Jump to content

martist

Members
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About martist

 • Rank
  Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. No problemo. Ik zag ook nog de DCS climate controller. Is deze bromvrij? Ervaringen?
 2. Je hebt dus geen frequentie controller gehad? Dat is wel een ander apparaat dan een mini. Die zal ik ook zeker niet kopen. Iemand met ervaring of advies over de frequentie controller?
 3. Ja, ik bedoel die Climate frequentie controller/ regelaar. Ik durf het niet zo goed aan, alhoewel de functies perfect zijn op dat ding. Alles is regelbaar. Mijn gevoel zegt ook een Torin aric te kopen.
 4. Beste, Kennissen hebben twee van de witte regelaars (frequentie controllers) de pijp aan Maarten zien geven. Niet lang na aanschaf. Is de nieuwe zwarte versie beter? Of kan ik beter een Torin Sifan Aric, DCS climate controller of SMS com hybrid aanschaffen?
 5. Oud topic. Maar is er al in Nl een adres waar ze de lekbakken verkopen? En dan natuurlijk weer niet die kleintjes.
 6. Beste, Als ik een lekbak wil maken van epdm in een kweektentje. Hoe kan ik dat aan de zijkanten vastzetten? Achter een plank zetten? Los leggen? Kan iemand me op weg helpen?
 7. De kabel buiten het kastje zal 2m zijn. Intern volgens mij 1.5 , dat wordt verdeeld per 600w. Daar zit massieve draad in. Zoals je zegt klopt het natuurlijk wel. De lengte van 2m is meer belastbaar. Ik lees ook niet dat die dingen zomaar ontbranden of weet ik veel wat. Ik zal er geen 2400w op aansluiten op een kastje, maar dat is meer mijn gevoel. (buiten dat ik helemaal niet zo veel nodig heb, en ze ook niet allemaal gebruik)
 8. Theoretisch inderdaad. Opstartspanning, piekspanning. Adviezen die ik lees. 2.5mm2 overal leggen. Van vsa naar 600w 1.5mm gebruiken. Niet teveel op één stopcontact ( die wel 2.5mm is). Maar dan wel 2400 watt door die 1.5mm2 kabel knallen. Wat doet die piekspanning met 2400watt? Dat vind ik vreemd. ( ik ben dan ook een groentje )
 9. Wat ik vreemd vind aan een 4x 600w Davin. Er zit een kabel aan van 1.5mm2. Hier moet 4x600w doorheen, waarna dit gesplitst word. Als ik de aanbevelingen aan stroom op fora zo lees. Is het niet beter dat hier 2.5mm2 voor gebruikt wordt?
 10. Bedankt om mee te denken allen. Ik heb een dr240w. 2.35 hoog en 254 gaten dus mooi maatje. Iets meer oppervlakte dan 2.00 meter hoog. Box laat ik met 250mm in en uit uitvoeren, alsmede aanzuig aan de zijkant. Ik ga er geen lamp bijhangen ooit. Ik denk dat 1000m3 wel een mooi maatje is dan.
 11. Bedankt voor de snelle reactie. Mijn gevoel zegt dit ook. Ben bang om echt weer veel te groot te kopen. Natuurlijk kan men dimmen, maar is dit echt zoveel nodig. 1500 zal wat minder herrie maken gedimd, neem ik aan. Neemt ruimte in beslag, stroomkosten, teveel terugdimmen. Boefje is ook een voorstander van niet te groot, las ik ergens.
 12. Uiteraard heb ik me suf gelezen. De formules bekeken ( 500m3 -600w / m3 per watt). Maar in de praktijk? Ik heb een dimmer. Ik ben er achter dat een 2500m2 gedimd overkill is. Zeker bij licht uit. Bij licht aan ook. Dan de stroomkosten. Deze zijn ook belangrijk. Daarom een kleinere softbox. 1000m3 1500m3 (Torin heeft geen 1200m3, en het moet een Torin zijn) Welke zouden jullie adviseren? Kom ik toe met 1000m3?
 13. Welke is de betere motor? S-vent is ook al een tijd op de markt als private label nu. Torin lees ik meestal goede ervaringen over. S-vent is iets goedkoper in aanschaf. Heb weleens beide (dezelfde m3 ) slakmotoren in mijn handen gehad, maar ik heb er weinig verstand van. Ik kan de stekker aansluiten en in het stopcontact doen.
 14. Okay, licht bemest. Het is me duidelijk hoor. Ik ben NL en ik vind het leuk om op NL fora te vragen en antwoord te krijgen. Toch sluit ik andere bronnen van informatie niet zomaar uit. Met de weg die sommige staten in de U.S zijn ingeslagen met kweken, kan ik wel stellen, dat daar ook kennis aanwezig is. Vaak grotere fora, meer mensen. Ik blijf beiden lezen. Waarbij ik raad en daad probeer te filteren. Mijn vraag is beantwoord hier, en ik kan er wat mee. M.v.g. M
×
×
 • Create New...