Ga naar inhoud


Gavita Bulb Werkt Niet

gavita werkt niet

9 replies to this topic

#1 phytochroom

    zomaar een lid

  • Members
  • 10 Posts:

Gepost 14 maart 2017 - 23:31

Hoi,

ik heb me onlangs een nieuwe bulb gekocht voor mijn gavita pro 600, deze is aangesloten op een davin schakelkast, nu is er echter een opstartprobleem met de gavita bulb el, terwijl ik voorheen nooit een probleem had met de master greenpower philips 600w 400v el plus. Ik hoop dat er iemand me verder kan helpen en me kan vertellen wat er precies aan de hand lijkt te zijn.

Greetings
P.

#2 supernoob

    V.I.P.

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip
  • 2433 Posts:

Gepost 15 maart 2017 - 09:49

jep!! je hebt een ouder model van gavita met philips electronica. die gaan niet goed samen met de gavita bulb. ik dacht toen ook eens 6 bulbs te vernieuwen, heb ze allemaal weg kunnen gooien. laat je ook niet wijsmaken dat het in je schakelkast zit ect. ik heb destijds de greenpower nog kunnen krijgen via greensell in zwole. daarmee was mn probleem gelijk opgelost.

heb toen maanden achter gavita aangezeten voor een oplossing maar ze waren onmogelijk te bereiken en personen die er over gingen (DOC) belde nooit terug.

#3 Fatamorgana

    Volwaardig lid

  • Full member
  • Pip Pip Pip
  • 662 Posts:

Gepost 15 maart 2017 - 10:42

oke beetje flauw, hij zit nog wel op het forum toch?

#4 supernoob

    V.I.P.

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip
  • 2433 Posts:

Gepost 15 maart 2017 - 18:55

al heel lang niet meer online geweest. . gavita speelt t slim probeert het op de schakelkastjes te gooien. verschillende mensen op t forum hebben hun kastje daarvoor opgebouwd, zonder resultaat.

#5 dilago

    dialog

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 8623 Posts:

Gepost 15 maart 2017 - 21:42

Bij mij maakte een andere schakelklok wel degelijk verschil, sindsdien nooit meer opstartproblemen gehad met mijn Gavita Pro 600.
Het berouwt mij niet, hoewel het mij berouwd heeft.

#6 supernoob

    V.I.P.

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip
  • 2433 Posts:

Gepost 15 maart 2017 - 21:55

dan heb je waarschijnlijk geen philips electronica in je evsa.

#7 Fatamorgana

    Volwaardig lid

  • Full member
  • Pip Pip Pip
  • 662 Posts:

Gepost 16 maart 2017 - 00:07

hoe dan ook blijft vervelend als je er wel last van hebt

#8 P H donner

    Benidorm Bastard

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 5155 Posts:

Gepost 16 maart 2017 - 13:59

Bij mij lag het toch ook duidelijk aan de Davin.

Al ik het wel over de de dubbel end 1000watt heb
"" Onze totale opmerkzaamheid moet daarop gericht zijn,
de natuur haar verloop af te wachten".~J.W. von Goethe"
_____________________________________________
“"If you could see the miracle of a flower clearly,
our whole life would change." ~ Buddha”
_________________________________
Kweet kweek in me eigen wereld,maar dat geeft niet ze kennen me daar."~PH

#9 supernoob

    V.I.P.

  • Full member
  • Pip Pip Pip Pip Pip
  • 2433 Posts:

Gepost 16 maart 2017 - 16:31

heb altijd davin gehad, nu nog. destijds heb ik er 1 van PUK opgehaald. hielp niet. nieuwe greenpowers bemachtigt. opgelost.

weet dat er ook opstart problemen waren met nieuwe modellen, allicht kan dat wel met schakelkast opgelost worden.

#10 phytochroom

    zomaar een lid

  • Members
  • 10 Posts:

Gepost 20 maart 2017 - 12:34

Bedankt voor de info, en ja idd indien ik de oude greenmaster plus er trug inschroef dan hebbek geen enkel probleem meer.
Hopelijk vind ik nog een paar bulben van philips want overall was, ben ik tevreden over de gavitalamp.
Ik overweeg wel om 200watt cob te bouwen, deze in laatste weken bloei erbij te hangen en op termijn de dimlux fullspectrum cmh 325watt als basislichtbron te gebruiken, hopelijk blijft philips deze cmh bulben dan maken...

Als ik het goed begrijp kan ik enkel de philipsbulben gebruiken bij deze philips evsa, correct?
Anders zou ik deze van auvl wel es willen proberen, iemand ervaringen mee?
https://www.stadsver...-bulb-kweeklamp

Deze post is bewerkt door phytochroom: 20 maart 2017 - 12:36