StoneTwisted 14 Posted December 14, 2009 Hallo Greenfreaks, Al weer een tijd geleden dat ik hier heb rond gehangen en ik dacht laat ik eens laten zien hoe ik tegenwoordig mijn eigen super hasjh maak. Ik zit al weer een tijdje in het groen en ik kweek alleen voor eigen gebruik,....zo biologisch als eventueel mogelijk. Ik heb meestal 2 soorten wiet liggen,.....bankhangers en doe wiet,....haha de kenners weten wat ik bedoel. Maar af en toe een heerlijk eigen gemaakt stukje originele bubble hasjh ( ICE ) is natuurlijk het neusje van de zalm. Als je ziet wat er voor Ice word gevraagd in de shop ,...nou nou.....als je het al kan vinden. Maar goed ,......we gaan maar meteen van start. Om te beginnen verzamel je wiet of blad afval,....ik droog het altijd eerst goed en zeef de lossen bladeren en topjes tot gruis zodat elke harsklier ( trichoom ) makkelijk los zal laten straks. Dit alles doe je in een bakje,...bij de travel - later heb je maximaal 25 gr nodig ,....dus dat is te doen voor elke hobby kweker....Ik gebruik hier zelf kleine topjes en bladeren....mooi fijn gezeefd. Nu pak je de zeef zakken en doe deze in een passende kom, Beide zakken passen in elkaar en zorg dat er ruimte is voor bezinking tussen de 2 zakken onderin. Nu vul je het glas of emmer tot 10 cm onder de rand met ijskoud water,....geen probleem nu met dit weer. Dan pak je de ijsblokjes en doe er daar een paar van in het water ,...daar strooi je de wiet overheen, en vervolgens weer ijs en dan weer wiet en eindigen met ijs. Als je twijfelt of het water koud genoeg is ,...even meten...0 graden max. Vervolgens zet je er een mixer in en laat deze 5 minuten draaien,...dan weer 5 minuten stil....bezinken, en dan weer 5 minuten draaien,...dit ongeveer 40 a 50 minuten lang....dus 4 of 5 x 5 minuten draaien en 5 min stoppen. Makkelijk is een houder te maken, zoals dit simpele plankje met gaten. Na een tijdje word het water steeds donkerder. Na de laatste keer draaien WACHT je 10 minuten en dan haal je voorzichtig de eerste binnenzak eruit , dit wel zodat alles eruit is ,....schud de zak voorzichtig heen en weer zodat er niks aan de bovenkant blijft hangen. Hierna pers je het laatste water eruit met je hand . Deze bol blijft dan over,.....ik spoel onder tussen nogmaals water erdoor en van g dat op en gooi dat terug in het glas zodat eventuele achter gebleven hars toch word opgevangen. Nu laat je het glas met laatste zak minimaal 1 uur staan,.....ik pak er 2 ,....daarna haal je heel voorzichtig de laatste zak eruit en dit doe je op zo`n manier dat het hars mee zakt naar beneden. Nu zie je voor het eerst de opbrengst . Dan pak je de onderste punt waar het hars in zit en die wikkel je voorzichtig in een droge theedoek, hierna pers je het water er uit door kracht te zetten. Dit is wat er dan tevoorschijn kan komen. Nu heb ik dus de eerste kwaliteit gemaakt,.....nu gaan we voor de 2de super kwaliteit. Daarvoor heb ik bij de groot handel onder het mom van "test" een meter bij een meter 40µ polyester zeefdoek opgevraagd. en ja hoor ...ik kreeg het netjes gratis toe gestuurd. Ik had zo`n xtra zak kunnen kopen maar die bestaan ten eerste niet voor de Travel en daarnaast, echt goedkoop zijn ze ook niet,....nu kan ik er zeker een stuk of 5 laten maken....maar goed dit terzijde. Het donkere water wat achter is gebleven nooit weg gooien,...heb je geen xtra zeef...gebruik dan koffie filter en heb engelen geduld. Ik giet het donkere afval water door de zeef ,..maar hoe meer er in komt hoe meer verstopt hij raakt, goed teken!! En dan haal ik de zak eruit en daar hebben we dan het neusje van de zalm. En de 1ste zeef . Zorg dat je de pollen langzaanm goed droogt zodat je ze later dan kunt persen,....nadat een kleipers me te klein werd en krom trok,...heb ik zelf maar een pers in elkaar gelast,... Gewoon nagemaakt van foto,..... Zodra de pollen droog zijn kom ik even terug om te laten zien hoe te persen. Er zijn nog tal van manieren om hars te winnen,..maar deze methode levert de zuiverste hasjh en op deze water manier pak je 98% van de hars Tip voor beginners ,...met een panty en cola fles ben ik ook begonnen. Het afval water moet je niet weg gooien,...ik laat het op kamer temperatuur komen en dan is het prima compost thee voor de dames . SeeYa,..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
