Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
10

stel dat je gepakt wordt met een geruilla

Recommended Posts

dat vraag ik me nou dus af he.

stel: je zet ergens 200 planten neer en je wordt in eens gepakt op het moment dat

je net lekker zit te knippen.

wat zou er dan gebeuren?

echt professioneel zou je het niet kunnen noemen want je gebruikt geen lampen

of apparatuur wat op professionele teelt wijst.

maar ja, als je bijna klaar bent met knippen en je haalt van elke dame 2 kilo nat af even gek gezegd

dan heb je toch ook wel een serieus probleem als je daarmee voorbij komt zetten hahaha

denk dat meneer agent het daar toch ook niet zo mee eens is.

weet iemand hoe ze de straffen voor een geruilla zouden berekenen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een kilootje of 2 nat betekent toch wel een uurtje knippen per plant. Dat is 200 uur continue arbeid. Neem maar een paar jerrycans sterke zwarte koffie mee en een paar zakken boterhammen en niet te vergeten een rol wc-papier.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk dat je een dikke milieu overtreding begaat als ze je op heterdaad betrappen.

 

Mvg,

Wubbo Ockels

Share this post


Link to post
Share on other sites

Met 200 planten in je tuin gebruik je ook geen lampen of apparatuur wat op professionele teelt wijst, toch is het maximale 5.. ;)

 

Natuurlijk zijn bij guerilla geen van deze regels van toepassing.

 

Knippen op de spot kun j nog omheen lullen, zeg dat je toevallig die planten bent tegegekomen en graag wiet rookt, altijd ontkennen dat ze van jou zijn.. met vervoeren van de wiet ben je ofc de sigaar, dat is dan ook t gevaarlijkste moment in je hele guerilla-avontuur! :lol:

 

Straffen weet ik niet, kijk maar eens bij het vervoeren van verdovende middelen met zo'n aantallen.. als je alles van 200 dikke planten bij elkaar hebt zal dat niet licht zijn, ma dan heb je wel een kleine vrachtauto nodig om t te vervoeren :lol:

 

Als je wel bekend zul je vast en zeker ook een boete krijgen voor het vernietigen van de natuur (of je moet in een open veld kweken)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat professioneel is of niet is bij wetsfictie bepaald. Vijf planten in eigen tuin zijn weliswaar verboden maar worden gedoogd. Meer dan vijf planten in de tuin worden als professioneel aangemerkt. Een plant binnenshuis onder lampen is eveneens professioneel. Echter, de term professioneel is niet absoluut maar relatief. Het is aan de rechter voorbehouden om de mate van professionaliteit te bepalen. Er zijn bij relatieve begrippen altijd gradaties: heel professioneel, professioneel, of laag professioneel. Bij absolute begrippen bestaan geen gradaties Een vrouw is zwanger of niet zwanger. Onderscheid tussen erg zwanger, zwanger of een beetje zwanger is er nu eenmaal niet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jawel hoor, ik heb 3 gewettigde kinderen uit (verbroken) relaties voor mijn huwelijk en 2 wettige kinderen uit mijn huwelijk. Terzijde: ik heb in de kosten van het levensonderhoud van de gewettigde kinderen voorzien tot hun meerderjarigheid en ze staan in in mijn testament vermeld als erfgenamen "uit halve bedde". Hun erfdeel zal dus de helft bedragen van het erfdeel wat mijn kinderen "uit hele bedde" zullen ontvangen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kan je dat ook in jip en janneke taal vertalen we zijn niet allemaal erfrechtspecialisten hier op het wietforum :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Erfgenamen uit halve bedde hebben alleen de vader of de moeder als erflater. Kinderen uit hele bedde hebben zowel de vader als de moeder als erflater. Onze wettige kinderen zijn zowel kinderen van mij als van mijn vrouw. Mijn gewettigde kinderen zijn geen kinderen van mijn vrouw maar kinderen van mij en mijn vroegere partners. Zo moeilijk is het dus echt niet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ah dan had ik het toch goed begrepen, schandalig dan dat je daar onderscheid in maakt als ze toch allemaal uit jou pieleke komen

sorry voor de topic vervuiling trouwens want dit gaat weer helemaal nergens over :lol:

Edited by Frits Bom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat lijkt me niet schandalig. Immers, mijn ex-partners zijn getrouwd en hebben met hun nieuwe partner ook weer kinderen gekregen. Mijn gewettigde kinderen zijn op hun beurt weer kinderen uit halve bedde bij hun moeder. De nieuwe kinderen zijn dus kinderen uit hele bedde van mijn ex-partner en hun nieuwe partner. Als je de bloedlijn volgt, onderken je vanzelf de logica van het wettelijk systeem. Als kinderen van halve bedde volledig zouden zijn gerechtigd in twee nalatenschappen, dan zouden ze het dubbele ontvangen in vergelijking met kinderen van hele bedde, die uitsluitend gerechtigd zijn in een enkele nalatenschap.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja maar ik heb het niet over rechten en plichten of wat dan ook , het zijn toch allemaal jouw kinderen , daar ga je tocg geen onderscheid in maken dat er 1 meer krijgt als de ander

