik nooit begrepen, op zoiets bespaar je toch niet?

wat wordt er als alternatief aangeboden dan?

ik heb nog nooit een probleem gehad met davin. prima spul, en zeker voor 4 tl balkjes.

Deze post is bewerkt door Jeice: 07 december 2017 - 14:35


#11 Koosh

    zomaar een lid

  • New Members
  • 3 Posts:

Gepost 09 december 2017 - 00:08

Bedankt voor de reacties jongens, gelijk even uittesten komend weekend!

Verder ben ik er wel tevreden over, dit is de goedkopere variant van de davin DV-14-K maar werkt tot nu toe prima voor nog geen 100,-


Hoe kan ik verder gebruik maken van het kachelcontact, als de lampen uit zijn koelt het behoorlijk af en dient de ruimte wat verwarmd te worden

#12 Meloen

    Begin z'n weg te vinden

  • Members
  • Pip
  • 48 Posts:

Gepost 09 december 2017 - 01:45

Kachelcontact gaat aan als (andere contacten) de lampen uit zijn.
Kachel erop aansluiten, temp instellen en wachten maar ..