guesswho? 11 Posted December 14, 2009 Mooie uitleg Lekker hasj ook! Werk zelf op bijna dezelfde manier Maar dan met wat grotere iceolator zakken Grtz Guesswho? Quote Share this post Link to post Share on other sites
smokeyB 1 Posted December 14, 2009 Mooi snel en leerzaam verslag, mooie heavyduty persje heb je daar Gr B Quote Share this post Link to post Share on other sites
guesswho? 11 Posted December 14, 2009 Idd mooi persje Wil er ook al jaren een keer een bouwen... Maar steeds komt het er niet van Grtz Guesswho? Quote Share this post Link to post Share on other sites
babylonboy 1 Posted December 14, 2009 bedankt voor de duidelijke info, ik wil ook elke keer zelf hasj maken, ben ik klaar met knippen heb ik weer alles weggegooid Quote Share this post Link to post Share on other sites
nickos 0 Posted December 14, 2009 over ongeveer 6 weekjes knippen ga dan dit ook maar is proberen lijkt me wel leuk bedankt voor de uitleg grz Quote Share this post Link to post Share on other sites
groengoud 3 Posted December 15, 2009 Nette uitleg, ik doe het ook al een tijdje op deze manier maar net als guesswho ook met een bubbleator en 3 zeefzakken. Heerlijke hash!! Ik heb de vorige keer mijn afval echer niet zo klein gemaakt als dat jij hebt gedaan en toen viel mijn opbrengst me ook tegen. Ik droog wel altijd voor enkele maanden en vries mijn afval daarna in. Quote Share this post Link to post Share on other sites
StoneTwisted 14 Posted December 15, 2009 Hallo beste forumers, Allereerst alle bedankt voor jullie positieve reacties Doet altijd goed Ik zou nog even terug komen op het persen zelf. Bij deze, Ik heb de gedroogde hars in een zakje van cellofaan papier gedaan,...dit zodat de hars verdeeld ligt en ongeveer even dik is. Nu sluit je het zakje ( plakbandje ) als je warm gaat persen dan nog wat kranten erom heen wikkelen. en dan nat maken....dit pakketje leg je dan tussen de verwarming voor je gaat persen....advies temp is geloof ik ongeveer 70 graden,....maar ik doe het met natte vinger werk. Nu is het de kunst om niet te hard en niet te zacht te persen,...zou ik de volle 6 ton gebruiken dan pers ik het kapot . De hoeveelheid voor deze pers moet eigenlijk minimaal een gram of 15 a 20 zijn,....maar zie dit maar als voorbeeld. Na het persen, Nadat ik een keer had geperst heb ik het plaatje dubbel gevouwen en nogmaals geperst. Men zegt dat je altijd 10% moet rekenen van de input ,.....10% van 25gram is 2.5 gr. Echter ik heb 2.8 en de 2de super kwaliteit was net geen gr,....samen dus ongeveer 3.5 gr uit 25 gram droog materiaal. zeker niet slecht!! Helaas is dat grammetje neusje van de zalm al in rook op gegaan,....hmmm heerlijk was ie ... er gaat niets boven ice. Zodra ik genoeg afval heb gespaard voor een gram of 30 aan hars na extractie dan zal ik de pers wederom van stal halen om even hierop terug te komen. Dit voor nu ,...de rest voor laters. Mzzl, Quote Share this post Link to post Share on other sites
Skafz 3 Posted December 15, 2009 Hey FreeCanna! Dat ziet er super goed uit man, en die pers vak werk hoor Ik weet zeker dat jij daar geniet van een heeerlijke hasj! Smokze Quote Share this post Link to post Share on other sites
hscarry 0 Posted December 15, 2009 TOP gedaan, leuke topic en alles zeer duidelijk De eerste keer dat ik echt topkwaliteit Ice rookte stond de wereld echt even stil Quote Share this post Link to post Share on other sites
HS LWD 0 Posted December 17, 2009 bedankt voor de info ik heb ook 1 x ice gerookt phoe phoe phoe wat lekker Quote Share this post Link to post Share on other sites