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ook mijn vrouw heeft vermogensbestanddelen ingebracht in onze gezamenlijke boedel. Zij heeft geen bloedband met de kinderen uit mijn vorige relaties. Ingeval ik een persoonlijk vermogen zou hebben dan zou elk van mijn kinderen 1/5 deel ontvangen bij mijn overlijden. Bij het overlijden van mijn vrouw zouden alleen onze gezamenlijke kinderen haar persoonlijk vermogen erven en niet mijn drie gewettigde kinderen. Waarom zou de inbreng van mijn vrouw moeten leiden tot het overhevelen van vermogen naar kinderen, waarmee ze geen enkele band heeft? Zo zit het (erf)recht nu eenmaal in elkaar. Bijvoorbeeld, het persoonlijk vermogen van Prins Bernhard is netjes verdeeld over zijn kinderen uit het huwelijk met Juliana en zijn drie natuurlijke kinderen uit andere relaties. Maar we raken wel erg off-topic met het uitspitten van absolute en relatieve begrippen. Waar de opmerking "een beetje zwanger" wel niet toe kan leiden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stel je voor je wordt door je ex gepakt op je guerilla spot tijdens het knippen van 200 planten van 2 kilo....

Door de schok val je dood neer, wie erft nu de planten en wie erft de spot?? :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
:lol: :lol: ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tjonge, gaan we over tot een inleiding van het privaat recht? Alles wat aard- en nagelvast is, is een onroerende zaak. Dus planten die in de grond staan zijn onroerende goederen en eigendom van de eigenaar/gebruiker/huurder of pachter van de grond. Als je buurman een appelboom heeft zijn de appels aan de tak, die overhangt in jouw tuin eigendom van de buurman. Zodra er een appel afvalt en in jouw tuin terechtkomt, ben jij eigenaar dan de appel. Ga je aan de tak schudden en vallen daardoor appels in je tuin, dan ben je onrechtmatig bezig. Dan word je geen eigenaar van de appels maar bezitter. In bezit wordt ook weer onderscheid gemaakt, te weten bezit te goeder trouw en bezit te kwader trouw. Dus je wordt bezitter te kwader trouw. Maar ik stop er mee: op den duur wordt een vraag en antwoordspelletje te langdradig en vervelend.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dus als je het zo bekijkt , dan kan je voor guerilla nooit bestraft worden , want de grond is naar alle waarschijnlijkheid altijd eigendom van de gemeente/rijkswaterstaat?? en dus is het hun verantwoording om die grond te controleren op illigaal gebruik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Staatsbosbeheer gaat je aanklagen.

 

Bedenk maar ff wat er nodig is voor 200 plantjes....

 

Buiten de planten en de bedoeling daarvan krijg je vernieling EN vervuiling van een natuurgebied.

O en dan nog iets van uitheems planten ofzoiets,die is ook niet misselijk.

 

Maja dat gaat alleen op als je gepakt word..... :lol:

 

Onderschat die gasten niet btw.

Ken verhalen(van formleden) dat ze je met hitech aparatuur afleggen en pica's maken.

De volgende keer dat je op de spot aankomt houden ze je aan.

Ontkennen en zeggen dat het de eerste keer is dat je der komt helpt niet....je staat op de foto!

Edited by P H donner

Share this post


Link to post
Share on other sites

200 zaadjes / of stekken en 200 plantgaten en laat maar gaan?:lol:

en dat is alleen als ze je op heterdaad betrappen , zo moet je nooit denken natuurlijk dan kan je beter een krantenwijk nemen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Flora en Founa wet

 

Ik denk ook niet zo....ik kweek niet

Maar je moet niet denken dat ze je nix kunnen maken :lol:

Edited by P H donner

Share this post


Link to post
Share on other sites

nee dat begrijp ik , ik had het ook eigenijk tegen de topic starter , ik kweek idd ook niet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik draag de flora- en faunawet een warm hart toe. Een zeikzak van een buurman, die op 40 meter afstand woonde, zanikstraalde bij voortduring over het gekraai van de haan in ons kippenhok. Om van dit gezeik af te zijn heb ik het beest gescheefhalsd en opgegeten. Maar zodra me tegen de haren wordt ingestreken, ben ik rancuneus. In onze voliere zitten putters, kneutjes, sijzen en goudvinken -inheemse vogels dus-, die onkruidzaad (zaden van onder meer paardenbloem, weegbree, vogelmuur en klaver) vreten. De buurman, die bij voortduring in zijn voortuintje wroette om elk sprietje onkruid te verwijderen, heb ik veel werk bezorgd. Bij tijd en wijle een handje onkruidzaad in zijn voortuin strooien, verrichtte wonderen aan ontkiemend onkruid.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nee ik kweek ook niet en al zeker niet geruilla hahaha

maar ik ben toch wel nieuwsgierig wat er zou gebeuren als ze je in eens tegen komen in zo'n veld.

 

hhuuhh? wietplanten???? nee die heb ik nog nooit eerder gezien.

kom hier om te vissen in het slootje joh

Share this post


Link to post
Share on other sites

haha tja als mijn buurman een haan zou hebben zou ik daar ook niet blij van worden , als je nou helemaal achteraf zou wonen oke , maar toch zeker niet in een woonwijk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...