BioMan 0 Posted April 17, 2010 eventjes een (misschien, misschien ook niet) domme vraag Ik bezit niet over van die zeefzakken en ben momenteel ook nog niet van plan deze ann te schaffen, kan ik het 'donkere afvalwater' dan ook filteren door een keukenhanddoek ? En scheelt dit veel in de opbrengst ? M.V.G. BioMan Quote Share this post Link to post Share on other sites
maddwarf 0 Posted April 18, 2010 Super info,... Duidelijk uitgelegd en lekker roken Quote Share this post Link to post Share on other sites
AG13 10 Posted April 30, 2010 Hoi allen, Misschien nog een leuek tip: Als ik ice maak laat ik het een maandje of 3 curen in een wekpot. Wekpot op koele en donkere plaats wegzetten. Wel af en toe open maken en ff schudden ivm het vocht dat er nog steeds uit verdamt, vooral de eerste paar weken na het maken, anders beschimmelt het. Na een maandje of 3 is deze icehash lekker gerijpt en is hij vele lekkerder en zachter van smaak. Werking is ook vele keren relaxer. Nog steeds heel erg sterk maar vele minder agressief. Geduld loont de moeite. Grtz, AG Quote Share this post Link to post Share on other sites
weedyweedy 3 Posted June 15, 2012 beetje laat. Maar toffe/Duidelijke uitleg.. Hier hebben mensen wat aan Krijg meteen zin dit ook eens te doen. Alleen vind ik die zakken wel redelijk prijssig. zown setje kost al gauw 100,-, of zijn ze ook goedkoper te verkrijgen. Grtz WW Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISLAND 0 Posted July 22, 2012 Thanks filter zakken besteld, handige pers, hoe dikke staal wanden is je pers? Quote Share this post Link to post Share on other sites
guesswho? 11 Posted July 22, 2012 Curen doe ik ook , meestal op een bord of in een kom en in de donkere kast voor een maand of 4,5,6... Ik gooi alle verschillende zevingen door elkaar om zo een uitstekende kwaliteit te behalen Na een tijdje plan ik een lekkere avond in met m'n waterpijp om de boel eens goed te testen Alleen is m'n persmal te klein geworden , kan max 10 gram in...Moet eens een andere in elkaar lassen. Formaat stoep tegel Grtz Guesswho? Quote Share this post Link to post Share on other sites
growing4smoking 3 Posted September 28, 2012 mooi eind resultaat ik heb al een hele tijd een bubleator 8 bag set & 6 ton pers maar heb 1 keer een mooie bruine, goeie ice gehad voor de rest krijg ik meestal een zwarte qualitijd. dit lijkt meestal meer op hele fijne aarde. de smaak is ook niet super. terwijl de knipsel uit een kanne cutter komen dit zijn dus blaadjes met veel thc. hoe kan dit? ps: goed water voor je plantjes? laat dit water is 1 week staan op kamer temp. dan ga je over je nek als je de geur uit je water ton ruikt pohhh Quote Share this post Link to post Share on other sites
gobru 6 Posted September 28, 2012 qua pers is deze super ...5 ton Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mitsz van der Kamp 137 Posted September 28, 2012 Da´s een olifantje niet waar? is zo´n pers toch makkelijker... Quote Share this post Link to post Share on other sites
gobru 6 Posted September 28, 2012 deze pers is heel makelijk gaat ook veel in Quote Share this post Link to post Share on other sites
mrWeed 22 Posted September 28, 2012 mooi eind resultaat ik heb al een hele tijd een bubleator 8 bag set & 6 ton pers maar heb 1 keer een mooie bruine, goeie ice gehad voor de rest krijg ik meestal een zwarte qualitijd. dit lijkt meestal meer op hele fijne aarde. de smaak is ook niet super. terwijl de knipsel uit een kanne cutter komen dit zijn dus blaadjes met veel thc. hoe kan dit? Wie het weet mag het roepen. Ik heb die aarde viavia ook gehad uit de canacutter, geloofde eerst niet dat het ice was. Maar je werd er reuze knetter van en de smaak was ok. Je kan me zo weer een emmer van dat spul brengen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gobru 6 Posted September 29, 2012 Als je hand knip hebt dan heb je daar geen last van Quote Share this post Link to post Share on other sites